Diogo Jota je na výzvu v Atlétiku připraven, teď je hlavní Paços

11.04.2016, 17:56
Aktuality
Diogo Jota se letos řadí k nejzářivějším kometám portugalské Primeiry Ligy a za svůj raketový vzestup bude brzy odměněn vysněným přestupem do Španělska. Teprve 19letý křídelník už promluvil o tom, že se v létě přestěhuje pod křídla Atlétika Madrid, zároveň se teď ale v první řadě chce soustředit na Paços de Ferreira...

"Budu nad tím přemýšlet teprve, až budu hotový s Paços de Ferreira. Je to pro mě dobrý krok, ale nejprve ze sebe musím do konce sezony vydat maximum," nechce se zatím příliš vzrušovat.

"Jsem připraven, jinak bych tu výzvu nepřijal," hlásá dále Diogo Jota, jenž si loni připsal na konto pouze deset jarních startů za áčko Paçosu.

To letos už je jeho největším tahounem. V pouhých 19 letech nastoupil k 27 ligovým utkáním, vstřelil 10 branek a k tomu přidal úctyhodných osm asistencí. Nikdo v týmu není produktivnější.

Diogo Jota se přitom neschovává ani proti těm nejlepším. Zrovna včera jediným gólem zápasu sestřelil Porto, v únoru potom srovnával na průběžných 1:1 proti Benfice (favorit nakonec vyhrál 3:1).

"Je to náročný kouč ve všech ohledech, ale tohle říkám z velkého odstupu, nemůžu teď udělat podrobnou analýzu," třese se již na práci s Diegem Simeonem šikovný forvard, který loni v listopadu debutoval v portugalské jednadvacítce.

Vedle zájmu Atlétika Madrid se o Diogovi Jotovi aktuálně hovoří i v souvislosti s nedávno uniklou informací, že je ze 40 procent vlastněn firmou Gestifute proslulého superagenta Jorgeho Mendese. K podpisu inkriminovaného kontraktu došlo v prosinci 2014 a Gestifute za téměř poloviční kontrolu nad mladým křídelníkem zaplatilo 35 milionů eur.

Paços takhle za přestup své největší naděje vyinkasuje zhruba jen 2,8 milionů eur. Celková částka se má pohybovat kolem sedmi milionů.

Autor: Tomáš Daníček / abola.pt

Komentáře (27)

Přidat komentář
Irek

Reagovat
smazaný uživatel

dalsi mendesuv kun, v atleticu se pocitam moc neohreje. dokazal by ho nekdo nejak bliz popsat?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobra rez

Reagovat
Kucka

Reagovat
F.Torres

docela bych chtěl vidět co se dělo na hřišti od 82. minuty

Reagovat
Billy McClane

Super teraz pride I_love_ Real..., aby sme kupili Khema

Reagovat
smazaný uživatel

je to DM?

Reagovat
smazaný uživatel

Diego mäkké i

Reagovat
FC Porto FC

To posral to měl jít radši i do Benfici...Stejná logika jako když atletico v létě získalo toho z guimaraese

Reagovat
fantomas

Jono, šílenej skok a zbytečně brzo. Mendesova loutka.

Reagovat
FC Porto FC

přesně tak....prostě Mendes. Je to hnus

Reagovat
smazaný uživatel

pokud myslis toho mensaha, nebo jak se jmenuje, tak ten naprosto vyhorel i v getafe, ktery letos pravdepodobne sestoupi do segundy...

Reagovat
FC Porto FC

Jo to je on. Ale on není špatnej v Guimaraesi jasně nejlepší hráč má potencional ale nemuže jít do Atletica...jako kdyby ho měl snad taky Mendes...

Reagovat
smazaný uživatel

on sice sel do atletica, ale to ho pomerne moudre letos zapujcilo klubu, kde se mu melo dostat pomerne solidniho herniho vytizeni. pokud absolutne vyhorel v jednom z nejhorsich klubu primery, tak fakt nevim, kde se chce prosadit...

Reagovat
Lifted

tak ono je to taky těžký dělat zázraky tam, kde je to totálně v prde**.

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt si tam absolutne nekopl - za celou sezonu odehral 57(!!) minut. kde si teda chce kopnout, kdyz v podprumernym tymu sedi na tribune?

Reagovat
smazaný uživatel

dovedl bys toho jotu nejak konkretneji popsat?

Reagovat
fantomas

Nesmírně agilní, gólovej, nejlíp zasazenej pod hrotem, potažmo na levym křídle a driftující do středu. Tak trochu Dybala, tak trochu ideální zástupce tý současný portugalský křídelnický školy.

Reagovat
Han střelil první

Skvělý. Výborný pohyb bez míče, rychlý s ním, perfektní zakončení. Má devatenáct roků, ale na hřišti proti nám působil klidně jako mazák, i když se Pacosu nic nedařilo. Po psychické stránce úplně jiný případ než Mensah, i když má docela letecké sklony.

Reagovat
smazaný uživatel

diky obema, to zni az moc dobre takhle vypada skoro az jako mladej griezmann, kdyz zacinal z kridla. neco takovyho atleticu prave silene chybi, podobnej typ tam (az prave na griezmanna) vubec neni. kazdopadne jsem ted daleko min skeptickej, i kdyz uvidime, jak rychle se adaptuje - pro chola bude klicova fyzicka kondice a prace dozadu, coz muze bejt pro tak mladyho hrace velky sousto...

Reagovat
FC Porto FC

Nevěřím že se prosadí ale ne kvuli tomu že by byl špatnej. Myslim že kdyby přestoupil do Benfici jak se mluvilo za 2 roky by o něm vědělo hodně lídí. Nadějnej Ricardo Horta to podle mě s přestupem do Malagy taky moc nevychytal

Reagovat
smazaný uživatel

mne teda spis pripada, ze ti mladi hraci z portugalska jsou silene vyhypovany. horta je pomerne dobrej priklad - naopak malaga pro nej mel bejt vybornej prestup, je tam kouc, kterej to dlouhodobe stavi na mladejch a v primere je v praci s mladejma lepsi mozna tak villarreal. hrajou rychlej ofenzivni fotbal po kridlech a horta mam pocit na zacatku roku zacal v podstate v zakladu, ale postupne ho vytlacil hlavne juanpi, kterej je zkratka momentalne o uroven jinde. v lednu privedli dalsi posily na kridlo, takze horta asi zrovna dvakrat nepresvedcil - ale porad aspon hraje relativne pravidelne...

Reagovat
smazaný uživatel

obecne ten hype kolem portugalsky ligy v poslednich letech docela spadnul - vzdyt kterej tamejsi hrac se v posledni dobe prosadil v zahranici? oblak? mozna alex sandro, andre gomes relativne? na druhou stranu jackson, mangala, danilo, markovic, rodrigo, rojo, imbula, cancelo, fernando, aderlan...vsichni sli za obri prachy a vetsina z nich totalne vyhorela...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
noustres

Neprosadí se, pak bude rád že ho doma někde vezmou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele