Cafu: poslední reprezentační zápas

29.06.2002, 19:35
Aktuality
Brazilský obránce Cafu se v neděli stane prvním fotbalistou v historii, který si zahraje ve třetím finále mistrovství světa. A po tomto zápisu do historie se rozhodl ukončit svou reprezentační kariéru, žlutý brazilský dres oblékne naposledy. „Vím, že to ještě nikdo nedokázal, bude to pro mě pocta. Po tolika letech v národním týmu bude neděle mým vrcholem. Musíme ale porazit Německo a to nebude jednoduché, Němci mají spoustu výborných hráčů, bude to jako vždy těžký zápas,“ řekl Cafu.

Trenér Luis Felipe Scolari slovy chvály na adresu kapitána rozhodně nešetří. „Cafu byl pro tým nesmírným přínosem, hrál v mužstvu klíčovou roli. Udělal vše, co jsem mu řekl, byl mou prodlouženou rukou na hřišti, jako kapitán pracoval skvěle. Na hřišti se sám obětoval i za mladší spoluhráče,“ řekl Scolari.

Cafu se hodně zviditelnil v Sao Paulu, kde hrál nejprve na postu štítového záložníka a pak na pravé straně zálohy. Se Sao Paulem vyhrál dvakrát Pohár Osvoboditelů a dvakrát Interkontinentální pohár, v roce 1994 to poprvé zkusil v Evropě, hrál ve Španělsku za Real Zaragoza. Po roce se ale vrátil domů a chtěl se usadit v Palmeiras, po dalších dvou letech ale neodolal vábení z Evropy a přestoupil do AS Řím, aby zajistil sobě i své rodině bezstarostnou budoucnost. S italským klubem má platnou smlouvu do roku 2005. V jednatřiceti letech má na svém kontě 115 reprezentačních startů, mezi nimi také účasti ve finále MS v letech 1994 a 1998.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele