CHELSEA BUDE NAKUPOVAT V MENŠÍM

16.05.2007, 14:08
Aktuality
Jose Mourinho, manažer Chelsea, dostane k dispozici další sumu peněz k tomu, aby po ukončení této nepříliš vydařené sezóny opět posílil kádr londýnského velkoklubu. Tentokrát to však prý bude o poznání menší obnos, než v minulém roce. Ve středu to prohlásil jeden z vysokých představitelů klubu Bruce Buck.

Buck, který spolupracuje s Romanem Abramovičem, majitelem Chelsea, téměř celých deset let, řekl, že snížení nákladů na nákupy bylo nutné, pokud se chce dosáhnout jednoho z vytyčených cílů ruského miliardáře. Ten chce, aby byl jeho klub do roku 2010 ziskový.

"Potřebujeme dodržovat náš plán, a proto jsme museli snížit výdaje na přestupy. Tentokrát by do Chelsea pravděpodobně neměly přijít velké hvězdy, ale mělo by jít jen o vhodné doplnění kádru," řekl Bruce Buck agentuře Reuters. "Výdaje se postupně snižují každý rok. Držíme se cesty, kterou jsme se vydali. Dorůstají skvělí mladící, kteří jsou nyní v akademii. Já si jako člen vedení i jako fanoušek samozřejmě nemyslím, že majetek Romana Abramoviče je nevyčerpatelný. Tento názor je hodně směšný."

Od té doby, co do klubu Abramovič začal investovat svoje miliony, utratila Chelsea již 300 milionů liber. V únoru letošního roku to dělalo ztrátu 80 milionů liber. Přesto Buck tvrdí, že jsou s Abramovičem na správné cestě a okolo roku 2010 by se Chelsea prý měla dostat do plusu.

Buck zároveň přiznal, že se po zranění klíčového stopera Johna Terryho se Chelsea v lednu snažila koupit dalšího středního obránce. Jenomže ceny, které kluby za svoje hráče požadovaly, byly pro londýnský klub neakceptovatelné. "Ano, po pár hráčích jsem se poohlíželi, ale nemohli jsme vydat tak horentní sumy, a proto jsme nikoho nekoupili."

"Je vidět, že existuje jedna cena pro Romana Abramoviče a druhá pro ostatní zájemce. Chceme co nejvíce zmenšit rozdíl mezi oběma cenami. Je to to samé, jako kdybych měl v obchodě platit dvojnásobnou cenu za mléko, jen kvůli tomu, že jsem bohatý. To je absurdní musíme to zastavit," řekl naštvaně Bruce Buck.

Ohledně nákupů Buck prohlásil: "Není nutné prodávat jednoho hráče ještě předtím, než dalšího koupíme. Ale chtěli bychom udržet počet kráčů v kádru pod čtyřiadvaceti. Každý rok někdo přijde a někdo odejde. Tentokrát bychom nejspíš potřebovali stopera, možná střelce a možná také záložníka. Nic konkrétního vám zatím říct nemůžu. Je jasné, že bude hrát roli i to, že se do příští sezóny vloží mistrovství Afriky, a my tak ztratíme na šest týdnů pět našich hráčů."

Autor: Ondřej Štícha / sports.yahoo.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jen ať platí za to, co napáchali...

Reagovat
HOST*

ty ses sjetej?

Reagovat
smazaný uživatel

Co je v tom případě s tebou?

Reagovat
HOST*

a co jako Chelsea napachla?

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus se nad tím zamyslet. Kdo začal naprosto neúměrně platit za hráče? Ale tobě (velkému "fandovi" ) to asi těžko dojde...

Reagovat
HOST*

to bylo i driv

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

chelsea rozpoutala sama sobě peklo, tak si to přiznej..

Reagovat
Radin

Tak prej Abramovičovi dochází peníze,tak to chce prodat Horníkovi

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

hahaha

Reagovat
HOST*

tri dva jedna smich

Reagovat
HOST*bruce

Modrá Lůza chce být v roce 2010 soběstačná......:))))...to jsou mi tedy frky.....je to jen takový normální provinční vidlácký klub s velkými cizími penězi.....a hrajou v levelu, na který nemají.......až to tam praskne, tak to bude panečku jízda do pekla - a nemají ani žádnou záchrannou brzdu.......pro Leeds je nárazníkem League One.....Modrá Lůza dopadne možná ještě hůře....:-))

Reagovat
HOST*

to by byla paráda

Reagovat
HOST*1860

jak to tak ctu, tak uroven teto diskuse klesla nize, nez je polozeno mrtve more.. pridal bych se a vysekl naky sprosty slova, ale nize polozenou pevninu neznam, tak vas toho usetrim..

Reagovat
smazaný uživatel

to se pak nemůžeš účastnit žádné diskuse ohledně toho malého nepříjemného modrého klubu z Londonu...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele