Fàbregas si ujasnil priority, z pozice asistenta hodlá povýšit na roli hlavního trenéra

18.04., 19:49
Aktuality
Cesc Fàbregas (© Como 1907)

Cesc Fàbregas loni v létě pověsil kopačky na hřebík, rychle se vrhl na trenérské řemeslo a do budoucnosti má velké plány. Někdejší španělský záložník si stanovil pracovní priority a v dohledné době chce být znovu hlavním kormidelníkem.

Fàbregas za sebou má skvělou aktivní kariéru, během níž hrával za Barcelonu, Arsenal, Chelsea a AS Monaco a v roce 2010 se se španělskou reprezentací stal mistrem světa. Závěrečný rok strávil v druholigovém italském Comu, loni pověsil kopačky na hřebík a v klubu z Apeninského poloostrova nastoupil jako trenér.

Nejprve vedl juniorský tým, v listopadu se na pět týdnů ujal kormidla áčka a u toho pokračuje jako asistent Osiana Robertse.

"Nikdy nevíte, co přinese budoucnost, já ale mám jasno a chci být hlavním trenérem. Půjdu svojí vlastní cestou a mám i jednoznačný cíl, jednoho dne bych chtěl trénovat v Premier League a s nějakým tamním klubem hrát Ligu mistrů," nastínil své ambice.

"Ovšem je třeba jít postupně a krůček po krůčku. Cítím, že na funkci hlavního kouče jsem připraven, jako asistent nemám velké slovo a tuhle roli příliš dlouho zastávat nechci. Každopádně vím, že mě čeká ještě dlouhá cesta. Za šanci v Comu jsem vděčný, je to privilegium, jehož se mi dostalo a v klubu jsem šťastný," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.es

Komentáře (3)

Přidat komentář
Mass
Reagovat
Sosi

To je clanek panecku

Reagovat
Noke

Mladičký trenér Fabregas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele