FA vyšetřuje, zda potrestaný Tonali sázel na fotbal i v Newcastlu

04.11.2023, 13:15
Aktuality
Sandro Tonali (© AFP)

Anglická fotbalová asociace zahájila vyšetřování suspendovaného záložníka Newcastlu Sandra Tonaliho, aby zjistila, zda porušoval pravidla o sázení i po letním příchodu do Premier League. Třiadvacetiletý italský reprezentant dostal v říjnu od domácí federace zákaz činnosti na deset měsíců za sázení na fotbal. FIFA trest potvrdila celosvětově.

Tonali při vyšetřování přiznal, že v minulosti sázel na fotbal, navíc i na zápasy Brescie a AC Milán v době, kdy za ně hrál. V létě přestoupil z milánského klubu za 55 milionů liber do Newcastlu a FA chce nyní zjistit, zda v sázení pokračoval i poté.

Sportovní ředitel Newcastlu Dan Ashworth se pro BBC nechal slyšet, že si není jistý, zda Milán o Tonaliho závislosti na hazardu a sázení věděl už v době, kdy ho prodával. "Byl to pro nás obrovský šok, obrovské překvapení. Nikdy jsme se s něčím takovým nesetkali. Přišlo to z ničeho nic," řekl. "Je těžké říct, co jiné kluby věděly nebo nevěděly. My se můžeme soustředit jen na naše interní vyšetřování," dodal.

Milánský klub na přímý dotaz BBC odpověděl, že se o obviněních proti Tonalimu dozvěděl až nyní z médií. Žádné další informace prý klub nemá.

Tonali odehrál za Newcastle jen 12 zápasů, než přišel desetiměsíční zákaz činnosti. V sázkařské aféře, která zasáhla italský fotbal, dostal trest celkem na 18 měsíců. V rámci dohody s italským svazem a prokuraturou si osm měsíců odpyká alternativním způsobem a absolvuje terapii. Reprezentační kolega Nicolo Fagioli byl suspendován na sedm měsíců. Další hráč národního týmu Villy Zaniolo z Aston Villy je ještě vyšetřován, zřejmě ale vyvázne bez trestu, protože nesázel na fotbal.

Autor: ČTK

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na nic jsem nesázel a ty částky taky nesouhlasí

Reagovat
Mimalu

Arsenal U18s’ game away to Brighton today was postponed after the team bus travelled to Bournemouth instead of Brighton.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Mass

U nás Turnov/Trutnov, v Anglii Bornemouth/Brighton?

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kejza

Reagovat
bobis21

Z toho pak budou předpokládám taky vinit AC?

Reagovat
kissak

Tvl to jsou fakt už kokoti, přiznal se, chce spolupracovat dokonce bude šířit osvětu jaké je hazard svinstvo a FA je to stále málo.

Reagovat
Beros

Podle mě jde spíš o zákaz činnosti v Newcastlu... Jestli se prokáže, že v Newcastlu nevsázel, bude mít zákaz jen v mezinárodním fotbale, ne?

Reagovat
kissak

Však dostal celosvětový zákaz, proč to ještě dál řešit a rozmazávat.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
exot12

Takže porušil pravidlá v Taliansku a dostal trest čo je OK. Ak porušil pravidlá v Anglickú, mal by byť bez trestu?

Reagovat
kissak

Dostal 10ti měsíční distanc od profi fotbalu bez ohledu na to kde hraje.

Reagovat
exot12

Za porušenie pravidiel v Taliansku…

Reagovat
Beros

Podle mě se řeší to, že kdyby po přestupu už nevsázel, mohl by za klub nastupovat...

Reagovat
Remt

To co jsi napsal je úplná hloupost ne? To jako může porušovat pravidla, pak si předstoupí do jiné ligy a je to ok?

Reagovat
Vinci

je to totální blbost no hlavně s touhle logikou by teda zatím dostal trest za něco, o čem se ještě nebi ze udělal

Reagovat
Beros

Dostal trest za sázky v Itálii, teď se řeší, jestli vsázel i v Anglii... Vím, že si to měl Newcastle pošéfovat, ale jestli vsázel jen v Itálii, tak přece je docela kruté, aby si Newcastle vyžral trest za něco, co udělal jinde... Ale jo, asi je to hloupost a bude si to muset Newcastle vyžrat místo AC...

Reagovat
Salfovic

Jděte už do prdele, čuráci.

Reagovat
icefish

Je to vrchol pokrytectví, rejzovat miliardy od sazkoveho průmyslu, lepit si to všude na dresy a následně drtit hráče, kteří do toho spadnou tím, ze jim místo odvykacek a pomoci zabráníš pracovat (hrát). S výjimkou sázení na svoji prohru/karty/jednoduche události by se to mělo řešit jinak. Alibismus a svinstvo, hlavně ze prachy tečou

A mimochodem - ve svém okolí mám 2 gamblery, kterým sázení zničilo život. Ale stejně jako s cigarama a alkacem, hlavní je daň, zbytek je ok následky ale stojí stát víc, jen by někdo musel chtit myslet dal než za první volby… neřešitelný.

Sorry za ten výlev, jsem z toho zhnusenej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele