Chelsea v poháru vyřadila Liverpool

19.12.2007, 23:05
Komentáře a souhrny
Chelsea v posledním čtvrtfinále anglického Carling Cupu porazila Liverpool v poměru 2:0 a stala se tak posledním semifinalistou. O výsledku rozhodly trefy Lamparda a Ševčenka, hosty hodně oslabilo vyloučení Crouche.

Souboj dvou klubů, které prohrály veledůležitá utkání v minulém kole Premier League, začal na Stamford Bridge nepřesnou střelou Petera Crouche. Ve dvanácté minutě "Blues" dobře zakombinovali na pravé straně hřiště, k míči se dostal Kalou, jehož střelu z deseti metrů vytáhl na roh brankář Itandje. Na druhé straně se poté krásně uvolnil Babel, který však svoji akci pokazil nepřesnou finální přihrávkou.

Ve 24. minutě se po chybě hostující obrany dostal k míči Sinclair, jenž přihrál Lampardovi, a ten namířil svoji střelu jen do dobře vyběhnuvšího gólmana Itandjeho. Dvě minuty nato zahrozil Liverpool, Lucas si narazil s Crouchem a dostal se za obranu domácích, svůj pokus však nasměroval jen do brankáře Čecha. Ve 36. minutě střílel z voleje těsně vedle pravé tyče hostující branky záložník Essien. V závěru poločasu střílel mimo z dvaceti metrů Voronin, do kabin se tak šlo za bezbrankové stavu.

V 52. minutě střílel mimo Lampard, dvě minuty nato si poradil Itandje se střelu Essiena. Na opačné straně hřiště pálil z halfvoleje nad branku Čecha Voronin. Po hodině hry šli domácí do vedení, Lampard se dostal po přihrávce Ševčenka ke střele v pokutovém území, jeho pokus svým skluzem tečoval stoper Carragher tak nešťastně, že míč zapadl za záda brankáře Itandjeho – 1:0. Následně přišla další komplikace pro svěřence Rafaela Beniteze, Crouch nepochopitelně zkosil ve středu hřiště Mikela a po zásluze uviděl červenou kartu.

V 65. minutě se dostal k další střele Lampard, pokus anglického reprezentanta ze střední vzdálenosti nadvakrát zlikvidoval Itandje. V 78. minutě si na své konto připsal další nepřesnou střelu Ukrajinec Voronin. V devadesáté minutě pečetil vítězství Chelsea útočník Ševčenko, který se dostal po hlavičce Ballacka ke střele z velkého úhlu, ovšem tvrdým projektilem mířícím na přední tyč překonal gólmana Itandjeho.

Chelsea - Liverpool 2:0 (0:0)

Branky: 59. Frank Lampard, 90. Andrij Ševčenko.

Chelsea: Petr Čech, Juliano Belletti, Tal Ben-Haim, Wayne Bridge, Ricardo Carvalho, Michael Essien, Frank Lampard, Mikel John Obi (68. Michael Ballack), Salomon Kalou, Andrij Ševčenko (90. Steve Sidwell), Scott Sinclair (57. Joe Cole).

Liverpool: Charles Itandje, Alvaro Arbeloa, Fabio Aurelio, Jamie Carragher, Jack Hobbs, Xabi Alonso (60. Nabil El Zhar), Leiva Lucas, Mohamed Sissoko, Ryan Babel (73. Yossi Benayoun), Peter Crouch, Andrij Voronin.

Žluté karty: 27. Xabi Alonso, 42. Leiva Lucas, 86. Mohamed Sissoko (všichni Liverpool).
Červená karta: 60. Peter Crouch.
Rozhodčí: Mark Artinson. Diváci: 41 366.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (43)

Přidat komentář
smazaný uživatel

lamapardova vyhlasena haluz a podle me prisna cervena pro crouche zapas rozhodli.Po tom vylouceni byl litrpůl naprosto tragickej a neschopnej neco vymyslet.Velice se mi libil Essien ten hral hodne dobre.Jinak to vidim na finale jak minulej rok akorat s opacnym vysledkem,a doufam ze dostanem spu*s.Vyklepnout slepice-to bych moh zazivat kazdej den.

Reagovat
bakasa

Já bych radši kdybychom vyklepli slepice až ve finále

Reagovat
bakasa

No tak máme Spu*s v SF

Reagovat
M11

podle me jasna redka.. prvni jsem myslel ze ne ale opakovacka jasne ukazala crouchuv zkrat..

Reagovat
smazaný uživatel

ja nevim ale zdalo se mi ze za ten zakrok mohla spis crouchova neohrabanost nez ze by chtel nekoho zranit.Me prisel ten zakrok spis ftipnej,protoze crouch je fakt obcas silenej nemotora.

Reagovat
smazaný uživatel

blbost, jasná červená! to byl šílenej zkrat, skočil do Obi Mikela jak magor.

Reagovat
M11

ano ano

Reagovat
smazaný uživatel

myslim že uplně jasná červená-crouch by si to měl v hlavě trochu srovnat

Reagovat
smazaný uživatel

lampard žádná haluz prostě gool..liverpool byl sice pak bezradnej no..ale za to můžou vděčit jen crouchoj no..prostě zkrat no.

Reagovat
smazaný uživatel

jaka zadna haluz...ty voe takovadle smula dyt se to odrazilo uplne nestastne pro reds.Jinak by ten zapas dopad treba jinak...lamapard ma furt takovydle odrazeny strely,haluzak jeden

Reagovat
smazaný uživatel

skoda:(

Reagovat
smazaný uživatel

skoda:(

Reagovat
Zajda

Nesnáším, nenávidím. Prostě demence fotbalu

.

.

.

ČÁO

Reagovat
smazaný uživatel

mně Chelsea nevadila do té doby, než ji koupil Abramovič, dost lidí se mnou tady nebude souhlasit, ale já zastávám názor, že to je prostě uměle vytvořený velkoklub, i když teda s dlouholetou tradicí, ale nikdy se nepohyboval na špičce PL. Navíc, ten fotbal, co předvádějí, děkuji nechci.....

jinak to Zajda: nejseš náhodou z HK??

Reagovat
smazaný uživatel

polibte si prdel navzájem. Mně zas může být divné, že Arsenal je "anglický" tým a Liverpool pomalu to samé co Chelsea na začátku příchodu Abramoviče. Prachů má Liverpool kotel..

Reagovat
M11

uz jste s tim trapny.. vlastne man utd a lpool nemaji bohate vlastniky.. jenze to jsou americane ale to nikomu nevadi jen ze Chelsea ma rusaka tak uz je to spatne.. hlavne ze lpool letos utratil nejvic penez v evrope na nakupech.. a vidite ?? neni to zas tak jednoduche met vysledky i s top hraci.. tak uz si odpustte pindy typu...jeee Chelsea prachy maji a hraji hovno... uz to neni aktualni...

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby včera Liverpool třeba Chelsea porazil, tak ok! ať mají pindy, asi bych zklopil hlavu.. ale za to co předvedli si nemůžou vyskakovat.

Reagovat
M11

nahodou... tim jak porad rikaji ze nenavidi Chelsea se ji porad stale moc boji... coz je na druhou stranu fajn.. ale uz je nechme.. maji dost starosti bojovat o LM na pristi rok...

Reagovat
smazaný uživatel

jestli jsou na příští rok pořád 4 místa pro LM, tak můžou být vklidu. Tottenham už to nedožene, Man City bude stále více ztrácet, hlavně venku. A další týmy bych moc nefavorizoval.

Reagovat
M11

ja to sak myslel jen jako nadsazku a zaroven male rypnuti.. Lpool do LM patri

Reagovat
smazaný uživatel

to já pochopil.. ale nedalo mi to, abych nastínil situaci jak ji vidím já.

Reagovat
M11

v poradku

Reagovat
smazaný uživatel

v naprostém

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool totálně marný .. bože co ti chcou hrát? Hodně nepovedený zápas od nich. Vodil je tam jak školáky už i Sinclair

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no presne po tom vylouceni to bylo od nich naprosto tragicky,chodili po hristi jak zmokly slepice,pozde chodili do souboju,spatne kombinovali a jedina strategie byla nakopnout to dopredu.Za CSKA hral dobre Essien ten tvrdil muziku

Reagovat
smazaný uživatel

mysmane, ty lemro.. přestaň s tím CSKA

Reagovat
M11

Další nepříjemnost potkala Chelsea, přišla totiž o dalšího útočníka. Včerejší pohárový duel proti Liverpoolu dohrával s poraněným kotníkem Andrej Ševčenko a je možné, že ho čeká několikatýdenní přestávka.... To neni dobre

Reagovat
smazaný uživatel

hmm.. bude muset někdo přijít.

Reagovat
M11

ted uz urcite.. ale vubec netusim kdo

Reagovat
smazaný uživatel

nedavno sem cet ze prida Nick za 10 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Bendtner?

Reagovat
smazaný uživatel

jinak, to jsem taky četl.. a asi by se mi to líbilo víc než kdyby měl přijít Anelka (sice vynikající fotbalista, ale to by pak znamenalo, že s Didierem by se už nepočítalo, protože si nedovedu představit oba vedle sebe, no hnusná představa).. Určitě bych nekupoval víc jak jednoho útočníka. Kvůli zranění a všelijakým okolnostem bych dal více příležitostí Sinclairovi, na hrot Pizzara. Vůbec nevím, co je s Maloudou a Pizzarem?

Reagovat
M11

Pizzaro prece stridal na arsenalu ne ? malouda taky nevim... anelka nedojde... ale Bendtner?? nevim nevim...to se mi taky nelibi.. kazdopadne musi dojit jen jeden utocnik... pak az se vsichni zase uzdravi by byla zbytecna tlacenka...a to by Didier urcite chtel odejit... a to nesmi Chelsea dopustit... na idnesu sem cetl ze za nej nabizi nejak pres 700 milionu korun AC... tak to snad odmitnout...

Reagovat
smazaný uživatel

nevím jestli střídal, viděl jsem jenom první poločas. Nemám moc přehled, před Arsenalem jsem tak 4 utkání Chelsea v PL neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Pizzaro je v pořádku a bez zranění kdykoliv možno nastoupit. Malouda je zraněnej takže bude fit až na Nový rok. Prý příde na 90% Anelka ... prý se už dohodli a cena 10 mil. eur. A Bentner to nefim.

Reagovat
smazaný uživatel

P.S. marný kecy to nejsou ... sem ostrý fanoušek Chelsea a mám občas práci v Anglii tak se koukám na zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě přišel De Santis (18 letý mladičký Argentinec)

Reagovat
smazaný uživatel

jj, to vím.. ale ten je pro tuto sezonu prakticky k ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

dík za info.. nevím co si mám o tom Anelkovi myslet

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste bych te trosku upravil Pizzaro ma nejaky vir takze hrat nemuze.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha to sem nevěděl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele