Dinamo Záhřeb bude na Spartě bez fanoušků, dostali trest za bitky v Aténách

20.08.2023, 12:44
Aktuality
(© UEFA)

Fanoušci Dinama Záhřeb nesmí na pražský zápas 4. předkola Evropské ligy se Spartou. Evropská fotbalová unie UEFA dnes oznámila, že jim kvůli nedávným výtržnostem v Aténách, kde byl při bitce před utkáním předkola Ligy mistrů s AEK ubodán fanoušek, zakázala na celou sezonu návštěvy venkovních zápasů. Informovala o tom agentura Reuters.

UEFA označila všechny zápasy Dinama za vysoce rizikové. "To bohužel potvrdila extrémní závažnost incidentů způsobená přítomností příznivců Dinama v Aténách, a to i přes rozhodnutí neposkytnout jim vstupenky na daný zápas," uvedla UEFA.

Při potyčkách před zápasem 3. předkola Ligy mistrů v Aténách zemřel 8. srpna devětadvacetiletý fanoušek AEK, který podlehl bodným ranám. Bitky u stadionu se zúčastnilo několik stovek lidí, Chorvatů bylo kolem 150. Utkání bylo odloženo a UEFA zakázala z bezpečnostních důvodů příznivcům obou klubů cestovat na venkovní duel.

AEK postoupil po dramatické sobotní odvetě a bude pokračovat v Lize mistrů. Záhřebský tým přešel do Evropské ligy, kde se o účast ve skupině utká se Spartou. Pražané, kteří rovněž neuspěli v kvalifikaci Ligy mistrů, začnou dvojzápas na stadionu Dinama ve čtvrtek 24. srpna ve 20:00. Domácí odvetu odehrají o týden později od 19:00 na Letné.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pablos

No a co tak se jenom pochcal, posral a pobitkoval

Reagovat
Sosi

Sparťani v Kodani nic?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele