Caicedo odmítl Liverpool, nejdražšího hráče anglické ligy z něj udělá Chelsea

11.08.2023, 09:39, aktualizováno 11.08.2023, 23:39
Aktuality
Moisés Caicedo (© AFP)

Ekvádorský záložník Moisés Caicedo by se měl stát nejdražším fotbalistou v historii anglické ligy. Podle televizní stanice Sky Sports hodlá jednadvacetiletého hráče Brightonu koupit Chelsea za 115 milionů liber (3,2 miliardy korun). O Caiceda usiloval také Liverpool, který se dohodl s jeho dosavadním zaměstnavatelem na přestupu za 111 milionů liber, fotbalista ale "Reds" odmítl.

"Mohu potvrdit, že kluby jsou domluvené, ať už to ve finále znamená cokoliv. Pochopitelně chceme hlavně samotného hráče, ne pouze dohodu," uvedl liverpoolský kouč Jürgen Klopp na tiskové konferenci před nedělním úvodním kolem Premier League proti Chelsea.

Liverpool ale nakonec podle všeho neuspěje. Caiceda by měla získat Chelsea, která překoná vlastní přestupový rekord Premier League. V zimě přivedla z Benfiky Lisabon argentinského mistra světa Enza Fernándeze za téměř 107 milionů liber.

Caicedo přišel do Brightonu předloni z ekvádorského celku Independiente del Valle za pět milionů eur (121 milionů korun). V Premier League debutoval teprve v dubnu minulého roku, v 45 zápasech dal dvě branky. V národním týmu má bilanci 32 utkání a tři góly.

Autor: ČTK / bbc.com

Komentáře (720)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele