Casillas je nejlepší volbou, míní Del Bosqueho asistent Grande

03.03.2014, 22:38
Aktuality
Asistent španělského národního týmu Toni Grande považuje brankáře Ikera Casillase stále za nejlepší volbu pro reprezentaci. Casillas sice v Realu Madrid nechytá pravidelně a o místo mezi třemi tyčemi se dělí s Diegem Lópezem, ale důvěru realizačního týmu Španělska stále neztratil.

Slavný brankář již pod trenérem Josém Mourinhem ztratil svou neotřesitelnou pozici týmové jedničky a byl nahrazen Diegem Lópezem. Ten se po Casillasově zranění natolik osvědčil, že důvěry požívá také od nového trenéra Carla Ancelottiho. S blížícím se světovým šampionátem se většina hráčů bude pokoušet o nasbírání co největšího možného počtu odehraných minut, ale někteří z nich se o účast na světovém šampionátu bát nemusí.

Týká se to právě Ikera Casillase, který má zastání v týmu trenéra Vicenteho Del Bosqueho. Jeho asistent, kterým je již dlouhou dobu Toni Grande, byl vyzpovídán portálem Sefutbol.com a umožnil médiím nahlédnout do kabiny národního týmu.

"Iker je náš kapitán a podle mého názoru je to stále o třídu nejlepší španělský brankář. Je to sice hráč jako každý jiný, ale stále má jeho jméno zvuk. Nevím, jak se rozhodne hlavní trenér, ale je dobře, že na této pozici máme mnoho variant. S blížícím se turnajem budeme pečlivě studovat každou z nich," uvádí Grande.

Španělsko by ke své bohaté sbírce trofejí přidalo také cenný kov z Brazílie a je jedním z hlavních favoritů na celkové vítězství. "Je jasné, že zopakovat úspěch z Jihoafrické republiky nebude snadné, ale máme skvělý tým. Konkurence bude velká a navíc jsme byli zařazeni do těžké skupiny. Jedním z mých favoritů bude Brazílie, protože má obrovskou motivaci, podporu a také musí napravovat svou reputaci."

"Co se týče dění v kabině, máme tu demokracii. Jistě, někteří zkušení hráči mají v kabině hlavní slovo a celý tým se k nim upíná. Jedním z nich je i Iker, který je pro spoluhráče neocenitelným příkladem. Ostatní hráči ho poslouchají a to celý tým stmeluje. Je to systém, který se nám vyplácí, a nemyslím si, že bychom jej měli měnit," naznačuje Grande.

Předmětem diskuzí se stala také možnost povolání Diega Costy. Rodák z Brazílie je občanem Španělska a právně je tedy jeho nominace regulérní. Střelec Atlética Madrid je jednou z hlavních hvězd La Ligy a není divu, že s upadající formou Fernanda Torrese či Davida Villy by mohl být základním kamenem španělské ofenzívy. Costovy schopnosti by Del Bosque mohl využít již v přátelském utkání proti Itálii.

K jeho povolání se v závěru krátkého interview vyjádřil Toni Grande následovně: "Costa se prezentuje skvělými výkony, má v sobě tah na bránu, energii i techniku. Když je na hřišti, může být rozdílovým hráčem, protože se celá obrana soupeře soustředí na bránění jeho osoby. O jeho kvalitách vůbec nepochybujeme," chválí Grande budoucího reprezentanta.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com

Komentáře (92)

Přidat komentář
JacoBee

ne.

Reagovat
smazaný uživatel

ano.

Reagovat
Kypřící prášek

uzasny

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Costa

Reagovat
Kypřící prášek

nhamoneisu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lamskej#RMCF

to je uplně jasné vždycky to tak bylo a bude...SAN IKER

Reagovat
smazaný uživatel

Kodo jiný by měl chytat? To že nechytá pravidelně v Realu je spíš blbost trenérů. Del Bosque byl vždy o třídu nad těmi všemi.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týče Costy, tak jeho fotbalove kvality jsou nesporne, ale jeho chovani na hřišti je čurácké

Reagovat
Lamskej#RMCF

řekl si to dobře..ale já být Španěl, tak ho prostě nepřijmu..pro mě je to hnus, když se někdo takhle zřekne své země..a to v sobě žádný přehnaný patriotismus nemám

Reagovat
smazaný uživatel

At chytá ten nejlepší - De Gea

Reagovat
Lamskej#RMCF

...to myslíš vážně, nebo pokus o vtip ?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tohle najdeš na každeho brankáře třicet podobnych videi

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
dantetomas

Youtube - search - meno akehokolvek brankara + fail.... Netvrdim, ze ma chytat DDG, ale tento argument je trapny

Reagovat
smazaný uživatel

Valdes by mal byť jednotka v repre na MS ...ma dobru formu...nemožu mať španieli v bránke dvojku

Reagovat
valloire

Proč ne? Ta dvojka ho strčí do kapsy.

Reagovat
Lamskej#RMCF

ta dvojka ho strčí do kapsy a s prstem v nose...Iker je dvojka, ale určitě ne proto, že by byl horší než Lopez..ale tohle řešit fůrt dokola fakt nemá cenu..jo a s tím Valdesem je to snad ještě větší sranda než s De Geou ....

Reagovat
Ángel di María 22

Žádnej Španělskej gólman nemá momentálně lepší formu než Iker.

Reagovat
smazaný uživatel

na lavičke forma jak ma byť :D

Reagovat
smazaný uživatel

S váma je kříž. Když Iker hnil na lavce, tak se na formu nekoukalo. Teď se Iker formou vyrovnává Valdésovi, tak se to už zase počítá podle formy.

Prostě je to, jak to je - Iker v repre chytal, chytá a chytat bude. Není důvod, proč měnit něco, co funguje. Ale proboha, nezkoušejte to obhajovat. Sice si vždycky ty svoje argumenty najdete, ale vždy najdete jen ty, které se vám hodí.

Reagovat
RMCF

klasika, každej si najde argumenty pro svoji variantu...

Reagovat
smazaný uživatel

jenže se nesmí ty argumenty lišit (někdy i samy sebe vylučovat) dle toho, kde, kdy a kvůli komu je používáš.

Jak píšu - když Iker sedí v klubu, tak chytá kvůli sehranosti atd. Když chytá dobře, tak chytá zaslouženě, protože má dobrou formu. A nejhorší byla ta doba, kdy Iker chytal v klubu fakt blbě, ale v repre byl přesto dle Madristů zaslouženě.

Reagovat
RMCF

Já osobně su rád, že chytá Iker, ale pokud by udělali jedničku z Valdese neřeknu půl slova...

Reagovat
X-bano-X

Bohužiaľ ako píše Alcantara nižšie, šiel s formou dole, tie centre mu v poslednej dobe vôbec nejdú.

Reagovat
smazaný uživatel

Já neřeším, jestli chci nebo nechci aby chytal ten nebo ten, ale spíš to, jak se furt obhajuje, proč má chytat ten jeden ...

Reagovat
smazaný uživatel

fnuk..

Reagovat
Infi

Reagovat
celeb

mozu, ale Valdez tou jednotkou bude. Bolo to vidiet uz aj v poslednej kvalifikacii, ci na pohare konfederacii. Tuto sezonu je fakt vynimocny. Skoda, ze sa nechce nechat presvedcit, aby pokracoval.

Problemom Spanielov bude skor stoperska dvojica. Ramos - Pique .. no uvidime.

Reagovat
alcantara

No momentalne neviem, tie centre mu tam v poslednych tyzdnoch lietaju dost divoko a bolo z toho par golov a nebezpecnych situacii. Isiel s formou trochu dolu,to hra zasadne proti nemu, kedze by musel Ikera totalne drtit, aby mal sancu postavit sa do brany ako jednotka.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá šanci. Ani ve své životní formě a s tím, že Iker seděl v klubu na lavce, ho neposadil. Tam to není o výkonnosti, ale o politice. A já s tím souhlasím - chce-li mít Lesák v kabině klid, musí tam mít i rovnováhu.

Reagovat
smazaný uživatel

"o politice" .. Valdes si zachytal ked bol Iker zraneny.. ked ma pred sebou jedneho z najlepsich brankarov v historii tak predsa nemoze byt jednotka.. aj ta forma co mal na jesen minuly rok mu uz odisla

Reagovat
smazaný uživatel

kde to bolo vidiet ?.. v kvalifikacii odchytal pri zdravom Ikerovi 1 zapas, aj to proti poslednemu tymu v tabulke.. a na pohari Fifa odchytal len 1 zapas v skupine, zatial co Iker chytal 3

Reagovat
smazaný uživatel

ved nebudu mat dvojku.. Iker je momentalne 1ka spolu s Lopezom, kedze chyta 2 sutaze vratane LM.. a Valdes ked myslis ze ma dobru formu tak si ho naposledy videl asi v novembri..

Reagovat
smazaný uživatel

Iker je jednička, Liga je daleko méňe než LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Asi vůbec nevadí, že má tuto sezónu odchytáno ani ne polovinu toho, co Lopéz a v lize ani nenastoupil. Momentálně je podle zásluh lepší volbou de Gea nebo i "tragéd" Valdés.

Reagovat
smazaný uživatel

o com to meles.. Iker ma odchytane 15 zapasov plus 3 za repre, t.j. 18.. zatial co Lopez ma 27.. a pripominam ti, ze od konca novembra chyta Iker kazdy tyzden.. a vytvoril aj rekord v pocte minut bez golu

Reagovat
smazaný uživatel

Už delší dobu je v repre jednička jen díky jménu a kvůli jednomu prohranému finále netřeba hned měnit brankáře.

Reagovat
smazaný uživatel

Stoprocentně. Chytat už měl někdo jiný dávno, ale pokud už Ikera drželi doteď, tak nemá cenu teď cokoliv měnit. On je příkladem toho, že nemusí hrát vždy ti nejlepší na svých postech, ale chce to vyvážit. On dlouho vyvažoval tu drtivou převahu blaugranas v repre.

Reagovat
smazaný uživatel

.. ty si vazne zufaly.. proste sa zmier s tym, ze Iker je najlepsi spanielsky brankar

Reagovat
smazaný uživatel

.. typicky fanda Barcelony

Reagovat
Ángel di María 22

Iker je pořád jasně nejlepší Ta jeho série v této sezóně to jen a jen potvrzuje, měl na začátku smůlu, jelikož si Carlo vybral typově jemu asi zprvu výhodnějšího Lopéze, Diego nechytá špatně, ale nadstavba z minulý sezóny u něj už chybí a občas tu chybu udělá, Iker je naopak v poslední době zpátky, ve svý pohodě, odchytá co má a přidá neuvěřitelný zákroky navrch. Nepochybuju o tom, že od další sezóny a možná už na konci týhle bude naše jednička i v lize. A na MS je to jasný, tam neni, kdo by ho ohrozil, v budoucnu to asi bude De Gea, kterej je pořád mladej a má spoustu let před sebou, ale do tý doby tam Iker nikoho nepustí.

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Bože to je neskutečný kretén tento trenér, De Gea podává fantastické výkony, byla tu je chyba proti Sunderlandu, ale potom to odčinil v penaltách a celou sezonu drží United! Ale tento posraný kokot tam dá radší starého Casillase, který skoro nechytá!

Reagovat
georgeo

je šance, aby vzal Del Bosque i Lopéze?

Reagovat
RMCF

Podle mě ne, bude se držet svých koní...

Reagovat
rel7

taky bych byl rád kdyby tam Diego jel, momentálně se s ním muže rovnat tak Valdes..

Reagovat
Kenneth

Bylo by to naprosto zaslouženě. Ještě si odchytá jeden šampionát, zapíše se do historie a pak může jít chytat ten zázrak z United.

Reagovat
smazaný uživatel

O mnoho vic než De Gea se mi libi Casilla. To by mohla byt spiš budoucnost Španělska.

Reagovat
smazaný uživatel

DDG je pro tu pozici vychováván. Jsem si jist, že mu ji nikdo nevyfoukne.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl i Asenjo. De Gea má smůlu, že než všichni odejdou, tak mu může být třeba 27 a do té doby se objeví další dva vlčáci na scéně.

Reagovat
smazaný uživatel

A tak osud Asenja je prostě zvláštní a byla by strašná smůla, kdyby se tohle stalo i někomu jinému.

Pokud si na svoji pozici jedničky v repre počká do 27ti, tak ať - i tak před sebou bude mít dobrých 5 sezon na vrcholu.

Reagovat
CubONE

Tak ale David narozdiel od Asenja chyta pravidelne v top klube a pritom aj vyborne. O Asenjovi som uz dlho nic nepocul, spanielsku ligu nesledujem, takze ani netusim, kde a ako momentalne chyta.

Reagovat
smazaný uživatel

Za Valladolid nebo něco podobnyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Ponorky

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo, ale uvidíme za ty čtyři roky, teď bych si zrovna nevsadil na to, že by to měl mít v budoucnu jistý.

Reagovat
smetos

1.Iker, 2.Valdés, 3. Reina. Tam se nic nemění už asi 10 let tak se stejně není o čem bavit

Reagovat
alcantara

Stabilita. A mozno je to tak najlepsie.

Reagovat
Kokesh

Určitě, stále není důvod nic měnit. Možná když dostane La Roja na MS světa lekci podobnou té Barcelonské v LM, tak ano. Jenže Španělsko má takovou studnu talentů, že případně vymění jen dva, tři hráče a opět mají vystaráno na dalších několik let...

Reagovat
sensei25

Byt Valdesom,tak odmietnem reprezentovat.Je to nefer,ze nahradnik je jednotka.A aby ste mi rozumeli,tak nie som Valdesov obdivovatel,no idemi o princip.

Reagovat
smazaný uživatel

nahradnik chyta LM ?..

Reagovat
smazaný uživatel

Loni byla jeho situace před Pohárem FIFA úplně jiná, takže pochopitelně váhali. Ale teď je Iker pravděpodobně v nejlepší formě za posledních šest let, proto je to jasný a Grande si to mohl dovolit říct.

Reagovat
smazaný uživatel

No ... mohl zůstat u toho, že by řekl, že si myslí, že by Iker měl chytat. I já jako Culé proti tomu nic nemám. Prostě je na svoje kolegy před sebou zvyklý ...

Jenže ta věta o tom, že je Iker o třídu lepší, než ostatní španělští gólmani ... To je samozřejmě blbost a ještě tahle blbost může prostě ty ostatní gólany docela urazit. Prostě prohlášení ne úplně politicky korektní.

A to, že budou studovat pečlivě i ostatní gólmany ... Není to blbost, když každý ví, že bude zas chytat Iker?

Reagovat
Magic player
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi

Ještě do obrany Nacho a bude to komplet.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš takový pocit? Někteří nadávají, že je madridista, druzí jsou zase naštvaní, že je antimadridista... Kdyby to bylo tak hrozný, tak by už povolal Jesého nebo Carvajala, Isco mohl dostat víc šancí a nominaci Illarra nebo Diego. Nemyslím si proto, že by nám nadržoval, že Španělsko nemá obránce, za to nemůže.

Reagovat
Xavi

Pravda Španělsko moc obránců nemá. Od nás zase povolal Montoyu... Ale ze všech jeho nominací bych řekl, že ten Nacho byl největší úlet.

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol dnes odpoledne vystoupí před médii.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se u toho nezraní.

Reagovat
madridcan

Chce sa obetovat, aby Barca konecne kupila stopera

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom aby letos naší letní posilou nebyl nakonec třeba Bartra.

Reagovat
Billy McClane

Alebo Bagnack A pride Vidal

Reagovat
-Carles-

Dosť nešťastné vyjadrenie, Iker nie je o triedu najlepší brankár ani náhodou. Naopak posledné sezóny bol podľa mňa Victor lepší, na reprezentačnej úrovni je jasnou voľbou samozrejme Iker, ale takto zhodiť vlastného brankára, to sa len tak nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

o com to melies ?.. Valdes bol lepsi maximalne v sezone 08/09.. inak bol Iker stale lepsi.. minulu sezonu a aj predtym Valdes nic nechytal.. jedine tuto sa uz dostal do formy, ale potom prislo zranenie a jak sa vratil tak akoby mu odisla forma

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak.. Valdesa uz vyhanalo aj vela fanusikov Barcy.. az teraz jak bolo jasne ze odide tak zacal nieco chytat, asi lebo uz nebol pod takym tlakom.. ale tak ci onak, Casillas je najlepsi spanielsky brankar, to nemoze nikto nejako popriet

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Kokesh

Takže konečná...

Reagovat
madridcan

iba v Barcelone

Reagovat
-Carles-

Puyi

Reagovat
valloire

Docela příhodné srovnání Casillase a Valdese.

http://www.youtube.com/watch?v=oolM_oiVxaY

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele