Chci se podílet na tom, aby bylo Německo opět úspěšné, řekl po prodloužení smlouvy Völler

08.04., 12:18
Aktuality
Rudi Völler (© AFP)

Sportovním ředitelem německé reprezentace bude i po blížícím se domácím evropském šampionátu Rudi Völler. Zkušený funkcionář prodloužil smlouvu do mistrovství světa 2026.

Völler po nepovedeném MS 2022 v Kataru nahradil Oliviera Bierhoffa a původně měl být ve funkci pouze dočasně, ještě před domácím Eurem se však dohodl na prodloužení smlouvy.

"Za posledních 14 měsíců své práce jsem si uvědomil, že se mi moje zodpovědná role v DFB (Německý fotbalový svaz) každým dnem víc a víc zamlouvá. To, co možná začalo jako pocit povinnosti vůči Německu, svazu a národnímu týmu, se už dávno změnilo v osobní zájem," vysvětlil Völler.

"Jako sportovní ředitel seniorské reprezentace chci využít svých zkušeností a podílet se na tom, aby nejdůležitější německý tým byl opět úspěšný, a to i po letošním domácím mistrovství Evropy. Rád spolupracuji se všemi, kteří jsou v DFB zodpovědní za seniorskou reprezentaci, a to až po mládežnické týmy. Společně teď chceme v Německu uspořádat skvělé mistrovství Evropy a pak si odnést impuls pro další úkoly," dodal bývalý funkcionář Bayeru Leverkusen.

Někdejší útočník u německého národního týmu působil mezi lety 2000 až 2004 také jako trenér.

"Rudi Völler je díky svým zkušenostem důležitým kontaktem a poradcem nejen pro mě, ale i pro trenéry a hráče. Na národní tým má pozitivní vliv. Jsem rád, že se nám podařilo udržet Rudiho pro DFB i po roce 2024. Po několika těžkých letech v poslední době je v národním týmu opět velké nadšení. Kromě vynikající práce Juliana Nagelsmanna a jeho týmu je to také zásluha Rudiho Völlera," pochválil 63letého odborníka šéf Německého fotbalového svazu Bernd Neuendorf.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele