Chimki, Vladivostok a Jaroslavl v boji o udržení

25.10.2008, 22:22, aktualizováno 26.10.2008, 09:46
Komentáře a souhrny
V ruské Premier lize čtyři kola před koncem vrcholí nejen souboj o titul, ale i letos mnohem dramatičtější souboj o udržení mezi elitou ruského fotbalu. Šestadvacáté ligové kolo mohlo hodně napovědět, přesto sobotní výsledky boj spíše zkomplikovaly.

Na chvostu tabulky ruské ligy se s minimálními rozdíly tísní trojice Šinnik Jaroslavl, Luč-Energija Vladivostok a FK Chimki. Teoreticky by se záchránařské starosti mohly týkat i Tomsku a Saturnu, ty ale mají zatím celkem bezpečný náskok a navíc zápasy k dobru.

Nejlepší startovní pozici mají podmoskevské Chimki. Chimki většinu sezony strávily na dně ligové tabulky, ale ve druhé polovině sezony dokázaly naplnit svůj potenciál a dostaly se až mimo sestupové pozice. V minulém kole dokázaly překvapivě vyhrát v Moskvě proti Lokomotivu a v sobotu v přímém souboji o udržení porazily Vladivostok 3:1. "Nic ještě nekončí, zbývají ještě čtyři kola a vše se ještě může změnit. Dnešní zápas byl jedním z klíčových, hotovo bude ale až po posledním kole" krotil euforii po vítězství nad Vladivostokem trenér Sergej Juran.

Chimki čeká poměrně příznivý los, mohou se opřít o podporu v nové moderní aréně a o kvalitní hráčský kádr. Mužstvo vede zkušený Jegor Titov a s kapitánskou páskou brankář Berezovskij. V útoku se mohou spolehnout na jednoho z nejlepších střelců ligy Eldara Nizamutdinova. Na hostování ze Spartaku Moskva jsou v mužstvu další opory Renat Sabitov a reprezentant do 21 let Fedor Kudrjašov. Obranu, která byla největší slabinou a nejhorší v lize, v září kvalitně posílil Brazilec Gabriel.

Naopak Vladivostok během sezony přišel o několik svých opor a v závěru ligy mu navíc docházejí síly. Cestování tisíce kilometrů na každý zápas se na mužstvu musí zákonitě projevit a Luč v posledních zápasech už obtížně sbírá body. Poslední Šinnik má sice jeden zápas k dobru, ale oproti svým soupeřům také nejtěžší los. Doma letos ještě přivítá Saturn a rozjeté CSKA. Ke zbylým zápasům bude cestovat na horkou půdu do Grozného, do Samary proti Křídlům Sovětů a do Moskvy proti Lokomotivu.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (8)

Přidat komentář
božský John

Myslim,i kvuli losu,ze spadne Jaroslavl a SNAD Vladivostok!..jinak autorem clanku je Kerzak0v?

Reagovat
smazaný uživatel

dedukujes spravne

Reagovat
smazaný uživatel

Sestoupí Šinnik a Luč. Šinnik sice pod novým trenérem hraje dobrý fotbal, ale rozhodčí jsou proti nim, čtyři neuznané góly už jsou síla...

Reagovat
smazaný uživatel

snad se do toho zaplete jeste Tomsk, zrovna lehky los nema: Zenit, Perm a Dinamo. Navíc zápas s Chimkami. Šinniku bych moc přál záchranu mají zápas k dobru tak snad vyhraji

Reagovat
smazaný uživatel

Jaroslavl ma ten los opravdu uz dost tezkej. Podle me by mohli doma porazit Saturn, uhrat remizu s Terekem a pak mozna prekvapit remizou jednoho z favoritu. To je dohromady jenom 5 bodu a to na zachranu nestaci.

Tomsk dneska (doufam ) prohraje se Zenitem a jeste by moh mit starosti a asi bych jim pral sestup vic nez treba Jaroslavli. Ale pochybuju, ze by posledni trojice jeste tolik bodovala, aby dva tymy jeste Tomsk preskocily.

Reagovat
smazaný uživatel

njn pral bych si aby tomsk sestoupil, ale mas pravdu moc realne to nevypada.

Jinak dobry clanek

Reagovat
smazaný uživatel

přejme,aby chimki sestoupili.....

Reagovat
smazaný uživatel

Vladivostok nesmí spadnout!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele