Eredivisie - souhrn 32. kola: PSV Eindhoven slaví titul

03.05., 22:01, aktualizováno 06.05., 21:56
Komentáře a souhrny
Jordan Teze (© AFP)

PSV Eindhoven byl letos suverénní a zaslouženou odměnou mu je zisk mistrovského titulu. Lídr tabulky vše zpečetil v neděli po obědě. Feyenoord neměl potíže se Zwolle. Tři body slavil rovněž Ajax. Pondělní dohrávku zvládl favorizovaný Nijmegen.

SBV Excelsior - NEC Nijmegen 0:3

06.05.2024 20:00

Góly: 60. Tjarron Chery, 64. Tjarron Chery, 90. Rober González

Excelsior v dohrávce 32. kola Eredivisie dlouho držel krok s favorizovaným Nijmegenem, jenomže závěrečná půlhodina mu vůbec nevyšla a kromě tří inkasovaných branek ještě přišel o vyloučeného Siebeho Horemanse. SBV tak nenavázalo na předchozí skalp Volendamu (4:0) ani na remízu s Ajaxem (2:2) a kvůli drtivému nedělnímu vítězství konkurenčního Waalwijku nad Heraclesem (5:0) se propadlo na aktuální šestnácté místo se šestadvaceti body.

Svěřence trenéra Marinuse Dijkhuizena by tak aktuálně čekala nevyzpytatelná baráž, dvě kola před koncem zaostávají právě za patnáctým RKC o body dva. NEC se naopak díky tomuto tříbodovému zisku vrátilo na šestou příčku s padesáti body o bod před sedmý Utrecht, na pátý Ajax v tuto chvíli ztrácí body dva. První poločas této pondělí dohrávky toho příliš zajímavého nepřinesl, za zmínku stojí jen přízemní pokus hostujícího Nuytincke do rukavic brankáře Van Gassela a poté střela domácího Parrotta o kousek vedle levé tyče.

Obrázek hry se zprvu příliš neměnil ani po přestávce, avšak všemu bylo jinak přesně po odehrané hodině. Gólový účet otevřel Tjarron Chery, jenž se po elegantní otočce odhodlal ke střele z necelých pětadvaceti metrů a svůj ukázkový technický pokus nechytatelně usměrnil do pravé šibenice. Neuběhly ani další čtyři minuty a stejný hráč pojistil náskok svého celku.

Tentokráte si po obloučku Youriho Baase seběhl k pravému rohu brankového území a z první přesně vystřelil k vzdálenější konstrukci. SBV si ještě více zkomplikovalo situaci v 72. minutě, neboť důležitý belgický obránce Horemans hodně nevybíravým způsobem došlápl Dirka Propera a rozhodčí Nijhuis mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu. NEC se pak prosadilo ještě jednou a to v poslední minutě základní hrací doby, když se střídající Róber González trefil z mírného úhlu k protější tyči.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - PEC Zwolle 5:0

05.05.2024 20:00

Góly: 33. Ayase Ueda, 41. Luka Ivanušec, 67. Santiago Giménez (pen.), 80. Lutsharel Geertruida, 82. Santiago Giménez

Feyenoord potvrdil úlohu jasného favorita ve 32. kole a na stadionu De Kuip nedal šanci nováčkovi ze Zwolle, kterého rozdrtil ve vysokém poměru 5:0. Rotterdamský gigant vyhrál v nejvyšší nizozemské soutěži popáté za sebou a aktuálně je zcela jasné, že obsadí konečné druhé místo, které mu zaručuje přímou účast v základní skupině Ligy mistrů pro příští ročník. Za mistrovským PSV totiž zaostává o devět bodů, naopak před třetím Twente má obrovský patnáctibodový náskok.

PEC i přes tuto vysokou porážku může být se svým působením v tomto ročníku spokojeno, protože po pondělní porážce Excelsioru s Nijmegenem (0:3) si udrželo prvoligovou příslušnost i pro nadcházející sezónu. Doposud posbíralo pětatřicet bodů a patří mu dvanáctá příčka, přičemž právě před šestnáctým Excelsiorem drží nedostižný devítibodový odstup. Svěřenci trenéra Arnheho Slota dle očekávání dominovali na trávníku od samého začátku.

Do vedení se mohli dostat již po necelých dvou odehraných minutách, avšak prudkou hlavičku slovenského krajánka Hancka vyboxoval famózní brankář Schendelaara ještě na brankové čáře do bezpečí. Domácí se přeci jen dočkali důležitého vedoucího gólu krátce po odehrané půlhodině, když japonský šikula Ayase Ueda obdržel finální přihrávku do volného prostoru od Igora Paixãa a z otočky chladnokrevně rozvlnil síť.

Rotterdamský gigant zvýšil svůj náskok za dalších osm minut. Tentokráte se prosadil chorvatský křídelník Luka Ivanušec, neboť s notnou dávkou štěstí tečoval ránu Timbera z necelých pětadvaceti metrů doprostřed branky do protipohybu bezmocného Schendelaara. Domácí celek chtěl navýšit svůj náskok krátce po změně stran, kdy rozhodčí Nagtegaal nařídil v jeho prospěch pokutový kop, ale v klíčový okamžik selhal Ueda, který z penaltového puntíku nepřekonal vynikajícího strážce PEC.

Nicméně domácího favorita tento okamžik v žádném případě nepoložil a přesně v polovině druhého dějství svou druhou penaltu již proměnil. Nedovoleného zákroku na Stengse se dopustil Van Polen a střídající mexický klenot Santiago Giménez s přehledem napálil balón k levé tyči - 3:0.

Od tohoto okamžiku se tento nedělní duel spíše dohrával, ovšem Feyenoord v závěrečné čtvrthodině přidal ještě další dvě trefy. Nejprve se prosadil Lutsharel Geertruida dorážkou z bezprostřední blízkosti do bližšího spodního růžku a za další dvě minuty uzavřel gólový účet svým druhým zásahem v utkání Giménez díky skákavému projektilu z deseti metrů kolem naprosto zoufalého Schendelaara.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - FC Twente 2:1

05.05.2024 16:45

Góly: 46. Ruben van Bommel, 66. Vangelis Pavlidis - 5. Sem Steijn

Alkmaar po obratu ve druhém poločase nakonec zvládl šlágr 32. kola Eredivisie o přímou třetí příčku zaručující kvalifikaci Ligy mistrů a dvě kola před koncem oživil šance na vylepšení aktuálního postavení. AZ díky trefám Rubena van Bommela a řeckého kanonýra Vangelise Pavlidise zvítězilo nejtěsnějším poměrem 2:1 a je stále čtvrté s jednašedesáti body, přičemž za rivalem z Enschede aktuálně zaostává už jen o body dva.

Twente se mohlo ke svému cíli výrazně přiblížit, jenže po této porážce si naopak svou situaci zkomplikovalo a ve dvou zbývajících duelech proto potřebuje být stoprocentní. Přitom svěřenci trenéra Josepha Oostinga zahájili toto utkání naprosto fantasticky a hned svou první větší možnost po necelých pěti odehraných minutách přetavili v důležitý vedoucí gól po zásahu Sema Steijna.

Stále teprve dvaadvacetiletý záložník se po střele Unuvara z bezprostřední blízkosti a brilantním zákroku brankáře Ryana probojoval k dorážce a poloprázdnou branku již neminul. Hosté si v následujícím průběhu hlídali těsný náskok a navýšit ho mohli zhruba pět minut před přestávkou, jenže Unuvarovu "tutovku" z pěti metrů tentokráte napoprvé zneškodnil famózní Ryan.

Domácí úderem druhého poločasu přidali a dočkali se bleskového vyrovnání. Ruben van Bommel totiž po tvrdé ráně Sadiqa a nejistém zákroku gólmana Unnerstalla stál ve správnou chvíli na správném místě a nikým nehlídán dorazil balón do pravého spodního růžku. O osudu toho klání rozhodl v 66. minutě Pavlidis.

Ten zaznamenal svůj osmadvacátý zásah v tomto ligovém ročníku a udržel se tak na čele tabulky střelců celé Eredivisie po smolném podklouznutí posledního bránícího hráče Van Hoorenbeecka a svůj samostatný únik chladnokrevně zakončil ranou k pravé konstrukci. Twente se ve zbývajícím průběhu snažilo tlačit, avšak žádnou vyloženou šanci si až do závěrečného hvizdu nevypracovalo.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - SBV Vitesse 1:0

05.05.2024 14:30

Góly: 48. Victor Jensen

Favorizovaný Utrecht sice nepředvedl proti jistě sestupujícímu Vitesse kdovíjak přesvědčivý výkon, ovšem díky trefě Victora Jensena krátce po změně stran zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0 a upevnil si tedy sedmé místo v tabulce s devětačtyřiceti body, přičemž za šestým Nijmegenem stále zaostává o jediný bod a na pátý Ajax ztrácí body tři. SBV naopak nenavázalo na minulý úspěch s Fortunou (3:2) a po rekordním odečtu osmnácti bodů zůstává beznadějně poslední osmnácté s pouhými dvěma body na kontě.

Úvodní čtvrthodina tohoto nedělního utkání nic zajímavého nepřinesla, ihned nato se mohl dostat do vedení jasný favorit. Po hezké akci středem hřiště se totiž probojoval k dorážce Flamingo, avšak míč nakonec uklidil o pár centimetrů vedle pravé tyče. Největší šance prvního poločasu byla k vidění ve 31. minutě na opačné straně, kdy polský krajánek v dresu týmu z Arnhemu Kozlowski hlavičkoval ze středu pokutového území soupeře do břevna.

O šest minut později se v další nadějné šanci zjevil Aaronson, nicméně jeho přízemní projektil bravurně odvrátil do bezpečí pozorný gólman Barkas. Rozhodující okamžik tohoto duelu se zrodil tři minuty po změně stran. O jedinou trefu se postaral již zmiňovaný dánský záložník Jensen, jenž přišel na trávník o poločasové přestávce, a hned bleskově skóroval ukázkovou skákavou střelou z hranice pokutového území do bližšího spodního růžku.

Výběr vedený koučem Ronem Jansem si pak hlídal hubený náskok a protivníka až do úplného konce vůbec k ničemu nepustil. Naopak sám hned dvakrát mohl pojistit svůj náskok, ovšem v 54. minutě se vytáhl brankář Room s vynikajícím zákrokem proti ráně El Karouaniho a zhruba o dvacet minut později pálil stejný hráč o kousek vedle levé konstrukce.

Více informací k zápasu

FC Volendam - AFC Ajax 1:4

05.05.2024 14:30

Góly: 80. Benaissa Benamar - 25. Kenneth Taylor, 59. Chuba Akpom, 70. Brian Brobbey, 77. Kenneth Taylor

Trápící se Volendam nedokázal překvapit v nedělním utkání 32. kola proti amsterdamskému Ajaxu a po jasné porážce 1:4 je v tuto chvíli už jasné, že společně s Vitesse sestupuje do druhé nizozemské ligy. FC aktuálně prohrálo potřetí v řadě a celkově utrpělo již svou jednadvacátou porážku v této ligové sezóně, s devatenácti body je tedy předposlední sedmnácté a na šestnáctý Excelsior již ztrácí nedostižných sedm bodů.

Amsterdamský gigant naopak odčinil nedávnou remízu s Excelsiorem (2:2) a díky důležitému tříbodovému zisku zůstal na páté příčce s dvaapadesáti body, přičemž před šestým Nijmegenem stále drží dvoubodový odstup. Svěřenci trenéra Johna van 't Schipa začali vlažněji a v úvodní dvacetiminutovce si nic nebezpečného nevypracovali, ovšem ihned na to přidali a bleskově se dostali do vedení.

Nejprve zahrozil kanonýr Brian Brobbey, jenž po krásné individuální akci zblízka nepřekonal pozorného brankáře Backhause, vzápětí stejný hráč orazítkoval z mírného úhlu bližší konstrukci. AFC přeci jen skórovalo z následné akce, jelikož po zpětné pobídce Chuby Akpoma napřáhl z hranice pokutového území Kenneth Taylor a levačkou nádherně zavěsil přesně do levé šibenice.

Domácí výběr se mohl nečekaně dostat zpět do hry o bodový zisk zhruba deset minut před přestávkou, jenže Semedo hlavičkoval o kousek vedle pravé tyče. Volendam měl ještě blíže k vyrovnání krátce po změně stran, avšak Johnson po krátkém sólu orazítkoval pravou tyč. Nicméně poté opět dominoval na trávníku Ajaxu a ten pojistil svůj náskok po necelé hodině hry zásluhou Akpoma.

Osmadvacetiletý anglický forvard se po skvělé práci Godste na levém křídle a zákroku Backhause dostal před hranicí bankového území k dorážce a z první uklidil balón do bližšího spodního růžku. O osudu tohoto střetnutí bylo definitivně rozhodnuto v 70. minutě, neboť nejlepší střelec týmu Brobbey si navedl míč blíže do středu hrací plochy a ze čtrnácti metrů ho zakroutil po zemi k protější tyči - 0:3.

Ajax přidal čtvrtou trefu čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Podruhé v tomto klání měl přesnou mušku stále teprve jednadvacetiletý Taylor, když se po pasu Hendersona zbavil bránícího protihráče a z dvanácti metrů chladnokrevně zavěsil k levé tyči. SBV se dočkalo alespoň čestného zásahu za další tři minuty, skóre totiž korigoval Benaissa Benamar přesnou hlavičkou do poloprázdné branky po parádním centru Zacharyho Bootha.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Sparta Rotterdam 4:2

05.05.2024 12:15

Góly: 19. Saïd Bakari (vl.), 26. Johan Bakayoko, 67. Olivier Boscagli, 78. Jordan Teze - 8. Metinho, 29. Olivier Boscagli (vl.)

Eindhovenský celek potvrdil úlohu favorita v nedělním utkání 32. kola proti rotterdamské Spartě a díky vítězství 4:2 s předstihem usedl na nizozemský trůn, což se mu naposledy povedlo v roce 2018. Svěřenci trenéra Petera Bosze předváděli v tomto ročníku Eredivisie dominantní výkony, doposud prohráli jen jednou a nyní dvě kola před koncem drží před druhým Feyenoordem nedostižný devítibodový odstup.

PSV má v tuto chvíli na kontě sedmaosmdesát bodů, celkově v lize zvítězilo již poosmadvacáté a jeho triumf na nizozemské scéně je proto zcela zasloužený. Rotterdamský vyzyvatel se za svůj výkon v žádném případě nemusí stydět, ale po této porážce definitivně přišel i o teoretickou naději na konečnou pátou příčku zaručující přímou účast v evropských pohárech. Momentálně je devátý s třiačtyřiceti body o skóre za osmým Go Ahead.

Výběr vedený koučem Jeroenem Rijsdijkem přitom začal naprosto fenomenálně a hned svou první větší možnost po necelých osmi odehraných minutách přetavil ve vedení. Prosadit se dokázal Metinho, který si po přihrávce Saïda Bakariho přehodil míč na svou silnější pravačku a z mírného úhlu zavěsil přesně do vzdálenější šibenice. Domácí favorit to ale v žádném případě nezabalil a ani ne po dvaceti minutách hry bylo vyrovnáno.

Po rohovém kopu z levé strany prudce hlavičkoval Schouten a hostující Bakari stojící na brankové čáře smolně nasměroval balón do vlastní sítě. Eindhovenský celek otočil vývoj za dalších sedm minut, jelikož se prosadil Johan Bakayoko. Jednadvacetiletý belgický útočník si po skvělé práci Luuka de Jonga na pravé straně seběhl před hranici brankového území a z první zakroutil míč přímo do protějšího spodního růžku.

Nicméně Sparta se dočkala nečekaného vyrovnání o tři minuty později, protože technickou střelu Saita nešťastně tečoval hlavou do pravého horního růžku vracející se Olivier Boscagli. Domácím k zisku titulu stačil i stávající nerozhodný výsledek 2:2 a v následujícím průběhu se tedy hlavně soustředili na pozornou práci v defenzívě, avšak postupem času zvyšovali svůj tlak a o svém úspěchu přeci jen rozhodli v polovině závěrečného dějství.

Francouzský obránce Boscagli "odčinil" svůj podíl na druhé inkasované brance po perfektně zahrané standardní situaci v podání Joeyho Veermana a zcela osamocen akrobaticky propálil naprosto bezmocného brankáře Olije -3:2. Zhruba čtvrthodiny před koncem definitivně rozhodl o úspěchu PSV Jordan Teze, jenž zakončil svůj samostatný únik přízemní střelou doprostřed branky.

Hosté se v následujícím průběhu vůbec na nic nezmohli a po závěrečném hvizdu rozhodčího Higlera tedy propukla na stadionu Philips obrovská radost všech příznivců PSV, která určitě bude pokračovat i v následujících dnech.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 0:5

05.05.2024 12:15

Góly: 7. David Min, 45. Juriën Gaari, 67. David Min, 80. Shawn Adewoye, 82. David Min

Waalwijk bojuje v tomto ročníku o udržení prvoligové licence a nyní ke svému cíli udělal důležitý krok v Almelu, jelikož místního nováčka Heracles deklasoval vysoko po výsledku 5:0. RKC tak opustilo šestnáctou barážovou příčku a aktuálně mu patří patnáctá pozice s osmadvaceti body. Domácí celek i přes nedělní porážku ve 32. kole má na dosah udržení mezi nizozemskou elitou, protože před aktuálně šestnáctým Excelsiorem je o bodů šest.

Heracles tedy ve dvou zbývajících kolech potřebuje získat minimálně bod nebo musí doufat, že SBV alespoň jednou zaváhá. Waalwijk má na patnáctém místě náskok dvou bodů a ve zbývajících dvou kolech si to s největší pravděpodobností rozdá o přímou záchranu právě s rotterdamským rivalem. Hrdinou tohoto utkání se stal forvard David Min, který zaznamenal hattrick.

Čtyřiadvacetiletý kanonýr RKC otevřel gólový účet tohoto zápasu již po necelých sedmi odehraných minutách, když přelstil ofsajdovou past po vynikající kolmici od Lokesy a své sólo nakonec zakončil přesnou přízemní střelou doprostřed branky. Domácí měli blízko k vyrovnání zhruba deset minut před přestávkou, ale nebezpečná hlavička Hornkampa skončila o pár decimetrů nad horní tyčkou.

Svěřenci trenéra Henka Frasera zvýšili svůj náskok v nastaveném čase úvodního poločasu. Tentokráte skóroval Juriën Gaari, jenž si po rohovém kopu Meijerse z pravé strany udělal prostor k hlavičce v brankovém území soupeře a zcela osamocen nekompromisně zavěsil přímo pod břevno. O osudu tohoto klání bylo definitivně rozhodnuto v polovině závěrečného dějství, neboť se podruhé prosadil Min.

Po krásném pasu na pravé křídlo přihrával pod sebe téměř od brankové čáry skluzující Niemeijer a nabíhající Min střelou z první rozvlnil síť s pomocí vzdálenější konstrukce - 0:3. Heracles pak hrálo na obrovské riziko a hosté toho využili v závěrečné čtvrthodině ještě dvakrát - nejprve po dalším rohovém kopu hlavičkoval k levé tyči Shawn Adewoye a o dvě minuty později zkompletoval hattrick Min přízemním obstřelem kolem zoufalého brankáře Brouwera po katastrofální rozehrávce střídajícího Willemse.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles 0:0

03.05.2024 20:00

Góly: -

Fortuna si v minulém kole definitivně zajistila setrvání v nejvyšší soutěži i pro nadcházející ročník a teď proti ambicióznímu Go Ahead předvedla o něco lepší výkon než před týdnem proti jistě sestupujícímu Vitesse (2:3), ovšem i přes výraznou střeleckou převahu (26:6) gól nedala a s vyzyvatelem z Deventeru se tedy rozešla smírně v bezbrankovém poměru. V tabulce Eredivisie tedy zůstává na jedenácté pozici se šestatřiceti body.

Hosté znovu nepředvedli kdovíjak oslnivý výkon a v nejvyšší nizozemské soutěži nevyhráli popáté za sebou, i přesto si upevnili devátou pozici se třiačtyřiceti body a dvě kola před koncem drží před desátým Heerenveenem téměř nedostižný šestibodový náskok. První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl a za zmínku stojí jen pokus Willumssona z 23. minuty, který s přehledem zneškodnil pozorný gólman Koopmans.

Islandský špílmachr znovu zahrozil přesně po odehrané hodině, jenže tentokráte pálil příliš vysoko. V závěrečné půlhodině se však obrázek hry změnil a na trávníku byl mnohem aktivnější klub ze Sittardu. Nejprve v 63. minutě zahrozil Sierhuis, jenž pálil o několik decimetrů vedle levé tyče, vzápětí razantní hlavičku stejného hráče brilantně zneškodnil pozorný gólman De Lange.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nebezpečně napřáhl z hranice pokutového území Peterson, ovšem na bravurního De Langeho si nepřišel. Největší šance této páteční předehrávky 32. kola se zrodila až v 87. minutě, jelikož Rosier po rohovém kopu hlavičkoval do břevna.

Více informací k zápasu

Almere City - SC Heerenveen 1:1

03.05.2024 20:00

Góly: 47. Kornelius Hansen - 80. Osame Sahraoui

Heerenveen v předehrávce 32. kola plnil úlohu mírného favorita na půdě nováčka z Almere, ovšem po nezajímavém prvním poločase bleskově prohrával hned zkraje toho druhého. Postupem času se přeci jen dostal do tempa a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem srovnal, v předposlední minutě navíc mohl otočit vývoj z pokutového kopu, jenomže exekutor Thom Haye v klíčový okamžik selhal a na nerozhodném výsledku se tedy nic nezměnilo.

Fríský celek tak nedokázal odčinit nedávný debakl s PSV (0:8) a s velkou pravděpodobností se do play-off o předkolo Konferenční ligy neprobojuje, protože mu stále patří desátá příčka se sedmatřiceti body a za devátým Go Ahead i osmou Spartou zaostává o šest bodů, což se ve zbývajících dvou duelech bude stahovat velmi obtížně. Almere naopak po třinácté remíze v sezoně udělalo další krok k záchraně, a pokud Waalwijk v neděli neporazí Heracles, tak v Eredivisii zůstane s definitivní platností i nadále.

Domácí výběr je momentálně třináctý se čtyřiatřiceti body a muselo by se stát opravdu něco mimořádného, aby ještě sestoupil do Eerste Divisie. Úvodní poločas probíhal v hodně opatrném duchu a diváci se za celých pětačtyřicet minut nedočkali jediné přímé střely mezi tři tyče. Nicméně úderem druhého poločasu se vše změnilo, protože Almere ve 47. minutě poslal do překvapivého vedení Kornelius Hansen.

Dvaadvacetiletý norský záložník totiž převzal vynikající finální nahrávku od Peera Koopmeinerse a z první zamířil přímo do levého dolního růžku. Hosté to ale nezabalili a v 80. minutě přetavili svůj mírný tlak ve vyrovnávací gól, neboť z hranice šestnáctky napřáhl Osame Sahraoui a trefil se přímo k pravé konstrukci.

Za dalších sedm minut se ve vlastním pokutovém území dopustil nedovoleného zákroku Yoann Cathline a rozhodčí Vos okamžitě ukázal na penaltový puntík, jenomže obrovskou šancí pohrdl právě Haye, jehož nepříliš razantní pokus zneškodnil famózní brankář Bakker. Ve druhé nastavené minutě byl po přímé červené kartě vyloučen domácí Koopmeiners, avšak "Srdíčka" si při krátké početní výhodně žádnou solidní příležitost už nevypracovala.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
PSV Eindhoven
32
28
3
1
107 : 19
87
2
Feyenoord Rotterdam
32
24
6
2
85 : 24
78
3
FC Twente
32
19
6
7
60 : 33
63
4
AZ Alkmaar
32
18
7
7
64 : 36
61
5
AFC Ajax
32
14
10
8
69 : 59
52
6
NEC Nijmegen
32
13
11
8
62 : 47
50
7
FC Utrecht
32
13
10
9
46 : 43
49
8
Go Ahead Eagles
32
11
10
11
45 : 42
43
9
Sparta Rotterdam
32
12
7
13
48 : 47
43
10
SC Heerenveen
32
10
7
15
51 : 65
37
11
Fortuna Sittard
32
9
9
14
36 : 55
36
12
PEC Zwolle
32
9
8
15
43 : 64
35
13
Almere City
32
7
13
12
32 : 52
34
14
Heracles Almelo
32
9
5
18
41 : 70
32
15
RKC Waalwijk
32
7
7
18
36 : 52
28
16
SBV Excelsior
32
5
11
16
46 : 69
26
17
FC Volendam
32
4
7
21
31 : 79
19
18
SBV Vitesse
32
5
5
22
25 : 71
2

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
afc ajax

Gratulujem PSV rešpekt za úvod sezóny

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
jáá

Zaslouženě

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
AjaxFans

Ale no tak hoši Komu vlastně fandite?

Reagovat
jáá

Já jsem rád že jsme se vyhrabali z tý zóny sestupu. Teď jsem zvědavý kdo nás bude vůbec trénovat, jak se změnit pozice ve vedení, jak bude vypadat tým, natož hra.

Reagovat
VeraVarga

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele