Češi v zahraničí: Sivok se trefil v Izraeli, na Vaclíka vyzrál Griezmann

07.01.2019, 23:59
Aktuality
Netypický střelec obránce Tomáš Sivok se prosadil v dresu Maccabi Petah Tikva v zápase izraelské ligy proti Haifě. Předvedl se brankář Tomáš Koubek, který pomohl v .penaltovém rozstřelu k postupu Rennes ve francouzském poháru. Tomáš Vaclík si zase užil šlágr španělské LaLigy. I když na ránu Griezmanna z trestného kopu nedosáhl a jeho Sevilla jen remizovala.

Anglie


Matěj Vydra nastoupil za Burnley v FA Cupu v základní sestavě proti Barnsley. Odehrál celých 90 minut a podílel se na vítězství 1:0, které z penalty po faulu na něj zařídil Chris Wood.

Bristol City přemohl Huddersfield z Premier League také 1:0. Obránce Tomáš Kalas tentokrát nehrál za domácí od začátku, ale do hry se dostal v 66. minutě jako náhradník. Až po jeho příchodu na trávník dali domácí vítěznou branku, která jim zajistila postup.

S kapitánskou páskou chytal za Arsenal v FA Cupu brankář Petr Čech. Na hřišti Blackpoolu udržel čisté konto a mohl se radovat z vítězství 3:0.

Hned dva Češi zasáhli do nedělního utkání mezi Millwallem a Hullem. Záložník Jiří Skalák nastoupil za domácí v základní sestavě a odehrál 64 minut, než byl vystřídán. Jeho náhradník Ferguson pak dvěma góly zařídil obrat a postup Millwallu 2:1. V dresu hostů byl u toho obránce Ondřej Mazuch, který nastoupil v základní sestavě a odehrál kompletních 90 minut. V 84. minutě Mazuch dostal žlutou kartu.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík chytal za Sevillu proti Atléticu Madrid. Šlágr kola skončil nerozhodně 1:1. Českého gólmana překonal na konci poločasu francouzský mistr světa Antoine Griezmann precizní ranou z trestného kopu.

Kypr


Záložník Zdeněk Folprecht odehrál za Pafos celý zápas na hřišti AEL Limassol. Jeho tým prohrál 0:1. Obránce Radek Dejmek proseděl duel na lavičce náhradníků. Pafosu patří ve dvanáctičlenné tabulce desátá příčka.

V dresu Apollonu Limassol nastoupil v základní sestavě Milan Kerbr ze hřiště Nea Salamis si jeho klub odvezl vítězství 3:0. Apollon si v tabulce upevnil třetí místo se čtyřbodovou ztrátou na druhý AEL Limassol a pětibodovou na vedoucí APOEL Nikósie. Kerbrův tým má ale ještě oproti oběma soupeřům jeden zápas k dobru.
,br>

Izrael


Gólovou radost oslavil na začátku nového roku obránce Tomáš Sivok. Za Maccabi Petah Tikva skóroval proti Maccabi Haifa. Na body však jeho zásah bohužel nestačil. Sivokovo mužstvo prohrálo 1:2. Bývalý reprezentant dostal kromě toho ještě žlutou kartu.

Francie


Brankář Tomáš Koubek pomohl Rennes ve francouzském poháru k postupu přes Brest. V normální hrací době i po prodloužení skončilo utkání 2:2 a rozhodovaly pokutové kopy. V nich Rennes zvítězilo 5:4, přičemž Koubek dvě rány zlikvidoval a jedna rána soupeře se otřela o břevno.



Z poháru naopak po porážce 0:1 s Le Havrem vypadlo Bordeaux. Celý zápas za něj odehrál Jaroslav Plašil, jenž se do statistik zapsal žlutou kartou ve 38. minutě.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vaclík dneska hattrick.

Reagovat
Pony Slaystation

Vaclík je borec

Reagovat
Rob Roy

Kerberos Ze zmrzlé liberecké lavice do tepla k moři, rovnou do základu a do jistého boje o poháry. Ten přestup mi dává smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Za me taky idealni destinace pro tyhle hrace.

Reagovat
spider_8

Reagovat
meno

Koukal jsem na statistky a Vaclík je pátej nejlepší v La Lize je před ter Stegenem i před Courtois Je nad tím jen Oblak, Soria z Getafe, Pacheco z Alavése a Neto z Valencie

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste by bylo fajn treba udelat prehled o mladych hracich pusobicich v zahranici, ale chapu, ze je to casozrout. Ale spousta lidi nevi jak dobre si vede treba Jaros v Liverpoolu, Kusej v Drazdanech a podobne.

Reagovat
skteel

Tak to udelej, podobnych "bylo by fajn udelat" lidi beha po svete dost, jejich koncentrace pak roste na EF mezi mistnima odbornikama

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
luismiksak

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
smazaný uživatel

Ja na to cas nemam a taky pisu, ze je to casozrout a chapu jak je to narocne.

Reagovat
Rob Roy

Tohle mi přijde už zbytečný. Těch mladych talentu je hodně, ale neznamená to vůbec nic. Zbytečný jména a plané naděje navíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
andrew96

Náhrada za Skaláka dá dvě branky, to chceš.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele