Bylo to těžší než utkání s Barcelonou, řekl Klopp po obratu s Newcastlem

28.08.2023, 11:20
Aktuality

Manažer Jürgen Klopp ocenil vítězný obrat Liverpoolu v nedělním utkání třetího kola anglické ligy v Newcastlu a prohlásil, že otočit výsledek v tomto duelu a navíc v oslabení bylo mnohem těžší než třeba před čtyřmi lety ve špatně rozehraném dvojzápase v semifinále Ligy mistrů s Barcelonou. Na tiskové konferenci řekl, že o tom povypráví vnoučatům.

"Straky" poslal do vedení v 25. minutě Anthony Gordon, krátce poté oslabil Liverpool vyloučením Virgil van Dijk. Domácí trefili v přesilovce dvakrát brankovou konstrukci, čehož poté litovali, jelikož střídající Darwin Núňez v 81. minutě srovnal a v nastavení dokonal obrat na 2:1.

"Bylo to mnohem těžší než utkání s Barcelonou. To jsme hráli doma a měli jsme za sebou první utkání, v němž jsme hráli skvěle a stejně jsme prohráli 0:3. Hodně jsme se ale o sobě naučili a věděli jsme, že můžeme Barceloně škodit, pokud budeme dobře bránit," připomněl Klopp dvojzápas s katalánským celkem z května 2019.

Jeho svěřenci tehdy navzdory úvodní prohře předvedli doma jeden z největších obratů v historii soutěže a po vítězství 4:0 postoupili do finále, v němž zdolali Tottenham. "Tohle bylo úplně jiné. Nezačali jsme dobře, inkasovali jsme a vzápětí jsme šli do desíti. Od té chvíle jsme hráli lépe, měli jsme mnohem větší kontrolu. Newcastle si nebyl schopný vytvořit šance, protože jsme tvrdě bojovali a hráli kompaktněji," uvedl bývalý kouč Mohuče a Dortmundu.

"O poločase jsme cítili, že můžeme předvést výjimečný výkon se správným přístupem, vášní, touhou a trochou štěstí. Zvolnili jsme tempo a dali do hry Darwina. Nakoplo ho, že začal na lavičce, a dal do toho vše. Předvedli jsme úžasný výkon a vstřelili dva parádní góly," prohlásil Klopp.

V trenérské kariéře podobný zápas ještě neprožil. "Odkoučoval jsem přes 1000 zápasů a nikdy jsem nic takového nezažil, navíc v Newcastlu před takovou atmosférou. Je to šílené," mínil rodák ze Stuttgartu. "O přestávce jsme si řekli, že pokud výsledek otočíme, budeme o tom vyprávět vnoučatům. Uvidím je za 10 dnů, tak jim o tom řeknu," dodal Klopp.

Autor: ČTK

Komentáře (567)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele