Česká liga je výš než litevská. Chceme to potvrdit na hřišti, řekl Holoubek před zápasem s Transinvestem

24.07., 14:04
Aktuality
David Holoubek (© Mladá Boleslav)

Trenér Mladé Boleslavi David Holoubek před úvodním utkáním 2. předkola Konferenční ligy proti Transinvestu přijímá roli favorita. Řekl to na dnešní tiskové konferenci. Čtyřiačtyřicetiletý kouč před čtvrtečním domácím zápasem věří, že se projeví výkonnostní rozdíl mezi českou a litevskou ligou. Podle Holoubka je jeho tým na nečitelného soupeře dobře připravený, s čímž pomáhal i současný sportovní ředitel Středočechů Jakub Dovalil, který v Pobaltí dlouho působil.

Mladá Boleslav se vrací do pohárů po pěti letech. V souboji s osmým týmem a nováčkem litevské ligy je velkým favoritem. Tamní nejvyšší soutěž je v žebříčku UEFA až na 42. místě z 55 zemí, česká je na desáté příčce.

"Přijímáme roli favorita. Česká liga je ve vyšších patrech než ta litevská. Akceptujeme to a chceme, aby to zítra bylo vidět na hřišti," ujistil Holoubek. "Všichni v klubu se těšíme. Připravujeme se tak, abychom to zvládli dobrým výkonem, s čímž je spjatý i dobrý výsledek před odvetou," přidal.

Fotbalový klub Transinvest založila teprve před třemi lety přepravní společnost Transekspedicija, která sídlí v obci Galine severně od Vilniusu. Během dvou let postoupil ze třetí ligy do nejvyšší soutěže. Do Konferenční ligy premiérově prošel díky triumfu v Litevském poháru.

"Viděli jsem spoustu jejich zápasů. Čeká nás soupeř, který není úplně čitelný ve smyslu srovnání s českou ligou. Mají dobré individuality, které jsou hodně dobré s míčem a jsou zajímavé v rychlém protiútoku. To je v DNA týmu. Brání urputným způsobem a po zisku míče se snaží rychle dostat do soupeřova pokutového území," charakterizoval Holoubek soupeře, který v útoku spoléhá na nejlepšího střelce litevské ligy Henriqueho Devense.

"Jsou tam dva tři nadstandardní hráči, na které jsme kluky upozorňovali. Devens je klasická desítka. Brazilec, velice herní hráč s přehledem, takový špílmachr. A pak bych ještě zmínil Japonce Misakiho Sata, to je krajní hráč, který je neustále v nabídce a má obrovský akční rádius," upozornil bývalý kouč Sparty, Liberce nebo mládežnických reprezentací.

Holoubek věří, že nasbíral o soupeři dostatek informací. I díky Dovalilovi, jenž mezi lety 2019 až 2023 vedl lotyšskou reprezentaci do 18 a 19 let. "Máme tady Kubu Dovalila, který v té oblasti dlouhodobě působil. Další způsob je přes videa, to je zase můj úkol. Informace a videa se sbírají i přes média, sociální sítě, to není dnes tak složité. Ale pořád se soustředíme víc sami na sebe, na náš výkon," uvedl trenér Středočechů.

Transinvest v posledních dvou utkáních litevské ligy, která má za sebou už 23 kol, nasadil pět nových posil. "Víme o tom, přišel nový brankář a útočníci. Je to komplikace v tom, že teď jsou samozřejmě méně čitelní. Ale nemyslím si, že se bude měnit jejich herní způsob," podotkl Holoubek, jenž se nechtěl příliš vracet k sobotní nevydařené generálce a ligové porážce 0:2 v Jablonci. "Představovali jsme si jiný vstup do sezony i jiný způsob hry. Rozhodně máme motivaci odčinit výkon a výsledek z víkendu," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
ACSeRw!n

pred cim ?

Reagovat
Grupma

A kde to budou vysílat? Při tom bordelu v tom, kdo co vysílá by mě nepřekvapila ani stanice Teleshopping TV.

Reagovat
Pablos

já už můžu machrovat, já už to vím kde

Reagovat
Pablos

https://sporttotal.cz/

I ten Baník tam bude

Reagovat
Grupma

Škoda. Ten teleshopping by byl zábavnější: "Také tu máme Hloubka. Pěkný celkem ještě mladý chlap. Je ženatý, takže si ho můžete i rozvést. Opravdu luxusní kousek. Tak na co čekáte? Akční cena platí jen deset minut."

Reagovat
Puskas

Počkám si na příští čtvrtek, bude za polovinu.

Reagovat
Grupma

+ 1 zdarma

Reagovat
Greny

Doufám že to bude na tu jednu kameru co automaticky chytá ten míč ať je ostuda zase

Reagovat
Salfovic

To je ta ,,televize´´, kde se v jednom zápase kamera zaměřila na plešku rozhodčího ?

Reagovat
Greny

Reagovat
Y.N.W.A

Trénovat Mladou Boleslav Rada, tak by se nad názvem soupeře zhnusil, jak je to všechno dnes neuvěřitelný a že za něj to bylo jinak

Reagovat
kilobyte

To by byla ostuda, až by se zahraničních novinářů ptal, jestli někdy zažili takový trest, jaký dostal on. A nebo až by jim vysvětloval, jak po něm místní mocipáni jdou.

Reagovat
Pablos

A Baník ještě žádnej článek ...musel jsem si pracně najít od kolika teda hrajou oni. A jen o hodinu déle, takže se to bude překrývat, škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Holoubek = první odvolaný trenér kapr ligy.

Reagovat
nani92

ešteže to nie je zápas líg, ale konkrétnych mužstiev..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele