základní část, 32. kolo
05.05.2024 20:00 CET
5 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Santiago Giménez (© AFP)

Feyenoord deklasoval Zwolle, mistrovský titul ale neobhájí

Feyenoord potvrdil úlohu jasného favorita ve 32. kole a na stadionu De Kuip nedal šanci nováčkovi ze Zwolle, kterého rozdrtil ve vysokém poměru 5:0. Rotterdamský gigant vyhrál v nejvyšší nizozemské soutěži popáté za sebou a aktuálně je zcela jasné, že obsadí konečné druhé místo, které mu zaručuje přímou účast v základní skupině Ligy mistrů pro příští ročník. Za mistrovským PSV totiž zaostává o devět bodů, naopak před třetím Twente má obrovský patnáctibodový náskok.

PEC i přes tuto vysokou porážku může být se svým působením v tomto ročníku spokojeno, protože po pondělní porážce Excelsioru s Nijmegenem (0:3) si udrželo prvoligovou příslušnost i pro nadcházející sezónu. Doposud posbíralo pětatřicet bodů a patří mu dvanáctá příčka, přičemž právě před šestnáctým Excelsiorem drží nedostižný devítibodový odstup. Svěřenci trenéra Arnheho Slota dle očekávání dominovali na trávníku od samého začátku.

Do vedení se mohli dostat již po necelých dvou odehraných minutách, avšak prudkou hlavičku slovenského krajánka Hancka vyboxoval famózní brankář Schendelaara ještě na brankové čáře do bezpečí. Domácí se přeci jen dočkali důležitého vedoucího gólu krátce po odehrané půlhodině, když japonský šikula Ayase Ueda obdržel finální přihrávku do volného prostoru od Igora Paixãa a z otočky chladnokrevně rozvlnil síť.

Rotterdamský gigant zvýšil svůj náskok za dalších osm minut. Tentokráte se prosadil chorvatský křídelník Luka Ivanušec, neboť s notnou dávkou štěstí tečoval ránu Timbera z necelých pětadvaceti metrů doprostřed branky do protipohybu bezmocného Schendelaara. Domácí celek chtěl navýšit svůj náskok krátce po změně stran, kdy rozhodčí Nagtegaal nařídil v jeho prospěch pokutový kop, ale v klíčový okamžik selhal Ueda, který z penaltového puntíku nepřekonal vynikajícího strážce PEC.

Nicméně domácího favorita tento okamžik v žádném případě nepoložil a přesně v polovině druhého dějství svou druhou penaltu již proměnil. Nedovoleného zákroku na Stengse se dopustil Van Polen a střídající mexický klenot Santiago Giménez s přehledem napálil balón k levé tyči - 3:0.

Od tohoto okamžiku se tento nedělní duel spíše dohrával, ovšem Feyenoord v závěrečné čtvrthodině přidal ještě další dvě trefy. Nejprve se prosadil Lutsharel Geertruida dorážkou z bezprostřední blízkosti do bližšího spodního růžku a za další dvě minuty uzavřel gólový účet svým druhým zásahem v utkání Giménez díky skákavému projektilu z deseti metrů kolem naprosto zoufalého Schendelaara.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele