Češi mají problém prosadit se kvalitním ofenzivním fotbalem, říká Pivarník

13.09.2023, 08:39
Rozhovory

Česká i slovenská reprezentace za sebou mají další část kvalifikačních bojů o Mistrovství Evropy 2024. Obě země jsou zatím ve svých tabulkách na druhém místě, ale zdá se, že na Slovensku aktuálně panuje ohledně národního týmu pozitivnější atmosféra než v Česku. Čím to je, jak se na Slovensku pracuje s mládeží a v čem mají obě reprezentace problémy? O tom dnes v podcastu Livesport Daily mluvil technický ředitel Slovenského fotbalového svazu Roman Pivarník (56).

"Která reprezentace je aktuálně lepší? To je složitá otázka, obě země řeší svoje problémy. Obě mužstva by si přála být v žebříčku FIFA výš, já jsem do našeho strategického plánu dal to, že se musíme zlepšit. Minimálně mezi 25 nejlepšími týmy světa chceme být. No a porovnání s Českem, to doufám uvidíme na mistrovství Evropy," usmívá se Roman Pivarník, který má za sebou i trenérské zkušenosti v Česku, včetně lavičky Viktorie Plzeň.

"Důležité je, abychom dobře pracovali, hlavně s mládeží. Tam se potřebujeme zlepšovat, protože tam nám svět utíká," dodal.

Pivarník plní ve slovenském fotbale funkci technického ředitele, v praxi se stará o to, jak se fotbal na Slovensku rozvíjí. V Česku tuto pozici aktuálně trvale obsazenou nemáme, dočasně ji po krátkém působení Zdeňka Psotky zastává Erich Brabec.

"Za posledních několik měsíců jsem objel hodně zemí Evropy a všechny vyspělé mají technického ředitele a přikládají této pozici velkou váhu. Bývá to nejdůležitější sportovní funkce ve fotbale dané země, je nemyslitelné, aby v zemi nebyla tahle funkce zřízená a kvalitně obsazená," je přesvědčený Pivarník.

V aktuální epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

- jak se na Slovensku pracuje s fotbalovou mládeží

- jak na národní tým působí italský trenér Calzona

- proč se vedení fotbalu nesmí spokojit s málem

Všechny díly Livesport Daily najdete také na - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (180)

Přidat komentář
ratusek

Obě mužstva by si přála být v žebříčku FIFA víš

Reagovat
jenage

Obě mužstva by si přála být v žebříčku FIFA, víš.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
delfin

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Cotton

Reagovat
Neon

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Vím

Reagovat
bartes

vydím

Reagovat
smazaný uživatel

“jak se na slovenskou pracuje s fotbalovou mládeží”

Dneska si to asi po sobě ani nečtou…

Reagovat
inferno08

Možná proto začali s těma podcastama.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pablos

Si to jako četl jo ?

Reagovat
GrimeBaller98

,,Klasicky Pivko'' jeste zije?

Reagovat
Geordies

Ono je to jednoduché. Šilhavý prostě za ty roky nebyl schopný najít kreativním hráčům adekvátní pozici, na kterou jsou zvyklí nebo kterou by mohli hrát. Nemáme vyprofilovaný nějaký vzorec, jakým chcem ten fotbal hrát a tím pak trpí i zbytek mančaftu.

Proto mi je docela líto defenzivních hráčů typu Součka nebo Krále, po kterých Franco chce, aby najednou dělali výstavbu celé hry, což je nesmysl. Ve svých klubech jsou dost ceněni, ale protože dělají svou úlohu. Kdežto u nás bývají pod palbou kritiky.

Ve West Hamu hru tvoří Paqueta, Ward-Prowse, Bowen, popřípadě Fornals, v Unionu mají Aaronsona, Laidouniho.

U nás se o to má starat Tonda Barák, se kterým to asi není jednoduché, ale na to tam Šilhavý je, aby to zvládl vykomunikovat, vysvětlit, koučovat. Bohužel. Další je tam Venca Černý, za mě hráč s velkým H. Sice měl pech na zranění, ale kdyby byl fit a přálo mu v Ajaxu štěstí, mohl mít dnes cenovku úplně jinou, furt to v sobě má. O Hložanovi se ani nebavím, ukazuje ten rozdíl, co většině našich kluků chybí, vzít to nasebe 1na1, přímočarost, drajv. Ale stejně jako u dalších kluků i u něj ten dinosaurus zkrátka trenér neví, co s ním.

Proto proti outsiderům nevíme, co přesně hrát a dokážeme odehrát slušný zápas jen proti top kombinačním týmům (viz zápasy s Belgií, Holandskem nebo Anglií), kde se od nás nečeká nějaká mezihra a právě hráči jako Souček nebo Král můžou naplno ukázat, co umí.

Furt prostě tvrdím, že s tímhle mančaftem má být povinnost postupu na MS, bohužel nyní kvůli nedostatku ambicí vedení hrajem těžce pod své možnosti. A bojím se, že taková kvalita zas nějakou generaci tu být nemusí. Pokud vám to nepřijde, na chvíli zapomeňte na jména, ale mrkněte se na kluby, kde kluci působí:

2x West Ham (PL - nej liga světa, EL)

2x Leverkusen (Bundesliga, EL)

Union (Bundesliga, LM)

Wolfsburg (Bundesliga)

Mönchengladbach (Bundesliga)

Brémy (Bundesliga)

Fiorentina (Serie A)

Turín (Serie A)

Benfica (Primeira, LM)

Twente (Eredivisie)

Máme na víc...

Reagovat
lampas

Jenže nám chybí aspoň jeden rozdílový hráč širší světové špičky. Nejblíž má k němu Schick, ten ale hraje za národní tým jednou za rok, bohužel.

Pak jestli by náš nejkreativnější hráč do ofenzivy měl být Barák, tak je to vizitka toho, kde máme problém. Extrémně chybí aspoň někdo, jako byl Bořek Dočkal, zvláště pro zápasy typu s Albánií.

Reagovat
bartes

když se díváš jen do ofenzivních řad, tak posledního top ofenzivního hráče jsme měli za dob Kollera, Rosického a spol. To jsme měli top celou 11. Vždy máme top brankáře a téměř vždy je tam minimálně 1 obránce a defenzivní záložník. I ten Suk hraje top na své pozici, pokud má hrát defenzivní štít a ne kreativního záložníka. Jak píše Geordines, útok musíme poskládat týmovou hrou a na to je třeba, aby trenér uměl hrát útočný fotbal. Což Šilhavý nikdy neuměl a evidentně se to odmítá učit. Nemáme sice top útočné hráče, ale máme jich spoustu evropsky průměrných nebo lehce nadprůměrných.

Jeden příklad za všechny je náladový Kuchta. Pokud by měl dostatečný servis ze zálohy a křídel, tak je to top útočník a troufám si říct, že i lepší než Schick. Jenže hraje jen ve chvíli, kdy se mu chce. Tzn, pokud nemá dostatečný servis, tak zápas doslova odchodí. Schick se pořád snaží něco vymyslet, proto je mnohem více ceněn. A takových hráčů jako je Kuchta máme v týmu více. Není tam nikdo, kdo by byl takový správný rapl typu Řepka, kdo by hráče seřval, nabudil, aby aspoň jezdili po prdeli, když už na to nemají kvalitou.

Tohle všechno jde za Šilhavým a vedením. Šilhavý jako hodný strejda ani nezvýší hlas a vedení ho ještě obhajuje. Viz teď, když měli možnost přáteláku s Maďarskem, tak mohli vyzkoušet nové hráče, aby se našly nové cesty do budoucna. Celé vedení se Šilhavým to pojalo úplně blbě, že jen dali na plac náhradníky, kteří si nezahráli proti Albánii hlavně s cílem něco uhrát, aby nemuseli Šilhavého odvolat pod tlakem veřejnosti..... + ty alibistické kecy Fouska, jak pořád stojí za Šilhavým, věří mu a nějací pseudoexperti z řad veřejnosti jim do toho nemají co kecat

Reagovat
Nuno čomes

Neskutečná tragédie. Vlastně jsme k smíchu kvůli tomu realizáku, což mě štve víc, než ty výsledky. Když vidím Šilhavého nebo toho asistenta.. no comment. Největší bizár je funkce Pešíra.

Reagovat
Nuno čomes

Jinak co se týče veřejnosti, neznám nikoho, kdo by byl s tímto stavem spokojený. Pouze hráči, realizák a vedení

Aspoň budou lidi vyvíjet stále větší tlak

Reagovat
kilobyte

Ve Footcastu se jich Douděra, Sobišek a Poddaný zastávali. A dost tam kritizovali kritiku.

Reagovat
Nuno čomes

Kdo hlavně udělal z Podaného experta?

Po tom, co tam Douděra mluvil o svém simulování proti Hradci, je asi jasné, jak ten podcast můžu brát vážně.

Reagovat
Nuno čomes

Jinak Šilhavý by ho povolal ne? To jsi čekal, že bude kritizovat nebo co? Podaný jakbysmet.

Sobiška neznám, ale ten by měl jako moderátor to vidět věcně a ne v růžových brýlích ne?

Reagovat
kilobyte

U Sobiška by mě nepřekvapilo, kdyby tam doopravdy seděl v růžových brýlích.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Nuno čomes

Takže další tuctový pořad?

Reagovat
kilobyte

Docela bych tam chtěl vidět s těma dvěma Vacka. Až by tam posílal Šilhavého do divize.

Reagovat
Bakary3

Kuchta s dostatečným servisem je lepší než Schick... ok

Reagovat
Kiss Me Polka!

kuchta lepsi nez schick doprdele co se tady clovek nedocte..

Reagovat
smazaný uživatel

Já nějak nechápu, k čemu má být dobrý rozdílový hráč světové špičky do zápasů s Albánií nebo dokonce Moldavskem apod., když bude hrát pod tím samým trenérem, který nevyužije ani současné hráče tak, aby z nich dostal to nejlepší.

Reagovat
Bakary3

Jestli je ti barák málo a voláš po Dočkalovi, dovolím si jen zmínit, že ne náhodou se barák dostal do klubu, o kterým mohl dočkal jen snít.

Nevím, kde se bere, že dočkal byl nějakej super kvalitní hráč, jakž takž na poměry naší repre a ani tam toho tolik neukázal.

Reagovat
mayday

Dočkal byl samozřejmě kvalitní hráč, protože na český poměry měl skvělý čtení hry a báječnou přihrávku i centr. Samozřejmě byl pomalej, to víme všichni. Ale tvorbou hry se s ním nějakej Tonda Barak nemůže rovnat.

Reagovat
Bakary3

No, zrovna tímhle se s ním Tonda rovnat může.

Naopak zaostává kopací technikou.

Reagovat
lampas

Barák je ale úplně jiná pozice, jak byl Dočkal. Pro mě to není ofenzivní záložník.

Reagovat
Bakary3

? A co teda barák je?

Pro mě teda právě Dočkal svým herním pojetím byl spíš cm, jen byl hrozně pomalej a slabej

Reagovat
lampas

Spíše něco jako byl Kolář v Plzni. Určitě ne někdo, kdo by měl dávat hře nějakou myšlenku, rozdávat míče, rozehrávat standardní situace.

Reagovat
Bakary3

Tak to se neshodneme

Reagovat
kilobyte

Takový výčet můžeš udělat tak u půlky repre v Evropě. Třeba Albánie:

Brentford (PL)

2x Empoli (SA)

Atalanta (SA, EL)

Lazio (SA, LM)

Rayo Vallecano (SA)

Inter (SA, LM)

US Lecce (SA)

SV Darmstadt 98 (BL)

US Sassuolo (SA)

Granada (LL)

Royal Antverpy (JL, LM)

Reagovat
ratusek

Podívej se na Albánce. To bych do nich neřekl

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
letitfly

Je potřeba ale vzít v potaz to, že oproti třeba Albánii, je ten zbytek týmu doplněnej o hráče ze Slavie a Sparty, což jsou vlastně taky velmi kvalitní týmy při nejhorším na úrovni průměru Serie A a Bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož má Geordies napsáno 2x Leverkusen, tak by v tom výčtu pro Albánii měl být i zahrnut Kumbulla z AS Řím.

Co se dopnění z ostatních klubů týče, tak je jsou tam hráči z Kluže, Lokomotivu, Darmstatu, Varšavy, Kazaně, Antverp nebo hráči z Turecka. To zrovna není nějakej špatnej výčet pod uroveň pražských klubů.

Reagovat
lampas

Reagovat
oddy

Nevím, kde se bere to přesvdčení, že máme super kvalitní tým a třeba Albánii bychom měli přejet.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
letitfly

*3x Leverkusen

Reagovat
Salfovic

Přemýšlím, koho vyškrtl.

Reagovat
kilobyte

Asi Kováře, když ještě na repre srazu nebyl. Navíc za Leverkusen ještě taky nehrál.

Reagovat
doshcz

docela souhlas.. repre nema ani zadnou tvar, snad kazdy rok hrajeme jiny rozestaveni dle toho jak zrovna hraje Slavie nebo ted i Sparta a Silha si do toho jen nastrka jiny hrace.. jiny hrace ktery na to nejsou staveny, viz zaloha.. Soucek a Kral fakt nejsou Oscar se Zafeirisem nebo Kairinen s Lacim to same pak Brabec, to neni Panak nebo Holes aby pomahal tem zaloznikum s rozehravkou a nebo se vytahoval do zalohy popr doplnoval utok.. pak ten stredovej trojuhelnik Brabec-Kral-Soucek to jsou cisty fotbalovy 90s fakt by me zajimalo kolik casu tomu Silhavy dava pac jediny misto kde ho za celou sezonu vidis je vipka ve Slavii

Reagovat
Salfovic

Repre měla tvář naposled za kritizovaného Vrby.

Reagovat
doshcz

tak ten se kritizoval az za Euro ne? kde prave tu tvar opustil a snazil se to cele probetonovat, viz odstaveni Dockala, kterej mu vykopal kvaldu.. Bilek se kritizoval furt

Reagovat
Pablos

Jj tam se strasne posral.

Reagovat
naheCZ

Se posral z té skupiny no. Ale tak co chcete hrát proti Španělům? Málem mu to i na ten kýžený bod vyšlo. Nechápu však, proč to pak později začal praktikovat pravidelně, venkovní zápasy pak pod ním vypadali vždy strašně, beton...

Reagovat
smazaný uživatel

Udělej si podobný výčet třeba hráčů Polska a Maďarska, v kontextu reprezentací to není žádná sláva, třeba LM si letos zahrají jen dva hráči. Ohledně povinnosti postupu na MS, na posledním šampionátu bylo z Evropy 13 mužstev, co se jejich kádrů týče, odečti si top 5 zemí, Portugalsko, NIzozemsko, Belgii, Chorvatsko a Dánsko, které mají hráče daleko lepší a mají jich mnohem více v top soutěží atd. než my. Zbydou ti tři místa (dejme tomu čtyři, když to Itálie posrala) pro zbytek Evropy, to pro tento výčet opravdu nemůže být povinnost. Na dalším MS bude 16 týmů, ze Evropy, o něm se dejme tomu za dva roky při kvalifikaci můžeme pobavit, ale já nás dle hráčů rozhodně v současnosti mezi nej 16 nevidím a tímhle způsobem bychom na ten tým nakládali až moc velký tlak a kritiku hned od začátku.

Chybí nám ofenzivní záložnícíi, jediný je Barák, který ale poslední dobou jednak vypadl ze základu Fiore a jednak byl teď měsíc a půl nemocný. Jo a taky to je vůl. A kdo dál? Bucha, Šulc? žádná sláva to není, v pražských S hrají tyto posty cizinci. Hložek s Černým rozhodně nejsou hráči, co by měli tvořit, to nedělají ani ve svých klubech.

Jinak samozřejmě kritika na Šilhavku jít musí, je u repre pátým rokem a ten tým nemá tvář, nemá herní styl, dokážeme jen bořit, nikoli tvořit. Jeho odvolání je více než na místě, ale zase narovinu nedělejme spasitele z Trpišáka nebo kohokoliv jiného, úplně stejně to bylo svého času s Vrbou, kdy repre hrála špatně a na ME se ani nedostala mezi top 16. Není náhoda, že na MS jsme byli jednou jedinkrát a to s držitelem Zlatého míče a s vítězi LM a je úplně jedno kdo tým zrovna trénuje. Nemáme dlouhodobě hráče ani trenéry. Jediný trenér, který se trošku prosazuje v zahraničí je momentálně Lička, v minulosti nikoho nenajdeme (Zeman v devadesátých letech? k ČR se sám ani nehlásí). A výsledky či hra všech mládežnických celků je naprosto tristní, naposledy předvedla alespoň něco u19 pod Hřebíkem, to už je ale taky dost dávno, z čeho pak má áčková repre čerpat?

Reagovat
Rudy

Jakykoliv CZ trener bude uplne to same. Stejna nesmyslna borici sracka. Vsechny dokopat, dat si tam raminko a shodit soupere na zem, vsak to zname. Rikaji tomu vznesene fyzicky fotbal, fyzicky narocnejsi liga. Proste kopana. Nemas ani jednoho poradneho stopera - hrajes tri, kridla musi byt, mas Baraka dokonce hrajes pozici AM - buch Darida je to sranda

Reagovat
bobis21

Vždyť Darida hrál AM běžně i v klubu

Reagovat
Salfovic

Darida je klasickej box to box záložník a to hrál v Plzni i v Německu. Jen debil Šilhavý z něj dělal tvůrce hry.

Reagovat
Pablos

Ale v Plzni to asi i hrál… nicméně to byl mladý ucho jeste

Reagovat
Salfovic

Nehrál, Plzeň na AM ani nehrála. Horváth tvořil hru a vedle sebe měl někoho, kdo to musel oběhat za něj (Jiráček, Darida, Hořava), navíc tam měla na podhrotu Koláře.

Reagovat
Pablos

Nehrála ale Kolář hrál AM… tak si vyber ale.

Reagovat
Salfovic

Podhrot ale není vyloženě AM. Každopádně to tam Darida nehrál.

Reagovat
Pablos

Hele klidně beru mojí neznalost… vycházím jen z toho když hraju FM… hraju to na dva útočníky a AM …což je pro mě vždy někdo kdo umí dávat góly hlavně i těsně zpoza 16ky nebo náběhem z druhé vlny do 16ky a zároveň připravovat nebo rozdávat na křídla. Což pro mě vždy byl Kolář. Jestli je to oficialne podhrot… ok, ale za útočníka ho stejnak nikdy zpětně mít nebudu… jako třeba Hložek.

Reagovat
Salfovic

Je to hodně podobné. Podhrot beru jako něco mezi AM a SS.

Reagovat
GabrielBatistuta

Když to vezmu, jak to označení z her vnímám já: ST - hrot, CF - podhrot, AM - of. záložník.

Reagovat
kilobyte

CF je hrot. Podhrot je SS. ST se moc nepoužívá.

Reagovat
Pablos

ST je hlavně defenzivní útočník né… Standa Tecl

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
GabrielBatistuta

Je pravda, že už jsem fifu dlouho nehral, ale zkratku SS si vubec nevybavuju. Hrot ma zkratku ST, kdyz ho posunes níž, zmeni se na CF.

Reagovat
letitfly

Second Striker

Reagovat
GabrielBatistuta

Jj, já vím. Jen jsem to v tý fifě neviděl. Ale hrál jsem naposledy FIFA 14 (a občas ještě hraju)

Reagovat
kilobyte

CF je center forward. Což znamená útočník, který hraje uprostřed, což je prostě hrot. ST je podle mě spíše jen ve FIFA.

Reagovat
GabrielBatistuta

Tvl, vím, že CF je center forward Jen říkám, že v tý fifě je ST i CF (když ho posuneš níž stane se z něj AM). SS jsem tam neviděl. Proto mám zafixováno ST-hrot, CF-podhrot, AM-of.záložník. Řešíme píčoviny

Reagovat
letitfly

AM je attacking midfielder

Reagovat
GabrielBatistuta

Vtipálku

Reagovat
Zark

Reagovat
Pablos

Jinak Hořava CM s Horváthem… a Darida prave AM … bych řekl, neříkám, že treba furt… ale pamatuju ho tam. Jenže… moje paměť neznamená, že to tak bylo

Reagovat
Salfovic

Darida odešel to samé léto, co přišel Hořava. Takže spolu odehráli jen naprosté minimum.

Reagovat
Pablos

Vidíš to tak to bych už vůbec neřekl Hele v poho, já ti věřím… očividně si to prostě pamatuješ oproti mému mám za to, že to bylo takhle

Reagovat
Pablos

Kurva ale myslel jsem Hrošovský

Reagovat
Salfovic

Tak ten přišel až po Hořavovi.

Reagovat
kilobyte

Už ho nech.

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
naheCZ

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
krisa

Reagovat
Pablos

Jo už mě nech

Reagovat
bobis21

Po přestupu do Herthy hrál 2 sezony hlavně AM a i v dalších sezonách tam odehrál minimálně třetinu zápasů. Napsat takovou pičovinu může jen někdo, kdo ho reálně vůbec nesledoval.

Reagovat
Salfovic

Ale sledoval. A coby box to box záložník tam měl často nejvíc naběháno za celé ligové kolo.

Reagovat
bobis21

Ale hrál tam AM, ne box to box

Reagovat
Moshe Dajan

Ono se stačí podívat i na ty U21. V každé musí být povinně dvouapůlmetrový strom (nyní Vecheta). Tady nikdo fotbal zlepšovat nechce, tady je potřeba, aby dvoumetrová hlava trefila pár hlaviček a mohla se prodat někam do Turecka a pár tlustým plešounům v obleku přistálo něco do kapes. Techničtí a subtilní hráči jsou naopak trenéry pravidelně dojebáváni, označování za problémové (Barák, Černý, Ševčík apod., dalo by se vzpomenout i na další). O Buchovi v repre nikdy nebyla ani zmínka, navíc má zrovna formu, ale miláčka Pjovoda si tam Franco natlačí i s jednou nohou...všichni tzv. problémoví, to je náhodička...a nebo se spíš jenom nechce trenérům s nimi pracovat, jednodušší je nastavit taktiku nákopu na dvoumetrovou hlavu někam dopředu. Trochu jiný, lepší fotbal zkoušel od Brucknera hrát jenom Vrba a opravdu mu to nějakou dobu šlo i s horšími hráči než mámě teď.

Reagovat
Moshe Dajan

Matoušek, zničen Trpišem, toho jsem zapomněl.

Reagovat
St. Pauli

Matousek, znicen sam sebou, vzdyt je to tydyt.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
smazaný uživatel

V první řadě, Černý byl nesmyslně upomíjený i před Šilhavkou, ten ho teď alespoň konečně začal stavět. Barák vynechal pouze Faery vzhledem k údajné neomluvené absenci videorozboru na jednom z předchozích srazů, momentálně nebyl kvůli měsíc a půl dlouhé nemoci a zároveň na Euru a v ostatních srazech byl a hrával. Tedy Černý hraje, Barák zraněný, jima se nedá argumentovat.

Bucha má formu asi 6 zápasů, dřív se nadávalo, že jedou hráči po pár dobrých zápasech, teď se nadává, že nejedou. On ale ani Bucha není kdovíjaký tvořič, to spíš Šulc. Ševčík má pod Priskem zatím minutu (asi to bude mít nějaký důvod), mě přijde, že tyhle hráče strašně hypujeme a vlastně nikdo z této kategorie super mladých talentů to nedokáže dotáhnout dál, a to ani když odejdou z naší ligy ven.

Reagovat
kilobyte

Černý hlavně bojoval dost se zraněními. Ve 23 letech už měl vynechané celkově asi 2 sezóny. Což je prostě brutální a těžko takového hráče povoláš do repre.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasný, ale za Jarolíma měl dobré období a šanci nedostal.

Reagovat
kilobyte

V té době hrál hlavně za juniorku Ajaxu v druhé lize. V první lize měl pár zápasů. To je podle mě na repre málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě teda fotbal pod Vrbou nepřišel nic moc, v kvaldě jsme třeba vyhráli v Turecku, ale fotbalově nás tam Turci docela mleli, zase měl o trochu horší hráče. první cyklus pod Šilhavkou byl asi nejlepší.

Reagovat
Pablos

Ja bych rekl ze mel nejhorsi hrace. Vsak porazit holandsko se Šuralem (budiž mu země lehká), Skalákem apod. mělo něco do sebe. Nutno říct, ze víc si ale nevybavím porádně… tudíž extra sláva to taky nemohla bejt Porád bych řekl, že za Šilhavého jsme prožily nej zápasy proti velkým týmům… jenže na jeden fajn mač má pak 6 hrůz s průměrákama.

Reagovat
Pablos

* prožili kurva Plus, nej zápasy od Brucknera.

Reagovat
Sosi

Vrba upletl z hovna bič. Šilhavý má tým z jiné galaxie...

Reagovat
Bakary3

Sorry, ale vy už si to asi nepamatujete

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Mistrovstv%C3%AD_Evropy_ve_fotbale_2016_(soupisky)#%C4%8Cesko

Měl Čecha, obranu na naše poměry nabusenou, v záloze rosu, daridu, dočkala, plašila... ve formě Koláře a Krejčího

Útok slabší, ale to si dovolil nevzít Baráka, Schicka a myslím, že i Černý se tehdy hodně nabízel.

To fakt nebyl špatnej tým, a vzhledem k tomu, že Schick teď v podstatě nehraje, bych řekl lepší než současný.

Reagovat
Sosi

Jenže půlka byla bez formy, za zenitem nebo po zranění...

Reagovat
Bakary3

Nemyslím si. Čech byl pořád kvalita.

Gebre kadeř byla silná dvojka napravo.

Sivok byl dobrej a k němu třeba Hubník pořád solidní.

Rosa hrál v repre vždy dobře, když byl zdravej plašil byl ok. ...

Ale budiž, ať tak, nebo tak, prostě to nebyl slabej tým a určitě ne oproti tomu současnýmu.

Reagovat
Moshe Dajan

ne

Plašil byl ok

Reagovat
Bakary3

Ano, ok byl, i přes to všechno, jak ho všichni hlásili. Byl to slušný hráč.

A Španělům dal gól

Reagovat
mayday

Mám dojem, že Šural v tom mači solidně zesměšnil Van Dijka.

Reagovat
kilobyte

Ševčík je ve Spartě asi 2 měsíce. Měl problémy s úrovní tréninku, na kterou nebyl zvyklý.

Reagovat
Nuno čomes

Ligový hráč a nezvládá tréninky? Co to jako je?

Reagovat
kilobyte

Tak hrál za Brno, které bylo prvoligové jednu sezónu. Pražská S v poslední době asi dost zlepšili tréninky a hráči, kteří k nim přijdou z ligy s tím mají často problém a musejí si delší dobu zvykat.

Reagovat
Nuno čomes

Takový talent a musí si zvykat na tempo. Hmmmm

Reagovat
kilobyte

Protože je to talentovaný technik, nikoliv talentovaný atlet.

Reagovat
vilp

Při předsezonní přípravě prý jasně nejhorší ve fyzických testech, od té doby malý progres, ten borec na to očividně nemá hlavu stejně jak Karabec.

Reagovat
Geordies

Hele ohledně toho trenéra. Ano, nějaký našinec by za mě byl normálně prioritou, ale tady není o koho se opřít. Pár let zpět jsem si přál Holoubka, každopádně ten díru do světa taky neudělal.

Já bych se prostě nebál cizince, dostupných jich je dost a v jiných zemích to funguje. Jen to vedení opět nesmí být připosrané. Pro příklad plácnu jméno Ralph Hasenhüttl. Bydlí přes hranice, má zkušenosti, znalosti zejmény Bundesligy. Někdo si možná klepe na čelo, ale už ta samotná volba kouče musí být sebevědomá. Nechci tam jen takové to nadšené jelito, které si každý případný postup na velký turnaj jede užít, ale aby se jelo bojovat pro úspěch.

Reagovat
St. Pauli

Ale jo, na tom neco i je.

Reagovat
Freonový_duch

Jako jo, nevypadá to úplně zle. Ale kolik těch hráčů je v těch zahraničních týmech hvězda, nebo alespoň silný nadprůměr ? Krom zraněného Schcika nikdo. Coufal měl blízko k odchodu do horšího, Suk byl první sezónu v topu, teď je spíše podprůměrem WHU a teď nemá jisté ani místo v sestavě. Barák pravidelně nehraje a když jo, určitě to není nejlepší hráč Fiorentiny. Král, Čvančara, Černý, Sadílek - jako dobrý, ale že by v těch mančaftech byly nepostradatelní ? Jurásek v Benfice má velkou konkurenci a ještě se zranil, bude rád za odehrání alespoň poloviny zápasů. Zima taky po zranění a jeho minutáž za 3 roky je bídná, určitě na něm nestojí obrana Turína. Takže jo, buďme rádi, že jsou ti kluci venku a hrají těžké zápasy, ale prostě ta TOP kvalita chybí a musíme to dohánět týmovým výkonem, štěstím, bojovností a třeba souhrou ze Sparty/Slávie. Když ani tohle nebude, nemáme to na čem stavět.

Reagovat
Nuno čomes

Jednoznačně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole s Barakem... ten uz tolik zapasu odchodil, ze bych se na nej taky uplne vysral.

Reagovat
Moshe Dajan

*Češi mají problém prosadit se fotbalem, říká Pivarník

Reagovat
bartes

To je ten pravý, co má co říkat o ofenzivním fotbale. Co si ho pamatuju s Plzní, tak hrál taky pěknou holomajznu, a ne ofenzivní fotbal..

Reagovat
Sosi

Holomajzna je slusne slovo...

Reagovat
0:1

Taková klasika. Jakmile jsou SR a ČR zhruba nastejno, tak se hned mluví o tom, jak jsou Slováci lepší.

Reagovat
inferno08

"já jsem do našeho strategického plánu dal to, že se musíme zlepšit."

Dobrá strategie

Reagovat
lampas

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Cotton

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Euphael

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Nuno čomes

Možná to tam predtim ani nebylo. Takže posun

Reagovat
krisa

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Premier League na O2

Reagovat
ratusek

dokonce i Rakouská liga. Na vídeňské derby bych se podíval

Reagovat
ratusek

akorát ta nová aplikace je příšerná. Ještě že na mobilu i v TV mám tu starou a zatím funguje

Reagovat
Cotton

Jak jsi dokázal na mobilu nechat tu starou? Mě už jen vždy přesměruje na tu novou, jinak nic nedělá.

Reagovat
Remt

Tak tak i mě

Reagovat
ratusek

viz níže

Reagovat
Sosi

Mne jede stara a do nove se nemuzu prihlasit, ze neexistuje ucet, kkokoti

Reagovat
$dolar$

Jak? Řekni jak, prosím

Reagovat
ratusek

Borci rád bych pomohl. Měl jsem nainstalovanou tu starou, pak jsem uviděl O2TV 2.0 tak si říkám paráda, stáhnu, pustím, nešlo mi přihlásit, tak jsem se podíval na recenze a říkám aha, aplikace na piču. Tak jsem odinstaloval a nainstaloval zase původní verzi bez 2.0 jak na mobilu tak televizi.

Reagovat
Sosi

Reagovat
Freedo

Zrovna když jsem si zaplatil na rok Canal+. Ale O2 bude teda mít jen ten hlavní kanál a Canal 2-6 se souběžně hranými zápasy bude dál na Canal+.

Podstatný taky je, že PL bude na O2 v balíčku Sport Plus jen do 30.11. a pak už jen ve stříbrný a zlatý, takže hodně lidí by muselo upgradovat.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Salfovic

No helemese, kdo se ozval. Trénoval po průserech v Plzni a v Brně ještě někde ?

Reagovat
Borghiman25

Průser v Plzni? Odvolávali ho z prvního místa.

Reagovat
Pablos

No však to je průser… měl s nima hrát tam kam patří přece.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Sosi

Herní průser... třeba vyhozeni Koubka zpetne je mozno videt jako chybu, vyhozeni Pivarnika nelituje snad nikdo

Reagovat
Modi6

Jdu proti proudu. Šilhavý je dobrý trenér, který má za sebou úspěchy. Šilhavý nemůže za to, že ofenzivní a kreativní schopnosti našich hráčů stačí leda tak na naši ligu. Stačí si vzpomenout na loňské a předloňské trápení Slavie v evropských pohárech. Na hřišti dominovali ale dát gól schopni nebyli. Přestože je trénuje JT., mnohými považovaný za ideálního nástupce Šilhavého. Já JT považuju za jednoho z nejlepších trenérů u nás, ale vidím, že ani on (přestože má k dispozici i cizince) není schopen ze své lavičky dávat branky.

Šilhavý těžko může křičet na hráče, kdy a kam mají před bránou naběhnout, ve kterém okamžiku vystřelit, kdy a jak přihrát. Těžko může ovlivnit, že přes převahu, nejsou hráči schopni si před bránou soupeře přesně a včas přihrát a včas a přesně vystřelit. Těžko může ovlivnit zbrklost, technické nedokonalosti, špatné rozhodnutí.

Ta nemohoucnost vstřelit přes převahu gól, ta je k vidění jak u Slávie, tak i u národního týmu.

V čem to je? V tom, že nám ti kvalitní útoční hráči chybí, že v mládeži se hraje hlavně kolektivně, nikdo neumí přejít jeden na jednoho. Názorně to předvedla naše 21 teď na Islandu. Snad jediný Matěj Jurásek byl dopředu platný. Všichni ti "nadějní Sejkové a Fillové" kopírovali své starší druhy. Jen snaha a bojovnost nestačí.

I nyní chválený Priske má za sebou Stavanger a Kodaň...

Nezbývá než doufat, že postoupíme na Euro a naši hráči zbavení alespoň psychické zátěže, předvedou nadstandardní výkony. Pokud nepostoupíme, nechť přijde nový trenér. Který? To netuším.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Pablos

Tys to četl jo ? Skončil jsem u je dobrý trenér

Reagovat
Rudy

Cetl jsem to. Jaka je teda prace trenera? Napsat na papir 11 hracu a hotovo? Jak to maji hrat, kam prihravat,nabihat at to neni total random to evidentne neni. Od ceho tam teda je?

Reagovat
Modi6

Tak pokud souhlasíš s názorem, že Šilhavý není dobrý trenér, je těžké s tebou o nějaké úloze trenéra složitěji diskutovat.

Dle mne, trenér vybere hráče, kterým věří a pak určí taktiku na daného soupeře. A co se mi u Šilhavého líbí, je to jak vysoko soupeře napadáme. Není to opatrný fotbal z dob předchozích.

Ale to, že naši hráči jsou vesměs technicky mnohem méně zdatní než hráči mnoha jiných zemí, a tím pádem nedokáží dotáhnout řadu akcí do gólu, to opravdu žádný trenér ovlivnit nedokáže.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Sosi

Mame nejlepsi hrace za poslednich 10 let, mozna 15

Reagovat
Modi6

Kde kdo má hráče v kvalitních ligách. I ti Albánci přeci. Případně se podívej na soupisku Polska. A pak na soupisky ostatních evropských týmů.

Reagovat
Modi6

Tak napiš svoje dobré české trenéry. Ať se taky zasměju.

Reagovat
Pablos

Šilhavý není vyloženě špatný trenér… ať si trénuje třeba Jablonec místo Látala.

Reagovat
Nuno čomes

Naprosto stejně

Reagovat
icka

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Pablos

Za mě osobně on je slabej trenér… navíc z tou jeho vadou řeči, taky asi moc respektu za jeho zády mít nemohl.

Reagovat
Pablos

* s tou

Reagovat
Modi6

Tak napiš ty dobré trenéry . Moc rád si ta jména přečtu!!

Šilhavý dosáhl úspěchy jak v naší lize, tak v reprezentaci. Jenže vy někteří, umíte jen kritizovat

Reagovat
Pablos

Šilhavý není špatný trenér, ale tady se bavíme o Pivarníkovi.

Reagovat
Sosi

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Freedo

To s vadou řeči je dost stupidní názor. Nehledě na to, že jsem si ničeho takovýho u něj nevšiml.

Reagovat
Pablos

Opakuje slova.

Reagovat
Pablos

Podle mě to musí být strašně únavný, poslouchat třeba : Ty dnes nehraješ, nehraješ… potřebuju tě… tě potřebuju… mmm střídat střídat

Reagovat
Puskas

ještě jeden jeden jeden

Reagovat
monty25

Tak třeba Beránek má dost výraznou vadu řeči a přesto udělal největší úspěch v samostatné historii českého fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Leo?

Reagovat
mayday

Ten má vadu mozku.

Reagovat
Lemond Laws

Pivarník měl naopak respekt jako prase.. takový ten přirozený

Reagovat
Igli

no nevím, když si vzpomenu na jeho angažmá ve zlíně

Reagovat
Squinty

Dal jsem 20 minut, se nedá poslouchat, jak furt opakuje ty slova

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele