Ligue 1 - souhrn 33. kola: Nice má jistou Evropu

10.05., 23:01, aktualizováno 12.05., 23:01
Komentáře a souhrny
Youssouf Fofana (© AFP)

Jistý mistr Paris Saint-Germain překvapivě prohrálo s Toulouse. AS Monaco veze body z Montpellieru a má jistotu druhého místa. LOSC Lille se výhrou nad Nantes posunulo na třetí pozici před Brest, který pouze remizoval s Remeší. Další výhry slaví Lyon a Marseille, která přiblížila k sestupu Lorient.

Racing Strasbourg - FC Metz 2:1

12.05.2024 21:00

Góly: 89. Emanuel Emegha, 90+2. Andrey Santos - 54. Georges Mikautadze

Štrasburk ukončil špatné výsledkové období, když ve 33. kole Ligue 1 porazil doma Méty 2:1. Hosté přitom dlouho sahali po vítězství, když je v 54. minutě poslal do vedení 23letý Gruzínec Goerges Mikautadze. Domácí však v závěru předvedli skvělý obrat a vývoj zápasu během dvou minut otočili. Les Grenats si tak výrazně pohoršili v boji o záchranu, neboť teoreticky stále mohou skončit i na 17. příčce znamenající přímý sestup.

Hráči Mét stále balancovali nad sestupovou propastí, když se dvě kola před koncem ligové sezony nacházeli na 16. barážové pozici s tříbodovou ztrátou na přímou záchranu. Lépe se dýchalo fotbalistům Štrasburku, kteří měli i přes tři porážky v řadě zajištěnou účast v následujícím ročníku nejvyšší francouzské soutěže.

Úvod utkání nenabídl příliš atraktivní podívanou. Svěřenci Patricka Vieiry sice drželi balon více na svých kopačkách, ale mnoho z toho nevytěžili. Blíže měli ke vstřelení branky hosté, když se ve čtvrté minutě k odraženému balonu v pokutovém území dostal Gruzínec Mikautadze, ten však z dobré pozice minul. Na druhé straně si ve 40. minutě šikovně naskočil na centr Emanuel Emegha, jenž těsně přestřelil horní konstrukci branky. Do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

Po změně stran otevřel skóre vůbec první ranou v utkání Mikautadze. Ten si po přihrávce teprve 19letého Papa Dialla udělal prostor na hranici šestnáctky, odkud vypálil přesně k levé tyči. V 78. minutě byli opět blízko ke vstřelení branky Mikautadze s Diallem. První jmenovaný nejprve po svižném protiútoku napálil pravou tyč a Diallo poté střelou doprostřed našel pouze rukavice připraveného gólmana Štrasburku.

Týmu z Alsaska se nakonec podařilo vyrovnat. V 89. minutě posunul v pokutovém území Kévin Gameiro míč na Emeghu, jenž se trefil přesně do pravého horního růžku. To však ještě nebylo vše, neboť o pouhé dvě minuty později usměrnil odražený balon hlavičkou za záda hostujícího gólmana Brazilec Andrey Santos, čímž dokonal obrat.

Oba týmy mají na programu poslední ligový zápas sezony 19. května. Les Grenats čeká těžká bitva s PSG, Alsasané změří síly s Lyonem.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Monaco 0:2

12.05.2024 21:00

Góly: 52. Kassoum Ouattara, 65. Youssouf Fofana

Monako porazilo ve 33. kole Ligue 1 Montpellier 2:0, a stvrdilo tak svůj postup do Ligy mistrů. Knížecí klub po celý zápas jasně dominoval, i přesto první branku vstřelil až v 52. minutě Kassoum Ouattara. Pro francouzského mladíka se jednalo o premiérový zásah v dresu klubu z Azurového pobřeží. Domácí poté vrhli všechny svoje síly do útoku, za což byli potrestáni pojišťovací trefou z kopačky Youssoufa Fofany.

Monako dvě kola před koncem sezony stále nemělo jistotu skupinové fáze Ligy mistrů. Kráčelo však po skvělé cestě, neboť na čtvrté Lille disponovalo náskokem šesti bodů. K jistému umístění v top trojce mu tak stačila v Montpellieru i remíza. I to se však nemuselo zdát jako jednoduchý úkol, neboť La Paillade neprohráli už šest klání v řadě.

Hned v úvodu mohl potřebný klid hostujícímu celku dodat na zadní tyči zaběhnutý Maghnes Akliouche, jenž nedokázal svoji střelu bez přípravy usměrnit mezi tři tyče. Radoslawa Majeckého vyvedl ze spánku až ve 25. minutě Khalil Fayad, jehož skákavá rána pořádně protáhla polského strážce brány Monaka. Krátce po půlhodině hry se efektivní hlavičkou prosadil Breel Embolo, jenže jeho radost brzy zkazil zdvižený praporek.

Nefalšovaná radost tak přišla až po změně stran, kdy si na sražený centr z pravé strany hřiště naběhl Ouattara a akrobatickým zakončením jej usměrnil pod horní tyč. Dvougólový náskok si pak knížecí klub zajistil po rychlém protiútoku, na jehož konci se ocitl Fofana, jenž uklidil míč do sítě přízemní ranou doprostřed branky. Naději domácích na návrat do zápasu pak zhatil Akor Adams, jenž ve slibně vypadajícím přečíslení zvolil hrůzostrašné zakončení.

Monako tak v Montpellieru zvítězilo a s jistotou si zahraje v příštím ročníku Ligu mistrů. Oba celky sehrají poslední zápas sezony 19. května. La Paillade zavítají na hřiště Lens, knížecí klub přivítá Nantes.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Lille OSC 1:2

12.05.2024 21:00

Góly: 54. Matthis Abline - 8. Jonathan David, 11. Jonathan David

Lille zvítězilo ve 33. kole Ligue 1 na hřišti Nantes 2:1 a vrátilo se na třetí příčku tabulky, která zajišťuje přímý postup do Ligy mistrů. Dogy ukazovaly svůj hlad po vítězství od samého začátku, když už v 11. minutě zaznamenal svůj druhý gól v utkání Jonathan David, jenž se v listině střelců osamostatnil na druhé pozici s celkovým počtem 19 zásahů. Kanárci si nicméně i přes porážku mohli oddechnout, neboť mají jistotu záchrany.

Fotbalisté Lille v boji o přímý postup do skupinové fáze Ligy mistrů zaváhali, když v minulém kole padli v domácí přestřelce s Lyonem, a od třetí příčky je tak stále dělila dvoubodová propast. Náladu si však mohli spravit v Nantes. Kanárci totiž vstupovali do utkání s hrozivou domácí sérií devíti proher v řadě. O motivaci ale měli rovněž postaráno, neboť případným vítězstvím by si s jistotou zabezpečili záchranu.

V úvodu však tahali za kratší konec a již v osmé minutě šli do vedení hosté, když po rohovém kopu vyplaval na zadní tyči osamocený David a hlavou doklepl míč do sítě. O chvíli později stál kanadský forvard na konci pohledné kombinace svých spoluhráčů a chladnokrevnou ranou k pravé tyči vstřelil svůj druhý gól v utkání. Oba rychlé zásahy určily ráz první půle a domácí se po zbytek poločasu nedokázali propracovat k pořádnému ohrožení brány Lucase Chevaliera.

Ze šaten však přišli Kanárci jako vyměnění, obstřel Mostafy Mohameda sice ještě brankáři velké starosti nenadělal. Vzápětí se ale hbitě uvolnil ve vápně Bénie Traoré a orazítkoval levou tyč. Tlak žlutozelených dokázal přetavit v kontaktní branku až Matthis Abline, který si našel odražený míč a nekompromisně ho poslal do sítě. Stejný hráč si dělal zálusk i na druhou trefu, své další šance ale neproměnil. Vyrovnání měl na kopačce pět minut před koncem Traoré, zblízka ovšem Chevaliera neprostřelil a tým ze severu Francie už si v závěru hubený náskok pohlídal.

Lille tak získalo povinné vítězství. Oba celky sehrají poslední ligový zápas 19. května. Kanárci se střetnou s Monakem, Dogy vyzvou Nice.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Olympique Lyon 0:1

12.05.2024 21:00

Góly: 53. Orel Mangala

Lyon potvrdil dobrou formu z posledních týdnů a v utkání 33. kola Ligue 1 zvítězil na půdě posledního Clermontu 1:0. O jedinou branku se v 53. minutě postaral kmenový hráč anglického Nottinghamu Orel Mangala, jenž na půlroční štaci u Les Gones vstřelil svůj druhý gól. Trefa 26letého Belgičana byla zároveň osudovou pro Les Lanciers, kteří mají před posledním zápasem jistotu sestupu do druhé nejvyšší francouzské soutěže.

Clermont sice vykřesal při výhře nad Reims jiskřičku naděje na záchranu, v posledním kole ovšem padl na hřišti Monaka, a jeho propast na barážovou příčku tak zůstala čtyřbodová. Definitivní pečeť na sestup Les Lanciers mohl dát Lyon, který přijížděl do středu Francie s obrovskou dávkou motivace. Díky famózní druhé polovině sezony se totiž z bojů o záchranu vyšplhal až k bitvě o šestou pohárovou příčku, na kterou už ztrácel pouhé dva body.

Úvodní velkou možnost zápasu si připsali hosté, když své dovednosti s míčem předvedl v individuální akci mladý Rayan Cherki. Prošel sám skrz obranu soupeře a dostal se až do těsné blízkosti soupeřovy branky, kde následně svoji střelou pouze orazítkoval pravou tyč. Na druhé straně se do nadějné pozice probojoval Alan Virginius, jenž vyslal nebezpečnou ránu mířící k pravé straně. Gólman Lyonu ovšem předvedl své kvality a se soupeřovým pokusem si hravě poradil.

Po změně stran to byli hlavně hosté, kteří se z kabiny vrátili v lepším rozpoložení, a to jim v 53. minutě přineslo úvodní branku utkání. Cherki našel povedenou přihrávkou uvnitř vápna Mangalu, jehož pohotové zakončení do pravého dolního rohu rozvlnilo síť za marně se natahujícím domácím gólmanem. Nejblíž k vyrovnání měla v 70. minutě jedovatá střela Muhammeda Chama. která nepříjemně plachtila k levé tyči. Pohotovým zákrokem ale udržel jednogólový náskok Lyonu brankář Anthony Lopes.

Oba celky odehrají poslední zápas v letošním ročníku 19. května. Les Lanciers se střetnou s Lorientem, Les Gones vyzvou pět dní před finálovým duelem Coupe de France Štrasburk.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Toulouse FC 1:3

12.05.2024 21:00

Góly: 8. Kylian Mbappé - 13. Thijs Dallinga, 68. Yann Gboho, 90+5. Frank Magri

PSG prohrálo ve 33. kole Ligue 1 s Toulouse 1:3. Poslední utkání Pařížanů před vlastním publikem v ročníku bylo také rozlučkovým duelem pro Kyliana Mbappého, jenž po této sezoně francouzský velkoklub opustí. Nejlepší střelec soutěže začal svou derniéru výtečně, když už v osmé minutě slavil úvodní zásah klání. Pařížané však střetnutí ke třem bodům nedovedli, neboť hosté třemi góly otočili skóre ve svůj prospěch. Výsledek zápasu tak byl kaňkou na závěrečném předávání trofeje pro ligové šampiony, kterou červenomodří vybojovali za posledních 11 let už podeváté.

Pařížané se vzpamatovávali ze senzačního vyřazení z Ligy mistrů. Proti Dortmundu jim totiž nestačilo v součtu obou duelů ani šest nastřelených tyček, a jejich naděje na premiérový zisk ušatého poháru se tak opět rozplynula. Stále je však mohla motivovat alespoň vidina domácího doublu. Zato hosté z Toulouse měli prakticky jistou záchranu a sezonu jen dohrávali.

Evidentně pozitivně naladěný Mbappé předvedl svou rychlost již v osmé minutě, kdy si naběhl na parádní pas Arnaua Tenase a po chladnokrevné kličce gólmanovi poprvé rozvlnil síť. Les Violets však přispěchali záhy s odpovědí, když Thijs Dallinga využil skulinky v obraně a zblízka prostřelil Tenase. Po chybě v rozehrávce Pařížanů mohli jít hosté dokonce do vedení, Zakaria Aboukhlal ale svou ranou z hranice vápna pouze vyprášil brankářovy rukavice. Hráči Toulouse pokračovali v sympatickém výkonu i po zbytek první půle a dokázali svého soupeře přestřílet, další gólovky se ovšem diváci nedočkali.

Domácí o sobě dali znovu vědět v 57. minutě, kdy si naběhl na zadní tyč Marco Asensio, zblízka ale nedokázal své zakončení hlavou vměstnat mezi tři tyče. Stejně si vedl vzápětí i Mbappé, jehož pokus z hranice vápna skončil těsně mimo. Svěřenci Luise Enriqueho svůj tlak sice stupňovali, jenže vzadu si nepohlídali aktivního Yanna Gboha. Ten se v 68. minutě šikovně uvolnil na hranici šestnáctky a přesným obstřelem poslal Le Tef do překvapivého vedení. Aby toho nebylo málo, tak v závěru nastaveného času přidal další trefu střídající Frank Magri.

PSG tedy znovu zaváhalo a už ve třetím soutěžním utkání v řadě před vlastním publikem nevyhrálo. Jeho předposledním letošním ligovým sokem bude 15. května Nice. Toulouse zakončí sezonu 19. května proti Brestu.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Lorient 3:1

12.05.2024 21:00

Góly: 36. Pierre-Emerick Aubameyang, 41. Samuel Gigot, 54. Pierre-Emerick Aubameyang (pen.) - 43. Benjamin Mendy

Marseille zvítězila ve 33. kole Ligue 1 před vlastními fanoušky nad Lorientem 3:1 a udržela si naději pro kvalifikaci do evropských pohárů. K triumfu domácích přispěl dvěma brankami Pierre-Emerick Aubameyang, čímž potvrdil dobrou formu, jelikož si za posledních pět ligových zápasů udržel průměr jednoho gólu na utkání. Vítězný zásah si nicméně připsal kapitán Olympioniků Samuel Gigot, jenž odsoudil Les Merlus k sedmé porážce za sebou. O setrvání Lorientu v nejvyšší francouzské soutěži rozhodne poslední kolo.

Hráči Marseille měli od ligových povinností v minulém týdnu volno, aby se mohli soustředit na semifinálovou bitvu v Evropské lize. Tu ovšem nezvládli, když v odvetném střetnutí padli na hřišti Atalanty 0:3. Ani v Ligue 1 neměli vůbec dobré výchozí postavení, neboť na poslední pohárovou příčku ztráceli pět bodů. O poznání hůře na tom ovšem byl jejich soupeř z Lorientu, který se nacházel po šesti porážkách v řadě na předposlední příčce jen krok od sestupu.

Domácí se hnali za vedoucí brankou od úvodního hvizdu. Jako první mohl poslat Olympique do vedení Aubameyang, jenže svoji ránu z přímého kopu poslal nad horní tyč branky Les Merlus. Lorient se osmělil až ve 27. minutě, kdy si na načechraný centr naskočil Panos Katseris. Rodák z Atén však hlavičkoval výše, než by si on i jeho spoluhráči přáli.

Ještě před pauzou se ale skóre nakonec několikrát přepisovalo. Nejprve se ve vzdušném souboji na hranici malého vápna nejlépe zorientoval Aubameyang a poslal domácí do vedení. Tento gól domácí namlsal a ve 41. minutě prokázal na brankové čáře důraz kapitán Gigot, který se ve skrumáži zachoval jako zkušený mazák a navýšil náskok Marseille. Ten se však brzy ztenčil poté, co Benjamin Mendy přízemní ranou na bližší tyč potrestal hrůzostrašnou rozehrávku domácích.

V 54. minutě pak dostal Aubameyang možnost zahrávat pokutový kop, který bezpečně umístěnou ranou do levé části brány proměnil. Zdramatizování zápasu mohlo přijít krátce po hodině hry, kdy se po poněkud kuriózní situaci plné důrazných osobních soubojů zjevil ve stoprocentní příležitosti Katseris. Ten oproti první půli ubral centimetry ve svém zakončení, avšak ani tentokrát gól neslavil, když míč skončil na břevně.

Marseille tak téměř jistě zpečetila sestup Lorientu do druhé ligy. Už za tři dny svede bitvu s Reims, Les Merlus sehrají poslední a zároveň rozlučkový zápas 19. května doma proti Clermontu.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - RC Lens 1:1

12.05.2024 21:00

Góly: 82. Ibrahim Salah - 48. Angelo Fulgini

Lens remizoval ve 33. kole Ligue 1 s Rennes 1:1. Hosté mířili za ziskem tří bodů, jelikož se chvíli po přestávce prosadil Angelo Fulgini. Racing Club ale neodolal závěrečnému tlaku červenočerných, za něž v 82. minutě skóroval Ibrahim Salah. Lens tak tak bude muset v závěrečném kole čelit náporu dotírajících věhlasných klubů Lyonu a Marseille, které si taktéž brousí zuby na místenku v první šestce.

Lens nemělo ani dvě kola před koncem ligového ročníku zajištěnou kvalifikaci do pohárové Evropy, a to i přesto, že v minulém kole porazilo Lorient 2:0. Loňskému vicemistrovi totiž na záda dýchal rozjetý Lyon, a tak Racing Club potřeboval nutně zvítězit na hřišti Rennes. Domácí na svého soupeře příliš dobré vzpomínky neměli, neboť jej dokázali porazit naposledy v roce 2015. Nehýřili navíc ani ideální formou, když z předchozích sedmi soutěžních klání vyhráli jen dvakrát.

Aktivní úvod domácích mohl gólem ozdobit Benjamin Bourigeaud, dobře vypracovanou střeleckou pozici však nezužitkoval. To samé platilo v 10. minutě pro Baptisteho Santamariu, jehož hlavička z rohu těsně minula pravou tyč. Další šance již byla v režii Racing Clubu. David Pereira da Costa se dostal na hranici vápna, jenže svůj pokus o obstřel nedokázal zakroutit mimo dosah gólmana.

Úvodní branku utkání měl poté ve 36. minutě znovu na noze Santamaria, spoluhráčem sklepnutý míč ale zpoza pokutového území odsoudil k letu na tribunu. Gól do kabiny pak nedovolil hbitým zákrokem Brice Samba, impozantní průnik Désiréeho Douého tedy zůstal nevyužit.

Důvod započít pyroshow dal fanouškům v sektoru hostů Fulgini, jenž nekompromisně uklidil pod břevno odražený míč z nadějného centru Przemyslawa Frankovského. Po hodině hry dostal od spoluhráče zlatou příležitost na vyrovnání Doué, tváří v tvář Sambovi však nedokázal vymyslet úspěšné zakončení.

Brankář Lens úspěšně zakročil i v 76. minutě, kdy nabídkou k zakončení od kolegy v červeno-černé nepohrdl Bertug Yildirim. Sambovi bylo do tance i při další gólovce tureckého mladíka, po vytěsnění jeho hlavičky ovšem přišlo gólové završení akce z kopačky Salaha.

Poslední kolo odehrají obě mužstva 19. května. Les Rennais se utkají s Reims, Racing Club změří síly s Montpellierem.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Le Havre AC 1:0

10.05.2024 21:00

Góly: 12. Jérémie Boga

Hráči Nice zvládli úspěšně páteční předehrávku 33. kola Ligue 1 a po výhře 1:0 se dostali na odstup jediného bodu na třetí příčku zajišťující postup do kvalifikace Ligy mistrů. Vítěznou branku si po pěkné individuální akci připsal už ve 12. minutě Jérémie Boga, jenž se přímo podílel na gólu už ve čtvrtém utkání v řadě. Klub z Normandie se tak stále drží jen tři body nad 16. příčkou, znamenající boj o ligovou příslušnost v baráži. Domácí si naopak s naprostou jistotou zajistili účast minimálně v Konferenční lize.

Hosté vstupovali do utkání ve zlepšené náladě, protože díky vítězství nad Štrasburkem výrazně zvýšili své naděje na záchranu. Tříbodový náskok na barážovou 16. pozici mohl ještě nabobtnat na jihu Francie proti Nice, s nímž měli až nečekaně dobrou bilanci, neboť s Orly v Ligue 1 nikdy neprohráli. Les Aiglons navíc na domácím stadionu slavili tříbodový zisk z posledních pěti střetnutí jen jednou.

Trenér Luka Elsner udělal oproti poslednímu zápasu jedinou změnu v základní jedenáctce, do níž se vrátil po karetním trestu Arouna Sangante. Tento tah se neukázal být zcela šťastným, protože právě kapitán Le Havre měl prsty v brzké brance zápasu, kdy si nedokázal pohlídat pohyb Bogy. Africký křídelník pohotově zareagoval na prodloužený aut, skvěle se uvolnil a z hranice malého vápna nekompromisně zakončil. Domácí bez větších problémů kontrolovali průběh prvního poločasu a v jeho samotném závěru mohl druhý zářez přidat Melvin Bard, výborný zákrok ovšem předvedl Arthur Desmas.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji fotbalisté Nice a byl to Terem Moffi, jenž se dostal do příležitosti po rohovém kopu. Z takřka totožné pozice jako Boga u prvního gólu ovšem nevyzrál na výtečného Desmase. Brankář Le Havru se zaskvěl i v 67. minutě, kdy zabránil Bogovi podruhé v zápase skórovat. Svěřenci Elsnera si v celém zápase nedokázali vytvořit vyloženou šanci. Překonat nejlepší obranu ligy se nepovedlo ani Andrému Ayewovi, jemuž tak 200. zápas v nejvyšší francouzské soutěži zhořkl.

Nice tedy zápas dotáhlo do vítězného konce. Les Aiglons v dalším kole změří síly 15. května opět doma proti PSG. Le Havre čeká již závěrečný duel ročníku 19. května proti Marseille.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Stade Reims 1:1

10.05.2024 21:00

Góly: 45+1. Lilian Brassier - 25. Marshall Munetsi

Reims vybojovalo ve 33. kole Ligue 1 na hřišti Brestu remízu 1:1. Na hlavičku Marshalla Munetsiho, která byla jedinou střelou hostů na bránu v prvním poločase, odpověděl gólem do šatny Lilian Brassier. Po změně stran však Les Pirates na vítězný gól nedosáhli, a klub z Remeše jim tak při přerušení třízápasové série porážek zkomplikoval boj o přímou účast v Lize mistrů, když je po dohrávce svého utkání může bodově dotáhnout čtvrté Lille.

Brest v nejdůležitější části sezony nehýřil ideální formou, když v tuhém boji o třetí příčku třikrát z posledních čtyř klání zaváhal. Po remíze s Nantes si mohli Les Pirates spravit náladu, jelikož doma přivítali trápící se Reims. Hosté nevyhráli už pětkrát po sobě, přičemž naposledy padli na hřišti posledního Clermontu.

Hned v úvodu zápasu vyzkoušel pozornost Yehvanna Dioufa v bráně Reims Mahdi Camara, francouzský gólman však byl na střelu připraven. Domácí diktovali tempo hry a i po 20 minutách ve statistice střel týmu z Remeše stále svítila nula. Jako blesk z čistého nebe tak působila situace z 25. minuty, kdy Junya Ito vyslal do vápna dalekonosný centr, kterým perfektně našel Munetsiho. Reprezentant Zimbabwe si počínal zkušeně a hlavou přeloboval brankáře. Piráti však v samém závěru úvodního dějství svou aktivitu přece jen přetavili v gól. Na centr z přímého kopu vyskočil nejvýš Brassier a prudkou hlavičkou nedal Dioufovi šanci.

Druhý poločas ubojovaného a divácky nepříliš atraktivního zápasu nenabídl zajímavé zakončení až do 65. minuty, kdy se dvakrát nachomýtl k šanci domácí záložník Jérémy Le Douaron, leč mezi tři tyče zamířit nedokázal. Brankáři obou celků tak povětšinou pouze sbírali centry a odražené míče. Pirátům se ani přes vyšší držení míče nepodařilo ve druhém dějství proniknout pozornou obranou Les Rouge et Blanc. Diváci na Stade Francis-Le Blé se tak další branky už nedočkali.

Brest tedy doma opět zaváhal, a dal tak možnost Lille posunout se před něj v tabulce. Ve svém posledním zápase letošní sezony se 19. května střetne s Toulouse, Reims bude o čtyři dny dříve čekat souboj s Marseille.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
32
20
10
2
77 : 32
70
2
AS Monaco
33
19
7
7
64 : 42
64
3
Lille OSC
33
16
10
7
50 : 32
58
4
Stade Brestois
33
16
10
7
50 : 34
58
5
OGC Nice
32
15
9
8
37 : 25
54
6
RC Lens
33
14
8
11
43 : 35
50
7
Olympique Lyon
33
15
5
13
47 : 54
50
8
Olympique Marseille
32
12
11
9
50 : 39
47
9
Stade Rennes
33
12
10
11
52 : 44
46
10
Toulouse FC
33
11
10
12
42 : 43
43
11
Stade Reims
32
11
8
13
39 : 46
41
12
Montpellier HSC
33
10
11
12
41 : 46
40
13
Racing Strasbourg
33
10
9
14
37 : 48
39
14
FC Nantes
33
9
6
18
30 : 51
33
15
Le Havre AC
33
7
11
15
33 : 43
32
16
FC Metz
33
8
5
20
35 : 56
29
17
FC Lorient
33
6
8
19
38 : 66
26
18
Clermont Foot
33
5
10
18
26 : 55
25

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Langi

strašná škoda, že Rennes ten gól neuznali...při té neformě Lens mohlo být skoro hotovo a mohl jít do pohárů Lyon i Marseille...budu trochu doufat, že se ještě Montpellier vzchopí...ke konci chytli dobrou formu

Reagovat
DidusIneptus

Méty hloupě darovaly Štrasburku tři body, které Pro něj nehrajou žádnou roli. Za tuhle nehoráznost b za trest měly sestoupit! I přesto, že jim fandím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele