CSAPLÁR: PRO SLAVII UDĚLÁM VŠECHNO!

30.04.2004, 07:30
Aktuality
Pražská Slavia v zimě vyměnila trenéra a na jaře prohrála jen jednou, v derby se Spartou. Jako jediná vyhrála v Ostravě, doma porazila Olomouc a naděje na druhé místo stále žije. Jedním z důvodů jarní formy může být i Josef Csaplár, nový muž na lavičce sešívaných. Serveru fotbalovenoviny.com poskytl rozhovor, ptali jste se vy...

Jak si vysvětlujete, že Lukeš od doby co přestoupil do Slavie je poloviční?

"Ne každému přestup a působení v hlavním městě prospěje. Rozdíl mezi Slavií, Spartou a všemi ostatními kluby je ten, že v pražských "S" se musí. V ostatních může."

Jak dirigujete Józciho?

"Gestikulací, kreslením na tabuli, mluvím s ním anglicky a částečně česky. György Józsi se rychle učí."

Jak jste spokojen se zimnímy nákupy Slavie?

"Přišli tři fotbalisté, Koloušek, Józsi a Jefferson. Jsem rád, že vyšel Venca Koloušek z Liberce, ale je škoda, že to nedopadlo v zimním období s Holeňákem."

Překvapilo Vás, že od té doby, co Holeňák odmítl Spartu, není už "nenápadně" v "repre" nominaci?

"Nepřekvapilo."

Pan Jinoch v jednom z rozhovorů prozradil, že SKS bude vyjednávat o Pacandovi a hlavně o obráncích - hlavičkářích, už jste někoho kontaktovali. Budete jednat také s Velkoborským?

"Vyhlédnutými posilami jsme v kontaktu, ale jména zatím bohužel zveřejnit nemůžeme."

Proč byl střídán s Teplicemi defenzivní hráč Kratochvíl, nepodlehl jste také tlaku a nebral zápas jako vyhraný?!

"Nepodlehl jsem tlaku. Karel musel střídat, protože byl zraněný."

Jak vypadají Brazilci co hrají v béčku, jmenovitě ten nejnovější, co přišel naposled?

"Procházejí obdobím aklimatizace, na jejich hodnocení je ještě brzo."

Určitě je obrana nejslabším článkem současné Slavie, hlavně střed je jako ementál. Takže, kdo by byl, kromě Holeňáka, vhodným doplněním? (proč nepřitáhnout zpět Hunala z Teplic, je to Slávista a srdcař), doplnění útoku a Pacanda? Bezvadně se na něj dívá, ale chtělo by to někdy méně kliček. A Štajnyho, kdyby ho Hannover uvolnil. S Kolouchem by byli zase smrtící dvojka. Štajnyho ho to v ACS ani v Hannoveru nebaví, takže se zakuklil a tloustne. Ale je to v něm, jeho čas přijde. A přece jen vzešel ze Slavie.

"Slavia dostala v průběhu současného ligového ročníku nejmíň branek v lize. K přestupům jsem se vyjádřil výše. Opakuji, že s hráči, které Slavia chce, jsme již v kontaktu."

Proti Teplicím se ukázalo, jak je ve fotbale všechno relativní. Excelentní výkon, náskok, vidina titulu a pak dva góly, beznaděj, vztek, vzdálení LM. Uvědomujete si tu bezmoc fanoušků, kteří vám věří? Hráči mohou do vývoje zasáhnout, trenér může střídat, my můžeme jen fandit a zrovna ten zápas se atmosféra dost povedla. Proč vždy, když máme úspěch na dosah shoříme, jak papírový čertík?

"Na prvním místě chci moc a moc poděkovat fanouškům, protože atmosféra byla opravdu skvělá. A o to větší, a to mi věřte, bylo moje zklamání po zápase, v němž jsme ztratili vítězství."

Pane Csaplár, držím vám palce... hodně vás obdivuju od doby co jste válel v Liberci, ale jsem Sparťan a tak nemůžu fandit Slavii, proto se Vás ptám, jaký je Váš názor na Františka Straku? Máte s ním dobré či zlé zkušenosti?

"Na tyhle otázky odpovídat neumím, nezlobte se."

Jaké jsou momentálně vaše vztahy s trenérem Petrželou? Několikrát jste se přes média nahlas pomlouvali...

"Vztahy s Vlastimilem Petrželou nemám žádné a do budoucna žádné mít nehodlám."

Když jste přišel do Slavie viděl jsem ve vás spasitele. Působil jste rozvážně a jistě (vaše výroky v médiích byly na místě), tak jsem si říkal, že s pasivníma fotbalistama Slavie něco konečně uděláte, ale sliby chyby a myslet je rovněž o ničem. Naopak bych řekl, že po odchodu pana Beránka se Slavia dostala do hluboké krize. Už to nejsou ti snaživý hráči jaké jsme byli zvyklí vídávat, ale pouze zmatenci, kteří jsou na trávníku jako na vycházce. Nemáte respekt a nevládnete železnou rukou, kterou si Slavia prostě zaslouží. Táži se vás, jak chcete hráčům domluvit, že jde o titul a Ligu mistrů, tak aby zase začali hrát to, čemu se všeobecně říká fotbal.

"Pročtěte si noviny za poslední rok. Možná svůj názor změníte. Jinak jste si odpověděl sám."

Vážený pane Csaplár. Fandím Slavii od roku 1959 a sleduji vše okolo dění v tomto klubu, byť žiji již 12 let v Hondurasu. Můj dotaz zní: Je pro Vás, působení ve Slavii jen pracovní poměr, nebo jste se stal jedním z nás a Slavii také fandíte a máte srdce sešívané jako my? Děkuji za upřímnou odpověď a přeji Vám hodně úspěchu k naší radosti.

"V první řadě jsem profesionál. A můžete být klidný, pro Slavii udělám vše, co je v mých silách."

Počítate s Adautem i pro příští sezonu v základní sestavě?

"Základní sestavu si musí každý vybojovat, záleží na každém jednotlivci. Ale Adauto pro to má všechny předpoklady."

Po nevýrazných výkonech v posledních ligových kolech mne zajímá jediná věc. Zda má Slavia zájem na tom skončit v konečném zúčtování před Spartou. Nám příznivcům se zdá, že kdyby byla Sparta třetí, Slavia bude čtvrtá...

"Samozřejmě že máme zájem skončit co nejvýš. A je nám jedno před kým. Prostě na co nejvyšší příčce."

Chtěl bych se zeptat na to, jak vidíte Vy jako trenér přínos Pavla Kuky pro současné mužstvo Slavie a zda byste chtěl, aby Pavel pokračoval v kariéře i příští ligový ročník, byť by třeba měl hrát jen pár utkání v základu a zbytek jen střídat na posledních 10-20 minut.

"Jeho přínos je ve všech oblastech, které si trenér s hráčem může představit. Mám zájem s ním spolupracovat co nejdéle."

Bude Slavia pod Vaším vedením i nadále "aprílovým počasím", nebo můžeme čekat, že konečně bude dělat svým fanouškům radost i v zápasech, v nichž o něco jde?

"Bilance Slavie na jaře je šest vítězství, čtyři remízy a jedna porážka. Zkuste to posoudit sám."

Chtěl bych se Vás zeptat, co si myslíte o Lumíru Sedláčkovi a jestli s ním počítáte, až se v létě vrátí z hostování?

"Lumíra Sedláčka pečlivě sledujeme, rozhodnutí padne až po sezóně."

zdroj: fotbalovenoviny.com

Autor: Pavel Janega

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*Masak

Je to sice pekny ale slavka stejně nic nehraje!!!Kdyz prohraje nebo remizuje Sparta(buzerantu parta)Slavia taky! Letos slibovali titul ale po 5 kolech se zacal opet rozplivat.A taky rozplinul!!! Pan Csaplar je sice pryma trener ale takovy tym jako je Slavia muze spasit jen buh.Fandim Slavii uz x let a titulu se uz zrejme nikdy nedockam!!!

Reagovat
HOST*

tak to se asi fakt nedočkáš,ale mezitím se můžeš učit,aby si nepsal prYma

Reagovat
HOST*yarda

Hm, no když jsme u toho tak to tvoje "aby si" taky dvakrát spisovné není

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze na chatu to je uplne jedno jak kdo pise...

Reagovat
HOST*

Podle me je caplat ci jak se ten vul pise hroznej debil. Kdyz slysim ve studiu vetu zakoncenou a mate problem tak se mi zveda zaludek. Pripada mi podobny jak kotrba - VYPATLANY CURAK

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, ty seš nějakej zarytej sparťan co tomu zas rozumí. Víš uplný prd, náhodou csaplár je dobrej trenér kterej by moch příští rok se Slávkou konečně vyhrát titul a myslim si že i ve studiu komentuje velice dobře.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, na můj vkus je občas až moc rozvláčný, jinak ale patří k tomu lepšímu.

Reagovat
smazaný uživatel

neni nejhorsi jeho komentovani mi nevadi ale titul to EE k titulu neni potrebny mit jen dobryho trenera.Nesedi mi tam Leska...

Reagovat
smazaný uživatel

nejenom Leška

Reagovat
exmafie

Leška+Košťál=zánik fotbalu u nás

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele