DUISBURG PROPUSTIL TRENÉRA

04.04.2006, 10:50, aktualizováno 04.04.2006, 11:23
Aktuality
První větší klubové trenérské angažmá Jürgena Kohlera skončilo neúspěchem, bývalý německý reprezentant vydržel na lavičce Duisburgu pouze tři a půl měsíce. MSV se pod 40letým koučem příliš nedařilo a vedení klubu se proto rozhodlo pro Kohlerovo odvolání. Duisburg ve zbytku sezóny povede Heiko Scholz.

40letý Kohler se funkce trenéra Duisburgu ujal 17. prosince, kdy na lavičce klubu po dvou a půl letech skončil Norbert Meier. Kohlerův úkol byl jasný - udržet tým mezi německou elitou. S odstupem času to ale stále více vypadá na to, že se Duisburg po roce v nejvyšší německé soutěži vrátí do 2. bundesligy.

Situace Duisburgu je šest kol před koncem soutěže kritická. Tým má na svém kontě pouhých 22 bodů, patří mu až předposlední příčka a na patnáctý Mainz ztrácí už šest bodů. Není proto divu, že se vedení klubu snaží o nový impuls tím nejjednodušším možným způsobem - odvoláním trenéra. Společně s Kohlerem končí v Duisburgu i jeho asistent Andreas Zachhuber, jejich povinnosti přebírá Heiko Scholz, který zaskakoval už v prosinci poté, co dostal vyhazov Norbert Meier.

Kohler sice zakončil své angažmá v Duisburgu víkendovou remízou 1:1 na hřišti Wolfsburgu, jeho bilance ale jinak příliš oslnivá není. V jedenácti zápasech pod Kohlerovým vedením získalo MSV jenom deset bodů za dvě výhry (ve Stuttgartu a doma s Herthou Berlín) a čtyři remízy.

Kohler za sebou má bohatou hráčskou kariéru, během níž působil například v Bayernu Mnichov, Juventusu Turín a Borussii Dortmund. Na svém kontě má rovněž 105 reprezentačních startů. Trenérskou dráhu začal u německé reprezentace do 21 let. Předtím, než v prosinci přijal nabídku z Duisburgu, pracoval jako sportovní ředitel v Bayeru Leverkusen.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele