FA Cup se bude hrát od příští sezony bez opakovaných zápasů

18.04., 14:36
Aktuality
Trofej pro vítěze FA Cupu (© FA Cup)

Anglický pohár se bude hrát od příští sezony už od prvního kola bez opakovaných zápasů, které byly v případě nerozhodného výsledku v této nejstarší světové fotbalové soutěži tradicí. Změnu, která je součástí šestileté dohody s Premier League, dnes oznámila pořádající Fotbalová asociace (FA).

Až do roku 2000 se v Anglickém poháru, jenž se hraje od roku 1871, opakovaly nerozhodné zápasy ve všech fázích včetně finále. Poté byly kvůli nahuštěnému kalendáři opakování postupně rušena až do současného stavu, kdy se už nehrají od pátého kola, tedy osmifinále. Nyní opakování zůstanou pouze v předkolech, v nichž hrají týmy z páté až desáté nejvyšší soutěže.

Postupné odebírání opakovaných zápasů v minulosti někteří komentátoři kritizovali a poukazovali na snižování významu pohárové soutěže. FA i Premier League nicméně po nejnovějších změnách hovoří o "posílení" FA Cupu: všechna kola se budou nyní hrát o víkendech, ve 4. a 5. kole a čtvrtfinále navíc bez konkurence zápasů Premier League.

Fotbalová asociace změny odůvodnila mimo jiné úpravami soutěží UEFA, v jejichž základní fázi týmy od nového ročníku místo dosavadních šesti odehrají osm utkání.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Man__United

Pro velké kluby je to dobrá zpráva, ale pro ty týmy z nižších soutěží to je na nic, díky opakovaným zápasům si mohli vydělat hodně peněz

Reagovat
Vsadim gule

Zas pokud se menším týmu povede v zapase uhrát remíza s týmem třeba z PL, tak v prodlouzeni nebo na penalty se muže stát všechno. Tím se jim zvedá možnost postupu

Reagovat
fenixLFC

To je sice pekne, ale jeden zapas na old trafford, emirates, anfielde alebo dalsich mozu mat zahojeny rozpocet na niekolko rokov dopredu alsbo im umozni zasadne investicie do infrastruktury. To ma dlhodobo vacsi dopad ako jeden postup

Reagovat
Vsadim gule

Jak ti muže jeden zapas venku, i kdyby na místech kde pises, zajistit rozpočet? A ještě na roky dopředu? Zase tady neblazneme. Dejme tomu doma napálí ceny vstupenek. Ale i tak je to spis příjemný privydelek, než co ty pises.

Reagovat
fenixLFC

lol, vobec oni sa totiz listky zo zapasu vonku delia napoly (u tych mensich klubov ked sa hra tak im tim z PL casto necha vsetko). a ked hras na stadione pre 60K ludi tak to je obrovsky prijem. schvalne si najdi vyhlasenia veducich tych malych timov, kazdy jeden sa vyjadri ze tie prachy im zasanovali rozpocet na x sezon alebo umoznili investovat do infrastruktury

Reagovat
Vsadim gule

Leda pokud jako malý tým beres tým ze 4.-5. ligy.

Reagovat
O.Giroud

A Mickey Mouse už zrušili?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele