Chance Liga - preview prvního kola: Sezonu zahájí poslední šestice

19.07., 10:12, aktualizováno 21.07., 09:04
Previews
Václav Jurečka (© SK Slavia Praha)

V neděli bude dohráno první kolo nové sezony a největší pozornost bude poutat utkání Slovácka se Slavií. Přebudovaný Liberec cestuje do Karviné, Hradec bude večer potvrzovat skvělou vzájemnou bilanci s Teplicemi.

MFK Karviná - Slovan Liberec

neděle 14:30

Liberec na Karvinou umí a vzájemnou bilanci bude potvrzovat v prvním zápase nedělního programu. Oba týmy během léta udělaly změnu na lavičce, Slovan řádně obměnil i kabinu.

Kormidla Liberce se ujal Radoslav Kováč a od vedení dostal jako dárek řadu nových posil. Slovan získal Patrika Dulaye, Santiaga Enemeho, Denise Halinského, Michala Hlavatého, Marka Ichu, Azize Kayonda, Josefa Koželuha, Benjamina Nyarka, Martin Rýzka, Adama Ševínského a Qëndrima Zybu. Po předchozím hostování navíc do klubu přestoupil Dominik Plechatý.

"Hrozně se na start sezony těšíme. Chceme hrát nějakým způsobem a věříme, že bude úspěšný už v Karviné. Sami jsme zvědaví na to, jak si to celé sedne, změn je hodně. Respektujeme každého soupeře, ale věříme, že už v Karviné to zvládneme. Věříme, že začátek se nám povede, což je asi cílem všech," říká někdejší kormidelník Pardubic.

Karviná doma Liberec loni porazila vysoko 5:2 a jednalo se o jednu ze dvou výher z posledních čtrnácti vzájemných střetnutí. MFK se navíc v závěru loňské sezony začalo před vlastním publikem dařit, neprohrálo šestkrát za sebou.

Také domácí vyměnili trenéra a na svou prvoligovou premiéru v této funkci se těší Martin Hyský. Jeho svěřenci se na první duel sezony naladili vítězně, před týdnem vyhráli 2:0 nad Skalicí.

"Z vítězné generálky proti Skalici mám dobrý pocit. Měli jsme svou herní tvář a vytvářeli jsme si šance. Herní výkon byl fajn, ale pořád je to jen generálka. Hlavu nahoře kluci musejí mít, ale nos pěkně dole. Do ligy jdeme s pokorou. Zápas s Libercem bude úplně o něčem jiném. To je jisté a jsem si toho stoprocentně vědom," prohlásil někdejší obránce.

Karviné bude chybět zraněný Moses, stoprocentně fit nejsou ani Endl se Žákem a o jejich startech se teprve rozhodne. V sestavě Liberce se možná neobjeví Kulenovič a Tupta.

MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Knobloch - Mikuš, Svozil, Bergqvist, Fleišman - Čavoš, Planka - Memič, Samko, Regáli - Ezeh.

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Bačkovský - Plechatý, Ševínský, Mikula - Koželuh, Varfolomejev, Icha, Ghali - Višinský, Hlavatý - Letenay.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.47 - 2.48

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Slavia Praha

neděle 17:00

Slavia vyklidila mistrovský trůn, po tři roky sledovala oslavy Plzně a Sparty a čekání na další titul hodlá ukončit v sezoně 2024/2025. Na úvod se představí na půdě Slovácka.

Sešívaní vyhráli čtyři přátelské zápasy a naposledy rozstříleli Žilinu, z triumfu se neradovali jenom na úvod přípravy proti Pardubicím (1:1). Podobně jako Sparta a Plzeň budou v úvodu sezony řešit dilema ohledně reprezentantů, právě klub z Edenu měl na mistrovství Evropy v Německu nejvíce hráčů a na šampionátu včetně nové posily útočníka Tomáše Chorého představili i obránci Davidové Douděra a Zima a Tomášové Holeš s Vlčkem, záložníci Petr Ševčík, Matěj Jurásek a Lukáš Provod, útočník Mojmír Chytil a gólmanská jednička Jindřich Staněk. Za Slováky startoval univerzál Ivan Schranz.

"Příprava byla tím Eurem specifická. Na kempu v Rakousku s námi bylo 20 hráčů pod 23 let. Kluci dostali velký prostor, mohli jsme s nimi pracovat, dostali velkou porci času v přípravných zápasech. Někteří naznačili velký potenciál se teď momentálně ucházet o místo v užším kádru, případně i v základní sestavě," řekl trenér Jindřich Trpišovský.

"Na start sezony se neskutečně těšíme. Hodně hráčů jsme měli v reprezentacích, začátek musejí odtáhnout hlavně ti, kteří byli na kempu v Rakousku. Ti mají výhodu. Na druhou stranu nás hned v prvním kole čeká těžký výjezd. Reprezentanti navíc budou potřebovat minutáž před ostrými zápasy v kvalifikaci Ligy mistrů. Myslím, že některé zapojíme už v prvním kole na Slovácku. Je to hodně individuální, hráči měli na Euru různé vytížení. Cítím z týmu velkou odhodlanost, hladovost, jsem zase o krok dál oproti minulé sezoně. Pravda pak ale leží na hřišti, v neděli od pěti hodin od prvního kola. Věřím, že jsme dobře nachystaní a že to v neděli ukážeme," nechal se dále slyšet kouč Slavie, jehož čeká 300. ligový zápas.

Slovácko zažilo mizerné jaro a v uplynulých týdnech přišla řada změn. K té nejdůležitější došlo na lavičce, kde skončil Martin Svědík a jeho nástupcem se stal Roman West. Ztráty zaznamenala především obrana. Kariéru ukončil Michal Kadlec, do Pardubic odešel další veterán Jan Kalabiška, klub se nedohodl na pokračování s Danielem Holzerem a také uvolnil ofenzivního Ondřeje Mihálika. Defenzivu má vyztužit Slovák Filip Vaško z Michalovců, Gigi Ndefe z Baníku, v záloze jsou nováčky Jakub Křišťan z Teplic, či host ze Sparty Filip Souček. Ofenzivu by měl oživit Dyjan Carlos de Azevedo, který hrával i v Baníku Ostrava.

"Na rozjezd ligy není Slavia vůbec snadným soupeřem, z posledních 11 utkání s ní Slovácko získalo jen bod. Musíme hrát týmově, kompaktně, poctivě v defenzivě a třeba se k nám malinko přikloní i štěstí, které s takovým soupeřem potřebujete. Uděláme všechno pro to, abychom Slavii potrápili. Myslím, že nebude hrát roli, pokud nenastoupí reprezentanti, kteří se zapojili do přípravy později. Slavia má dost kvalitní kádr na to, aby postavila velmi dobrou sestavu," uvědomuje si West.

Slovácku určitě nepomůže potrestaný Juroška a zraněný Daníček, otazník se vznáší nad startem Součka.

Na marodce Slavie se nacházejí Chaloupek, Zafeiris a celý podzim by měl vynechat brankář Staněk. Jisté není ani to, zda po krátké přípravě nastoupí Douděra, Holeš, Chorý, Chytil, Masopust, Provod a Schranz.

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Reinberk, Vaško, Hofmann, Doski - Trávník, Kohút - Blahút, Havlík, Sinjavskij - Vecheta.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kinský - Vlček, Zima, Bořil - Tomič, Ševčík, Oscar, Zmrzlý - Jurečka, Wallem - Fila.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.77 - 4.81 - 1.45

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - FK Teplice

neděle 20:00

Hradec Králové a Teplice spolu bojovaly v loňské baráži o Konferenční ligu a další souboj svedou hned na úvod nové sezony, jejich vzájemný zápas zakončí první kolo Chance ligy.

Favoritem zápasu budou Východočeši a vedle domácího prostředí jim do karet hraje i vzájemná bilance. Teplice porazili osmkrát z posledních devíti soutěžních utkání, pětkrát za sebou navíc dokázali udržet čisté konto.

"Co bylo v minulé sezoně, na to se nekoukám. Teplice pozměnily tým, my taky, takže určitě to bude jiný zápas. Začíná se od nuly. Budeme chtít navázat na výsledky z předchozí sezony, ale bude to úplně jiné utkání. Musíme se co nejlépe připravit, abychom do sezony dobře vstoupili," říká trenér David Horejš.

Hradec bude muset nahradit kanonýra Daniela Vašulína, který přestoupil do Plzně. Byl to však jediný výrazný odchod z kádru. Naopak do ofenzívy přišli Adam Vlkanova (Ruch), Matěj Náprstek z Jablonce s Ondřejem Mihálikem ze Slovácka. Po hostování přestoupili na východ Čech z Plzně obránce Filip Čihák a záložník Samuel Dancák z Mladé Boleslavi.

Teplice se loni dokázaly vyhnout skupině o záchranu a povedla se jim i příprava na novou sezonu, když vyhrály všechny čtyři zápasy a inkasovaly jen jeden gól. Nedělní zápas bude mít zvláštní náboj pro jejich trenéra Zdenka Frťalu, který v minulosti seděl na královehradecké lavičce.

"Příprava se nám vydařila, každé vítězství je důležité pro sebevědomí. Ale rozhodně to nepřeceňujeme. Kromě našeho tříobráncového systému jsme zkoušeli i nová rozestavení. V zápasech s Hradcem v minulé sezoně jsme nebyli úspěšní, to bychom rádi zvrátili," nechal se slyšet Frťala.

Domácím budou scházet Klíma a Mihálik, kteří si musejí odpykat tresty za červené karty, nejistý je navíc start Pilaře. Teplicím napomůže Knapík, stoprocentně fit nejsou Labík a Takács.

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Zadražil - Čech, Čihák, Spáčil - Harazim, Dancák, Kodeš, Horák - Juliš, Vlkanova - Koubek.

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Ludha - Mareček, Kričfaluši, Mičevič - Švanda, Jukl, Havelka, Harušťák - Trubač - Gning, Svatek.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.31 - 3.66

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FK Jablonec - FK Mladá Boleslav

sobota 14:30

Nový trenér Jablonce Luboš Kozel se se svými jednotkami připravuje na nový ročník a začne ho doma před vlastními fanoušky. Na Střelnici se v sobotu představí Mladá Boleslav, která má s Jabloncem v prvním kole dobré zkušenosti.

Když se totiž Mladá Boleslav poprvé utkala s Jabloncem v minulé sezoně, taky se jednalo o první kolo. A úvodní soutěžní duel tehdy dopadl lépe právě pro Boleslavské, kteří vyhráli snadno 3:1. Do utkání tehdy jako střídající hráč zasáhl i záložník Tomáš Ladra, který před duelem s Jabloncem prozradil: "Vzpomínám si, že i před rokem jsme ligu začínali proti Jablonci. A vítězně. Na to budeme chtít letos navázat. S kluky se bavíme, jak je důležité soutěž odstartovat za tři body a dobře se naladit na Evropu. Nálada v mužstvu je výborná a všichni už se na první zápas těšíme."

Aby taky ne, když mají za sebou povedenou letní přípravu. Na tu mohou být Mladoboleslavští opravdu hrdí, protože vyhrávali jeden zápas za druhým a povedlo se jim porazit i Liberec v tradičním utkání v Benátkách nad Jizerou. Až poslední přípravný duel s polskou Vratislaví Mladá Boleslav uhrála jen na remízu, ale přesto mohl být trenér David Holoubek s přípravou nadmíru spokojen.

Jablonec si od nové sezoně hodně slibuje. Zejména zlepšení herního projevu a výsledků, neboť poslední tři sezony se potácel ve skupině o udržení. Přes léto se navíc kabina musela rozloučit s několika oporami a dlouholetými hráči včetně kapitána a někdejšího reprezentanta Tomáše Hübschmana. Klub ze šestačtyřiceti tisícového města buduje nový, mladý a hladový tým, alespoň podle slov trenéra Luboše Kozla.

"Skončila éra, kdy se stavělo na hráčích, kteří tu předtím zažili evropské poháry. Současný tým je mladší a věřím, že bude hladovější a bude hrát trošku jinak," uvedl trenér Kozel v rozhovoru pro iDNES. Domácí by rádi odstartovali cestu za lepšími výsledky třemi body, s Mladou Boleslaví ale nemají moc dobré zkušenosti.

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Polidar, Štěpánek, Souček, Slávik - Fortelný, Beran, Nardini, Alégué - Velich, Schánělec

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Mikulec - Kadlec, Suchý, Králik, Donát - Vydra, Langhamer - Mašek, Ladra, Mareček - Pulkrab

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.63 - 3.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava

sobota 17:00

Už ve čtvrtek se Baník dočká prvního evropského zápasu po čtrnácti letech, ještě předtím ale musí zvládnout úvod do ligového ročníku. V sobotu zamíří na hřiště Bohemians, kteří mezinárodní měření absolvovali pro změnu loni.

Klokani uplynulou sezonu zakončili na nepříliš lichotivé třináct pozici, a byť záchranářské starosti se jim vyhýbaly, rádi by nyní skončili podstatně výše. I proto přivedli čtveřici poměrně zvučných posil, z nichž hned tři loni nastupovaly v Jablonci. Jedná se o záložníky Aleše Čermáka s Dominikem Pleštilem a útočníka Václava Drchala. Možnosti do ofenzivy rozšíří také Júsuf Hilál z Mladé Boleslavi. S několika hráči včetně řady stálic se Bohemka rozloučila. Její dres už nebudou oblékat například Tomáš Necid, Daniel Köstl, Erik Prekop nebo David Puškáč.

Přes tyto změny zůstává Baník mírným favoritem, což vědí i v Ďolíčku. "Baník bude na úvod těžký soupeř. Vzhledem k tomu, že se jim v přípravě výsledky nepovedly, budou obezřetnější a více na špičkách. Vstup do soutěže je vždy důležitý. Sestava Baníku je pro nás nečitelnější, investovali do posil hodně peněz. Dají dohromady dvě jedenáctky. Vloni zaslouženě skončili čtvrtí, odvedli kus práce. Máme z nich respekt, na druhou stranu hrajeme doma a chceme uspět. Optikou sázkovek asi nebudeme favorit, ale chceme předvést výkon, na který budeme hrdí," nabádá trenér Jaroslav Veselý.

Ostravští po uplynulé sezoně podrželi trenéra Pavla Hapala a pro návrat do Evropy mu navíc dopřáli solidního posílení. Jedním z nových mužů na soupisce je i zmíněný Prekop, mnohem zvučnějšími jmény však jsou Ewerton, Matěj Chaluš či Daniel Holzer. Zkušenost z pražských "S" má i Dominik Holec, který přišel coby náhrada za Jiřího Letáčka, nově oblékajícího dres Getafe. Alespoň zpočátku však pravděpodobně dostane důvěru v brankovišti dosavadní dvojka Jakub Markovič.

Pavel Hapal už se nemůže dočkat, až si všechny tyto změny odzkouší načisto. "Těšíme se, je to konečně zase soutěžní zápas po nějaké době. Očekávám, že v Ďolíčku bude plno a že utkání bude mít dobrou kulisu. Bohemka vypadala v přípravě velice dobře, alespoň podle toho, co jsme měli možnost sledovat. Dařilo se jí i výsledkově, dávala dost gólů. Ale vždy se pak ukáže až v ostrém ligovém utkání, jak na tom vlastně mužstvo je. Věřím, že my jsme nachystáni dobře a sezonu zahájíme dobrým výsledkem," doufá zkušený kouč.

Ten by měl mít k dispozici kompletní kádr, naopak jeho domácí protějšek se potýká se zraněními Hály a Valeše, otazník navíc visí i nad Soukupem.

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Reichl - Hůlka, Vondra, Hybš - Dostál, Smrž, Čermák, Kovařík - Hrubý - Hilál, Drchal

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Markovič - Juroška, Chaluš, Lischka, Kpozo - Buchta, Boula, Rigo, Klíma, Ewerton - Kubala

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.60 - 2.44

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - Sigma Olomouc

sobota 17:00

Fotbalisté Českých Budějovic otevřou nový ročník Chance Ligy proti hanácké Sigmě. V loňské sezoně se klub stěží zachránil a na povrch pak vypluly nepříjemnosti ohledně hráčských výplat. Se začátkem nového ročníku se zdá, že problémy jsou zažehnány a Dynamo bude chtít na hřišti ukázat, že není jenom do počtu.

O potížích Dynama se toho psalo hodně, nicméně je tu další sezona a do ní chtějí na jihu Čech vstupovat s čistým štítem. Na trenérských postech nakonec setrvali Jiří Lerch s Jiřím Kladrubským a Dynamu se povedlo přivést i několik nových tváří. Jak to bude vypadat na hřišti se teprve ukáže. Pravdou je, že v přípravě se Budějovicím dařilo a ve čtyřech zápasech třikrát vyhrály a jednou remizovaly.

"Mým cílem je, abychom hráli někde uprostřed tabulky a mohli jsme dávat šanci našim mladým klukům. Chceme také uspokojovat naše fanoušky dobrou hrou, atraktivním fotbalem, chceme také dávat hodně branek a sbírat body," prohlásil na klubových stránkách trenér Lerch.

České Budějovice čeká na úvod Chance ligy Sigma Olomouc, kterou v uplynulém ročníku doma porazily 2:1. Stejným výsledkem skončil i zápas na Hané, tentokrát ve prospěch Sigmy. I v sobotu se očekává vyrovnaný duel, což dle svých slov potvrdil i hostující kouč Tomáš Janotka: "Zápas bude naprosto otevřený. Uvidíme, jak to bude vypadat, těžko tipovat. Pojedeme tam s odhodláním udělat maximum pro dobrý výsledek a pro vítězství. Uvidí se na hřišti."

Sigma dala najevo, že postupně omlazuje kádr a pracuje na přestavbě. Hlavní cíl sezony nechtěl Janotka přímo komentovat. "Cíle jsou přímo úměrné tomu, v jakém stavu se momentálně nacházíme. Naší vizí je přestavba a vytvoření správného mixu. Vše bude potřebovat čas a určitě nebudeme mít velké oči. Tím, že se změnilo nastavení postupu do pohárů, tak naše cíle jsou omezenější. Do sezony půjdeme s tím, že chceme urvat co nejvíce bodů, uvidíme, na co to bude stačit," dodal Janotka. Sigma zakončila minulý ročník na osmém místě, tedy přesně uprostřed ligové tabulky.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.58 - 2.86

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Dukla Praha - Viktoria Plzeň

sobota 20:00

Po dlouhých pěti letech se Dukla opět vrací na přední českou fotbalovou scénu a hned na úvod uvítá svěřence trenéra Petra Rady enormně těžký soupeř. Do Prahy totiž přijede Viktorka Plzeň, která opět cílí na ta nejvyšší místa.

Trenér Petr Rada obdržel v pátek jednu dobrou zprávu. Byl mu totiž Disciplinární komisí Ligové fotbalové asociace prominut zbytek tříměsíčního trestu, který zkušený kouč dostal v minulém ročníku ještě ve druhé lize za rasistickou urážku. Může se tedy hrdě postavit na lavičku svého týmu i v první lize a ještě k tomu začne doma před vlastními fanoušky. Na Julisce budou k vidění nové tváře i nové dresy, velkým lákadlem ale samozřejmě bude i trenér Rada osobně.

A ostřílený trenér, který umí rozpoutat divadlo na lavičce i u mikrofonu, se do první ligy hodně těší. Na tiskové konferenci mluvil i o rozdílu mezi první a druhou ligou. "Ten rozdíl je opravdu velký. V návštěvách, stadionech, ve všem. Hráči si musejí zvyknout na jiný režim a tlak. Ale pokud chcete hrát první ligu, musíte to zvládnout. Sezona bude těžká, liga je vyrovnaná. Věřím, že hráči si s tím poradí. Hned na první zápas tu bude třeba čtyři nebo pět tisíc lidí, kluky to musí vtáhnout.

Mužstvo pod jeho vedením loni získalo první místo ve druhé lize a přes léto posílilo, i když je otázka, zda to bude na přežití mezi nejlepšími stačit. Hodně se změnila soupiska i u sobotního konkurenta Dukly, Plzně. Hned sedm nových hráčů přišlo, deset hráčů včetně tahouna Chorého v Plzni skončilo.

Minulý ročník se Plzni relativně povedl, protože již delší dobu prochází generační obměnou kádru a proto je třetí loňské místo úspěchem. Především se ztrátou reprezentačního útočníka Chorého se fanoušci musí vypořádat. Mezi muži, kteří jej mají nahradit, figuruje dvojka Daniel Vašulín a Christophe Kabongo, který v přípravě nasázel skvělých šest branek. Plzeň má s Duklou skvělé zkušenosti, vyhrála nad ní už sedm posledních utkání.

Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
Hruška - Vondrášek, Hašek, Peterka, Ludvíček - Kozma, Barac - Douděra, Hora, Moulis - Matějka

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Jedlička - Dweh, Hranáč, Jemelka - Kopic, Kalvach, Červ, Cadu - Panoš, Kabongo - Vašulín

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.82 - 4.82 - 1.50

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Sparta Praha - FK Pardubice

pátek 19:00

Sparta znovu obhajuje titul a na úvod by měla splnit povinnost v souboji s Pardubicemi, Východočeši během léta oslabili, nepovedla se jim ani příprava a do hlavního města cestují v roli jasného outsidera.

Letenští loni vyhráli ligu i pohár a během léta následně přišli o svého kapitána. Do Girony přestoupil Ladislav Krejčí, na svoje šance už nebudou čekat Adam Karabec (Hamburk), Michal Ševčík (Norimberk) nebo Patrik Vydra (Mladá Boleslav).

Specifická následně byla letní příprava. Po odchodu Briana Priskeho se do pozice hlavního trenéra posunul Lars Friis a během letních utkání dával šance hráčům širšího kádru. Dánský kouč nechal odpočívat účastníky evropského šampionátu, nemohl navíc využít služeb zatím posledních dvou posil - Imanol García de Albéniz a Mathias Ross přišli až v průběhu tohoto týdne a na seznamu nových tváří doplnili Ermala Krasniqiho.

"Nebylo to samozřejmě nejlepší přípravné období v historii. Euro není náš nejlepší kamarád, ale jsme velký klub a musíme se s tím vyrovnat. Měli to těžké a také rozdílné. Někteří s námi trénují týden, další se teprve zapojují. Někteří na turnajích hráli dost, jiní ani minutu. Nejde obecně říct, kdy všichni naskočí. Máme tu postavenou dost dobrou testovací baterii, aby se ukázalo, kdy budou připraveni. Bude to i podle jejich pocitů. Rozhodně nechceme, aby začali sezonu vyhořelí," vyjádřil se Friis na téma reprezentantů, kterých je v kádru celkem šest - na Euru byli s českým týmem obránce Martin Vitík a útočník Jan Kuchta, s Albánií záložník Qazim Laci, se Slovenskem Lukáš Haraslín a se Srbskem jiný křídelník Veljko Birmančevič. Bek Ángelo Preciado se představil s Ekvádorem na jihoamerickém šampionátu.

Sparta s Pardubicemi body neztrácí a od návratu hostujícího týmu do nejvyšší soutěže je porazila ve všech osmi zápasech. Opětovně přitom bude chtít těžit ze síly domácího prostředí, v minulé sezoně byla jediným týmem, který před vlastními fanoušky nezakusil hořkost porážky.

"Boj o titul bude těžký. Dáme do toho všechno, to je náš cíl. Bude to bitva, na kterou jsme připravení. Nebude to jen o fyzičce, ale také o psychické stránce. Mnoho reprezentantů prakticky nemělo volno. Proto budeme jejich nasazení do zápasu posuzovat individuálně. Čeká nás mnoho zápasů a je jasné, že celý podzim neodehrajeme ve stejném složení. Příležitosti dostanou i mladí hráči, kteří jsou součástí našeho kádru. Vždy se budeme snažit být co nejsilnější," slíbil Friis.

Rovněž Pardubice měnily trenéra, Radoslav Kováč zamířil do Liberce a jeho místo zaujal Jiří Saňák. Toho čeká hodně náročná a také specifická soutěžní premiéra, jelikož ve Spartě v minulosti pracoval jako asistent.

"Oba týmy jsou pro sebe trochu nečitelné, v obou proběhla změna realizáku. Sparta navíc po Euru nemá kompletní tým. Očekávám tu největší zkoušku pro náš tým, uvidíme, jak jsme na tom. Budeme tam chtít vidět soudržnost. Nechceme podlehnout strachu. O základní sestavě máme víceméně jasno. U Sparty to bude trochu oříšek, ale o tom to není. Má jasné principy hry. Budeme opravdu čelit kvalitě," řekl kormidelník, který loni vedl Olomouc.

Pardubice začátkem července prodaly do Liberce Michala Hlavatého, do mateřských klubů se po hostováních vydala řada dalších fotbalistů a na východě Čech budují nový tým. Do známého prostředí se vrátili Jan Stejskal, Pavel Zifčák a Adam Fousek, defenzívu vyztužili Jan Kalabiška s Danielem Šimkem a o místo se budou prát i André Leipold a Tomáš Polyák.

Základní sestava Sparty představuje jeden velký otazník a určitě se v ní neobjeví zraněný Kairinen, na trávníku, lavičce nebo tribuně by se mohli objevit Birmančevič, García, Haraslín, Kuchta, Laci, Preciado, Ross, Solbakken, Sörensen a Vitík. Pardubicím chybějí zranění Fousek se Sychrou, nejistý je start Stejskala a k týmu se stále nepřipojil mladý záložník Kissiedou, který si vyřizuje vízum.

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Vitík, Panák, Zelený - Wiesner, Sadílek, Solbakken, Ryneš - Krasniqi, Daněk - Olatunji.

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Budinský - Surzyn, Šimek, Jindra, Kalabiška - Vacek, Solil, Míšek - Brdička, Patrák - Zlatohlávek.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.88 - 17.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Dukla Praha
0
0
0
0
0 : 0
0
1. FC Slovácko
0
0
0
0
0 : 0
0
FC Hradec Králové
0
0
0
0
0 : 0
0
Bohemians Praha 1905
0
0
0
0
0 : 0
0
Dynamo České Budějovice
0
0
0
0
0 : 0
0
FK Jablonec
0
0
0
0
0 : 0
0
Slovan Liberec
0
0
0
0
0 : 0
0
FK Mladá Boleslav
0
0
0
0
0 : 0
0
Baník Ostrava
0
0
0
0
0 : 0
0
Viktoria Plzeň
0
0
0
0
0 : 0
0
Sigma Olomouc
0
0
0
0
0 : 0
0
Slavia Praha
0
0
0
0
0 : 0
0
Sparta Praha
0
0
0
0
0 : 0
0
FK Teplice
0
0
0
0
0 : 0
0
MFK Karviná
0
0
0
0
0 : 0
0
FK Pardubice
0
0
0
0
0 : 0
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (967)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele