DAC se rozloučil s Guľou, vystřídal ho Xisco

18.11.2023, 22:03, aktualizováno 19.11.2023, 13:15
Aktuality

Adrián Guľa už od pátku netrénuje Dunajskou Stredou. Vedení tamního DAC průběžná šestá příčka a 16 bodů z posledních osmi kol neuspokojilo, ambice byly vyšší, a proto dle slov samotného odvolaného trenéra přišla změna. Ta přitom není ledajaká: klub vsadil na bývalého útočníka Valencia a manažera Watfordu, Xisca Muñoze.

Někdejší kormidelník Plzně to měl v Dunajské Stredě nahnuté už od předčasného vypadnutí v prvním kole Konferenční ligy s Dilou Gori. Další mínusové body znamenaly slepené prohry s Bánskou Bystricou a Trenčínem na přelomu srpna a září. Z toho se už Guľa nevzpamatoval, ačkoliv DAC nadále žije ve Slovnaft Cupu (postoupil do čtvrtfinále) a na druhou Žilinu stále ztrácí pouhých pět bodů. Slovan se už zdá v nedohlednu.

Guľa tak nakonec v čele Dunajské Stredy, kterou v minulé sezoně dovedl na druhou příčku a následně přišel o klíčového střelce Nikolu Krstoviće, jenž už pálí v italské Serii A, vydržel zhruba stejně dlouho jako dříve na západě Čech - přesně 504 dní (proti 494) .

Náhradu za někdejšího úspěšného trenéra Žiliny DAC oznámil v neděli a spekulace ze zákulisí o prvním jihoamerickém lodivodovi v Niké lize se nakonec nepotvrdily.

O španělsky mluvící osobu však kráčí - Xisco má za sebou ve 43 letech již pět kratších trenérských angažmá, velkou díru do světa však neudělal. Letos v říjnu dokonce končil v čele druholigového anglického Sheffieldu Wednesday po pouhých 10 kolech, kdy získal dva body. Jednalo se o nejhorší start v klubové historii.

Xisco, který dostal smlouvu do konce sezony s opcí na další rok, zatím mezi své trenérské úspěchy počítá hlavně postup s Watfordem do Premier League v sezoně 2020/21.

Autor: Tomáš Daníček / sport.aktuality.sk, dac1904.sk

Komentáře (31)

Přidat komentář
O.Giroud

Mohol by skúsiť trochu inú pozíciu vo futbale, má čo ponúknuť, ale nejaká extra trénerská kariéra z toho nebude, ale bojím sa že sa uspokojí s tým, že bude chodiť po rôznych kluboch kde po roku-dvoch ho vyhodia

Reagovat
misomy6

Ja sa zas u Gulu obavam, ci nema nejake predispozicie na problemove vztahy s urcitym typom hracov ( povacsine lidrov timu), minimalne v DAC to tak vyzeralo..ak by to tak bolo tak Zilina bude jeho strop ktory neprelezie a ani ina pozicia v klube prenho neprichadza do uvahy…

Reagovat
r3

Odchod Kalmara je pre mna doteraz nepochopitelny.

Reagovat
Petrinho17

Tak tak... Až do toho zranenia,jednoznačne najlepší hráč ligy (ani Weiss ml. na neho nemal ) a Guľa ho odpíše ako psa a nahradí ho druhotriednými cudzincami... absolútne nepochopiteľné

Reagovat
O.Giroud

hej no, s tym Kalmarom to bolo zvlastne.

Reagovat
cr7sux

Skoda, myslel jsem si, ze se po ziline prosadi i jinde

Reagovat
Infeld Prácheňský

Když si vzpomenu na jeho působení ve Viktorce, tak mam ještě teď osypky mikrosituace

Reagovat
Martin9719

Z pohledu našeho mám stejný názor. Nicméně když jsem si přečetl vyjádření Limby k tomuto období z jeho knihy tak ten říkal, že to není jen jeho vina. Hodně hráčů si za to období mělo sáhnout do svědomí a to je pravda. Gula navíc nikdy nepřišel do kabiny aby někoho seřval, pořád se snažil hledat jen to pozitivní - to jest jeho mikrosituace i při rozhovorech po zápase kdy to o žádných mikrosituacích nebylo, ale spíš např. právě o přístupu hráčů.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rothbard

Pořád lepší než mikropenis.

Reagovat
Salfovic

Neber si Vavruškovo péro do huby.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
suldik

Chlapaci je tu niekto kto mi vie poradiť? Dá sa nainštalovať fifa do PC, respektíve poradiť kde to stiahnuť a postup inštalácie? Platiť sa mi za to moc nechce, keďže hrávať sa budem minimálne. Vopred dik.

Reagovat
PBLead

Reagovat
vladino10

Prečo sa mu smeješ, ja to mám tiež tak že by som si kúpil playko, ale vlastne by som na tom zahral len fifu a aj to keď tu budem mať na byte partiu, tj. raz za dva mesiace takže sa mi to vôbec neoplatí

Týmto typom hráčov sa neoplatí nič kupovať

Len teda ja to riešim tak že nehrám, on tak, že hľadá cestu za svojím snom a to je sexi!

Reagovat
suldik

Cesta za svojím snom

Naposledy som hral asi 2010, takže preto taká možno trochu hlúpa otázka. Vtedy sa to sťahovalo dá sa povedať úplne bežne inštalovalo sa cez image či ako sa to volalo...nevieš či to je tomu tak aj teraz?

Reagovat
Pablos

Hej koupil bych si voňavku, ale vlastně mezi lidi nechodím, tak se mi za to nechce dávat prachy. Nevíte někde kde se dobře kradou parfémy ? Asi tak

Reagovat
Neutron

Normalne v drogerii byvaju testery, staci kazdy den tam behnut

Reagovat
Pablos

Tak ať si stáhne demo

Reagovat
Neutron

To uz snad ani neexistuje, nie?

Reagovat
inferno08

Copak voňavka... Teď si představ, že bys auto potřeboval jen minimálně a v případě nutnosti by sis nějaký na ulici otevřel.

Reagovat
vladino10

Ty nezbednik

Reagovat
vladino10

Vezmeš si tester v takomto prípade legálne. Ty kradoš nechutný

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
misomy6

Este ked som hral na PC ( uz som 8 rokiv konzolista) tak stacilo nainstalovat Origin a predplatne EA PLAY stalo 3-4 € na mesiac… mas tam minulorocnu fifu, nhl, madden nfl a nejake auticka a strielacky tusim (star wars).. myslim ze casual hracovi ako si sa popisal to staci a nemusis nic kradnut ako zebrak

Reagovat
O.Giroud

sťahovať v roku 2023 ale nie, síce každý sa hrá na veľkého ako on všetko platí, ale boli časy keď každý sťahoval resp. si stále teraz pozrie film online alebo stiahne inak ťažko povedať jedine torrenty a neviem ani ako to je s crackom lebo u FIFY sa niekedy objavil až za rok

Reagovat
Pablos

Rozhodla mikrosituace

Reagovat
Hachim Mastour

Vďaka Guľovi som začal fandiť DAC a doteraz ma to chytilo za srdce. Hádam si nájdem čas a chuť túto sezónu vidieť DAC naživo. Žiaľ, Aďo maľ velkú smolu a preto minulú sezónu nevyhral titul.

Reagovat
lukass111

Ado mal velku smolu? No neviem, ta jeho tvrdohlavost, netaktickost a dovera v jeho kone ho nestala prvy angazman. Odpalit klubovu legendu (Kalmar a zrejme aj Davis) aby do timu prisli hraci ako Kacer, Herc ci Cermak je ten dovod, preco to nefungovalo tak ako to malo. Plus ked si spomeniem na jeho neustale preferovanie Petrasa, ktoreho kiksy/vybehy stali v minulej sezone DAC nejeden bod, tak si za to moze de facto sam.

Niekde na facebooku som videl prirovnanie, ze Gula je slovensky Vrba. Do urcitej miery sa s tym da suhlasit, akurat ovela menej uspesny Vrba. Obaja sa zasekli niekde pred 8-10 rokmi a nevedia sa prisposobit trendom, hoci Gula hovori vela o videach, taktickej priprave, v podstate je jedno, ci hra proti Detve alebo Barcelone, stale bude hrat ten svoj naivny strojovy futbal. Klobuk dole, co dokazal v Ziline (a z velkej casti aj predtym v Trencine) s jednou z TOP generacii hracov okolo Skriniara, (aj ked konkurencia v tej sezone bola nic moc, hrali vyborny dominantny futbal), ale vsetky vyhoreni v europe ci v Slovnaft Cupe idu jednoznacne na jeho triko...

Reagovat
r3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele