Bystrc dluží peníze bývalému hráči, svaz to nezajímá

26.03.2009, 10:00
Aktuality
Zaujalo nás
Ani vítězství u arbitrážní komise vám nezajistí spravedlnost. Osobně se o tom přesvědčil útočník Tomáš Mrázek, jenž už několik měsíců čeká, až na jeho účet přijdou peníze od brněnské Bystrce. Nejpodivnější na celé věci je chování ČMFS.

Tomáš Mrázek hrál za Bystrc v sezóně 2006/07, na jejímž konci klub po roce stráveném ve druhé lize sestoupil zpět do MSFL. Ani působení nyní 22letého útočníka neskončilo slavně, jelikož byl u brněnského soudu odsouzen za přijímání úplatku k zákazu činnosti na čtyři roky, později byl tento trest snížen na roky tři. K tomu všemu ale musel Mrázek ještě zaplatit pokutu a dostal podmínku.

Nyní se však situace poněkud obrátila. Na konci října minulého roku vyhrál arbitrážní spor a do desátého listopadu mu měla dlužnou částku za dva základní platy Bystrc uhradit. Tomáš Mrázek však dosud neviděl ani korunu a třetiligový klub se zatím k zaplacení nemá.

A zdá se, že to ani nikomu nevadí. "Svaz s tím nic nedělá, absolutně přehlíží legislativu. Všichni dělají mrtvé brouky," stěžoval si bývalý opavský hráč. Aby se celá věc pohnula o kus dál, pokusil se několikrát Mrázek kontaktovat sekretáře arbitrážní komise Petra Slepičku, bezúspěšně. Podobně dopadl také u jeho nadřízeného Marcela Petráska. "Vědomě si neplní své povinnosti," pokračoval naštvaný Mrázek.

Ten dělal vše, co bylo v jeho silách, aby byly Bystrci zastaveny přestupy a hostování, jenže na ČMFS se jeho stížnosti rozhodli ignorovat a přecházet. "Kdyby jim přestupy zablokovali ihned a oni dlužnou částku nezaplatili do dvou měsíců, začalo by s nimi disciplinární řízení," vysvětloval Mrázek. V něm by Bystrc mohla přijít o body nebo být dokonce vyloučena ze soutěže.

Ovšem o to nikdo zájem nemá, jelikož podle Tomáše Mrázka má prezident Bystrce Roman Procházka velmi vřelé vztahy s činovníky ČMFS. "Je hrozné, když vyhrajete spor a nemůžete se nikde domoct svého práva," dodal Mrázek, jenž se obrátil už také na samotného předsedu ČMFS Pavla Mokrého, ale ani tady nepochodil. Na své peníze si tak bude muset zřejmě nějakou dobu počkat.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bystrc zpatky do divize. Nechapu jak takovej klub bez kvalitniho zazemi mohl vubec hrat 2.ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Má to chlapec těžký, ale za hlášky typu: "Vědomě si neplní své povinnosti"... mu vedení asi pěkně přiskřípne křidýlka

Reagovat
smazaný uživatel

Njn Procházka je hajzl a vždycky bude...ten borec byl v korupci namočenej ze všech nejvíc a neprokázalo se mu nic...s bástrem to jde z kopce...

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej parchant ještě něco chce??? LOL přes hubu mu dat a né prachy na účet!

Reagovat
smazaný uživatel

pres tu hubu by jsi mozna poterboval i ty ..

Reagovat
vanGomm

Pokud chtějí i II.ligu profesionální tak by stačila I+II liga po 10 účastnicích (+ - nějaké postupy-sestupy) na tuhle zemičku je to až až.

Reagovat
smazaný uživatel

No pokud vyhral arbitraz tak ty penize mu asi pravem patri.. a navic jestli si dobre tu kauzu pamatuju tak on nastoupil 10 min. pred koncem zapasu a jeste na postu utocnika a to nemohl nic ovlinit..navic uz vsechny goly padli.. navic cela ta kauza byla nejaka divna.. Bystrc

Reagovat
smazaný uživatel

bystrc prachy vystrc

Reagovat
smazaný uživatel

SVAZ NEZAJÍMÁ BOHUŽEL VÍC VĚCÍ . UŽ BY MĚLI JÍT VŠICHNI TY STREJDOVÉ ZE STRAHOVA DO PRDELE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele