Bývalý kapitán Atlética a Uruguaye Godín ukončil kariéru

31.07.2023, 09:12
Aktuality

Obránce Diego Godín ukončil po dvaceti letech kariéru. Dlouholetý kapitán Atlética Madrid a uruguayské reprezentace, za niž odehrál rekordních 161 zápasů, se rozloučil v 37 letech.

Godín oznámil konec po nedělní porážce svého klubu Vélez Sarsfield s Huracánem v závěrečném kole argentinské ligy. "Chtěl jsem to udělat takhle, dokud jsem zdravý. Možná to je pro někoho překvapení, ale už jsem to nějaký čas zvažoval. Rodinu mám v Uruguayi, nedávno jsem se stal otcem, takže si chci odpočinout a užívat si i jiné věci," řekl.

Jeden z nejlepších stoperů své generace si udělal jméno především působením v madridském Atléticu. Za tento klub hrál Godín v letech 2010-19, získal s ním španělský titul, dvakrát vyhrál Evropskou ligu a třikrát Superpohár UEFA. V Evropě vedle toho působil také ve Villarrealu, Interu Milán či Cagliari.

Uruguay reprezentoval Godín na čtyřech světových šampionátech a byl jedním z vůdců úspěšné generace, jež obsadila čtvrté místo na MS 2010 a o rok později vyhrála Copu Américu.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
BrutusGargamel

Mohl ještě zkusit nějaký Manchester United. Byl by tam pořád nejlepší hráč, tak 5 let.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Neutron

Whoaahahahaha

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Felitel

Reagovat
Kejza

Skála.. v podstatě symbol Simeoneho éry

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
celeb

Vyborny stoper na urovni Thiaga Silvy. Na vrchole bol dlho, bol schopny rozhodovat dolezite zapasy hlavickami, obranu dirigoval famozne. Pan hrac.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
mrtvej ofsajd

OčeCavany debakl se nekonal. Naopak se zdálo, že duel trvá snad sto Godin.

Reagovat
Remt

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
lampas

Já myslel, že mu tak cca. 37 bylo už na MS 2010

Reagovat
John Obi Mikel

Sis je spojil dohromady s Luganem

Reagovat
lampas

To je nejspíš pravda.

Reagovat
Pony Slaystation

Maldini z Wishe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele