Everton bude mít nového majitele, liverpoolský klub převezme společnost Friedkin Goup

Dnes, 17:40
Aktuality
Goodison Park (© AFP)

Anglický klub Everton mění po dlouhém vyjednávání majitele. Společnost Friedkin Goup se sídlem v Texasu se dohodla se současným většinovým vlastníkem Farhadem Moshirim na odkupu jeho podílu. Informoval o tom klub s tím, že transakci ještě musí schválit anglické fotbalové orgány.

Investiční skupina Friedkin Group, která spoluvlastní i AS Řím, se s Moshirim na odkupu jeho podílu ve výši 94 procent rámcově dohodla už v červnu. O měsíc později ale jednání nečekaně skončila. Nyní obě strany ve stručném prohlášení oznámily dohodu na podmínkách prodeje.

"Nyní se soustředíme na získání potřebných schválení k dokončení transakce. Těšíme se, že přineseme klubu stabilitu a podělíme se o naši vizi jeho budoucnosti," uvedli zástupci Friedkin Group.

Everton začal po červnovém ukončení rozhovorů s Friedkin Group jednat o prodeji s americkým podnikatelem Johnem Textorem. Ten už má ale podíl v konkurenčním klubu Premier League Crystal Palace, což legislativa soutěže neumožňuje. Svých akcií se proto snažil zbavit.

Už začátkem roku ztroskotaly plány na převzetí Evertonu americkou společností 777 Partners, která už má v portfoliu i FC Janov, Standard Lutych, FC Sevilla a Melbourne Victory.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
SunFells

@David_Ornstein

Rodri expected to miss significant period with serious knee injury. Manchester City midfielder suffered problem in #MCFC’s draw vs Arsenal. Duration not confirmed - tests continue - but 28yo Spain int’l set for long absence. W/ @polballus @TheAthleticFC

Dost komplikace pro ně, když ještě zohledním, že se rozhodli nepodpořit Haalanda alternativou a prodali si Delapa.

Reagovat
Jesfey

Četl jsem o ACL a konci sezóny. Snad to bude, jak píšeš ty.

Reagovat
SunFells

Nemyslím si, že tím Ornstein chce vyloučit ACL.

Reagovat
Mastný Chobot

Hmmmm

Reagovat
Maximm9

Verim, ze tohle jeste Pepek nejak zalepi, ale pokud se jim do toho zrani nejak Haaland u ktereho je tradice, ze vypadne na par tydnu, tak budou s hromadou zapasu co ted prijde v riti.

Vy nemate Odegaarda a oni Rodriho. Sily vyrovnane

Reagovat
Emmett Brown

Tak a teraz šup šup predať AS arabom.

Reagovat
Zaschrona

Jak moc je tahle varianta reálná? Je to přání fandů nebo o tom píší i relevantní zdroje?

Reagovat
Zaschrona

Nevěřím tomu. Tutově to ještě nějak nedopadne a Moshiri to bude vlastnit, a kašlat na to, navždy.

Reagovat
Salfovic

Brno se Bartoňka nakonec taky zbavilo, musíš být trošku optimista.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele