FIGO SE NEPOHODL SE SCOLARIM

16.03.2003, 15:28
Aktuality
Portugalskou fotbalovou scénu rozhýbal výrok Luise Figa, podle nějž by v portugalském národním týmu nemělo být místo pro naturalizované hráče. Konkrétně má na mysli Deca, narozeného v Brazílii, který přijal portugalské občanství a kouč Luis Felipe Scolari, mimochodem Brazilec, s ním počítá do reprezentace...

Páteční vydání portugalských novin tak mělo o zprávu číslo jedna postaráno, nejprodávanější deník Record událost ještě zveličil tím, že na úvodní straně otiskl obrázek Scolariho otočeného k Figovi zády. "Národní hymnu se sice můžete naučit, musíte se však jako Portugalec i cítit," prohlásil záložník Realu Madrid a největší hvězda portugalského národního týmu v deníku O Jogo. "Pokud jste patriot, měl byste hrát jen za svou zemi," dodal Figo. Dále také řekl, že v cizině narození hráči pak zabírají místo domácím hráčům a brzdí tak vývoj jejich talentu.

Anderson Luis de Souza, který používá přezdívku "Deco", hraje za FC Porto, v Portugalsku žije od roku 1997 a nedávno přijal druhé občanství. Dostal se tak i do plánů kouče národního týmu Portugalska, kterým je Luis Felipe Scolari, trenér loňských brazilských mistrů světa.

Scolari je uznávaná osobnost a do svých rozhodnutí si nikým nenechá mluvit, ani hvězdou svého týmu. Figovi naznačil, že pokud s ním nesouhlasí, má právo se reprezentace vzdát. "Sestavit reprezentační mužstvo mám v kompetenci já, nikoli hráči. Nenechám se nikým ovlivňovat," reagoval Scolari.

K této události se vyjádřil také Pelé, který v rozhovoru pro jednu soumromou rozhlasovou stanici řekl: "Pokud je Deco dobrý a přijal portugalské občanství, protože miluje Portugalsko, proč by neměl hrát?" Svého reprezentačního debutu se Deco zřejmě dočká 29. března, kdy Portugalsko čeká v Portu přátelský zápas. Ironií osudu je, že jeho soupeřem bude právě Brazílie...

Autor: Petr Starý

Komentáře (8)

Přidat komentář
antimadrista

Figo je problémovej parchant.

Reagovat
Josifek

Tak tííím si nejsem jistej,je možná trochu namyšlenej,ale neni to parchant...Když hrál za Barcu tak byl pro katalasku bůh,a ted je to parchant.Musíš pochopit,že fotbalisti zkrátka choděj za lepším!!!

Reagovat
HOST*

Figo byl dobrej když hrál za BArcelonu,teď je to namyslenej hnup kterej v realu nema co dělat. Dostava se jen na centry a přímaky a to jeste nepravem jeto ubožák

Reagovat
smazaný uživatel

Po velmi slušné podzimní části teď Figo trochu uvadá, i když ve Villarrealu patřil k těm lepším. Musím s ním ovšem souhlasit. Strašně nesnáším Olisadebeho za Poláky nebo Asamoaha za Němce. Díky Bohu, že se nám před pár lety nepodařilo přetáhnout Ašanina. Tito hráči tam prostě nemají co dělat (nejsem rasista). Vždycky jśem rád sledoval národní týmy, protože tam je to férovka, nerozhodují finance. Tímto si svoji reputaci dosti výrazně kazí. Luis by se mohl repre vzdát, jeho ušetřené síly bychom v Madridu uvítali.

Reagovat
HOST*Lukas

Figu je ten nejlepší hráč na světě. A není namyšlený jen mu něco někdy ulítne jako každému z nás!!!! i tobě!!! A když dá někdo svému 1. klubu při jeho úpadku 400 000 marek tak je to pro mě frajer.....

Reagovat
HOST*

nebud na nej nas.. Ja ho sice nemam rad,ale je dobrej.Nikdo se na nej v Portugalsku nevyrovna,jenom trochu Rui Costa.

Reagovat
smazaný uživatel

Figo is the best player in the world!

Reagovat
smazaný uživatel

Proste je najlepsi!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele