Do Zlína přišel na hostování plzeňský obránce Holík

20.02., 14:44
Aktuality

Obránce Libor Holík bude po takřka pěti letech opět hrát za Zlín. Pětadvacetiletý kmenový hráč Plzně přišel do 14. týmu prvoligové tabulky na půlroční hostování. Oba celky o tom informovaly na webu.

Holík zamířil do Plzně před dvěma lety z Jablonce nejprve na hostování a následně přestoupil. Na západě Čech získal v sezoně 2021/22 mistrovský titul a zahrál si Ligu mistrů. V aktuálním ročníku ale pod novým koučem Miroslavem Koubkem nepatřil do základní sestavy. V nejvyšší soutěži nastoupil jen k šesti duelům a odehrál pouze 70 minut.

"S Liborem jsme byli v kontaktu už někdy v prosinci, protože jsme věděli, že v Plzni není až tolik vytížený. Ptal jsem se ho, jestli se nechce vrátit do Zlína, pomoct nám se záchranou. On preferoval zahraniční angažmá, což mu ale nevyšlo, tak jsme se k tomu vrátili," popsal jednání zlínský trenér Bronislav Červenka.

Odchovanec Slovácka hrál za "Ševce" v sezoně 2018/19 a v 28 ligových utkáních si připsal gól a asistenci. Nejvyšší soutěž si Holík vyzkoušel i v Jihlavě, Karviné a pražské Slavii. Celkem má bilanci 165 zápasů a čtyři branky.

Plzeň opustil i šestadvacetiletý brankář Dominik Sváček, jenž bude na jaře hostovat v druholigovém Brně. Součástí dohody je opce na přestup.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

Tak to je vrchol tohle je škoda, nerozumim tomu, že Havla si necháme a prodloužíme a jeho pošleme na hostovačku. Tak snad se využije aspon toho, že bude určitě víc hrát.

Reagovat
db18

Hrál fakt špatně... v přípravě... pod Bílkem, kdykoli nastoupil pod Koubkem...

Reagovat
Infeld Prácheňský

Nesouhlasim. Měl bídný zápasy, ale třeba s Astanou doma ukázal, že na to fakt má. Líbil se mi z celýho mančaftu nejvíc. Zdá se mi, že jsme ho neuměli moc dobře využít

Reagovat
db18

Moc mu nesedí podle mne ten systém na tři stopery a na wingbacka to není... tak je lepší, že půjde někam, kde bude hrát.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Jo, může hrát v aktuálním systému akorát wingbeka a tam jsou teď favoriti jiný

Reagovat
Sosi

Nejvíc?

Reagovat
Infeld Prácheňský

Nejvíc

Reagovat
Martin9719

Stejně tak jsou zápasy kdy ukázal, že na to nemá..

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Bex5

...áci ......ný fakt už tvle

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
Bex5

Kdopak to mluví 4: Plod je zpátky

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele