Depay v lednu zůstane, reaguje na spekulace prezident Lyonu

11.11.2020, 12:53
Aktuality
Memphis Depay (© AFP)
Lyonu se příliš nepovedla minulá sezona, letos na ligový ročník 2019/2020 potřebuje dát zapomenout a jednou z jeho hlavních zbraní bude i nadále Memphis Depay. Jméno nizozemského útočníka je už delší dobu spojováno s možným stěhováním do Barcelony, fotbalista ovšem zůstane, tvrdí to prezident Jean-Michel Aulas...

Depaye si do Katalánska chtěl přivést nový trenér Ronald Koeman, vedení ale hráče neulovilo v létě a nepovede se mu to ani v lednu. Barcelona jednak nemá k dispozici finanční prostředky a naopak musí šetřit, i v případě dobré finanční situace by pak narazila na odpor ze strany francouzského celku.

"Myslím si, že můžeme Lyon přenést do dimenze, ve které ho všichni chtějí vidět... Já byl tím prvním, kdo říkal, že do Barcelony nepůjde. V průběhu letního přestupního termínu mě nikdo neposlouchal, všichni si totiž mysleli, že půjde pryč..." vzpomíná Aulas.

Lyon si loni zahrál semifinále Ligy mistrů a cestu do finále mu zatarasil až následný šampion Bayern Mnichov, nepovedla se mu ovšem domácí nejvyšší soutěž, sedmé místo znamenalo zklamání a především absenci v evropských pohárech. Letos je Olympique zatím pátý a po pomalejším začátku se v uplynulých týdnech začal rozjíždět.

"V letošní sezoně jednoznačně potřebujeme uspět. Začali jsme špatně, ale disponujeme kvalitou, abychom vše otočili, takže zůstane," dodal jasně šéf OL.

Depaye pro velký fotbal připravil PSV Eindhoven a do Lyonu přišel před necelými čtyřmi roky z Manchesteru United. Letos dal zatím pět branek a o jeho budoucnosti se i přes vyjádření Aulase bude nadále spekulovat, fotbalistovi totiž v Lyonu běží smlouva jen do června příštího roku.

Autor: Tomáš Pavlík / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Rothbard

Takže v zimě přestup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele