Do odvety se Spartou plánujeme jít s náskokem, řekl trenér Buruk

14.02., 18:55
Aktuality
Okan Buruk (© AFP)

Trenér Okan Buruk chce s fotbalisty Galatasaraye ve čtvrtečním úvodním utkání 2. kola Evropské ligy proti Spartě pokračovat ve vítězné domácí sérii. Netuší, zda zimní přestávka představuje pro Pražany výhodu, či nikoli. Do odvety na vyprodané Letné, která je na programu příští čtvrtek, touží jít s náskokem. Řekl to na tiskové konferenci.

Galatasaray doma v tomto ročníku prohrál jediný z 21 soutěžních duelů, v posledních devíti na Rams Parku zvítězil a sedmkrát po sobě tam nastřílel minimálně dvě branky. "Chceme pokračovat ve vítězné domácí šňůře. Ukázali jsme, co spolu s diváky dokážeme. Čeká nás český mistr, který má za sebou dlouhou pauzu. Nevím, jestli je to výhoda, či naopak," prohlásil padesátiletý Buruk.

Jeho svěřenci v sobotní generálce porazili v istanbulském derby Basaksehir 2:0, Sparta triumfovala v Karviné 3:0. Pro Letenské šlo o první soutěžní utkání jarní části sezony. "Také my jsme měli čas si před zápasem odpočinout. Jsme na 100 procent připraveni. Pro vítězství uděláme všechno. Do odvety plánujeme jít s náskokem. Potřebujeme být trpěliví, protože nás čeká dobrý soupeř. Svým hráčům ale věřím," uvedl někdejší záložník turecké reprezentace či Galatasaraye, s nímž v roce 2000 mimo jiné vyhrál tehdejší Pohár UEFA (dnes EL) i Superpohár UEFA, v němž byl proti Realu Madrid zvolen hráčem zápasu.

V uplynulém ročníku Galatasaray pod jeho vedením získal první titul po čtyřech letech. "Naše soudržnost nás v minulé sezoně dovedla k titulu. V tomto ročníku máme před sebou víc cílů. Bojujeme o čtyři trofeje (v lize, EL, Tureckém poháru a Superpoháru). K nim potřebujeme znovu soudržnost. Protože s ní vždycky ukážeme velikost Galatasaraye," podotkl bývalý kouč Sivassporu či Basaksehiru.

Galatasaray a Sparta se v pohárech dosud utkaly čtyřikrát. Poprvé v předkole Poháru UEFA (dnešní Evropské ligy) v sezoně 1995/96, kdy Pražané postoupili dál po domácí výhře 3:1 a venkovní remíze 1:1. Naposledy se soupeři utkali v ročníku 1997/98 ve skupině Ligy mistrů. Sparta doma zvítězila 3:0 a v Istanbulu prohrála 0:2. Buruk do prvních dvou vzájemných zápasů zasáhl krátce jako střídající hráč, duely v Lize mistrů strávil na lavičce.

Oba celky jsou úřadujícími mistry svých zemí a zároveň historicky nejúspěšnějšími týmy v počtu titulů. Momentálně vedou domácí soutěže před svými městskými rivaly (Fenerbahce a Slavií).

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele