Chybělo málo, litoval Hummels. Znovu se podle něho ukázala kvalita Realu

02.06., 14:12
Aktuality
Mats Hummels (© AFP)

Mats Hummels (35), jeden z nejzkušenějších hráčů Borussie Dortmund, byl po sobotní porážce 0:2 ve finále Ligy mistrů na své mužstvo "hrdý". Veterán v sestavě BVB litoval neproměněných šancí a vyzdvihl soupeře: "Chybělo málo, abychom skórovali... A pak jsme inkasovali gól. Tak to Real dělá vždycky."

Dortmund byl dlouhou dobu nebezpečnější, ale z mnoha šancí se neuchytila ani střela Niclase Füllkruga, která orazítkovala tyč.

A tak se o slovo už popatnácté v historii Ligy mistrů přihlásil Real. Jeho fotbalisté dokázali v závěru druhé půle dvakrát skórovat v rozmezí 10 minut a bylo rozhodnuto.

Nejprve se po rohovém kopu hlavou prosadil Dani Carvajal, načež bývalý záložník Dortmundu Jude Bellingham vybídl Viníciuse Júniora, jenž ukončil sen Borussie o historicky druhém vítězství ve slavné milionářské soutěži.

Podle Hummelse, jenž se po zápase rozpovídal pro televizní stanici ZDF, odehrálo BVB skvělý zápas. "Ukázali jsme hodně odvahy, srdce a fotbalového umění. Chybělo málo, abychom skórovali... A pak jsme inkasovali gól. Tak to Real dělá vždycky," řekl zkušený obránce, jenž byl na výkon svého týmu hrdý.

"Ukazuje to jejich kvalitu. Dnes bylo potřeba i trochu štěstí," povzdechl si fotbalista, který schází v německé nominaci na blížící se Euro.

Trenér Dortmundu Edin Terzič řekl, že jeho tým si "zasloužil o něco víc", ale chyběl mu "instinkt zabijáka". "Především v prvním poločase jsme měli pocit, že je máme. Od první vteřiny jsme jim ukázali, že jsme tu od toho, abychom vyhráli," uvedl kouč BVB.

Brankář Dortmundu Gregor Kobel pak zmínil obrovské zklamání. "Proti Realu Madrid nemáte příliš mnoho šancí, my jsme své šance měli a měli jsme z nich jednou nebo dvakrát něco vytěžit," litoval zahozených šancí rodák z Curychu, jenž vzápětí dodal: "Nicméně dostat se do finále je obrovský úspěch."

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kto by si pred začiatkom sezóny LM pomyslel, že sa Borussia prebojuje až do finále. Samozrejme, nepremenené šance mrzia, ale podstatné je, že Borussia môže mať po finálovom zápase vztýčenú hlavu.

Reagovat
kaja900

Reagovat
pesky passer-by

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele