Dortmund získal další posilu do útoku, dotáhl příchod Beiera z Hoffenheimu

12.08., 19:02
Aktuality
Maximilian Beier přestoupil z Hoffenheimu do Dortmundu. (© Borussia Dortmund)

Maximilian Beier (21) přestupuje z Hoffenheimu do Borussie Dortmund. Oba kluby se dohodly na odstupném, které se při započítání bonusů dostane přes 30 milionů eur. Dvojnásobný německý reprezentant se vestfálskému klubu upsal do roku 2029.

BVB do Hoffenheimu pošle základní sumu 28,5 milionu eur a další dva miliony jsou obsaženy v bonusech. Součástí přestupu má být rovněž podíl z možného dalšího prodeje.

Talentovaný útočník má za sebou průlomovou sezonu, po vydařeném hostování ve druholigovém Hannoveru vstřelil 16 gólů za Hoffenheim, čímž si řekl o pozornost na věhlasnějších adresách. Beiera sledovaly kluby z Premier League, mluvilo se o Leverkusenu, nakonec se však stěhuje do Borussie Dortmund, kde má nahradit Niclase Füllkruga, jenž odešel do West Hamu.

"Kvůli přestupu Niclase Füllkruga jsme museli znovu jednat a hodlali jsme získat mladého hráče s výjimečným potenciálem, kterého bychom chtěli ve střednědobém horizontu rozvinout na špičkovou mezinárodní úroveň. Maximilian Beier má přesně takové kvality. Nyní se nám podařilo podepsat všech pět našich cílových hráčů pro letní přestupové období - včetně tří profesionálů, kteří patří do německé reprezentace. O Maximiliana bojovalo několik evropských velkoklubů. Jsme rádi, že se nám ho podařilo přesvědčit k podpisu v BVB," řekl k nové posile výkonný ředitel Lars Ricken.

Beier za Hoffenheim, kam dorazil v 15 letech z Chotěbuze, odehrál 46 soutěžních zápasů s bilancí 18 gólů a čtyř asistencí. Dalších 15 branek přidal během dvou sezon ve zmíněném Hannoveru.

BVB je na přestupovém trhu aktivní, před Beierem přivedlo druhého nejlepšího střelce uplynulého bundesligového ročníku Serhoua Guirassyho, obránce Waldemara Antona (oba Stuttgart), beka Yana Couta (Manchester City) a zkušeného středopolaře Pascala Große (Brighton).

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (34)

Přidat komentář
Rudnevs

Vymeniť Füllkruga za o 10 rokov mladšieho Beiera za tú istú cenu, to je neskutočne šikovná robota.

Celkovo sa mi zatiaľ počínanie BVB celkom páči, až na to, že poslali Rotheho do Unionu a na ľavého beka sa plánuje s nejakym o rok mladším Kabarom, ktorý nemá žiadne profi skúsenosti (zatiaľ čo Rothe mal fantastickú postupovú sezónu s Kielom). To mi príde trochu divné.

Reagovat
Sigma Olomouc

Mají na Rotheho právo na zpětný odkup?

Reagovat
Rudnevs

Majú, jej výšku som však ešte nevidel. Každopádne aj tak mi to príde trochu škoda, poslať ho teraz preč. Mám pocit, že by sa možno aj vedel pobiť o miesto s Ryersonom, zahral by si dosť aj tak.

Reagovat
Damis

Fullkrug byla jistota na další minimálně 3-4 roky. Na Beiera jsem zvědavý. Za mě to zas tak šikovné není. Lepší mít v týmu starší zkušenost co ti rozhodne zápas než riskovat s mladým hráčem

Reagovat
Breze

Celé fungovanie BVB je postavené na vychovávani mladých talentov a ich ďalší predaj. Z toho pohľadu je výmena Fullkrug-Beier skvelým obchodom. Tento prestupak je zatiaľ od BVB na jednotku

Reagovat
andrew96

Nevím, v čem má být Füllkrug jistota, extratřída to není. To mě mnohem víc ujišťuje Guirassy.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Sigma Olomouc

BVB dělají super přestupy zatím, příští sezona může být velmi zajímavá.

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Witcher

Můžeš mít v Bundeslize adaptovaného plynule německy mluvícího Bizonka reprezentačního útočníka ČR za půlku to je BVB je fakt mimo

Reagovat
Jason_

do Hoffen prestupil z Chotěbuz , co je s tým klubom?

Reagovat
j_mrazik

Cottbus

Reagovat
Rudnevs

Vlani postúpili späť do 3. Ligy.

Reagovat
Jardman

Vykupovani

Reagovat
Bastaron

Aaa dalsi vykupovani konkurence.

Reagovat
Heresy

To se rika jen u Bayernu ..

Reagovat
FC Porto FC

Hoff není konkurence

Reagovat
MarcoBanco

Toto je podla mňa velmi šikovný prestup. Ostane v Nemecku, bude hrať LM a v BVB sa može z neho stať hotový útočník po ktorom pojdu top kluby. Určite lepšie riešenie než ísť do PL tímu bojujúcemu o záchranu

Reagovat
Rudnevs

Je nieco ine, ked kupis hraca z nejakeho Hoffenheimu a ked v priebehu par rokov systematicky vykoristis jedineho konkurenta v boji o titul o troch dolezitych hracov (Götze, Lewandowski, Hummels). Ale to je vam asi zbytocne vysvetlovat…

Reagovat
Heresy

Hoffe 7 v tabulce dorti 5ti .. takze vybiraji sveho konkurenta v o top 5

Reagovat
Bastaron

Tak urcite lepsi je si stezovat na Brighton ze si dovolili nedat aspon 50% slevu specialne pro nemecky klub.

Reagovat
Rudnevs

Rovnako ako tvoj pôvodný príspevok, ani tento sa nezakladá na pravde. Je to len osobné útočenie a pokiaľ vieš čítať, vieš, že nič takéto som nenapísal. Slabý pokus.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
vladino10

Ale no tak, ty systematicky vykoristis...kto z tých hráčov by ostal v BVB? Robo si vyberal medzi bayernom a realom a to je ten moment, keď si ma bayern povedat, že ho necháme realu, lebo nechceme ublížiť konkurencnemu klubu a radšej kupine za 40 mega iného útočníka?

Chcel by som teba vidieť vo vedení klubu, ako prvý by si roba a gotzeho bral. V časoch Matsa už BVB žiadnym konkurentom nebolo.

Reagovat
Rudnevs

Jasne, ze z business hladiska sa to oplatilo a asi by som to tak spravil aj ja vo vedeni kluby. Ale je to proste kontroverzne rozhodnutie, vyuzit svoju poziciu na to, aby si totalne odpalil konkurenta. Kebyze Lewa ide do Realu, tak stale by opustil Dortmund, ale neposilnil by Bayern. Takto to bol totalny sach mat, akoby zabili konkurenta dvoma ranami. Je to sikovne, ale priznajme si, predsa len trochu kontroverzne. Vtedy bol vztah medzi Dortmundom a Bayernom trochu napätejsi, BVB predstavovalo serioznu hrozbu, kazdy si pamäta tie zapasy, to jak sa Subotic smial Robbenovi etc. To je nieco podobne, ako kebyze Bayern po minulej sezone dotiahne Wirtza, Xhaku a Frimponga. Tak nech sa tu idioti netvaria este 10-15 rokov neskor, ze vlastne BVB robi to iste, ked sa jedna v podstate o radovy bundesligovy prestup typka z Hoffenheimu.

Reagovat
vladino10

Vsak ale o co tu ide? Každý manažér pri zmysloch by toho roba zadarmo zobral. A ak by nie, tak by robo tak ci tak zdrhol z BVB a bayern by si kúpil iného pokemona. Efekt? BVB slabšie, bayern silný rovnako, ale s menej peniazmi. + tam mali mandzukica.

Proste plače sa ru nad niečím, ale pritom tento prestup BVB aj prestupy bayernu v BL majú jednu vec spoločnú- silnejsi pes jebe. A je to biznis, mnohomilionovy. Tebe sa tu ľahko hovorí o nejakej morálke pri brightone alebo pri tomto prestupe, lebo nejde o tvoje love. Keby si manažér, rak kúpiš roba a rovnako by si v brightone skúšal podojit Vfb tak ako to tam urobil niekto iný. Tak čo riešime?

Ja nemám rád taketonplakanie, proste toto je biznis.

Reagovat
Rudnevs

Tak placu tu najmä fans Bayernu nad nejakym prestupom z Hoffneheimu do BVB. Lewu by som im pretiahol, to ano. Ale na mieste Brightonu by som jednal inak. Pascal Groß bol vysluzily hrac, odviedol pre klub dlhorocnu skvelu robotu, na zaver kariery sa chcel vratit domov a oni mu do cesty vrhaju kamene? Undav bol nechceny hrac, poslany na hostovanie, kde mu nahodou raketovo stupla hodnota.. Undav chce prestupit tam, kde sa mu darilo, no a co spravi Brighton? Ja nevravim, ze ich mali predat pod cenu, ale ten proces a ako to cele natahovali, to proste nie je seriozne. Futbal je tvrdy bussiness, ale tiez musis byt ferovy, musis byt taky partner, s ktorym ludia budu chciet robit bussiness a klub, kam budu chciet hraci chodit. Je nejaka zvyklost, ze pri hracoch, co chcu odist - zvlast pokial su v klube uz vysluzili alebo nepotrebni, sa snazi hladat nejaky konsenzus a nie robit naprieky. Toto v DE nespravilo Brightonu najlepsiu vizitku…

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Raffaello

Tohle omlazení vítám. Beier bude skvělou posilou. Celkově velmi dobré posily, těším se na start ligy.

Reagovat
Werkrider

Obrovské zklamání

Po Beierovi jsem toužil strašně moc, místo něj jsme přivedli Terriera který netuším k čemu nám bude. Odejde Tah a místo něj jsme přivedli Belociana a ne Antona...

A do třetice Garcia, který vypadá v zápasech i na trénincích, že neví kde je sever a hraje místo Amdricha, který je v životní formě.

Jak jsem byl minulé léto nadšený a skládal jsem Rolfesovi poklony, tohle léto je podle mě hrůza a jsem velice skeptický.

Uvidíme jak to bude vypadat v sobotu, ale tohle za mně není posilování mistra ani avizované každoroční snažení se o titul.

Reagovat
Rudnevs

Prínos toho Terriera by som neznižoval, v Rennes bol vraj pred zranením strašný bombardér, vraj to týpek má v sebe. A Tah nakoniec teda fakt odchádza? Čítal som, že ten Bayern mu padol. Ale je pravda, že o rok mu končí zmluva, takže ak nechce predlžiť, asi bude snaha ho predať.

Ten titul sa podľa mňa obhájiť nepodarí, Bayern si to vezme zasa späť, holt žiaden iný klub si nedokáže len tak kúpiť hráča zo základu Premier League za 50 mio. €, nie to ešte dvoch, a ten rozdiel sa tam tento rok už proste znovu ukáže. Minulý rok bol tak trochu výnimka, lebo sa to všetko pekne zišlo.

Boj Leverkusenu bude podľa mňa tým pádom o druhé miesto s Lipskom či Dortmundom, ale aj tak by som toto leto zo strany Werkself nehodnotil nejak extrémne hrozne. Čakal som, že o takomto čase bude ten počet odchádzajúcich hráčov ďaleko väčší. Nakoniec sa to (aspoň zatiaľ) podarilo udržať celkom po kope, vyslovene na odchod je tiež asi len ten Tah.

Reagovat
andrew96

Taha teď Bayern oživil. Ale je to snad trapnější než vloni s Kanem, tam se o tom alespoň furt mluvilo. Tady bylo dlouho ticho po pěšině.

Reagovat
Werkrider

Bayern a Tah se domluvili už dávno, takže si v Arroganz Aréně mysleli, že ho Leverkusen pustí za burák. Bayer trval na (myslím) 25+5 na co Bayern neměl, tak řekli že jo, ale až prodají DeLigta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele