České Budějovice přišly o kapitána, Havel přestupuje do Teplic

20.08., 14:53
Aktuality
Lukáš Havel (© FK Teplice)

Teplice posílil dosavadní kapitán Českých Budějovic Lukáš Havel. Osmadvacetiletý stoper podepsal na Stínadlech dvouletou smlouvu. Severočeši o tom informovali na webu.

"O Lukáše jsme měli zájem již na začátku přestupního období, kdy jsme po odchodu Štěpána Chaloupka hledali zkušenou posilu do středu obrany. Tehdy jsme se nedohodli. V minulých týdnech jsme řešili různé varianty, při naší aktuální rozsáhlé marodce jsme ale museli jednání zintenzivnit," řekl sportovní ředitel teplického klubu Štěpán Vachoušek.

Havel natrvalo mění dres poprvé v kariéře. Českobudějovický rodák je odchovancem Dynama a odehrál za něj více než dvě stovky soutěžních utkání. V nejvyšší soutěži má bilanci 132 zápasů a 14 branek. V nové sezoně, ve které Jihočeši stále čekají na první body, nastoupil čtyřikrát.

"Cítili jsme, že Lukáš, který tady strávil celou svou kariéru, potřebuje nový impulz. I on sám nám řekl, že by si to rád zkusil někde jinde. Byl tu mnoho let, už od přípravky. Proto jsme mu dali svolení k přestupu a popřáli mu hodně štěstí," uvedl trenér Dynama František Straka na klubovém webu.

Autor: ČTK

Komentáře (43)

Přidat komentář
kilobyte

Utíká, kdo může.

Reagovat
Kepy_FCB

Před Strakou

Reagovat
kilobyte

Koubkem.

Reagovat
Sigma Olomouc

V Budějkách za chvíli nikdo nebude

Reagovat
Simas92

Max hraci z Pardubic co nechteji hrat pod Sanakem

Reagovat
Greny

A poslední zhasne

Reagovat
pobody's nerfect

Předposlední vytrha dráty.

Reagovat
Znalec

Naopak... tohle poradi není logický...

Reagovat
wwwx

Jedině příslovečně. Do té doby už jim určitě čez odpojí elektřinu.

Reagovat
monty25

Dobrý, tak snad už nebude hrát Tsykalo...

Reagovat
kecipep

Jestli je Franz zachrání, tak skončeme s jeho zesměšňováním

Reagovat
kilobyte

"Zesměšňování" Franze spočívá v tom, že umí jen kluby zachraňovat. Když Budějovice zachrání, tak jen tu svou auru potvrdí.

Reagovat
Pepe1911

Tak to je nezáviděníhodná pozice

Reagovat
Greny

On se nechá ještě v září vyhodit, aby tým převzal někdo kdo dá týmu impuls získá nějaké body a on to mohl zpět přijít zachránit v dubnu

Reagovat
kecipep

pravda

Reagovat
Salfovic

Francesco Havel

Reagovat
ratusek

Ty vole bude tam někdo příští víkend? Abych tam neseděl sám

Jinak Pardubice mají výhodu, že jsou v lize Dukla a Budějovice

Reagovat
inferno08

No Dukla... Dukla prohrála s Plzní, Spartou, Hradcem a Jabloncem a Bohemku porazila. Z toho, co jsem viděl, tak to herně nebyl až takový průser. Nedivil bych se, kdyby se ještě nějakým bojům o záchranu vyhnuli. Podle mě jsou Budějovice jasný a v baráži si to prvoligový týmy pohlídají. A samozřejmě nahoru půjde všemi oblíbený Zlín.

Reagovat
Salfovic

Taky bych teď na baráž tipoval Pce a Karvinou.

A Zlín z té sračkové konkurence je v pohodě.

Reagovat
ratusek

Karvinou jsem pod Hyským viděl často a zvedl je. Dokonce jsem myslel,,že dají,i,střední skupinu. Ale ta obrana je šílená a bude je stát lepší místo než baráž

Reagovat
Figi

V klidu. Obrana je porad v reseni. To si sedne a pujdou nahoru.

Reagovat
Kucka

Aby u toho ale ještě byl Hyský...

Reagovat
ratusek

jo Dukla bude asi v klidu. Plukovník je zachrání

Reagovat
dinss

Zlín s dírou a hotelem na stadion. Když si vezmu, že nedavno se tam hrála EL…

Reagovat
andrew96

Ve Zlíně se nehrála.

Reagovat
Salfovic

Třeba si i zahraješ.

Reagovat
Profesor Ikebara

Reagovat
Kily

zase máme nevýhodu v nekompetentním vedení, jako přijít o kluka a nuceně ho poslat do Ameriky, protože si někdo myslel, že má vízum až do prosince a ono přitom před několika měsíci vypršelo, to už je na metál

Reagovat
ratusek

Vím, že ta fráze, že by sestup prospěl a klub se očistil, je nesmysl. Ale nespekuluje se třeba o nějakém zájemci? Kterému by ta druhá liga nevadila? Protože ten klub tam nevyhnutelně směřuje. Stejně jako my tehdy, nedávno Brno a Zlín. Brno je ale v hajzlu uplně. A Zlín to asi uchopil dobře.

A třeba by to zájemce vybudoval na pevných základech od druhé ligy.

Reagovat
Kily

ee, jen kdysi chtěl místní fotbal a hokej spojit Dědek, naopak po letošní sezoně bude končit CFIG jako generální sponzor, takže to půjde do kopru ještě víc

Reagovat
dinss

No, Zlín to uchopil tak, že většina základu je kolem 30. V čem to přesně Zlín uchopil dobře?

Reagovat
ratusek

Že mají náskok 7 bodů na 4.místo po 6 kolech? Na druhou Chrudim mají 4 body (ta má ale o zápas méně). Netvrdil jsem, že se to tam vše změnilo o 100% k lepšímu, ale po 6 kolech mají drobný náskok, jsou první a určitě se jim lépe dýchá, než takové Jihlavě, která je na sestup nebo třeba Brnu, které je ve sračkách už třetí rok.

Na druhou ligu to Zlín má poskládané slušně, protože tam potřebuješ ty starší zkušené hráče. Tam to není o nějaké fotbalovosti a kráse. Na první ligu by se to samozřejmě muselo promíchat

Reagovat
andrew96

Výsledkově to sice šlape, ale nějaké přehrávání se nekoná. Klidně může rychle přijít šňůra bodových ztrát.

A i kdyby se postoupilo, tak nějaké kroky k (koncepčnímu) uchopení se moc nekonají. V podstatě se i po postupu jede ve starých kolejích, tváře zůstávají (u trenéra je to třeba dobře, u generálního manažera už tolik ne a na nového zájemce o koupi se čeká snad od posledního postupu do ligy). Provedlo se pár kosmetických změn na soupisce, vyměnil trávník, hráči mají nyní dresy, jaké mívali o něco jižněji v devadesátkách Janků nebo Okál... a tím to hasne.

Už jen takovou třešničkou zůstává, že klub už sice rok nemá titulárního sponzora, ale bez jeho napsání se na klubový web pořád nedostaneš. Ostuda.

Reagovat
ratusek

Jasně, vím jak to je ve druhé lize, když jsme v tom pralese hráli my. Postup se získává právě v těchto zápasech, kde to prostě urveš a nehraješ na krásu.

Prvně jsem nevěděl co myslíš, ale už to chápu. Prvně to odkáže na trinityzlin. cz a pak když se pohybuješ na stránce, tak fczlin. com

Náhodou dresy máte pěkné

Každopádně doufám, že se zvednete, i manažersky. Protože týmy s diváckým potenciálem jsou mi sympatické. Situace u vás je špatná a je to škoda. Stejně jako v Brně nebo ještě relativně nedávno u nás.

Navíc i ti mladí, co odešli, jsou zajímaví. Ale nevím, jestli tam někdo ještě má potenciál z mládeže jako byli Slončík, Bužek, Tkáč.

Reagovat
andrew96

Mně se ty dresy vlastně taky líbí, jen mně to fakt připomíná ty hokejové z devadesátek, kdy tam svítily hvězdičky.

K Brnu nebo Šafarčíkově Baníku bych Zlín úplně nepřirovnával. Tady je to relativně stabilní, ale zároveň nikterak prosperující. Alespoň však žádné hledání dna (Brno) nebo hrozba bankrotu (Baník)... zatím.

Pořád se ale oddaluje řešení stadionu. Vlastně to je taková trochu lepší Srbská, ale jednoznačně potřebuje rekonstrukci. Kdysi se mluvilo o výstavbě nového na Vršavě, tam ale nakonec vzniklo tréninkové centrum. Nyní se o ničem nemluví, ani o té rekonstrukci. Bojím se, že na to se může dojet, protože to mlčení je až hrozivé.

Věřím, že mladí se budou prosazovat dál. Základna v regionu je široká – spousta klubů, které to s mládeží dělají dobře, ať už v divizi nebo kraji. Navíc Zlín je v regionu jasně spádové město, v čemž mu nekonkuruje ani Hradiště. Zkrátka jsou tam školy, na které chodí kluci na střední – a už tam jsou na intru, mohou chodit na tréninky a tak. I z toho důvodu mě přijde, že se ve Zlíně mladí prosazují lépe než ve Slovácku. A to dlouhodobě.

Reagovat
didosh

Na Slovácku je taky akademie

Reagovat
andrew96

To jo, ale přece jen... Zlín nabízí celkově lepší vyžití, tak jsem to myslel.

Reagovat
didosh

Jinak dík za info o Zlíně

Reagovat
andrew96

Aha, pardon, tak dostaneš. Ale museli kvůli tomu změnit doménu.

Alespoň jsme mezinárodní.

Reagovat
KingMaster13

Franz říkal, že chce jen hráče co chtějí hrát za Budějovice a to se mu může sakra vymstít.....protože jako ruku na srdce myslíte, že tam momentálně v tom bordelu chce dobrovolně někdo být?

Reagovat
Simas92

Tischler tam prestoupil asi 2 dny zpatky

Reagovat
KingMaster13

sebevrah

Reagovat
Grupma

V divizi by se takových hráčů našlo dost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele