Českobudějovičtí se opět chtějí v nadstavbě vyhnout bojům o záchranu

19.07.2023, 23:59
Aktuality

Českobudějovičtí se v minulé ligové sezoně na poslední chvíli vyhnuli nadstavbové skupině o záchranu a do desátého místa po základní části chtějí skončit i v nadcházejícím ročníku. Dynamu výsledkově nevyšla letní příprava, trenéři Marek Nikl s Tomášem Zápotočným ale nijak nepanikaří a mužstvu věří. Uvedli to na tiskové konferenci.

Jihočeši dvakrát po sobě skončili v lize desátí a bojům o záchranu se chtějí v nadstavbě vyhnout i tentokrát. "Náš sportovní cíl zůstává stejný. Chceme se umístit do desátého místa, zároveň soustavně budujeme hráčský kádr. Přivádíme hráče na přestup, hostování bereme jako nouzovou alternativu. V týmu máme vlastní odchovance, chceme s nimi pracovat. Jdeme po cestě, kterou jsme si nastavili," řekl majitel a předseda klubového představenstva Vladimír Koubek.

Dynamu výsledkově nevyšla letní příprava. Jihočeši zvítězili jen na úvod nad Juniorem Strakonice a v dalších pěti utkáních s těžkými soupeři čtyřikrát prohráli a jednou remizovali. Na soustředění v Rakousku utrpěli tři porážky, v generálce podlehli Újpesti vysoko 1:4, byť nenastoupili v nejsilnější sestavě.

"Rozdělil bych soustředění na dvě části - na sportovní a výsledkovou. Měli jsme v Rakousku nadstandardní podmínky, ale výsledkově se nám příliš nedařilo. Uvědomujeme si, že jsme všechny tři zápasy prohráli, ale celkově jsme s přípravou spokojení. Těšíme se na start ligy," uvedl Zápotočný. "Doufejme, že do zápasů přeneseme to, co jsme viděli v trénincích. Výsledky pro nás v přípravě nebyly tím nejdůležitějším," dodal Nikl.

Jihočeši poměrně výrazně obměnili kádr. Skončila řada zkušených hráčů, hlavní posilou by měl být navrátilec a bývalý reprezentační útočník Zdeněk Ondrášek. "Máme od příchodu Zdeňka velká očekávání. Je ohromným lídrem, neustále na sobě maká a jde příkladem ostatním," řekl Zápotočný.

Dynamo má těžký los. Ligu odstartuje v Uherském Hradišti proti Slovácku, poté přivítá Slavii, následně nastoupí v Hradci Králové a bude hostit Plzeň. "Nevím, jak těžký los máme. Vím akorát, že začínáme na Slovácku a poté hrajeme doma se Slavií. Soustředíme se na první kolo, nic víc," uvedl Nikl.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
nani92

fú, tak to im nedoporučujem si pustiť analýzu analytika Tomáša Daníčka..

Reagovat
$dolar$

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
podnebný

Dynamo klesá výkonostně i výsledkově od doby, kdy se majitel rozešel se Sivokem a brankářem Drobným. poté vyhodil i poměrně úspěšné trenéry Horejše a Vebera.. Přestože mají podporu bývalých reprezentantů Poborského, Lercha i dobré současné trenéry, budou mít hodně starostí se záchranou.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Nadržený šimpanz

Weber úspěšný?? Podporu Poborského a Lercha??

Reagovat
Axelrose

To by mě taky zajímalo, kde jí vzali. Pokud vím, Poborský se tam odtud pakoval i s tou svou krasavicí.

Reagovat
Tom a Jerry

Vždyť ti budou rádi, když nespadnou do druhé ligy

Reagovat
AjaxFans

Spadne Zlín. Dle mého má nejslabší kádr.

Reagovat
Tom a Jerry

Zlín na 16. místo a Budějky hned nad nimi

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
sound la

budou rádi za 15.místo

Reagovat
buzna

Jsem zvědavý na Podroužka v pozici sportovního ředitele, kvůli němu jim budu držet palce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele