Chelsea opouští i Atsu, sezonu stráví v Evertonu

14.08.2014, 08:27
Aktuality
Šiky hráčů Chelsea rozesetých po hostováních se stejně jako minulý rok kvapem rozšiřují. Nejnověji si náhradní angažmá vysloužil ghanský reprezentant Christian Atsu, jenž bude nadcházející sezonu pomáhat Evertonu.

Atsu se stal po Garethu Barrym, Muhamedu Bešićovi a Romelu Lukakuovi čtvrtou letní posilou Evertonu. "Jsem moc šťastný, že jsem v Evertonu. Je to skvělý klub, který rád hraje hezký fotbal. Je pro mě potěšením tu být," sdělil 22letý křídelník v prvním rozhovoru jako hráč Toffees.

Objev letošního šampionátu přiznal, že kvalitu nejvyšší anglické soutěže obdivuje. "Hrát Premier League byl vždycky můj sen a nyní jsem jej dosáhl. Je to ta nejvyšší úroveň. Věřím však, že při tvrdé práci dokážeme být v letošní sezoně úspěšní," přeje si Atsu.

Christian Atsu přišel na Ostovy loni v létě z Porta, Chelsea za něj tehdy zaplatila tři a půl milionu liber a podepsala s ním smlouvu do léta 2018. Obratem jej však poslala na hostování do spřáteleného holandského klubu Vitesse.

Rychlonohý ofenzivní fotbalista zaujal, a přestože v plánech Josého Mourinha pro nadcházející sezónu nefiguroval, na nejvyšší úrovni zůstane. V Evertonu bude hrát o nejvyšší příčky a vyzkouší si také Evropskou ligu.

"Je to fotbalista, který do naší hry padne jako ulitý," těší se manažer liverpoolského týmu Roberto Martínez. "Talentovaný a technicky zdatný hráč se správnou osobností a charakterem, aby zapadl do naší skupiny," okomentoval stručně svou novou akvizici.

"Přináší do našeho týmu něco nového, fanoušci z něj budou nadšení. Na tak mladého muže má vynikající porozumění při hře. Posílí náš kádr na pozici, kde to potřebujeme. Je schopen čarovat v ofenzivní třetině hřiště, navíc je hladový a plný touhy," sypal španělský kouč lichotky z rukávu.

Atsu bude v Evertonu bojovat o pozici v sestavě pod útočníkem Romelem Lukakuem, jenž rovněž posílil Toffees z Chelsea. Konkurencí v ofenzivní trojici mu budou Ross Barkley, Aiden McGeady, Leon Osman, Kevin Mirallas nebo Stevenové Pienaar a Naismith.

Autor: Marek Ustohal / evertonfc.com

Komentáře (760)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele