Českobudějovičtí dostali výplaty a zahájili přípravu na sezonu

20.06., 10:05
Aktuality
Jiří Lerch (© Dynamo České Budějovice)

Českobudějovičtí dnes zahájili přípravu na prvoligovou sezonu. Kvůli tomu, že jim klub dlužil peníze, zvažovali, že trénovat nezačnou. Dynamo však ve středu závazky srovnalo. Novinářům to dnes potvrdili trenér i hráči.

"Říkal jsem, že stát se může všechno. Nikdo z té situace šťastný nebyl, proto se dnes mohlo stát cokoliv. Ale výplata včera přišla a všichni jsou natěšení, že jsou zpátky a můžeme začít pracovat," řekl kapitán Zdeněk Ondrášek.

Kádr se v porovnání s minulou sezonou, v níž Dynamo zachránilo nejvyšší soutěž až v baráži, výrazně změnil. Záložník Patrik Hellebrand zamířil do polského Górniku Zabrze. Po konci smlouvy odešli útočník Patrik Brandner, obránce Martin Králik, David Broukal a brankář Dávid Šípoš. V kádru nezůstali ani hráči, kterým skončilo hostování. Jedná se o Wale Musu Alliho, Florenta Poulola, Mateje Madleňáka, Uroše Laziče a Viktora Sliackého.

Přípravu začalo 22 fotbalistů. Do tréninku naskočí i ti, kteří se vrátili z hostování v jiných klubech. Na testy přišli německý brankář Marcel Köstenbauer, záložník Danel Dongmoa a obránce Juraj Kotula. Trenér Jiří Lerch se domnívá, že Dynamo v průběhu přípravy získá posily.

"S vedením jsme si řekli, že potřebujeme 18 hráčů, kteří zvládnou ligu. Neříkám, že jich ještě přijde deset, ale věřím, že čtyři až pět nových hráčů s určitou kvalitou by se mohlo objevit. Věřím, že se situace v klubu nyní zklidní a hráči sem přijdou," řekl Lerch.

Dodal, že ambice týmu se odvíjejí podle síly kádrů. "Věřím, že se semkneme, budeme bojovat a ligu zase zachráníme," uvedl Lerch. Není však ani vyloučeno, že do začátku sezony ještě Dynamo o některé hráče přijde. Zájem z ligy je například o záložníka Jana Suchana.

"Samozřejmě by mě lákalo hrát v klubu, který má ambice na evropské poháry. Ale mám smlouvu v Českých Budějovicích. Přestupní termín je ještě dlouhý, uvidíme, jak to dopadne," řekl Suchan.

Jihočeši plánují pět přípravných zápasů. Poprvé nastoupí 29. června proti Viktorii Žižkov a generálkou před ligou pro ně bude duel s rakouským SV Ried.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
fsada

Snad tento paklub spadne

Reagovat
Kang & Kodos

Koubek je největší zmrd mezi majiteli od dob Šafarčíka. Snad to co nejdřív někomu prodá a zmizí, jinak Dynamo dopadne hrozně špatně

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Salfovic

Už získali licenci pro další sezonu? Jestli ano, tak je to možná i pravda.

Reagovat
Skleepy

Stejnak zaplatil držhubné a výplaty furt dluží.

Reagovat
ACSeRw!n

vse vyreseno

Reagovat
Y.Cabaye

"Nikdo nevěděl jak to bude, neměli jsme prachy, ale poslední den před přípravou jsme je dostali tak jsme všichni natěšený" To si dovedu představit tu natěšenost.

Reagovat
Sosi

Takze nedluzili teda?

Reagovat
GrimeBaller98

PREPISTE DEJINY!

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

To předtím dali do jiného hrníčku, to se občas stane..

Reagovat
Unai

Reagovat
Ctenar

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Ctenar

Zajímalo by mě jestli to činilo jen těm co zůstali nebo i těm co už odešli

Reagovat
Ctenar

Cinklo

Reagovat
Uwe háže buly

Ty co jim nedlužili?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele