CAF požaduje disciplinární řízení se šéfem SSC Neapol

08.08.2022, 12:01
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (150)

Přidat komentář
Nihilister

Bylo by super kdyby začali stěžovat všichni zaměstnavatelé, proč jim "kradou" hráče uprostřed sezóny. Afrika se má přizpůsobit a né zaměstnavatelé.

Reagovat
smazaný uživatel

Provozování fotbalového klubu je regulované podnikání, které se musí řídit pravidly FIFA. Pokud to klubům nevyhovuje, nic jim nebrání se trhnout, vytvořit vlastní fotbalový produkt a uspět s ním. Ostatně některé kluby to s European Super League zkusily. Jak to dopadlo, asi pamatujete.

Reagovat
kilobyte

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu až se ucho utrhne. Kdyby UK nemělo páku na 6 anglických klubů v podobě pracovních povolení pro cizince (v čemž jim pomohl odchod z EU), tak by SL už možná byla.

Reagovat
smazaný uživatel

Já popravdě doufám, že jednou nějaká evropská liga vznikne. Ligy, kterým dlouhodobě dominuje 2-6 klubů, moc zábavné nejsou. Formát amerických major leagues (NFL, MLB, NBA, NHL, MLS) je mnohem spravedlivější, kompetitivnější a zábavnější.

Reagovat
wyqinac

Reagovat
kilobyte

Hlavně jsou ty soutěže více o štěstí kvůli PO. Jinak by taky více dominovalo pár klubů.

Reagovat
exot12

Myslíš ako Detroit, Chicago, ktoré vyhrali nejakou haluzou nejaký ten SC a úplnou haluzou sa dostali na úplne dno?

Alebo myslíš na Pittsburgh, ktorý tiež vyhral nejaký ten SC a opäť haluzou ide postupne dole či taká Tampa, ktorá vyhrala SC 2x za sebou a bola 3x vo finále?

Čo presne je tá haluz?

Reagovat
kilobyte

Nepíšu o haluzi, ale o štěstí. V PO má šanci více týmů než v tabulce za celou sezónu. Kdyby se v PL hrálo PO po základní části, tak by ta dominance taky vypadala jinak.

Reagovat
exot12

Na víťazstvo musíš vyhrať 16 zápasov, na to ti šťastie nestačí.

Viz napr. Montreal minulú sezónu, dostal sa síce do finále, ale to bol strop, to isté napr. Vegas pár rokov do zadu.

Reagovat
kilobyte

Já ale nepíšu, že je to jen o štěstí. Ale pro "slabší" tým je jednodušší porazit "silnější" v PO systému, kde vyřazovací kolo trvá pár týdnů, než v dlouhodobé lize.

Takže u amerických soutěží nejde jen o to, že jsou týmy papírově vyrovnanější, ale i o to, že hrají jiný systém.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
svkmd

ale tak je to snáď jeho rozhodnutie koho bude zamestnávať nie?

Reagovat
Nihilister

O tomhle samozřejmě vím, ale rozhodně to není fér. FIFA by jako provozovatel lig měl mít největší zájem, aby ligové týmy hrály v plné síle a nejezdili jim hráči na jakýchkoliv turnaj během ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

FIFA ale není provozovatelem těch lig. Naopak FIFA je kvůli kalendáři mezistátních zápasů často ve sporu s Premier League a dalšími ligami. Pro FIFA jsou logicky důležitější mezistátní zápasy, které organizuje než soukromé ligy.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
fenixLFC

Nie len afrika, aj ostatne kontinenty. Preco by mali europske repre kradnut zamestnancov?

Reagovat
jsemdement

A co to má společného s integrací?

Reagovat
valloire

Reagovat
Raffaello

Pokud CAF poukázal na "účast hráčů působících v Evropě musí kluby umožnit, což také deklaruje světová federace FIFA", pak je o to víc v zájmu majitele klubu, aby zvážil, zda si do týmu bude afrického hráče, reprezentanta, chtít přivést. Tedy není důvod se podivovat nad tím, že ADL chce ustoupit od angažování afrických reprezentantů a nechce platit člověka, který mu každý lichý rok uprostřed sezóny odjede na 5-6 týdnů pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne si to vystihol

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže on neříká, že chce ustoupit od angažování afrických reprezentantů, ale jen to, že bude chtít slib, že na AFCON nepojedou, což jednak není úplně košer vůči tý deklaraci FIFA a zároveň taky sviňárna vůči těm hráčům. Jakože na jednu stranu jsou mu dobrý, ale kecy vůči CAF si neodpustí a na AFCON je taky nepustí.

Reagovat
Raffaello

ADL říká "vezmu je, jen když mi podepíší, že se vzdají soutěží v Africe". Ber, nebo nech být. Je to jeden z parametrů smlouvy. Každý, kdo chce hrát za Neapol, má možnost tu podmínku přijmout, nebo ji zamítnout a najít si angažmá jinde. Jde o ochranu investic a snížení rizika ztrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bucky

Takže s fotbalisty si podle tebe můžou kluby v podstatě dělat co chtějí? Můžou si najít angažmá jinde? A co když se z toho stane standard a žádné "jinde" nebude. Pořád se musí dodržovat nějaký právní rámec, který je stanovený, aby chránil zájmy hráčů i dalších zúčastněných. Ale tady si rádi všichni postěžují, protože je to MS, ale kdyby někdo v zájmu zdraví hráčů a vlastních výsledků (přeci jen nemít po sezóně žádný odpočinek nebo zmeškat velkou část přípravy není úplně super) nepustil na konci sezóny hráče na ME nebo MS, tak se tu všichni poserou.

Obecně mě tahle argumentace "když se jim to nelíbí, tak ať jde jinam" pěkně sere. Je to úplně stupidní argument, který by mohl fungovat v právním vákuu, kde se na lidi úplně kašle. Bylo by snad v pohodě, aby zaměstnavatel třeba říkal ženám, že pokud u něj chtějí pracovat, musí podepsat, že neotěhotní, protože pak mu budou chybět? Podle tvé logiky je to v pohodě.

Reagovat
Raffaello

Chci mít právo zaměstnávat zaměstnance, které si sám vyberu a ne že mi bude někdo diktovat, koho si můžu/mám zaměstnat. To je základní předpoklad toho, proč stojím za tím, co říká, ačkoliv dost frivolně, pan ADL. Ano, mohl ve své podstatě mlčet a mít to za své interní pravidlo, které by se v dnešní pohnuté době neproměnilo ve veřejné téma.

Při všech těch rádoby bojích za rovnoprávnost se zapomíná na charakteristická zaměstnání, na zcela specifické pozice, kde v jednom případě muž nebo ve druhém případě žena nejsou dost dobře způsobilí, a to ne z pozice pohlaví, ale z pohledu somatotypu nebo i způsobu myšlení nebo chování v kolektivu. Jediné, co se alibisticky provedlo, je, že se o diskriminaci nemluví, ale stále probíhá. Je to stejné jako s veřejnými zakázkami. Vytvoří se přesné podmínky, které splní jen ten jeden uchazeč, kterého si i vyberu a tím to hasne a mám vyhráno.

A když budu tak smělý a budu se chtít ohánět jako CAF oním článkem 14 disciplinárních pravidel: Každé osobě ve smyslu článku 3, která uráží lidskou důstojnost osoby nebo skupiny osob z jakýchkoli důvodů, včetně barvy pleti, rasy, náboženství, etnického původu, pohlaví nebo sexuální orientace, bude vyloučena činnost na dobu nejméně deseti zápasů nebo stanovenou dobu nebo jinou vhodnou sankci.

CAF si interpretuje slova ADL jako urážku, ačkoliv šlo o konstatování, že mu to v podstatě narušuje podnikání, pouštění hráčů na africký turnaj snižuje šance jeho týmu na lepší výsledky, tedy to snižuje hodnotu jeho společnosti. Je to ryze pragmatický a byznysový postoj. Vedle toho postavím Basky a jejich "cantera policy", kdy za jejich klub nesmí hrát nikdo, kdo by neměl baskické kořeny. Tím vylučují podstatně větší skupinu lidí, de facto se etnicky vymezují. To si nelze interpretovat jako urážku?

Jako lidi si nejsme rovni a nikdy nebudeme, protože každý máme jinou startovací čáru. Rovné příležitosti? Ano, jsou, ale jen v momentě, když splníš určité podmínky. Ty jako frajer ze střední třídy máš lepší podmínky, tedy i širší spektrum příležitostí, než frajer z nižší třídy. On aby se dostal ke stejným příležitostem jako ty, musí nejdřív ujít kus cesty, který ty si nemusel. A v některých odvětvích chtějí jen lidi určitého pohlaví, takže tam nastaví podmínky tak, že muž/žena se tam hlásit nebudou a vyselektuje to lidi blíže k tomu pohlaví/vzdělání/vrstvě, které daný subjekt preferuje. A to je pěkně prosím volný trh práce. Jsou kvality, které nikdy žena mít nebude a jsou kvality, které nikdy muž mít nebude. Už se s tím smiřme.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Bucky

Je obrovský rozdíl mezi preferencí jedné skupiny a diskriminací jedné skupiny. To, že Bilbao nabírá jen hráče ze svého regionu (a to tedy s dost volným výkladem), tak tím nediskriminují celý zbytek světa. Takhle diskriminace nefunguje.

A co se týká rovných příležitostí? Právě proto také existují programy na podporu dětí z nezvýhodněných rodin a spoustu dalšího. Rozdíl je ale stále v tom, že pokud jsi z chudé rodiny, zvládneš se vypracovat, jsi stejně dobrý nebo lepší než lidi okolo Tebe, tak je velice pravděpodobné, že Tě někdo přijme. Pokud jsi ale ve společnosti, která má předsudky vůči nějakému etniku nebo pohlaví, tak můžeš být stejně dobrý nebo lepší, ale tu práci prostě nedostaneš. A kromě nějakých pomatených extremistů (kterých je zanedbatelné množství) nikdo nevolá potom, aby v dolech pracovalo 50% ženských. Bojuje se za to, aby ženská, která tam pracovat chce a splňuje všechny podmínky pro to, aby v tom byla dobrá měla možnost tam jít pracovat, aniž by jí někdo hodil pryč jen proto, že je ženská.

A ten závěr je to, v čem se pleteš úplně nejvíc a proč nejsi schopný pochopit podstatu boje za rovné příležitosti. Kromě pinďoura neexistují kvality, které by žádná žena nemohla mít a průměrný chlap by měl, stejně jako neexistují kvality, které by žádný chlap nemohl mít a průměrná žena by je měla. A bylo by fajn, kdyby lidi, kteří se vymykají genderovým stereotypům měli možnost si žít podle toho, v čem jsou dobří a co dělají rádi, než aby se jim cpalo co smí a nesmí dělat na každém kroku. A nejde jen o zaměstnání, ale společnost jako celek.

Reagovat
Raffaello

Možná až budeš někdy pracovat z většiny ženském kolektivu a porovnáš to s převážně mužským kolektivem, pochopíš, kde tkví problém v tom, že mezi muži a ženami rozdíly jsou. Řešení problémů, zaujímání stanovisek a přicházení s řešením je dost odlišné. Otázkou je, co pak preferuješ. Jedno ale mají obě skupiny stejné, přes svoje ego nedokáží uznat, že chybují. V tomhle je pohlavní skutečně rovnocenné.

Jinak se neshodneme a diskuse by k ničemu nevedla, stejně bychom ke vzájemnému porozumění nedošli. I tak díky za tvůj pohled, přestože s ním nesouzním.

Reagovat
smazaný uživatel

Kromě pinďoura neexistují kvality, které by žádná žena nemohla mít

prečo vlastne nehrajú spoločné suťaže s mužmi?,lebo by si nezarobili ani na slanu vodu

Reagovat
Bucky

Pořád to samé dokola. Nebavíme se o průměrné ženské a průměrném chlapovi. Mluvím o tom, že mezi ženskými jsou některé, které nezapadají do rámečku "jak má ženská" vypadat, jak se má chovat, čemu se má věnovat a co mají být její silné a slabé stránky. Byla by dnešní průměrná ženská lepší ředitelka firmy, než průměrný chlap? Asi ne. Bude průměrná ženská lepší ve fyzicky náročné práci než průměrný chlap? Asi ne. Ale i tak běhá po světě spousta ženských, které budou na manažerském postu lepší, než 99% chlapů nebo zvládnou odvést fyzicky náročnou práci poctivěji a lépe, než 99% chlapů. Stejně tak existují ženský, který třeba vůbec nechtějí mít děti a kariéra je pro ně hlavním životním cílem. A je pěkně na hovno, že je tu pořád tolik lidí, kteří prostě "z principu" takovou práci ženské nedají a budou jí posílat k plotně nebo rodit děti, ačkoli by je svými "chlapskými" kvalitami strčila v klidu do kapsy. A platí to i na druhou stranu. Je smutné, že se velká část společnosti dívá skrz prsty nebo posmívá chlapům, kteří chtějí zůstat doma a starat se o dítě, zatímco manželka bude chodit do práce. Nebo na ty, kteří chtějí dělat "ženské" profese a mají pro ně super předpoklady.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exot12

Mne sa veľmi páči tento jednostranný pohľad alá chudáci hráči. Správme dohodu, zaplatíš mi 50tisíc za 5 týždňov za to, že pre teba nespravím absolútne nič. Berieš?

Reagovat
Bucky

Víš čemu se říká placená dovolená?

Reagovat
Raffaello

A tu chceš v profi fotbale realizovat jak? Tam máš de facto "závodku". V zámořských soutěžích jsi placený jen po čas sezóny (bez play-off) a to, co nesmíš dělat - např. lyžování a adrenalinové sporty - platí pro některé celý rok. Nehledě na to, že reprezentovat ti můžou po čas smlouvy "zatrhnout" (NHL). Ale tu smlouvu podepisuješ s vědomím možnosti těchto omezení.

Reagovat
exot12

Ja viem iba o Nemecku, kde hráči majú status zamestnanca.

Myslím, že v ostatných krajinách budú zmluvy podobne ako v NHL, tzn na sezónu a cez leto im výplata nebude chodiť

Reagovat
smazaný uživatel

https://fifpro.org/en/supporting-players/conditions-of-employment/employment-status

Zdroj? Tady, co jsem narychlo našel píšou ze většina v EU jsou zaměstnanci, vím že v cr jsou osvč je o tom diskuze, aby se to zmenilo, že jseme jedni z mála v Evropě.

Reagovat
Bucky

Přesně tak, v jednom podcastu se to rozebíralo, že je to pro nás dost velká ostuda českého fotbalu, ve valné většině vyspělých fotbalových zemí jsou ve stavu zaměstnanců.

Reagovat
exot12

Neviem či myslíme to isté, ale tam sa nepíše, že väčšina sú zamestnanci, ale že si zaslúžia práva ako zamestnanci

Na druhej strane je to jedno či dostaneš ročný plat rozdelený do 10 alebo povedzme 12 splátok, pokiaľ si k dispozícii keď ťa tvoj zamestnávateľ potrebuje

Reagovat
smazaný uživatel

??presne to se tam pise. je tam napsane, ze ve vetsine evropskych soutezi, jsou hraci brani jako fulltime workers, nauc se cist pls

Reagovat
Bucky

Ale ta omezení jsou také umožněna nějakým právním rámcem. Ten v tomhle případě ale hráče chrání. Fotbalista je prostě regulérní zaměstnanec klubu a měla by se na něj vztahovat stejná pravidla ochrany zaměstnanců jako na kterékoliv jiné zaměstnance. A srovnávat evropské soutěže s těmi např. v US je mimo mísu - Amerika je legislativně v právech zaměstnanců ještě ve velkém pravěku a jako inspiraci bych jí rozhodně nebral.

Reagovat
Raffaello

Vidíš to, a já radši americký kapitalismus než evropský socialismus.

Reagovat
Bucky

Každý stát, který nenechá svoje lidi chcípat na ulicích a dokáže se jich aspoň v něčem zastat fakt není socialistický.

Reagovat
exot12

Kam ti pošlem číslo účtu?

Reagovat
Bucky

Takže odpracuješ i zbytek roku, budeš odvádět kvalitní práci ve zkušebce, abych si Tě chtěl nechat a následně začneš čerpat placenou dovolenou, která bude odpovídat tomu, jak dlouho u mě produktivně pracuješ? Fotbalisti to mají totiž stejně, taky jim nikdo neplatí za nicnedělání - platí jim celou dobu za fůru práce a tlaku, který si tady většina lidí neumí vůbec představit a v rámci svých dlouhodobých smluv mají nárok na to "si vzít dovolenou", aby šli reprezentovat svou zemi. To, že se může na takovém turnaji hráč i pěkně zviditelnit a zvednout svoji hodnotu vůbec nemluvím, klub z téhle "dovolené" může taky těžit.

Reagovat
exot12

1) Kde majú futbalisti skúšobnú dobu?

2) Kde si napr. učiteľ môže zobrať platené voľno počas školského roku iba tak?

3) Nemyslím, že cez leto im niekde niečo platí okrem Nemecka

4) Futbalisti rozhodne nie sú niečo ako obyčajný zamestnanec, futbalista môže dať výpoveď a za 2 mesiace odísť?

5) V ktorej galaxii si môže futbalista vziať iba tak dovču počas sezóny a ísť si ľahnúť na pláž?

Reagovat
Furia Ceca

6) V který práci se můžeš na práci úplně vysrat a brát prachy jenom proto, protože máš pořád na rok, dva smlouvu?

Reagovat
smazaný uživatel

No ve fotbale určitě ne

Reagovat
Furia Ceca

Ve fotbale určitě ne, ale v Juventusu to je běžná praxe. Takovej Arthur Melo se snad zraňuje schválně, aby nedej bože musel něco dělat

Reagovat
kilobyte

Tak to můžeš v každé práci. Říká se tomu pracovní neschopnost.

Reagovat
exot12

Až na to, že ak si na PN tak nedostávaš plat, ale dávky a to neplatí zamestnávateľ, ale štát. Ak sa bavíme o dlhodobej PN

Reagovat
kilobyte

A ty dávky stát zaplatí z čeho?

Reagovat
exot12

Ak hráč ide na APN, tak ho platil klub

Ak si na PN, tak ťa neplatí klub, ale štát, ktorý vybral peniaze od ľudí. To sú za mňa 2 úplne odlišné veci

Reagovat
Bucky

To nesmí ani fotbalista. Ale prokaž mu hrubé porušení pracovní kázně. To by frajer musel přestat chodit na tréninky nebo udělat nějakou podobnou blbost. A i v takové situaci se většinou klub rozhodne smlouvu neukončit, protože vidí šanci ho aspoň prodat a něco z něj ještě vytřískat. I kdyby ale jen nechodil na tréninky, klub mu může ukončit smlouvu celkem bez problémů a hráč ještě musí uhradit škodu tím způsobenou.

Velký příklad jednostranného ukončení smlouvy byl Mutu v Chelsea - braní drog bylo vážné porušení smlouvy, Chelsea ukončila smlouvu a soudy potvrdili, že je vše správně tím, že Chelsea odklepli odškodné téměř ve výši přestupní částky, které musí Mutu Chelsea splatit. To, že ti to špatně kope nebo do toho nedáváš vše není důvod k ukončení, ale to popravdě není důvod k ukončení ani u normální pracovní smlouvy. Proto to většinou končí nějakou dohodou, protože prokázat vážné porušení pracovní smlouvy bývá pro zaměstnavatele hodně složité.

Reagovat
Bucky

1) To je příklad s tím, kdy bys ty jako běžný člověk mohl ode mě dostat 5 týdnů peněz za nicnedělání. To nemá být srovnánní s fotbalisty.

2) Zaměstnavatel Ti může přikázat termín dovolené, většina zaměstnavatelů toho akorát nevyužívá. U fotbalistů ale nejde o dovolenou, kdybys chtěl přesnější příměr, tak je to spíš něco, jako když zákon nařizuje zaměstnavatelům dát zaměstnancům rodičovskou dovolenou, volno na vlastní svatbu nebo na zařízení pohřbu nejbližších. A pak je úplně jedno, jestli je to učitel nebo jiná profese, to volno musí poskytnout.

3) Status zaměstnanců mají téměř všude, jen u nás je to dost ostudná výjimka, že jsou hráči stále v režimu OSVČ.

4) Popravdě si myslím, že může, ale musí pro to mít důvod. Řekl bych, že to, co je tam právně drží, je v podstatě konkurenční doložka. Hráč může skončit klidně v průběhu platného kontraktu a nezaplatí nic nebo nějakou poměrně nízkou částku, kdyby chtěl ukončit kariéru klidně v průběhu platné smlouvy. Problém je, že nemůže po dobu trvání předchozí smlouvy hrát za jiný klub. A myslím si, že je to něco, co by mohlo být realizovatelné i u běžných zaměstnanců, ale tam se na to asi moc nepřistoupí. Těch důvodů proč je to ale jiné je víc, ale pracuje se dost intenzivně na tom, aby se s fotbalisty zacházelo jako s každým jiným zaměstnancem. Příkladem budiž např. tohle rozhodnutí: https://en.wikipedia.org/wiki/Webster_ruling

5) Viz odpověď 2. Zaměstnavatel může nařídit termín dovolené všem zaměstnancům podle svého uvážení. Řada firem to i využívá, např. na celozávodní dovolené, kdy se přeruší výroba nebo se řeší údržby/rekonstrukce. A stejně tak to firmy využívají, aby jim najednou celé oddělení, které se má navzájem zastupovat, nevzalo dovolenou ve stejný čas. Reálně nemá zaměstnanec nárok ani na jeden den dovolené v termínu, který si určí on sám, to je plně v moci zaměstnavatele.

Reagovat
exot12

Porovnávať status zamestnanca a futbalistu je úplne mimo.

1) Moja otázka znela jednoducho, kde majú futbalisti skúšobnú dobu? Futbalista podpíše zmluvu, ale zistí po prvom zápase, že ho tréner nechce stavať, tak dá výpoveď a druhý deň môže nastúpiť za iný klub? Máš aspoň jeden príklad?

2) Áno zamestnávateľ ti môže nariadiť dovču, ale kde si učiteľ môže vziať dovču počas školského roku a v lete byť v práci?

Tie tvoje príklady, svadba, pohreb, narodenie syna… ja som snáď niekdy nepočul o tom, že takéto voľno si môže futbalista vziať. Pár dní dozadu tu bol článok, ako nejakého afrického futbalistu musel na svojej svadbe zastúpiť brat, pretože klub požadoval, aby nastúpil na tréning o deň skôr!

Klub musí týchto hráčov uvoľniť, ale klubu nik nevykompenzuje hráčov plat navyše pohreb, narodenie dieťaťa atď máš na 1-3 dni max? A dejú sa pár krát za život vs APN niekoľko týždňov každé 2 roky! To sú porovnateľné veci?

3) Status zamestnanca majú pokiaľ viem v Nemecku a je to jedna z mála krajín, nie je to rozhodne pravidlo.

4) Dobre, ak teda môže, prečo Lewa nedal jednoducho výpoveď, nepočkal 3 mesiace a nepodpísal zmluvu s Barcou ako free.

Ty musíš mať nejaký dôvod, aby si podal výpoveď ak sú to podľa teba porovnateľné statusy? Navyše Lewa mal v Nemecku status zamestnanca a nespravil to.

5) Tým vlastne opäť hovoríš, že statusy nie sú podobné, lebo ten futbalista to voľno nedostane, asi tak ako učiteľ

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to, že afričani nejezdí na dovolenou, spíš bych to přirovnal k tomu, že ti bude zaměstnavatel platit za to, že odvádíš práci pro někoho jinýho

Reagovat
Bucky

Já to nesrovnávám, jen tím odpovídám na dotaz, který přesně tomu odpovídá. Exotovi to přijde jako nějaký nesmyslný cizí koncept "zaplatíš mi 50tisíc za 5 týždňov za to, že pre teba nespravím absolútne nič" a přitom z něj těží každý zaměstnanec u nás.

Reagovat
fenixLFC

Tu maju medzi sezonami, nie ze dalsich 5-8 tyzdnov im platis za to ze hraju pre neikoho ineho proti tvojim vlastnym zaujmom, pricom ta to este poskodzuje

Reagovat
fenixLFC

S hracmi si robia co chcu reprezentacie. Ignoruju ich treningove metody ktore brania zraneniam, vyuzivaju ich na nepodstatne zapasy a kvoli zapaom reprezentacii poskodzuju zaujmy pravoplatnych zamestnavatelov tychto hraco, bez toho, aby sa zamestnavatel mohol akokolvek branit. Kluby by mali podobne ako v NHL moznoat odmietnut pustat svojich hracov na rizikove reprezentacne pauzy. Je to sracka aj obvykle, ale ked pocas covidu nemohli kluby vyuzit juhoamerickh hracov lebo kvoli nejakym srandazapasom museli ist do karanteny, to bol vrchol a vyslovne poskodenie klubov FIFA a reprezentaciami. pristup ADl je spravny a dufam ze sa prida viac klubov, nielen voci hracom z afriky, ale zo vsetkych kontinentov

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Salfovic

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby byl zticha a prostě přestal kupovat africký hráče, tak by si nikdo ani nevšimnul. Sklízí, co zasel.

Reagovat
srbic13

Reagovat
Kucka

Reagovat
LAM

Jemu to bude úplně u prd...

Reagovat
Bucky

Jasně, všem těmhle namachrovanejm dementům je vše úplně u prd.... Aspoň dokud nezačnou brečet, jak jsou na ně všichni zlí a ubližují jim. To si piš, že mi tu nebude u prd..., ač se tak třeba bude tvářit.

Reagovat
stuff

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Bucky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby to taky meli jednou za ctyri roky, nebo mimo sezonu, jako ostatni kontinenty, tak nikdo nic resit nebude. ADL je obecne blbec a nevidi si do huby, ale tady ma clovek i pochopeni, ze ho to stve.

Reagovat
alias

Africký pohár sleduji pravidelně a nedám na něj dopustit, ale změna termínu na léto je nevyhnutelná...nevím proč zase posunuli další ročník na leden...

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

třeba protože se v drtivé většině Afriky nedá hrát v létě z klimatických důvodů?

Reagovat
Shevchenko

A z jakých klimatických důvodů?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak buď je tam v létě moc horko (což je třeba důvod, proč se MS v Kataru hraje letos v prosinci, a ne v červenci), nebo tam mají období dešťů. Třeba kamerunský APN 2021 se přesunul z června na leden kvůli tomu, že v červnu a červenci v Kamerunu prší tak moc, že se tam moc nedá hrát profesionální fotbal.

Reagovat
kilobyte

Kdyby nehráli každé 2 roky, ale každé 4 a střídali léto zima, tak by ten "problém" nastal jednou za 8 let. Což by bylo pro většinu fotbalistů jednou za kariéru. To by podle mě mohlo být řešení. Jenže to by museli udělat v Africe ústupek.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, souhlasím, že by se to mělo hrát jen jednou za 4 roky. To tvrdí i šéf FIFA a po nástupu to říkal i šéf CAF. Tak se to snad změní.

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Euphael

Reagovat
Furia Ceca

Tak ať hrajou ve Francii, 90 % Afričanů jsou stejně francouzští mládežnický reprezentanti – včetně ubrečenýho Koulibalyho.

Reagovat
smazaný uživatel

lol ne, nejsou

Reagovat
Furia Ceca

Nadsázka

Reagovat
smazaný uživatel

haha

Reagovat
Furia Ceca

No ale něco na tý nadsázce je... se podívej, kolik afrických hráčů je produkty evropských klubů, nebo dokonce přímo evropský země v dorosteneckým věku reprezentovali, ty mamlasi.

Reagovat
fenixLFC

Kolko? Stopro mas pre toto tvrdenie relevantne zdroje a fakty

Reagovat
Bucky

Reagovat
Spalovač šancí

Počasí, resp klima.

...

Souhlas, že přesun na červen by pomohl. Problém je, že pořádat by pak mohlo jen několik zemí

Reagovat
Remt

Které to vlastně jsou? Jasně, na jednu stranu problém že by to mohlo být jen pár zemi, na druhou stranu by to vyřešilo opravdu hodně problémů. O tom že hráči reprezentující africké státy můžou byt v budoucnu znevyhodnovani vůči Evropanům a jihoamericanum skrz afcon tuším někdy už mluvil Klopp nebo Pep nebo se pletu?

Reagovat
Spalovač šancí

Asi jen JAR a Wakanda

Reagovat
smazaný uživatel

Odíde na 4-5 týždňov a vráti sa s menším, alebo s väčším zranením. Vynechá ďalšie dva týždne, v horšom prípade mesiac, alebo dva, a v najhoršom prípade zbytok sezóny. Platy hráčov sú beztak prestrelené a prečo by mal ešte dávať výplatu hráčom, ktorí odídu na Africký pohár národov a nie sú v danom období súčasťou klubu.

"Jsme idioti, když jim platíme peníze a pak je necháme odcestovat na druhý konec světa hrát za někoho jiného." (Aurelio De Laurentiis)

Reagovat
johan14

Veď aký problém? Nech neidú do Neapola, keď sa im chce hrať na Africký pohár. Alebo nech im platí plat a poistku počas neho CAF.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
kovi610

Reagovat
fenixLFC

To by pomohlo lrn financne, ale kdd sa zrani alebo ho proste nemozes vyuzivat a kvoli tomu stracas body a sancu na trofej/ lepsie umiestnenie, tak to proate nestaci. Toto pustanie hracov na repre poskodzuje kluby najma sportovne

Reagovat
Coniglio

Nasrat na Neapol. Hrac o ktoreho ma zaujem klub kalibru N, si v pohode najde angazma v podobne kvalitnom time, resp trochu mensom ale tiez v pohode. Africkych futbalistov to moze z principu nasrat, ale prakticky mozu mat dajaky Neapol v prdeli

Reagovat
Kucka

Reagovat
Alberto Aquilani

Napríklad by mohli ísť miesto Neapolu, čo ja viem, do Nottinghamu... to je plus mínus na rovnako, ešte ľahko v prospech Nott.

Reagovat
smazaný uživatel

Docela se divím, že proti tomu už nevystoupili trenéři z PL např. Já osobně bych si taky rozmyslel angažovat hráče, který mi odjede v průběhu sezony pryč, k čemu mi je? Na měsíc a něco ho musím nahradit a angažovat stejně někoho jiného. Přesun na termín Euro a nazdar

Reagovat
Bucky

Myslím, že většinu trenérů top týmů z PL sere mnohem víc to Euro nebo MS, než ACN. ACN je stojí třeba 2-3 hráče z týmu nebo taky nikoho. S tím, jak jsou natřískané a fyzicky náročné sezóny je ale velký turnaj, kam jede třeba 10-15 hráčů z kádru top týmů mnohem horší, protože připraví před novou sezónou hráče o odpočinek, zvyšuje šanci na zranění po dobu celé sezóny a ještě rozbije celou přípravu, protože půlku z ní budou čekat na kompletní kádr, než si všichni hráči aspoň trochu odpočinou po konci turnaje (obzvlášť, když dojdou třeba do finále). Pokud tým nestojí celý na hráčích z Afriky, tak je to pro ně oproti těmhle turnajům sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš možná pravdu, ale například někdo jako Klopp musí AFCON nesnášet. To Euro / MS tam je to pro všechny top týmy stejné, někdo se s tím popasuje líp a někdo hůř. Ten kalendář je šíleně napráskaný a mám pocit, že bude hůř - rozšíření MS, Liga Národů, snaha pořádat MS každé dva roky, Superliga...no nevím, kam až to nechají zajít

Reagovat
Bucky

No, taky to není pro všechny stejně, tam jsou na tom naopak lépe ti, kteří mají víc hráčů, kteří na EURO/MS nejedou. Jestli se kvůli přetížení hráči v průběhu sezóny zraní nebo musí dostat volno v sezóně, tak ten dopad je prakticky stejný jako u Eura nebo MS. Jen se na to díváme jinak, protože to prostě není Africké a ty důsledky nejsou tak okamžitě vidět.

Reagovat
TopinB

v Anglii by je za to sežral tisk i fanoušci

Reagovat
smazaný uživatel

Málo se klečí, musí se klečet víc!

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně a De Laurentiis by měl klečet na tribuně celý zápas, ať si vyklečí ty nesmysly z hlavy!

Reagovat
kovi610

Reagovat
fenixLFC

Tebe niekto pri porode zaklakol dychanie tak sa ti nedostal kyslik do mozgu. A takto to dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozumím ti. Piš česky nebo anglicky, děkuji.

Reagovat
stuff

Rabiot Ucka?

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Furia Ceca

Až CAF drží hubu... už mě fakt sere, jak každej v tomhle světě při každý sebemenší příležitosti musí hned hystericky vřískat.

Reagovat
Bucky

A co kdyby držel hubu ADL, ten začal vřískat jako první. A je celkem logické, že když začneš vřískat jako veřejně vystupující zástupce klubu nějaké nesmysly, tak se někdo ozve zpátky. CAF jen brání svá práva, což je naprosto správné a logické.

Reagovat
Furia Ceca

Je to jeho věc. On je majitel, je to jeho klub, on si může rozhodovat o tom, koho ho angažuje a koho ne. Měl by se ctít svobodný trh a svoboda majitelů nakládat si se svým majetkem dle vlastní libosti. ADL jen brání svá práva, což je naprosto správné a logické.

Reagovat
Bucky

Jenže právo není na jeho straně a svobodný trh nemá nic společného s anarchií (což si tu očividně hodně diskutujících myslí). ADL nebrání žádná práva, on se dožaduje porušování práv hráčů.

Reagovat
Furia Ceca

No ale mělo by bejt. Když budu mít firmu a budu řádně platit daně, tak mi nemá nikdo co kecat do toho, koho si do svýho pracovního týmu přivedu

Reagovat
Furia Ceca

A navíc mě sere, že to zase budou řešit UEFA/FIFA, což jsou odporný, zkostnatělý a zkorumpovaný instituce, kteří se tvářej navenek jako nositel vznešených hodnot, (přitom například jejich vyloženě nátlakový boj s rasismem z lidí rasisty spíš dělá, než že by tento jev potíral) a ve chvíli, kdy vznikla Superliga, tak jejich hysterická reakce v plný nahotě ukázala, jak hrozně moc posedlí jsou prachama.

Je jasný, že se CAF do toho zapojí, protože je tenhle skandál zviditelní, a navíc si spočítaj, že u na hlavě postavený UEFA uspějou.

Reagovat
Bucky

A ti zaměstnanci, kteří platí daně práva mít nemají? Stát se stará o to, aby se k nim firma chovala podle zákonů. Stejně tak má Neapol povinnost se řídit také pravidly organizace, které je dobrovolným členem. FIFA je dementní zkorumpovaná organizace, ale taky proti finanční síle klubového fotbalu jediná instituce, která může bránit zájmy reprezentačního fotbalu a je dobře, že to dělá.

Reagovat
Furia Ceca

"Stejně tak má Neapol povinnost se řídit také pravidly organizace, které je dobrovolným členem."

Dobrovolným členem? To jsme viděli při založení Superligy, jak je členství v UEFA "dobrovolný"...

Reagovat
Bucky

Mě třeba projekt Superligy nepřišel vůbec špatný a myslím, že by měl velký úspěch a nebyl pro fotbal vůbec špatný. Ale UEFA neudělala nic, co by mluvilo o dobrovolnosti. Prostě jim dala jen najevo, že pokud si chtějí založit konkurenční soutěž (což podle pravidel nesmí), tak přijdou o výhody členství v UEFA. To není zase tak divné.

Reagovat
smazaný uživatel

on hraje ligu, ktera ma nejak nastavena pravidla a ta rikaji, ze hraci mohou cestovat na repre zapasy, to co po nich chce, jde proti pravum tech hracu.

asi jako kdyby si zamestnavatel stezoval na to, ze musi davat zasmestnancum volno, tak by ji novym zamestnatncum nedaval a podle tebe by to bylo v pohode a nikdo by se proti tomu asi nesmel ani ozvat

Reagovat
Lech

A je tam i to, ze jim to musi majitel umoznit?

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči "patři" klubu ne majiteli a kluby když jsou členy FIFA, tak musí pouštět hráče na repre

Reagovat
DelPiero137

Toto je co za WTF porovnavanie ligoveho rocnika a dovolenky v riadnom zamestnani

Reagovat
smazaný uživatel

To není porovnání, ale ukázka na příkladu, že si zaměstnavatel nemůže dělat co chce, ale musí se řídit zakony/predpisy. Dovolená zákoníkem prace, který platí pro všechny, pouštění na repre přes fifu jejiz členem je italský svaz, do kterého zase patří Neapol..

Reagovat
DelPiero137

Ja som na strane klubu, tiez by som bol nahnevany keby mi kazde dva roky odchadzali klucovi hraci na repre zrazy + riziko zranenia. V obdobi kedy ich najviac potrejem. Je normalne ze zamestnavatel ma obdobia kedy potrebuje svojich zamestnancov ktorich plati aby plnili pracovnu napln. A uz vobec nevidim dvodo preco by sa malo CAF citit urazane.

Nie je to len ADL ktory s tym ma problem.

Reagovat
smazaný uživatel

no ja zanik repre fotbalu nechci.. nicmene ja se ale ani nebavim na ci strane nekdo je, ale o tom, jak to je a proc to logicky caf vadi, kdyz to jde proti jejich zajmu

adl muze z te organizace vystoupit, kdyz mu ta pravidla vadi.

Reagovat
kovi610

Reagovat
smazaný uživatel

Pak taky ale neměl vykupovat Anguissu a naopak měl být rád, že dostal za Koulibalyho s jedním rokem smlouvy 40 mega. Nemusel by AFCON řešit.

Reagovat
stuff

Reagovat
Feind

muzou by radi, ze jim za to plati. pamatuju dobu, kdy pracovali zadarmo

Reagovat
kovi610

Reagovat
smazaný uživatel

Kontinentální šampionáty jsou zlo. Mělo by se hrát jen MS jednou za 4 roky za účasti 16 nejsilnějších členů FIFA (kvalifikace podle vzoru "silnější pes mrdá", žádné zbytečné zápasy).

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
PalibrkUros

Jakožto nejsevernější město afriky si dost vyskakujou napolitánci

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsevernější město Afriky je Malmö.

Reagovat
johan14

Reagovat
johan14

Reagovat
netopier

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo

Reagovat
Euphael

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kapřík

Reagovat
kovi610

Nepripravuje se už nejakej zákon kdy budou každého vraždit kdo stímhle "poburujícim nehoráznym satanskym" vyhlašením ADL souhlasí... Vždyt on urazil a naprosto nehorázne poškodil a napadl celej africkej kontinent včetne všech africkych narodu...Tohle nemá co pohledávat v civilizovaném EU prostoru...

Reagovat
svkmd

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Furia Ceca

100. pro Rabiota v ManU S mým dnešním štěstím na 100. příspěvky to nemůže nevyjít

Reagovat
zurix_new

Ahojte, nemám moc prostor to teď všechno podrobně sledovat, chápu to správně, že pořád nemáme ještě ofiko venku venkovní dresy? Webové stránky taky katastrofa kde pořádně nic není... (soupisky)

A do sezóny teda jdeme se sestavou:

Handa (Onana, Cordaz) - Bastoni (Dimarco), de Vrij (D'Ambrossio), Škriniar (D'Ambrossio) - Gosens (Dimarco, Darmian), Hakan (Henrik), Brozovic (Asllani), Barella (Gagliardini), Dumfries (Darmian, Bellanova) - Lukaku (Džeko), Lautaro (Correa)

Vše týden před začátkem ligy... Nebo mi něco uniká? Spekuluje se ještě o někom (ať už do nebo ven)? Nebo je to víceméně konečné?

Reagovat
Eichel

OT: Destiny Udogie to Tottenham, here we go. Full agreement reached with Udinese for more than €20m - after personal terms in place. Talented Italian fullback will be Spurs player in 2023, wanted by Paratici.

Mám sa tešiť? Až do tohto leta som o ňom nepočul. Je skutočne taký talent?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele