Fenerbahçe nasadilo do Superpoháru juniory, po minutě odešli ze hřiště

07.04., 22:49
Aktuality
Fanoušci Trabzonsporu vtrhli na hřiště (© AFP)
Pouze minutu trvalo dnešní utkání tureckého fotbalového Superpoháru. Fenerbahçe do zápasu proti městskému rivalovi Galatasarayi nasadilo tým do 19 let a jakmile inkasovalo od argentinského útočníka Maura Icardiho, mladí hráči trávník opustili. Šlo o protest klubu proti údajně nespravedlivému zacházení od vedení tureckého fotbalu.

Fenerbahçe před zápasem žádalo, aby Superpohár řídil rozhodčí ze zahraničí. Rovněž chtělo utkání přeložit, protože ho ve čtvrtek čeká čtvrtfinále Evropské konferenční ligy proti Olympiakosu. Turecká fotbalová federace podle agentury AFP oba požadavky zamítla.

"Je třeba hodiny tureckého fotbalu znovu nařídit," uvedl šéf Fenerbahçe Ali Koc na tiskové konferenci před zápasem. Klub podle něj přišel o řadu titulů pochybným způsobem. Koc také odsoudil zákulisí, odkud se prý rozhoduje o dění v lize prostřednictvím rozhodčích.

Devatenáctinásobný turecký mistr cítí křivdu také po nedávném ligovém utkání na hřišti Trabzonsporu, po němž hráče Fenerbahçe slavící výhru napadli na trávníku domácí fanoušci. Trabzonspor byl potrestán uzavřením stadionu na šest zápasů, po odvolání mu federace snížila trest na čtyři utkání.

Potrestáni však byli také dva hráči Fenerbahçe za to, že se zapojili do potyček s fanoušky. Istanbulský klub kvůli skandálnímu zápasu zvažoval odstoupení ze soutěže, ale nakonec se rozhodl pokračovat. V ligové tabulce je na druhém místě o dva body za Galatasarayem.

Superpohár se měl původně hrát 29. prosince v Rijádu. Na poslední chvíli byl ale odložen, protože Saúdové odmítli povolit dresy s politickými hesly. Oba týmy chtěly na oslavu stého výročí Turecké republiky absolvovat rozcvičení v dresech s podobiznou Mustafy Kemala Atatürka, zakladatele moderního Turecka.

Autor: ČTK

Komentáře (26)

Přidat komentář
fabec1222

To se vědělo dopředu, že odejdou? Dalo se vsadit na soupeře?

Reagovat
8lampard8

Vedelo. Byla tu i expreska

Reagovat
Kucka

Reagovat
SpecialOne

Kurz 2.15.

Reagovat
GabrielBatistuta

To bude vyplaceno za 1,00, ne?

Reagovat
Kily

jj, nedohráno

Reagovat
fabec1222

Nebude kontumace?

Reagovat
GabrielBatistuta

Kontumace bude, ale sazkovky uz to v ty dobe budou mit vyplaceny za 1.

Reagovat
Greny

Na protočení netu parádní zapas

Reagovat
Salfovic

Proč vůbec hrají superpohár před koncem sezony

Reagovat
inferno08

Kdybych četl články, což samozřejmě nedělám, tak bych ti napsal, že se původně mělo hrát v prosinci v Arábii, jenže to bylo zrušeno, protože Turci chtěli mít na dresech politický hesla... Pak bych ti ještě napsal, že to je úplně poslední odstavec v článku.

Reagovat
ratusek

ale jelikož si článek samozřejmě nečetl, tak mu nic z toho vlastně napsat ani nemůžeš

Reagovat
inferno08

Bohužel no

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Acquanni

Už jsem se lekl a viděl na první dobrou "Kdybys četl články".. Díky bohu, žes to nenapsal, takovou propagandu nechceme

Reagovat
Greny

Ono to bylo i na ten prosinec odložený ne ???

Reagovat
Kejza

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
krisa

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
Spalovač šancí

To je předehrávka ...

Reagovat
celeb

Rozcvicovanie s portretom Ataturka nie su ziadne politicke hesla. Je to v celom Turecku uznavany otec naroda, vojak, ktory zachranil kolabujucu osmansku armadu pred spojenymi vojskami Grekov, Britov a Francuzov. Nasledne zalozil moderny SEKULARNY stat, zmenil pismo na latinku, atd.

Tipujem, ze Saudov sral prave ten SEKULARNY stat.

Reagovat
inferno08

No oni tam Turci chtěli mít slogany jako "How happy is the one who says I am a Turk"... Do toho Arábie trvala na tom, že během ceremonie musí hrát její hymna Prostě magoři všichni.

Reagovat
Seydou Doumbia

proč tam potom chtěji kebabogly aby tam hráli superpohár?

Reagovat
celeb

Spanieli tam maju superpoharovy miniturnaj, zrejme sa tam oplati chodit.

Skoda, ze svedsky nechceli.

Reagovat
GrimeBaller98

Zruste celou tuhle klaun ligu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele