Další rána pro Newcastle: Pope bude mimo hru možná až do května

05.12.2023, 11:49, aktualizováno 05.12.2023, 12:10
Aktuality
Zraněný Nick Pope (© AFP)

Takovou marodku nemá napříč top pěti soutěžemi v Evropě snad nikdo. Vlastně před každým zápasem Newcastlu nestačí na počítání absencí v poslední době ani prsty na obou rukou. Teď přitom na listinu zraněných přibyla další persona The Magpies, a to brankářská jednička Nick Pope. Verdikt je hodně tvrdý, jednatřicetiletý gólman totiž bude chybět čtyři až pět měsíců.

Blížil se závěr utkání Premier League proti Manchesteru United, když si Pope říkal o střídání. Vykloubil si totiž rameno a bude muset na operaci. Jeho návrat se chystá až na začátek dubna, jak uvádějí shodně sportovní web The Athletic i britská rozhlasová a televizní stanice BBC, dokonce se může konat až zkraje května, když vezmeme v potaz informace z britského deníku The Daily Telegraph. Oficiální stanovisko ke zdravotním potížím Popa klub ještě nevydal, určitě se však nebude pro fanoušky Newcastlu jednat o nijak pozitivní zprávu.

Na pořádnou porci utkání se mimochodem může těšit Martin Dúbravka, slovenský reprezentant, který bude pro manažera Eddieho Howa zřejmě volbou číslo dva. Naznačil to už jeho nástup z lavičky náhradníků právě v duelu s Rudými ďábly, ve kterém zaskakoval za svého spoluhráče na poslední minuty. "Howe už takhle neměl na lavičce prakticky nikoho proti Manchesteru United. Teď přišel i o brankáře,” komentoval potíže anglického celku novinář Luke Edwards z The Daily Telegraph pro podcast Football Daily v BBC Radio 5.

Ten ani sám nerozuměl tomu, jak se Popeovi zranění přihodilo. "Nejsem si jistý, jak se to celé stalo. Nebyl tam přece žádný kontakt. Nevím, co si udělal," pokračoval. "Někdy, když máte spoustu zranění, se podíváte více na kondici hráčů a na to, jak probíhají tréninky. Ano, Newcastle sehrává více zápasů než kdykoli předtím. Ale v Premier League obecně vidíme mnohem více zranění. Hodně z toho je prostě smůla.”

Autor: Patrik Sandev / theathletic.com, bbc.com, telegraph.co.uk

Komentáře (46)

Přidat komentář
HalaMadrid_Flx

Hm, těm se sere tyvole. Každopádně prý pokukují po De Geovi, to se Dúbravkovi vůbec nevěří?

Reagovat
kiciN

Navic maji jeste Kariuse, nevim proc nekoho hledaji

Btw, jeste prej je tam zajem o Ramsdala.

Reagovat
Salfovic

Jestli mu nedají šanci alespoň do konce měsíce, tak to jsou idioti.

Reagovat
Sigma Olomouc

navíc Dúbravka dříve chytal stabilně a byl myslím docela chválen, to se nemohl tak zhoršit

Reagovat
Busby babes

dubravka ma za rok a pul odchytano 4 zapasy. uplne v klidu se mohl tak zhorsit.

Reagovat
janinho

tak si pozri jeho vykony v repre proti Portugalcom, Luxembursku resp. v podstate v celej kvalde. on sa nezhorsil, len proste Pope je domaci a chyta dobre, tak nemaju dovod nieco menit. netreba zabudat ze dubravka bol 2 krat zvoleny za najlepsieho hraca sezony v NUFC, tak ak teraz vezmu DDG tak su to oberpicusi na Ntu. uz potom neviem kto by si tu sancu zasluzil ked nie Dubravka. staci ak si pozries prvy polcas zapasu v Portugalsku a ked toto nestaci Eddiemu tak uz potom fakt neviem.

Reagovat
Mastný Chobot

viac má len za 2 repre pauzy

Reagovat
Busby babes

ok, porad prakticky nechyta, plus teda klubovej vs repre fotbal..

Reagovat
fenixLFC

chvalen sice byt mohol ale obecne bol jeden z najhorsich v lige co sa tyka chyb veducim ku golom. on je proste strasne naladovy, je schopny zachytat ako boh a potom cely svoj vykon potopit uplne lacnym golom

Reagovat
dantetomas

Bily Onana s horsima nohama

Reagovat
Sigma Olomouc

Aha OK

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Coutinho10

teď chytat bude určitě, spíš jde o to, že on chce bejt jednička ...kdyby se Pope nezranil, jde v lednu pryč na 100% kvůli Euru...teď těžko říct, jak si to vyhodnotí

Reagovat
Coutinho10

možná bude chtít tak či tak v lednu odejít

Reagovat
O.Giroud

Možno len lákava predstava mať proste v bráne meno ako De Gea.

Reagovat
kissak

Marty prostě musí chytat, jestli nedostane příležitost a oni budou v lednu hledat náhradu, pak jsou to diletanti. V repre má formu jako blázen teď jen zdali jí přetaví i na klubovou úroveň. Doufám, že DdG je jen kachna

Reagovat
Coutinho10

Tak to Dúbravka v lednu nemusí odcházet, jak původně měl v plánu, kdyby Pope byl stále nezraněná jednička

Reagovat
janinho

neviem kde si cital ze chcel v januari odist... praveze hovoril ze sa uvidi v lete. urcite by ho NUFC v zime nepustil

Reagovat
Coutinho10

v podcastu VAR

Reagovat
O.Giroud

No len aby to nedopadlo ako s Rodákom, tiež veľké kecy a stále trčí vo Fulhame aj keď bol rozhovor, že chcel odísť ale klasické omáčky ako si ho vážia a šancu dostane a bla bla bla.

Reagovat
Coutinho10

j, myslím si, že Dúbravkovi došla už trpělivost a myslím si, že ikdyž se Pope zranil, tak že bude chtít v lednu odejít a nebo teda dochytá sezónu, třeba se ukáže na Euru a pak ho Newcastle ještě někam střeli

zkusím za chvilku schválně najít, ať to oba slyšíte....znělo to fakt jednoznačně, že už prostě nechce leštit lavičku

Reagovat
janinho

jj, postni sem pls. link, to si pustim. akoze, ja stale dufam, ze sa BVB hecne a NUFC este vyjebe s PSG v LM, aj ked tomu velmi neverim...

ale po tych vykonoch v repre uz by ma fakt nasral keby sa zmieril s lestenim lavicky. o tolko horsi od Popea urcite nie je, ak vobec. a ma v NUFC aj dost velke zasluhy na to aby s nim takto vyjebavali. on mal podla mna odist hned po prichode Popea, kde bolo jasne ze si ho Eddie nedoniesol aby robil 2jku. Vtedy mohol ist do Leicestru a bol by to win-win a podla mna by ich aj udrzal v PL. ovela horsi brankari od neho v PL pravidelne chytaju.

Reagovat
Kucka

Toho Lestru je škoda

Reagovat
Coutinho10

nad tím jsem taky přemejšlel a dost se divil, že tehdy nešel do Leicesteru...víme proč ?

Reagovat
janinho

mozno si myslel ze ma sancu udrzat si zaklad s Popeom, fakt netusim. on tam uz bol podla mna "settled", tak si myslim ze dufal, ze Pope vyhori alebo nieco take ale uz pred touto sezonou si mal s Howeom sadnut a vylozit karty na stol a mohol byt niekde 1tka. strasna skoda ze sa ten Marcyniak posral v Parizi, teraz mohol Martin vychytat postup v LM a bol by zase za hviezdu. takto to nemaju vo vlastnych rukach a bojim sa ze Dortmund nepojde do plnych, aj za cenu ze postupia z 2.miesta. jedine ze by Donnarumma este v LM ukazal nieco zo svojho kung-fu

ale v zime prestup dubravku necakam. aj keby prisiel DDG tak NUFC ho podla mna nepusti. to by sli do velkeho rizika v case ked ich caka tuhy boj o prvu 4ku.

Reagovat
Coutinho10

j teď to v té LM bude složité...viděl jsem po dlouhý době i BL zápas právě Dortmundu na Leverkusenu a jako BVB slabý, skoro se jenom bránili a to byl tým, který loni málem vyhrál titul, takže tady se taky obávám, že je PSG u nich sfoukne, ikdyž třeba se BVB nahecuje doma, ale taky si spíš myslím, že PSG si to ohlídá, nicméně kdyby ne, Newcastle stejně musí naplno, takže třeba to může dopadnout suprově a nebude se to čekat, ale spíš to taky vidím, že ta špatně odpískaná penalta Newcastle zabila směrem k postupu ze skupiny do další fáze LM

j, teď ta situace se mění i z pohledu Newcastlu, že museli by mít jasnou adekvátní náhradu, což třeba Karius není a může to i Dúbravka přehodnotit a třeba si to tak vyhodnotí, že do konce sezony bude jednička a když v létě se pak na Euru ukáže, může přijít dobrá nabídka pro obě strany, Pope bude zpět a tim pádem by stačilo někoho jako čistě backup v lednu získat a je to ok

Reagovat
janinho

to by bolo win-win, ze by nechali dochytat sezonu dubravku, potom sa pope vrati a zase bude 1tka a v lete si martin vyberie sam kam pojde. NUFC tie peniaze za neho nepotrebuje a v jeho veku a s rocnou zmluvou by aj tak nemohli pytat vela.

ale stale viac citam ze ozaj tlacia na pilu s DDG, tak som velmi zvedavy. takto vyjebal uz 2 krat fulham s rodakom, aj ked si myslim ze dubravka by tam tu poziciu mal mat o dost silnejsiu. nechame sa prekvapit.

ten Dortmund, to je skor zelanie nez tip. toto si uz PSG postrazi, aj keby zase mali v hladisku sediet khelaifi s ceferinom a rozdavat pokyny do kabiny VAR. inak, celkom by ma zajimalo ako mohol dostat trest VAR za to ze nespravne hlasil Marcyniakovi preverit tu ruku ale poliak nedostal trest. tak bud mal VAR pravdu a poliak tiez, alebo sa mylili obidvaja ale ze VAR potrestaju a hlavneho nie, to je uz len cista komedia.

Reagovat
kissak

Pokud bude předvádět skvělé výkony pak to bude mít Eddie s pozicí jedničky hodně těžký. Nevím proč, ale stále si myslím že Pope je ve výhodě jako homeground. Marty by si tak mohl nepřímo říci o přestup jinam což by bylo pro něj určité vítězství.

Reagovat
kissak

Podle mě si chtěl zkusit takový ten zdravý souboj o post jedničky, který Popea zvýhodňoval už i tím, že je Anglán. Po přestupu k nám byl Dúbra jako zrození, nádherně si dokázal organizovat obrany a vše doplňoval skvělými výkony. Postupem času i u něj forma polevila a občas se nevyhnul nějaké minele. Fanoušky si proti sobě popudil přestupem k MU, ať už to bylo z jakéhokoliv důvodu někteří mu to prostě nedovedou odpustit.

Reagovat
janinho

tak ten MU som tiez nechapal, ale zase uz v tej dobe si zachytal akurat tak na treningoch, takze verim ze toho mal plne zuby... aj ked teda nemohol cakat ze kvoli nemu v MU posadia DDG...

viem, ze porobil aj dost chyb, on sa mi viac hodi do timu z dolnej polovice tabulky, kde ma v zapase kopec roboty a vie vytiahnut top zakroky. nie do timu kde na neho pojdu 2/3 strely za zapas. ale tak, po prichode ten klub casto zachranoval len on sam, tak urcite si nezasluzi aby z neho urobili lestica lavicky ako svojho casu mal v CV janci mucha v evertone. v tom portugalsku chytal fakt na top urovni, nebyt jeho tak je tam po polcase tak 5:0.

Reagovat
kissak

Reagovat
kissak

Mimochodem i BVB by neměli nic nechat náhodě protože i jim jde o prachy a udržení prvního místa, které by případnou prohrou s PSG ztratili.

Reagovat
janinho

jj, to mi dava nadej ze by chceli ist z 1.miesta, tak verim ze uplne sa na to nevyseru.

Reagovat
kissak
Reagovat
O.Giroud

Ale neviem ako to je s brankármi v zime, či niekto zháňa keďže keď niekto potreboval tak kúpil v lete

Reagovat
Coutinho10

max. někdo z nováčků no jinak bych to viděl asi spíš na přestup do jiný země no

Reagovat
janinho

tak to je pre mna novinka. pred par tyzdnami bol s nim tusim rozhovor v SME a tam nic take nenaznacil. ale ak ozaj podpisu DDG alebo nejake ine velke meno, tak by som to tam na jeho mieste chcel okamzite ukoncit. ma na to aby chytal pravidelne PL

Reagovat
vodka

v jakém týmu by byl aktuálně jednička?

Reagovat
Coutinho10

tak bohužel to nemůžu najít...zkusil jsem projet poslední díly, který jsem od VAR podcastu poslouchal, ale nenašel jsem to

když jsem to projížděl, tak si tak nějak vybavuju, že to muselo bejt těsně po startu sezóny nebo před startem, říkal to ten Julo, že když se spolu bavili, že to ví i agent, že pokud se situace nezmění, že to budou muset v lednu řešit a že to říkal i Howemu, že pokud nezačně chytat, že v lednu kvůli repre a Euru bude muset odejít, takže uvidíme, jestli to, že Pope je zraněnej to změní nebo ne, ale osobně si myslím, že ne, protože až se Pope uzdraví, což bude třeba až na začátek příští sezóny, tak stejně tam Popa vrátí jako jedničku

Reagovat
O.Giroud

Ja som s ním čítal články, že sa cíti že by mohol byť ešte niekde jednotka tak uvažuje nad prestupom, ale teraz tiež neviem či to bolo na konci sezóny a teda nakoniec ostal alebo to bolo na začiatku sezóny a bolo to myslené ako odchod v Januári. Možno čakal, že bude chytávať v LM ako to býva u niekoho zvykom keď má slušnú dvojku. Lebo tiež klasické kecy ako pri Rodákovi, Martin je dôležitou súčasťou, profesionál, chcem ho a budeme hrať veľa zápasov a zachytá si tak maximálne pohár, úžasné. Ak teda nepríde zranenie ako teraz a aj to nakoniec skončí tak, že príde nový brankár.

Reagovat
Coutinho10

jj, tak to jsme slyšeli asi to samé...tak nějak to muselo bejt kolem začátku nové sezony nebo konci té staré, kdy nebylo jasný, jestli třeba dostane i čuchnout ve více zápasech mimo Carabaa Cupu, takže to bral tak, že pokud se to během podzimu nezmění, tak bude chtít odejít

nicméně bez ohledu na to, ikdyž samozřejmě to je klíčový taky, tak ikdyby Dúbravka nechtěl v lednu odejít, tak stejně musejí hledat brankáře, protože jako spolíhat jenom na Dúbravku, což je dobrý brankář, ale může dojít i třeba u něj k nějakýmu zranění nebo špatný formě, tak nemůžeš spolíhat na Kariuse nebo koho tam mají jako trojku zvlášť, když to Pope má do konce sezony a nevíš, jak bude vypadat po zranění

Reagovat
O.Giroud

tak stále majú finalistu LM

Reagovat
Coutinho10

to jo no

Reagovat
kissak

tak snad DdG je blbost

Reagovat
Mönchengladbach

Novohradští mají skutečně smůlu. Tohle bude velmi těžká sezóna, s vidinou TOP4 se asi budou muset rozloučit.

Reagovat
kissak

Přestaňme plakat, každý tým bojuje se zraněním, podívejme se na Slípky. Muselo se s tím počítat když letos hrajeme o soutěž víc, bohužel dojíždíme stále na úzkou lavičku. Alespoň dostane více prostoru Miley a na chvíli čuchnout další mladíci.

Je jen škoda, že právě ve zranění držíme primát a s touto statistikou se vrátili do starých časů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele