Dlouholetý šéf cyklistického týmu Visma-Lease a Bike "přestupuje" do fotbalu

03.04., 20:38
Aktuality
AFAS Stadion (© AFP)

Jeden z nejlepších světových cyklistických týmů Visma-Lease a Bike přijde po sezoně o svého dlouholetého šéfa. Sportovní ředitel Merijn Zeeman dnes na oficiálním webu uvedl, že na konci roku ve funkci skončí a od 1. prosince bude generálním manažerem nizozemského fotbalového klubu AZ Alkmaar.

Nyní pětačtyřicetiletý Zeeman do týmu, jenž dříve nesl na příklad název Rabobank, přišel v roce 2012. Sportovním ředitelem je od roku 2017. "Bylo to těžké rozhodnutí, které jsem udělal s těžkým srdcem. Ale mám za to, že pro rozvoj každého člověka je dobré, aby si kladl stále nové výzvy," uvedl Zeeman.

Pod jeho vedením se z nizozemského týmu stala jedna z nejúspěšnějších stájí v pelotonu. Loni se jí povedl unikátní kousek, když ještě pod názvem Jumbo-Visma ovládla všechny tři Grand Tours: Slovinec Primož Roglič vyhrál Giro d'Italia, Dán Jonas Vingegaard obhájil vítězství na Tour de France a Američan Sepp Kuss si dojel pro premiérový velký triumf na Vueltě.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
Rudnevs

Cyklistiku som asi dlho nesledoval, podľa názvu Visma niečo by som ani nespoznal že ide o Rabobank resp. holandské Lotto.

Reagovat
Kily

poměrně dlouho to sponzorovalo Jumbo (Lotto Jumbo, poslední roky Jumbo Visma), po minulé sezoně kvůli financím skončilo

Reagovat
Cotton

V cyklistice se názvy týmů mění častěji než trenéři v české lize. Ještě že jsou stálice jako Movistar nebo FDJ.

Reagovat
Rudnevs

To je za mňa strašne škoda.. človek je zvyknutý z detstva na Team Sky, HTC, Saxo Bank a Omega Pharma a zrazu sa pozrie a nič z toho tam neni

Reagovat
Müllered

Je tam málo peněz oproti fotbalu a možnosti propagace omezené, za ty názvy dostanou nejvíce.

Reagovat
Muffi

FDJ má snad placení týmu dané jakou součást licence.

Jinak ze zbytku co tu píšete, je poznat věkový rozdíl. Já jsem zvyklý na Telekom/T mobile, Banesto a CSC.

Reagovat
Jason_

pred 1-2 rokmi ho chcelo twente enschede sa mi zdá ale odmietol.....ten cyklistický tým fičí parádne, vyzeraju až nadrogovaný

Reagovat
Gazdo

Problem je v tom ze su. Minimalne ja neverim ze je Vingegaard cisty

Reagovat
dontcallmeandre

Jestli neobjevili něco, v čem jsoiu výrazně napřed, tak je to nepravděpodobné. Cyklistika se po zavedení biologických pasů hodně změnila, na vrcholné úropvni se prakticky nedopuje. A zejména ti nejlepší jsou kontrolováni tak často, že to snad ani nejde.

Ono na to zareagovaly i ty třítýdenní etapáky, které zkracují etapy atd.

Jasně, můžeme říkat, že třeba mají něco, co ještě antidopingy neřeší, ale a zároveň to neukážou ani merkary v biologickém pasu, ale to by znamenalo, že jsou nejen před dopingem, ale vůbec před vědeckou medicínou. A zase tolik peněz v té cyklistice není, v porovnání s jinými sporty

Reagovat
kiciN

Na to asi nema smysl reagovat. Kdyz nejakej strejda od televize ani nema prehled o tom jak se kapacita cyklistu a treba i triatlonistu posunula za posledni roky, bude tvrdit ze jakykoliv mimoradny vykon v cyklistice je zalozeny na dopingu.

Vtipny je ze to nikdo nezmini u fotbalu.

Reagovat
Cotton

Reagovat
Gazdo

Tak ono vzdy je mozne ze maju nieco co este antidopingove kontroly nezachytavaju, predsa len borci co vedia take veci obchadzat su a vzdy boli aj budu. Taku vec nevymietis zo sveta pretoze ludia budu vzdy podvadzat. Pokial sa nemylim tak nejaky pretekar Jumba bol aj minulu sezonu z dopingu obvineny

Reagovat
Gremlin

Naivita ľudí nepozná hranice. Stačí si pozrieť aké zaujímavé diagnózy majú borci a aké lieky sú povolené. Aj lyžiari majú biopasy a napriek nim má asi polovica Nórskeho týmu astmu a berie salbutamol a podobné veci. Ten bral napríklad aj C. Froome. Wiggins si pichal kortikosteroid triamcinolone atd.

Neverím, že je niekto v top cyklistike čistý. Dopingoví doktori sú vždy o krok vpredu. A to platí minimálne od 90. rokoch.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele