FAČR se ohradil proti Berbrovým výrokům u soudu

26.10.2023, 20:12
Aktuality

Fotbalová asociace ČR se ohradila proti výrokům bývalého místopředsedy Romana Berbra, který ve středu před soudem zabývajícím se korupční kauzou zkritizoval současné vedení FAČR. Někdejší funkcionář mimo jiné tvrdil, že současný předseda asociace Petr Fousek není schopný dělat rozhodnutí a nechává problémy vyhnít. Fousek v prohlášení uvedl, že zatímco on je ve výkonném výboru UEFA, Berbr sedí u soudu mezi obžalovanými.

"Dost často mám pocit, že se tady hledí na fotbal za mě jako na nemocný a na fotbal nyní jako na správný. Já to tak nevidím," uvedl mimo jiné Berbr, který se s dalšími lidmi zpovídá z obžaloby z korupce a ovlivňování zápasů druhé a třetí ligy v letech 2019 a 2020.

"Demokracie je slovo, za které Petr Fousek schovává svou neschopnost. Našel jsem si takové slovo - decidofobie. To je, když se člověk děsí špatného rozhodnutí a jak je ochromený k provedení jakéhokoliv rozhodnutí, často rozhodnutí odkládá. To je typický současný předseda: kdyby mohl, všechny problémy by nechal vyhnít," řekl Berbr.

Také tvrdil, že Fousek podle něj u soudu lhal nejvíc z dosud vyslechnutých svědků. Zároveň Berbr zkritizoval i současné místopředsedy FAČR, kteří podle něj udělají za týden tolik práce, kolik on stihl za jeden den.

Asociace se proti jeho výrokům ohradila. "Je paradoxní, že se mě snaží pošpinit někdo jako Roman Berbr. Vnímám to naopak jako kompliment, že asociace pracuje jiným způsobem, než je jeho představa. Svoje názorové oponenty koneckonců vždycky dehonestoval. Fotbal Romana Berbra není mým fotbalem," uvedl na webu FAČR Fousek.

"Necítím potřebu se dramaticky obhajovat právě po slovech Romana Berbra. Zatímco já jsem dostal český fotbal po mnoha letech do výkonného výboru UEFA, on sedí na lavici obžalovaných u soudu," dodal Fousek, který byl spolu s novým vedením FAČR zvolen předloni v červnu.

Asociace připomněla, že je v kauze vedena jako poškozená strana. "Respektujeme, když si někdo myslí, že změny mohly být rychlejší nebo razantnější. Ale slova o neakčnosti, nerozhodnosti nebo dokonce hnití asociace považujeme za urážku svazu, předsedy, všech kolegů a celého fotbalového hnutí," uvedl místopředseda FAČR Jiří Šidliák.

"Máme za sebou dobrou práci, i když se někdy něco také nepovedlo. Nikdy ale nebudeme pracovat stylem jako v kauzách 'Šváb' nebo 'Dezinfekce'," připomněl Šidliák některé aféry z minulosti.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Sosi

A tak hájí se FAČR nebo Fousek?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele