David Neres si zahraje Serii A, brazilský křídelník vyměnil Benfiku za Neapol

21.08., 15:38
Aktuality
David Neres bude působit v Neapoli. (© SSC Neapol)

Neapol dokončila přestup Davida Nerese (27) z lisabonské Benfiky, která i s bonusy dostane 30 milionů eur. Partenopei s brazilským reprezentantem podepsali smlouvu do roku 2029.

David Neres měl s Benfikou smlouvu ještě na tři sezony, opakovaně však odmítl její prodloužení, neboť chtěl odejít na Apeninský poloostrov. Oba kluby dlouho nemohly najít společnou řeč, nakonec se domluvily na odstupném ve výši 28 milionů eur a další dva na případných bonusech.

Rodák ze São Paula se s Benfikou loučí po dvou letech, během nichž odehrál 83 soutěžních zápasů s bilancí 17 gólů a 26 asistencí. V sezoně 2022/23 se podílel na zisku mistrovského titulu.

Osminásobný brazilský reprezentant na evropské scéně zaujal v Ajaxu, s nímž třikrát opanoval Eredivisie a dvakrát vyhrál domácí pohár. Kromě toho si v ročníku 2018/19 zahrál semifinále Ligy mistrů, tehdy však nad síly nizozemského týmu byl Tottenham. David Neres z Ajaxu překvapivě odešel do Šachtaru Doněck, po ruské invazi na Ukrajinu ale bez jediného startu zamířil do Benfiky.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, football-italia.net

Komentáře (14)

Přidat komentář
Messy<3

Dawídek Vaneska Dál Neřeš - Pracuje ve společnosti Louis Vuitton

Reagovat
Seydou Doumbia

Za ty prachy nestojí.

Reagovat
10

Neres mi přijde přesně jako typ hráče, kterýho Conte odepíše po prvním tréninku na začátku přípravy

Reagovat
Kejza

tak naštěstí je po přípravě

Reagovat
Whitemedia

Po tréninku? Já myslím, že zahlédne ten jeho zhulený výraz, který Neres neustále nosí na obličeji a rovnou ho vykáže.

https://media.gettyimages.com/id/1341156518/photo/ajax-v-sc-cambuur-dutch-eredivisie.jpg?s=1024x1024&w=gi&k=20&c=WxRwW5B28SsR4tpoO9Yh58mXp611EsfH60lTU6H1yCg=

Reagovat
mayday

Reagovat
Kucka

Reagovat
Seydou Doumbia

neres noa lang v 1 týmu by bylo top

Reagovat
Seydou Doumbia

krásný

Reagovat
icemike

Takže Lukaku padá?

Reagovat
cresposuper

Na dva posty v zalohe maju iba Anguissu, Lobotku a Folorunsha, cakal by som posilu skor tam.

Reagovat
Largo

Prijde Gilmour

Reagovat
sankakofi

Fuuuha tak Porto dotiahol Omorodiona a nejaký Švédsky talent. Klobúk dolu . Conceição ale asi nakoniec do Juve. Snáď sa presadí aj tam. Inak dnes zatiaľ pekný výkon. Krásny gól Galena a paci3sa mi výkon Vasca. Ak bude dostávať šance bude z neho delo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele