FORTUNA:LIGA - preview 19. kola: Spartu čeká derby

11.02.2023, 09:05, aktualizováno 12.02.2023, 08:55
Previews
Ladislav Krejčí (© AFP)

Slavia si poradila s Brnem a dnes bude sledovat, jak si povedou konkurenti v boji o titul - Plzeň je jasným favoritem souboje s Českými Budějovicemi, Spartu čeká proti Bohemians na první pohled mnohem náročnější úkol. Pardubice se pokusí letos podruhé vykrást Mladou Boleslav, Olomouc si to rozdá s Hradcem...

Sigma Olomouc - FC Hradec Králové

neděle 15:00

Po dvou náročných zápasech chce olomoucká Sigma konečně naplno bodovat. Hanáci na Andrově stadionu přivítají Hradec Králové, který za dvě jarní kola získal o jeden bod víc, poslední utkání se mu ale moc nepodařilo.

Olomouc se na konci ledna prezentovala slušným výkonem proti pražské Spartě, který jí vynesl bod za remízu 1:1. Smírně se Hanáci rozešli také s uherskohradišťským Slováckem, s nímž plichtili bez branek. Mezitím se ovšem přes Sigmu v tabulce přehnali Bohemians, kteří tak mužstvo kouče Václava Jílka odsunuli na páté místo.

Vzhledem k tomu, že v neděli se na Hané ukáže šestý Hradec, čeká Sigmu důležité utkání. "Stačí dvakrát zakolísat, můžeme se tabulkou propadnout a hrát o záchranu, což nikdo z nás nechce. Chceme se držet co nejvýš. Body se Spartou a Slováckem nám pomohly k tomu, že je v kabině lepší nálada. Teď už to jen potvrdit," burcuje stoper Olomouce Jakub Pokorný.

Také Hradec oproti postavení po podzimní části ročníku klesl na úkor Bohemky o jednu pozici níž. Právě s mužstvem z vršovického Ďolíčku se "Votroci" utkali naposledy. Vytvořili si sice řadu šancí, branky ale dávali pouze Pražané. Východočeši tak nenavázali na nečekaný skalp Plzně a prohráli počtvrté z posledních pěti ligových kol.

Asistent hlavního trenéra Votroků Stanislav Hejkal prozradil, na čem by Hradec měl zapracovat. "Neustále si říkáme, že nesmíme vytvářet standardní situace pro soupeře. První gól s Bohemkou byl po naprosto zbytečné standardce, v Plzni jsme inkasovali z rohového kopu. V tomto ohledu si chceme pohlídat také začátek utkání, je to alfa a omega našeho výkonu," upozorňuje pravá ruka lodivoda Miroslava Koubka.

V Olomouci budou Východočeši postrádat obránce Ondřeje Ševčíka, záložníka Jakuba Kučeru a útočníka Daniela Vašulína. Nejistý je také start nejlepšího střelce týmu Filipa Kubaly, který vynechal duel s Bohemians. Sigma postrádá brankáře Matúše Macíka a pravého beka Juraje Chvátala.

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Trefil - Pokorný, Beneš, Vraštil - Zifčák, Breite, Ventúra, Zmrzlý - Fortelný - Růsek, Chytil

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Reichl - Klíma, Čihák, Leibl - Gabriel, Kodeš, Smrž, Rada, Novotný - Ryneš, Koubek

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.47 - 4.97

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

FK Mladá Boleslav - FK Pardubice

neděle 15:00

Mladá Boleslav i Pardubice získaly po zimní přestávce shodně jediný bod. To rozhodně není něco, čím by se mužstva pyšnila. Ve vzájemném klání tedy budou usilovat o vylepšení své pozice v tabulce. Nůž na krku mají především Východočeši, kteří zůstávají poslední.

Pardubice minulý týden otevřely nový stadion, slavnost jim ale trochu překazila Slavia, která Východočechy porazila a ponechala je na dně tabulky. "Všichni cítíme tlak. Chtěli jsme už se Slavií uhrát body. Ukázali jsme si, že to jde s i tak silným soupeřem. Neztrácíme hlavu, ale víme, že už v každém utkání musíme bodovat. Z Mladé Boleslavi chceme odvézt všechny tři," prohlásil stoper Robin Hlaváč.

Veselo není ani ve městě, v němž se vyrábí škodovky. Středočeši po bezbrankové remíze s Brnem podlehli poměrem 4:1 pražské Spartě a klesli do spodní poloviny tabulky. "Prohru na Spartě jsme si vyhodnotili tak, že musíme zlepšit produktivitu a pokračovat v podobně aktivní hře. Pardubice mají dobře složený mančaft s hodně šikovnými kluky, zápas s nimi nebude jednoduchý, my ovšem hrajeme doma a tři body potřebujeme. Tým máme dobře připravený a pozitivně nastavený," vzkázal trenér Boleslavi Pavel Hoftych.

Zatímco domácí netuší, zda jim proti Pardubicím pomůže křídelník Antonín Vaníček, Východočeši dál postrádají zraněné středopolaře Jana Jeřábka s Tomášem Solilem.

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Mikulec - Donát, Karafiát, Suchý - Tomič, Kubista, Mareček, Fulnek - Kušej, Škoda, Ladra

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Niţă - Icha, Hranáč, Vlček, Helešic - Vacek - Pikul, Janošek, Hlavatý, Tischler - Černý

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.23 - 6.45

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice

neděle 15:00

Před dvěma týdny se Plzni nepovedlo vyzrát na soupeře vyznávajícího černou a bílou barvu. V 19. kole už ale Viktoria nehodlá zaváhat. Zvlášť, když do Štruncových sadů dorazí České Budějovice, které už tři ligová kola čekají jak na body, tak i na góly.

Plzeň do roku 2023 vstupovala jako průběžně vedoucí celek ligy, vedení ovšem po prohře s Hradcem Králové rychle ztratila. Dobře to se Západočechy nevypadalo ani před týdnem v Brně, kde 50 minut prohrávali. Po změně stran se jim nicméně podařilo obranný val Moravanů prolomit. Stane se obrat pod Špilberkem pomyslným zvratem i pro další průběh ročníku?

Částečnou odpověď na vznesenou otázku může poskytnout již nedělní střetnutí s Jihočechy. "České Budějovice hrají pořád v podstatě stejně, mají stejnou osu. V poháru s Hradcem to prostřídaly a stejně vyhrály. Uvidíme, jak se jejich trenéři rozhodnou pro sestavu, ale pro nás zůstává vše stejné. Hrajeme domácí zápas a rozhodně doma body ztrácet nechceme. Budějovice musíme porazit," prohlásil asistent hlavního trenéra Plzně Pavel Horváth.

Někdejší záložník Viktorie upozornil na nedávný úspěch Dynama v MOL Cupu, v němž přes královéhradecké "Votroky" postoupilo do čtvrtfinále poháru. Jinak se však Budějovicím po zimní přestávce moc nedaří. V nejvyšší soutěži podlehly jak uherskohradišťskému Slovácku, tak i libereckému Slovanu. Za zmíněné nezdary může mimo jiné impotence v útoku. V lize se Jihočeši do černého trefili naposledy na začátku listopadu proti Brnu.

Podle obránce Martina Sladkého je třeba, aby Budějovice byly ve Štruncových sadech pozorné i na druhém konci hřiště. "Musíme zapracovat za defenzivě. Základ je nedostat gól. Plzeň je dopředu silná, my tedy musíme ukázat, že táhneme za jeden provaz. Jedině tak můžeme pomýšlet na úspěch," vzkázal odchovanec Viktorie.

V Plzni si Dynamo bude muset poradit bez útočníka Quadriho Adebaya Adedirana. Zimní posila totiž viděla proti Liberci červenou kartu. Viktoria přišla v Brně o klíčového středopolaře Lukáše Kalvacha, jenž se zařadil na seznam zraněných po bok útočníka Jana Klimenta. Stav forvarda Západočechů se nicméně lepší. Totéž platí o záložníkovi Janu Sýkorovi i pravém obránci Radimovi Řezníkovi, kteří již trénují s hlavním týmem.

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Staněk - Havel, Pernica, Hejda, Jemelka - Květ, Bucha - Kopic, Vlkanova, Mosquera - Chorý

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Janáček - Čolić, Havel, Králik, Skovajsa - Sladký, Čavoš - Hora, Hellebrand, Potočný - Škoda

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.29 - 18.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha

neděle 18:00

Doby, kdy Bohemians představovali pro pražskou Spartu snadné sousto, jsou pryč. Vršovičtí v několika posledních střetnutích městského rivala pořádně potrápili a zatopit mu chtějí i nyní, pyšní se navíc vynikající formou. Na titul aspirující Letenští se tedy v Ďolíčku asi pořádně zapotí.

V tak skvělý vstup do druhé poloviny ročníku nedoufali snad ani fanoušci Bohemky. Jejich oblíbený celek si poradil jak s Teplicemi, tak i s Hradcem Králové. Nový brankář Martin Jedlička udržel dvakrát čisté konto, jeho spoluhráči v poli pak vsítili v součtu čtyři góly. Díky tomu všemu se Vršovičtí v ligové tabulce posunuli na čtvrté místo a dál pokračují v solidních výkonech, které předvádí víceméně celou sezonu.

Sami "Klokani" dobře vědí, že prožívají výborný ročník. "Kdyby nám před rokem někdo řekl, že po 18 kolech budeme čtvrtí, moc bychom mu nevěřili. Je vidět, že od loňské baráže jsme ušli určitou cestu, že jsme se zvedli. Nikdy nelítám v oblacích, ale říkat, že nechceme udržet současnou pozici, by bylo zbabělé. Skončit v první šestce by byl pro Bohemku velký úspěch, k tomu je však dlouhá cesta. Teď nás čeká Sparta a další těžké zápasy," řekl trenér Bohemians Jaroslav Veselý.

Na druhém břehu řeky Vltavy taková spokojenost po uplynulých zápasech nepanuje. Sparta po zimní pauze nejprve remizovala v Olomouci, kde navíc přišla o zraněného útočníka Tomáše Čvančaru. V minulém kole nezačali Letenští dobře duel s Mladou Boleslaví, tu nicméně nakonec porazili. Každopádně ideální výkony družina kouče Briana Priskeho dál nepředvádí. Navíc na čelo tabulky, po němž minimálně ve vizích pošilhává, dál ztrácí dost bodů.

V Ďolíčku se Sparta bude chtít zlepšit. Otázkou však je, co jí dovolí povětrnostní podmínky. "Myslím, že nadcházející duel hodně ovlivní počasí, terén na Bohemce asi nebude z nejlepších. Hrát nějaký líbivý fotbal asi moc nepůjde, bude to o nasazení, soubojích, druhých balonech. Samozřejmě neříkám, že nechceme předvést náš kombinační fotbal, ale myslím, že to teď bude složitější. Za mě to bude spíše válka než nějaký krásný fotbal," nedělá si iluze Priskeho asistent Luboš Loučka.

Ve Vršovicích si Sparta bude muset poradit bez zraněních stopera Ondřeje Čelůstky a křídelníka Jakuba Peška. Fit zřejmě nebudou ani obránci Casper Höjer s Asgerem Sörensenem a Martinem Vitíkem a záložníci Qazim Laci s Jakubem Janktem. Bohemka si bude muset poradit bez zadáka Daniela Köstla, jenž v minulém kole dostal červenou kartu. Hrát nebude moct ani forvard Václav Drchal, který v Ďolíčku hostuje z Letné. Nejisté jsou starty obránců Martina Hály s Antonínem Křapkou a středopolaře Jana Morávka.

První vzájemné měření sil v probíhajícím ročníku skončilo remízou 1:1. Historicky se lepší bilancí pyšní Sparta, nicméně z posledních pěti duelů přenechala Bohemians alespoň část bodů ve třech případech. Před dvěma roky se Klokanům dokonce podařilo zvítězit přímo v jámě lvové na Letné, což v historii české nejvyšší soutěže nikdy předtím ani potom nezvládli.

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Jedlička - Hůlka, Petrák, Vondra - Dostál, Jindřišek, Jánoš, Kovařík - Matoušek, Prekop - Puškáč

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Kovář - Vitík, Panák, Krejčí - Mejdr, Sadílek, Kairinen, Zelený - Čvančara, Haraslín - Kuchta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.62 - 3.57 - 2.06

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Baník Ostrava - FK Jablonec

sobota 15:00

Po dvou představeních na hřištích soupeřů se Baník konečně představí doma v Ostravě. Jeho soupeřem bude Jablonec, jenž potřebuje pravidelně sbírat body. To se mu však po zimní pauze zatím nedaří. Na rozdíl od Slezanů, kteří z výletů do Zlína a Teplic vytěžili solidní čtyři body.

Vyhrát mohli už na zlínské Letné, nakonec se ale radovali až na teplických Stínadlech. Odklad tříbodového zisku nicméně stál za to. Baník se v Teplicích nebývale rozstřílel. Ve druhé půli vstřelil v obraně hořícím "Sklářům" pět branek a potěšil tak kotel svých věrných příznivců, kteří opět v hojném počtu podporovali svůj oblíbený celek.

Za jejich oddanost je chtějí Slezané potěšit také ve Vítkovicích. "Nečeká nás nic jednoduchého, ale hrajeme doma, věřím, že nás přijdou povzbudit lidi a že se jim odvděčíme dobrým výkonem a vítězstvím. Dva výsledky z venku by nás měly povzbudit. Oni jsou pohybliví nahoře, mají tam schopné a kvalitní hráče, stojí proti nám kvalitní ofenzivní tým. Ale věřím, že obstojíme v defenzivě jako v minulých zápasech, kdy si na nás soupeř nevypracoval tolik brankových příležitostí," uvedl před střetem se Severočechy kouč Baníku Pavel Hapal.

Zatímco Ostravané jeden pětigólový příděl darovali, Jablonec tolik gólů nedávno sám inkasoval. A to ve vršovickém Edenu, kde jej přehrála Slavia. Čisté konto neudrželi Severočeši ani o týden později, kdy se na Střelnici dvakrát prosadili hráči Zlína. Hráči v zelených dresech sice nepříznivě se vyvíjející duel dotáhli alespoň k remíze, původně ale chtěli z utkání vytěžit víc.

Zabere Jablonec na ostravské půdě? "Do zápasu musíme jít s tím, že chceme bodovat. Musíme body získávat v každém zápase a tak se na to připravujeme. Věřím, že jsme schopni předvést takový výkon, který nám body přinese. Domácí teď mají formu, poslední zápas vyhráli o pět branek. Jsme nachystaní tak, abychom dokázali jejich silné stránky eliminovat a samozřejmě využili nějaká okénka a naše silné stránky, abychom tam bodovali," řekl trenér Severočechů David Horejš.

Vedle špatných výsledků kosí Jablonec také Marodka. V Ostravě se jistě nepředstaví záložníci Miloš Kratochvíl s Tomášem Malínským. Hrát nebude ani levý bek Jan Krob, který se nicméně blíží návratu na hřiště, nejistý je pak start středopolaře Davida Housky. Baník dál hlásí absence stopera Jaroslava Svozila, záložníků Ladislava Takácse s Danielem Tetourem a útočníka Ladislava Almásiho.

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Juroška, Pojezný, Lischka, Fleišman - Kaloč - Cadu, Mišković, Kuzmanović, Plavšić - Klíma

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Surovčík - Surzyn, Martinec, Král, Polidar - Hübschman, Považanec - Šulc, Chramosta, Jovović - Sejk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.84 - 4.57

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

FC Trinity Zlín - FK Teplice

sobota 15:00

Po zimní přestávce uhrál Zlín dvě remízy, minimálně v posledním utkání však mohl vybojovat víc bodů. Pořád se ale Moravanům daří lépe než Teplicím, které v novém roce ještě neskórovaly a před týdnem schytaly ostudný debakl.

Důležitý záchranářský duel zahájí z horší pozice předposlední Moravané, kteří pod novým koučem Pavlem Vrbou remizovali jak s ostravským Baníkem, tak rovněž s Jabloncem. Především vývoj utkání se Severočechy ovšem musí Zlín mrzet, neboť na jablonecké Střelnici promrhal dvoubrankové vedení. V sobotu tak už chce urvat tři body. "Teplicím start nevyšel, takže věříme, že bez bodů ještě chvilku vydrží. My naopak chceme konečně uspět naplno," prohlásil Vrba.

Avšak i tepličtí "Skláři" mají co napravovat. Zvlášť po pětigólovém přídělu od Baníku. "Fotbal je o chybách. My jich děláme teď strašně moc. Vliv na to má několik faktorů, které si interně rozebíráme. Musíme chyby minimalizovat a sami se pokusit přimět soupeře chybovat. A využít toho," nabádá asistent hlavního teplického kouče Tomáš Hunal.

V tabulce stále dvanáctým Teplicím pomůže ve Zlíně ofenzivní opora Abdallah Gning, jenž v minulém kole absentoval kvůli karetnímu trestu. Ze stejného důvodu se vrací také domácí obránce Martin Cedidla s tvořivým středopolařem Robertem Hrubým. Hrát naopak nebude nemocný stoper Jakub Kolář ani útočník Libor Kozák, který v Jablonci uviděl červenou kartu.

FC Trinity Zlín - pravděpodobná sestava:
Rakovan - Cedidla, Simerský, Procházka, Bartošák - Didiba, Hlinka - Fillo, Hrubý, Čanturišvili - Fantiš

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Hyčka, Knapík, Mičević, Hybš - Urbanec, Kučera, Mareček, Kodad - Trubač - Gning

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.45 - 3.95

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko

sobota 15:00

Liberec i Slovácko uhrály v dosavadním průběhu druhé poloviny sezony čtyři body. Oba celky sídlí ve středu tabulky a snaží se probojovat co nejvýše. Vzájemnému střetnutí tedy přikládají značnou důležitost.

Liberecký Slovan začal po zimní přestávce remízou 1:1 s posledními Pardubicemi, týden nato se ale jeho hráči radovali ze zisku tří bodů v Českých Budějovicích. Jihočechy porazilo také Slovácko, které se následně rozešlo smírně s Olomoucí. Moravané se tedy dál drží před Slovanem díky jednomu bodu navíc.

V Liberci vědí, že v sobotu na sever Čech dorazí silný protivník. "Tým trenéra Svědíka potvrdil své přednosti - dobrou organizaci hry, pevnou defenzivu a velkou zkušenost kádru. Očekáváme náročný zápas, v němž budou rozhodovat maličkosti. V Budějovicích se kluci dokázali dostat hned do několika gólových šancí a bude důležité, jestli se jim to podaří i proti kvalitní obraně Slovácka. Pokud budeme produktivní v útoku a poctiví v defenzivě jako v posledním vítězném zápase, věřím, že v utkání uspějeme," řekl asistent hlavního kouče Slovanu Jakub Harant.

Jak pod Ještědem, tak i u řeky Moravy mají po minulých dnech zase víc jasno o složení kádru pro zbytek jara. Do Liberce se po půlroce vrátil slovenský útočník Ľubomír Tupta, který u Nisy hostuje z italské Pescary. Slovácko zase uzavřelo ságu ohledně přestupu obránce Michala Tomiče. V Uherském Hradišti naopak dál zůstává brankář Filip Nguyen, jenž se podle spekulací mohl stěhovat do Vietnamu.

V týmu Slovácka dál zůstává také ofenzivní univerzál Patrik Brandner, jenž se probojoval do základní sestavy. U Nisy by se svým týmem rád slavil. Slovanu sice odešel nejlepší střelec Mick van Buren do Slavie, ale i bez něho dokázali v minulém kole vyhrát v Budějovicích. Viděl jsem ten zápas, Liberec byl lepším týmem a vyhrál zaslouženě. I tak tam jedeme pro tři body," prohlásil Brandner.

Severočechům možná bude scházet obránce Jan Mikula, na straně Slovácka zase není jasné, zda nastoupí útočník Filip Vecheta. Jinak by kádry obou týmů měly být kompletní.

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Vliegen - Gebre Selassie, Prebsl, Plechatý - Fukala, Valenta, Červ, Preisler - Višinský, Frýdek - Olatunji

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Petržela, Havlík, Daníček, Holzer - Kim - Mihálik

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.05 - 2.63

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Slavia Praha - Zbrojovka Brno

sobota 18:00

Fotbalisté Slavie se i po minulém kole udrželi na vedoucí příčce. Tu budou hájit také proti Brnu, které bojuje s náročným losem. Domácí budou chtít dobrým výkonem důstojně uctít památku nedávno zesnulé legendy klubu Františka Cipra.

Sešívaní se minulou sobotu stali prvním celkem, jenž na svém zbrusu novém stadionu pohostily Pardubice. Pražané se však slavnostní atmosférou nenechali omámit, a byť Východočeši statečně vzdorovali, tři body u Labe získali Vršovičtí. Mužstvo kouče Jindřicha Trpišovského tedy dál vévodí ligové tabulce, do jejíhož čela se dostalo hned po prvním kole nového kalendářního roku.

Podle papírových předpokladů by se slávisté na prvním místě měli udržet i nadále. Trenér Jindřich Trpišovský ovšem upozorňuje, že Brňané mohou jeho výběr potrápit. "Je to bojovné, důrazné mužstvo se silnými standardkami a pracovitými hráči do defenzivy. Sází hodně na týmovost, osobní souboje a defenzivu," vyjmenoval kouč Pražanů přednosti soupeře z Moravy.

Zbrojovka se v druhé polovině sezony ještě nedočkala posunu tabulkou. A dost možná bude v následujících dnech spíš klesat, neboť rozlosování soutěže zařídilo, že se momentálně potkává s obtížnými protivníky. V minulém kole Brno vsadilo na defenzivní taktiku, nicméně plzeňské Viktorii stejně podlehlo. Po zápase se Slavii zase "Flinta" změří síly s dalším těžkým soupeřem, ostravským Baníkem.

Lodivod Zbrojovky Richard Dostálek si uvědomuje, že v Edenu to nebudou mít vůbec jednoduché. "Čeká nás bez diskuze nejtěžší zápas v sezoně, Slavia disponuje širokým a kvalitním kádrem, doma ještě neztratila ani bod a je jasným favoritem. Nehodláme se ale vzdávat předem," prohlásil trenér, jenž jako hráč hájil i sešívané barvy.

Po duelu s Plzní se Brnu rozšíril seznam zraněných. Vedle Adama Fouska už marodí také další záložníci Filip Součkem s Walem Musou Allim. V Edenu nebude hrát ani jiný středopolař Filip Blecha, jenž na Moravě hostuje právě ze Slavie. Obránce Josef Divíšek si odpočine po obdržení červené karty.

Pražané hlásí návrat středopolařů Tomáše Holeše a Ibrahima Traorého. Oba by v záloze mohli nahradit Jakuba Hromadu s Lukášem Provodem, kteří se zranili v Pardubicích. Po infekčním zranění by měl být fit univerzál Lukáš Masopust, naopak ještě nějaký čas bude laborovat jiný "všeuměl" Oscar.

Během sobotního utkání uctí oba mančafty památku Františka Cipra, jenž před pár dny zemřel. Cipro je spjat především se Slavií, jejíž sešívaný dres dlouho oblékal během své hráčské kariéry. Později Pražany několikrát vedl jako trenér, přičemž nejvíce se proslavil v roce 1996 ziskem ligového titulu a postupem do semifinále poháru UEFA. Stopu ale Cipro zanechal také v Brně, které v roce 1989 vrátil do nejvyšší soutěže.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Douděra, Ogbu, Santos, D. Jurásek - P. Ševčík - Jurečka, Hronek, Lingr, Olayinka - Tecl

Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Hrabina, Endl, Šural, Granečný - Texl, M. Ševčík - Hladík, Pachlopník, Falta - Řezníček

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 8.79 - 20.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
18
14
1
3
58 : 15
43
2
Viktoria Plzeň
18
13
3
2
38 : 13
42
3
Sparta Praha
18
10
6
2
35 : 17
36
4
Bohemians Praha 1905
18
8
4
6
31 : 29
28
5
Sigma Olomouc
18
7
5
6
26 : 19
26
6
FC Hradec Králové
18
8
2
8
21 : 22
26
7
1. FC Slovácko
18
7
5
6
21 : 27
26
8
Slovan Liberec
18
7
4
7
24 : 22
25
9
Baník Ostrava
18
6
6
6
32 : 25
24
10
FK Mladá Boleslav
18
6
5
7
27 : 28
23
11
Zbrojovka Brno
18
6
3
9
28 : 37
21
12
FK Teplice
18
5
4
9
23 : 42
19
13
Dynamo České Budějovice
18
5
3
10
17 : 33
18
14
FK Jablonec
18
4
5
9
25 : 34
17
15
FC Trinity Zlín
18
2
8
8
18 : 33
14
16
FK Pardubice
18
3
2
13
14 : 42
11

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (531)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele