FORTUNA:LIGA - souhrn 3. kola: Plzeň konečně vyhrála

05.08.2023, 16:58, aktualizováno 06.08.2023, 19:57
Komentáře a souhrny
Tomáš Chorý (© FC Viktoria Plzeň)

Plzeň porazila Baník Ostrava a dočkala se premiérové výhry v sezoně. Naopak Liberec poprvé vyšel naprázdno, podlehl Bohemians. Dlouho očekávaný hradecký stadion se dočkal fantastického úvodního zápasu, Votroci smetli České Budějovice 5:1. Sparta si podle očekávání poradila s Pardubicemi a po třech kolech zůstává s plným počtem bodů. To platí i o Slavii, která v neděli skolila Zlín. Poprvé v sezoně naprázdno vyšlo Slovácko, které nestačilo na Olomouc. Mladá Boleslav veze body z Karviné...

Slavia Praha - FC Zlín 2:1

06.08.2023 18:00

Góly: 47. Ondřej Lingr, 60. Mick van Buren - 84. Tomáš Vlček (vl.)

Ani 13 zákroků bravurně chytajícího Stanislava Dostála nestačilo Zlínu k bodovému zisku v Edenu. Slavia zahodila řadu šancí, proměnila však alespoň dvě, které jí nakonec stačily k vítězství.

Zápas začal velkým závarem sešívaných už ve třetí minutě, kdy hosty po hlavičce Schranze zachránil odvrácením nebezpečí na brankové čáře stojící Simerský. Zlín kontroval nedlouho poté - Janetzký obral o míč Oscara, z čehož těžil Žák, jenže někdejšímu útočníkovi Teplic moc nevyšlo zakončení levačkou, kterou poslal balón mimo tři tyče.

Následně se tempo hry uklidnilo a místy až nudný průběh utkání ukončil až ve 20. minutě Provod, jenž zničehonic práskl do míče a trefil tyč svatyně Moravanů. Za dalších deset minut napálil brankovou konstrukci také Zafeiris, jemuž radost z přesné trefy pro změnu překazilo břevno.

Velký tlak před bránou Zlína vznikl především na konci první půle. Vše spustil po hrubici Simerského Van Buren, jehož ovšem ve stoprocentní příležitosti vychytal gólman "Ševců" Dostál. V první minutě nastavení prvního poločasu vypálil z dálky Holeš a Dostál musel opět zasahovat. Následné dva rohové kopy přinesly hlavičku Lingra, kterou zneškodnil nenudící se Dostál, a další zakončení hlavou tentokrát od Van Burena, po němž se opět zatřásla tyč.

Hned dvě minuty po přestávce už ale Dostál přece jen přišel o čisté konto. Překonal jej Lingr, jemuž míč přiťukl Jurečka, načež zakončovatel prostřelil brankáře hostů střelou mezi nohama. Pět minut nato se Dostálovi naopak podařilo svou bránu uhájit. Nejprve po přihrávce od Lingra zneškodnil Jurečku, poté si na Dostálovi vylámali zuby oba dva forvardi Slavie.

V 60. minutě po centru od Provoda raději zakončoval Van Buren a již bylo veseleji. Nizozemský hráč zamířil k přední tyči a upravil skóre na 2:0 ve prospěch sešívaných. O tři minuty později domácím poněkud zatrnulo. Zdálo se, že slávistický gólman Ondřej Kolář bez potíží kontroluje centr Čelůstky. Ten nicméně k jeho překvapení neskončil v zámezí, nýbrž na tyči. Pro Koláře šlo o poměrně trapný moment, avšak se šťastným koncem z jeho pohledu.

Mnohem lépe vypadal Kolářův protějšek Dostál, který nadále frustroval střelce Pražanů. V 67. minutě rozesmutnil zblízka zakončujícího Chytila, devět minut poté vyrazil také střelu Tomiče. Namísto domácích tak zčista jasna skóroval Zlín. Vukadinović v 84. minutě nacentroval na Černína, jehož hlavičku za Koláře nešťastně tečoval do vlastní sítě Vlček.

Slavia tak opět vedla jen o jednu branku a až do závěrečného hvizdu se klepala o vedení. Moravané však už, vyjma rány Jakuba Koláře z dálky, která přeletěla břevno, nezahrozili. Mnohem blíže gólu byl hlavou zakončující Chytil, tomu ovšem proti Dostálovi jednoduše nebylo přáno. I tak ale zůstaly tři body ve vršovickém Edenu.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 3:1

06.08.2023 15:00

Góly: 19. Pavel Bucha, 45+1. Tomáš Chorý (pen.), 78. Ibrahim Traoré - 45+4. Matěj Šín (pen.)

Dotřetice se Plzeň přece jen dočkala ligového vítězství. Po prohře v Teplicích a remíze s Hradcem Králové přemohli Západočeši Baník. Ostravané naopak na tříbodový zisk v rozehraném soutěžním ročníku dál čekají.

Mezi třemi střelci na straně Viktorie sice nefiguroval Rafiu Durosinmi, přesto měl právě nigerijský forvard lví podíl na výhře domácích. Stejně tak mohl být trenér Koubek spokojen s výkonem mladého obránce Jana Palusky, který na sebe plzeňský dres oblékl v soutěžním zápase vůbec poprvé.

V úvodu však Koubkovi zabrnkal na nervy jiný ze zadáků. Dweh v sedmé minutě neustál souboj s Tankem, jenž tak upaloval na bránu Viktorie. Ve finále ale zřejmě nezvolil dobré řešení a místo přihrávky na volného spoluhráče vypálil, načež si se zablokovaným pokusem nadvakrát poradil brankář domácích Staněk.

Svůj den ale neměli ani obránci Baníku. Lischka ve 20. minutě podcenil duel s Durosinmim, který následně udržel míč a přihrál na střed hřiště Buchovi. Středopolař Plzně měl dostatek času na to, aby se zpoza pokutového území trefil přesně k tyči — 1:0. Za dalších deset minut se za defenzivu hostů dostal po prostrčení od Šulce rychlonohý Jirka, při zakončení ovšem ztroskotal na gólmanovi Ostravanů Letáčkovi. Akce pokračovala centrem Jirky na hlavu Durosinmiho, jehož vynikajícím zákrokem rovněž vychytal Letáček.

Před koncem první půle měl Lischka opět plné ruce práce s Durosinmim. Útočník domácích se užuž dral do zakončení, do cesty mu ovšem doslova vpadl zmatený Lischka, jenž o Durosinmiho ještě zavadil nohou. Rozhodčí Starý na první dobrou nezapískal, poté jej ovšem kolegové u videa povolali k obrazovce, aby si celou situaci ještě jednou prohlédl. Po zhlédnutí záznamu odpískal hlavní arbitr pokutový kop pro Viktorii. Jeho exekuce se ujal Chorý, na jehož pokus si sice Letáček sáhl, míč však přece jen zastavila až síť v bráně.

Dost podobně dopadla penalta také na druhé straně. Krátce po Chorého trefě se totiž Západočeši nedohodli před vlastní bránou, čehož využil Kubala, jehož nedovoleně k zemi poslal Jirka. Starý tentokrát foukl do píšťalky rovnou a umožnil Šínovi, aby podobně jako Chorý s velkým štěstím překonal muže v rukavicích. V tomto případě byl smutným mužem Staněk.

Krátce po změně stran mohl vyrovnat Tanko, jemuž po rychlém přechodu do útoku přihrál Kubala. Tankovi nevyšlo ideálně zakončení, přesto měl Staněk co dělat, aby merunu vytěsnil alespoň na rohový kop. Další příležitosti už patřily Plzni. Prsty v nich měl Kliment, jenž nejprve v 69. minutě připravil pozici pro Durosinmiho, který ovšem přestřelil. Za dalších osm minut poslal Kliment balón z pravé strany - Jirka promáchl, na zadní tyči byl ale připraven Traoré, jenž zakončil přesně k brankové konstrukci a upravil na 3:1.

V samotném závěru mohl korigovat Kubala, po závaru před Staňkem ale napálil tyč. Druhé utkání Baníku venku tak skončilo stejným výsledkem jako to první před dvěma týdny v Liberci.

Více informací k zápasu

FK Teplice - FK Jablonec 0:0

06.08.2023 15:00

Góly: -

Teplice nenavázaly na úvodní dvě vítězná utkání, když ve třetím kole FORTUNA:LIGY remizovaly s Jabloncem 0:0. K tříbodovému zisku však měli i tentokrát blíže "Skláři", neboť největší příležitost duelu si vypracoval v 11. minutě Abdallah Gning, pokus senegalského útočníka ale lapil skvělým zákrokem Jan Hanuš. Fotbalisté ze stadionu Střelnice si tak připsali druhou bezbrankovou remízu v řadě a ve statistice vstřelených gólů jsou spolu se Zlínem nejhorší.

Oba soupeři zažívali opačný úvod soutěžního ročníku. Teplice do ligy vlétly skalpem favorita z Plzně a v minulém kole si poradily i s Bohemkou, zatímco Jablonci to drhlo. První zápas Severočeši prohráli v Mladé Boleslavi a byť ze druhého v Pardubicích vydolovali bod za bezbrankovou remízu, bylo to málo. Pardubice totiž hrály od 24. minuty v početní nevýhodě, a nutno podotknout, že i tak mohly místy pomýšlet na výhru.

Začátek vyšel lépe domácím, když si Gning posunul míč do šestnáctky a nebezpečně zakončil, parádním reflexem však zakročil brankář Hanuš. Ve 26. minutě se prezentoval výborným volejem zpoza pokutového území Jan Chramosta, proti jehož tvrdému projektilu zasáhl připravený gólman Tomáš Grigar. Z přímého kopu poté zahrozil Matěj Polidar, Grigar byl však opět připraven. Hosté byli do konce prvního poločasu nadále nebezpečnějším celkem, k dalšímu ohrožení brány to ovšem nevedlo.

Po změně stran se řítil po výborném pasu Vladimira Jovoviće na bránu aktivní Chramosta, jemuž však na poslední chvíli skočil pod nohy teplický brankář, čímž zamezil nebezpečnému zakončení. O chvíli později už byl Daniel Trubač sám před bránou, Hanuše se snažil přelobovat, ten mu to však pohotovým zákrokem zamezil. Poté převzali iniciativu zelenobílí, což vedlo k několika nebezpečným průnikům do šestnáctky domácích. Vedoucí branky se však fanoušci ani jednoho týmu do závěrečného hvizdu nedočkali.

Utkání tak skončilo remízou, která minimálně v Jablonci vzbudila další rozpaky. Severočeši v příštím kole vyzvou 12. srpna doma Spartu, Teplice jedou o den později do Olomouce.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 0:1

06.08.2023 15:00

Góly: 90+1. Matyáš Kozák

Slovan Liberec padl ve třetím kole FORTUNA:LIGY na domácím hřišti s Bohemians 0:1. Utkání výrazně ovlivnil silný déšť, který se na trávník libereckého Stadionu U Nisy snášel. V tradičně nepříznivých podmínkách ve městě pod Ještědem měl blízko k prolomení skóre v 59. minutě aktivní Ľubomír Tupta, jeho pokutový kop ale zlikvidoval Michal Reichl. Rozhodnutí tak přišlo až v závěrečném nastavení, kdy o druhém vyplenění libereckého stánku nejen v řadě, ale i v celé historii vršovického klubu rozhodl Matyáš Kozák, jenž strávil loňskou sezonu právě v domácím táboře.

Severočeský tým mohl být se vstupem do sezony poměrně spokojený. Z dosavadních dvou zápasů vydoloval čtyři body a patřila mu pozice v horní polovině tabulky. Horší už to bylo v táboře Bohemky. Ta sice měla jen o bod méně, avšak prohrála poslední domácí zápas s Teplicemi a na klidu jí rozhodně nepřidalo ani čtvrteční vyřazení z kvalifikace Evropské konferenční ligy od norského Bodö/Glimt.

I tak to byli právě "Klokani", kteří do utkání vstoupili lépe než jejich soupeř. Sérii rohových kopů a z ní plynoucí tlak však nedokázali přetavit ve výraznější šanci, kterou si jako první vytvořili v sedmé minutě domácí. Tupta převzal na levé straně hřiště míč do běhu a upaloval s ním až do šestnáctky, kde jej ale z ideální střelecké pozice vytlačil jeden z hostujících obránců a střela slovenského útočníka na zadní tyč se do sítě nevešla.

Kvalita předvedené hry s postupem času začala opadat, čemuž nepomohl ani poměrně vydatný déšť, který se nad Stadion U Nisy snesl zhruba v polovině úvodního dějství. Na další velkou šanci si tak museli diváci počkat až do nastavení, kdy Robert Hrubý posadil přímý kop přesně na hlavu Davida Puškáče, ten však razantní hlavičkou poslal míč nad.

Za první šanci svého mužstva po návratu ze šaten byl Christian Frýdek, neboť byl faulován v hostujícím vápně a kopala se penalta. Exekutor Tupta s ní však naložil prachbídně a nechal vyniknout Reichla. Pochybení domácího střelce mohl potrestat jeho zelenobílý protějšek, krásné sólo Jana Matouška však skončilo střelou hodně mimo a stejně dopadl o malou chvíli později při střele z velkého vápna také Josef Jindřišek.

Brankář Reichl potvrdil výborný výkon i v 77. minutě, kdy skvěle nastavil nohu proti pohotové ráně střídajícího Michaela Rabušice. Tím svému týmu připravil půdu pro to, aby mohl v první minutě nastavení urvat všechny body pro sebe. Rohový kop Jana Kovaříka se postupně poodrážel až na nohu nabíhajícího Kozáka a ten tvrdou ranou z první rozhodl.

Bohemka si tak spravila náladu po čtvrtečním vyřazení z pohárové Evropy a odváží si z Liberce tři body. V příštím kole nastoupí 13. srpna doma proti Slovácku, Liberec jede o den dříve do Zlína.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - Dynamo České Budějovice 5:1

05.08.2023 18:00

Góly: 19. Daniel Vašulín, 21. Daniel Horák, 31. Ladislav Krejčí, 49. Jakub Kučera, 54. Václav Pilař (pen.) - 48. Vojtěch Hora

Lepší první zápas na dlouho očekávaném novém stadionu si nemohli přát. Hráči Hradce Králové si vychutnali České Budějovice a nadělili jim debakl 5:1. Skórovali i někdejší reprezentanti a nové posily Krejčí s Pilařem.

Úvod utkání však patřil hostům z jihu Čech. V tutové příležitosti Adediran napálil pouze Bajzu a pohrdnul tak šancí otevřít skóre. A o mnoho lépe si ve dvanácté minutě nevedl po Čmelíkově pobídce ani Hais. Namísto toho tak otevřeli skóre Votroci. Nakrátko rozehraný rohový kop rezultoval v přetažený centr, který Heidenreich vrátil do malého vápna a odtamtud se už Daniel Vašulín nemýlil.

Jen o pár desítek sekund později burácela aréna podruhé. Rychlý protiútok sice nezahráli domácí tak, jak by si přáli, míč se ale i tak dostal k Danielu Horákovi, jenž zapsal svůj premiérový ligový gól. Po půlhodině hry už lovili hosté balón ze sítě potřetí. Ve spolupráci dvou bývalých reprezentantů vyslal Pilař Ladislava Krejčího, který svůj samostatný únik zakončil zkušeně.

Po krátkém přerušení kvůli slavícím divákům a jejich pyrotechnice mohlo Dynamo před pauzou vykřesat naději. To by ovšem nesměl již překonaného Bajzu zastoupit při Adediranově zakončení na brankové čáře obránce. Co se nepovedlo před odchodem do šaten, to přišlo po návratu z nich. Jihočeši se po rohovém kopu udrželi v nebezpečném prostoru, načež Vojtěch Hora vyslal tečovaný pokus a, stejně jako na druhé straně Horák, se i on dočkal prvního ligového kolu v kariéře.

Budějovičtí ale zůstali nekoncentrovaní v obraně a bleskově byl rozdíl znovu třígólový. Pilař z pravé strany šikovně odcentroval na Jakuba Kučeru, proti němuž neměl Šípoš nárok. Jen o chvíli později přišla po pofidérním pádu Václava Pilaře penalta, kterou sudí neodvolal ani po zhlédnutí videa. Ujal se jí sám faulovaný, a přestože gólman vystihl směr, mohli se Královéhradečtí radovat popáté.

V samotném závěru si pak trošku té radosti dopřál z rychlého protiútoku i Koubek, avšak jeho branka kvůli předchozímu nedovolenému zákroku Šašinky neplatila. To ovšem nemohlo zhatit radost domácích, kteří po dvou náročných zápasech poprvé v sezoně zvítězili. Naopak Jihočeši jsou s hrozivým průměrem čtyř inkasovaných gólů na zápas na samém dně tabulky.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - FK Pardubice 5:2

05.08.2023 15:00

Góly: 15. Jan Kuchta, 22. Lukáš Haraslín, 24. Jan Kuchta, 47. Tomáš Wiesner, 57. Veljko Birmančević - 65. Denis Darmovzal, 73. Ladislav Krobot

Snadnou záležitostí bylo utkání 3. kola nejvyšší české soutěže pro pražskou Spartu. Ta si smlsla na Pardubicích, které rozdrtila poměrem 5:2. Dvakrát se prosadil Kuchta, další branky přidali Haraslín, Wiesner a Birmančević.

Přitom Východočeši do utkání vstoupili velmi dobře a v prvních deseti minutách nadělali svému soupeři řadu problémů. Jenže pak Letenští výrazně zlepšili presink a ovoce to neslo okamžitě. Po čtvrthodině nová posila Birmančević skvostným centrem našel Jana Kuchtu, proti jeho neméně povedené hlavičce neměl Budinský šanci.

Na další gól se nemuselo dlouho čekat. Opět vše začalo na pravé straně, kde Wiesner šikovnou přihrávkou pod sebe našel Lukáše Haraslína, který se nekompromisní ranou pod břevno stal nejlepším střelcem ligy. A to ještě nebyl konec! Dlouhý balón Krejčího zaskočil obranu, Jan Kuchta zase zakončením mezi nohy gólmana a bylo vymalováno.

Ke kuriózní situaci došlo po půlhodině, kdy po zranění pomezní sudí Slavíček odkulhal a nahradit jej musel čtvrtý rozhodčí. Slabší chvilku si vybral i hlavní Klíma, který zcela bez karetního ohodnocení ponechal oranžové přišlápnutí Hlavatého ze strany Kairinena. Ještě předtím to byl právě Kairinen, kdo založil nebezpečnou situaci, na jejímž konci Budinský vychytal Kuchtu a zabránil mu tak v hattricku. V nastavení první půle se pak k hlavičce dostal Krejčí, tomu v radosti zamezilo pro změnu břevno.

Po návratu ze šaten se sparťanský stoper stal podruhé v zápase asistentem, povedeným centrem vybídnul ke skórování také Tomáše Wiesnera. Jen o pár desítek sekund poté po Halinského zákroku na Karabce ukázal rozhodčí na penaltový puntík, po zhlédnutí videa ale vše odvolal. "Bůra" dokázali sparťani přesto završit, zasloužené odměny se po pěkné týmové akci a Laciho pasu dočkal Veljko Birmančević.

Sadílkova neproměněná příležitost hlavou se pak stala na nějaký čas poslední v podání domácích. Místo toho si alespoň čestné zásahy připsali Pardubičtí. Nejprve se k balónu v pokutovém území dostal Denis Darmovzal, jehož rána k tyči nedala nárok debutantovi Vindahlovi, jenž tak přišel o čisté konto. A vzápětí musel kapitulovat podruhé, Ladislav Krobot po pěkné individuální akci zakončil do protipohybu brankáře.

Priskeho svěřenci měli poté ještě několik příležitostí, jak si i konec utkání udělat hezkým. Karabec i Laci nicméně ze slibných pozic přestřelili, proti Rynešovi se pro změnu vytáhnul Budinský.

Sparta se tak minimálně do nedělního zápasu Slavie dostala do čela a skvěle se naladila na úterní předkolo Ligy mistrů s Kodaní. Pardubice se sice dočkaly premiérové branky v sezoně, po jasné porážce ovšem klesají na čtrnácté místo tabulky.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 1:2

05.08.2023 15:00

Góly: 70. Rajmund Mikuš - 6. Lamin Jawo, 19. Abdulla Yusuf Helal

Místo v horních patrech tabulky má po třetím kole jisté Mladá Boleslav. Ta si poradila s Karvinou 1:2 a dostala se tak na metu sedmi bodů. O góly se postarali Jawo s Júsufem, za domácí snižoval Mikuš.

Na první branku se nemuselo dlouho čekat. Už po pěti minutách způsobil zajímavý centr z levé strany velký rozruch ve vápně. První střela mířila do tyče, s druhou si poradil Ciupa, nicméně dorážku v podání Lamina Jawa už nezastavilo nic.

Málo vídané zaváhání pak vedlo ke druhé brance Středočechů. Svozilova dlouhá hlavička na brankáře vypadala jako snadná záležitost, jenže Ciupa se snažil pustit si míč do vápna. Nepočítal však s dotírajícím Júsufem Hilálem, který jej obral o míč a snadno zakončil do odkryté klece. Další trefu mohl vzápětí zapsat Jawo, hlavičkoval však do břevna.

Ve druhé půli Slezané pookřáli a snažili se dohnat ztrátu z první půle. V sedmdesáté minutě se Suchého hlavička odrazila jen k Rajmundu Mikušovi, jenž přízemní střelou přinutil Trmala kapitulovat. Vyrovnat mohl deset minut před koncem Papalelé, kdyby si na něj Trmal nepřipravil skvělý zákrok.

Více už toho Karviná nezmohla a zapsala tak druhou porážku v řadě. Naopak Mladá Boleslav se dočasně vyšplhala až na druhé místo.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 0:2

05.08.2023 15:00

Góly: 9. Lukáš Juliš, 48. Jan Vodháněl

Druhou po sobě jdoucí výhru zapsala Olomouc, když uspěla na hřišti dalšího aspiranta na elitní šestku v podobě Slovácka. O její úspěch v nevzhledném zápase se na startech poločasů postarali Juliš a Vodháněl.

Hned ve druhé minutě došlo v Uherském Hradišti k velkému vzrušení. Domácí Juroška se po souboji s Benešem poroučel v pokutovém území k zemi a sudí nařídil penaltu. Jenže po zhlédnutí videa bylo vše jinak, rozhodčí penaltu odvolal a ještě Juroškovi ukázal žlutou kartu.

Namísto toho se tak v deváté minutě radovali Hanáci. Hečovi vypadnul Pokorného centr, balón se tak postupně dostal až k Lukáši Julišovi, jenž snadno dorazil do odkryté klece. Následně došlo k celé řadě příležitostí domácím. Macík skvěle zasáhnul proti Valentově hlavičce, Hofmann o chvíli později pálil vedle a Havlík zase rozezvučel břevno.

Nedlouho před pauzou pak v dalších dobrých minutách Slovácka zblokovala hostující obrana Reinberkovu střelu, ta Hofmannova nenašla cíl. Po návratu ze šaten pak snahy domácích potopil Daníček. Ten předvedl obrovskou hrubku, když jeho slabá přihrávka na Heču skončila připravením tutovky pro Jana Vodháněl, který se nemýlil.

Podobně nešťastný může být i Reinberk, jenž v další své příležitosti nevyužil poloodkryté klece a z blízkosti jí přestřelil. Naopak velmi zajímavě vypálil z otočky Kadlec. Slovácko se nadále snažilo zvrátit průběh utkání, srážela jej ale zaváhání v obraně. Naštěstí pro něj Fortelný ani Kramář svých šancí nevyužili.

V nastavení se pak ještě musel činit Macík, konečný výsledek 0:2 i tak zůstal v platnosti. Sigma se tak vyhoupla na čtvrtou pozici, Slovácko se nachází uprostřed tabulky.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
3
3
0
0
8 : 2
9
2
Slavia Praha
3
3
0
0
7 : 2
9
3
FK Mladá Boleslav
3
2
1
0
7 : 4
7
4
FK Teplice
3
2
1
0
3 : 1
7
5
Sigma Olomouc
3
2
0
1
5 : 3
6
6
Bohemians Praha 1905
3
2
0
1
3 : 2
6
7
FC Hradec Králové
3
1
1
1
6 : 4
4
8
Slovan Liberec
3
1
1
1
5 : 4
4
9
1. FC Slovácko
3
1
1
1
4 : 3
4
Viktoria Plzeň
3
1
1
1
4 : 3
4
11
MFK Karviná
3
1
0
2
6 : 6
3
12
FK Jablonec
3
0
2
1
1 : 3
2
13
Baník Ostrava
3
0
1
2
2 : 6
1
FK Pardubice
3
0
1
2
2 : 6
1
15
FC Zlín
3
0
0
3
2 : 7
0
16
Dynamo České Budějovice
3
0
0
3
3 : 12
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (392)

Přidat komentář
smazaný uživatel

9/105 ✔

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
delfin

Parádní zápas. Konečně Sparta, na kterou se dá dívat.

Reagovat
Axelrose

Jj, akorát mi v hodnocení chybí jasná červená pro Kari, a ještě jasnější penalta a žlutá pro namistrovaneho pana Krejčího.

Vlastně né, oni hrají za Sraltu.

Reagovat
delfin

Se žabomyšíma válkama za mnou nechoď, mě zajímá hezkej fotbal. A je mi jedno jestli Sparta nebo třeba Hradec.

Reagovat
Nieuwendyk

Zase brekot, a zrovna od tebe... jo ty jsi vlastně jeden z těch kokotů, co fandí dvěma klubům v jedné lize a jeden z nich je Slávie, tak to joooo

Jinak pencle měla bejt proti vám a žlutá pro Kari taky. Ale výhra a vy jste měli dát víc gólů než soupeř. A nyní utíkej brečet do Edenu

Reagovat
Bakary3

Tak to je teda fakt šokující, že někdo fandí klubu ze svýho města a přitom třeba jednomu ze S .

Tim jsi chtěl říct co?

Reagovat
Axelrose

Pohoda,

ona jim Kodaň ukáže, kde se ve skutečnosti nacházejí.

Ono vyhrát ligu s 20ti penaltami v 90 minutě by dokázali i Pce, kdyby měli v zádech miliardáře s taškou.

Reagovat
Prometheus

pobavil si. Evidentně nebudeš nejostřejší tužka v penále

Reagovat
Bakary3

Zato ty určitě ano, líbí se mi, jak si každý myslí, že když použije tisíckrát otrepanou hlášku s nejostřejší tužkou, tak to z něj dělá génia.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Rizek

Co dělal a jak vyklusával ten černej stoper u sedmýho gólu, to je na facku. V prvním svým zápase ... nechápu.

Gólman byl u obou gólů taky za sněhuláka.

Birmančevič naopak skvělý.

Celkově takové smýšené pocity. Hlavně z toho gólmana prostě nejde jistota.

Reagovat
Rizek

Jo a teda ještě Ryneš byl výborný. Takhle má vypadat nástup hráče, co se o svůj flek chce porvat.

Reagovat
Edgar Davids

bleju velebnosti

Reagovat
Pablos

gólman 100 % neúspěšnost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

Tvl Hilál ...na něj už jsem zapomněl, že je ještě v lize

Reagovat
delfin

Lol, co to tam ten gólman Karviný výmýšlel

Reagovat
Pablos

já koukal na Spartu... ostatní jsem zatím vůbec neviděl

Reagovat
delfin

Na livesport.cz je video toho gólu Helala.

Reagovat
Pablos

už to teď dávali na O2 a to se moc nevidí teda

Reagovat
kilobyte

Jak ještě ukazoval, že to má pod kontrolou.

Reagovat
John Obi Mikel

Navázal na chybu Petra Bolka proti Spartě.

Reagovat
Coutinho10

celkem by mě zajímalo, proč nechytal Lapeš

Reagovat
Uwe háže buly

Dneska prostě nelapeš

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Greny

Ten to zajebal minulej týden

Reagovat
Coutinho10

vím ten nepovedenej odkop, ale že ani na lávce nebyl

Reagovat
Prometheus

Chyba jak krava v Olmiku, navíc kdyby Ciupa nebyl zraněný,je od začátku jednička on

Reagovat
Coutinho10

tak prý zranění a že to nebylo kvůli tý chybě, ale to nezjistíme

https://www.youtube.com/watch?v=9lEU3xDRV9g&t=127s

Reagovat
John Obi Mikel

Nebyl ani na lávce, takže zraněný je taky asi.

Reagovat
Coutinho10

už jsem ho ve fantě radši prodal než mu sundají cenu

Reagovat
Pablos

Já ho furt mám

Reagovat
Coutinho10

tipuju, že mu tu cenu brzo dají dolů...měl 4.3m, teď 5.1m, tak ho dají tak na 4.9m...udělal jsem upgrade o 0.2m na Letáčka (5.3m) (čistě dvojka), ale chci mít jistotu, že bude chytat a nechtěl jsem vyhazovat moc na náhradního brankáře, takže toto byla asi ta nejlevnější varianta

Reagovat
Pablos

Já hlavně minulé kolo střídal a zapomněl to uložit A měl ho tak dokonce kapitána místo Koláře No ted jsem vyházel obránce z Karviné, takže uvidím na další kolo, jedtli pujde on. Ja ten tym mam tragickej, pac jsem na zacatku nevěděl, že se to neskládá na každé kolo zvlášť

Reagovat
Coutinho10

jo už vidím tvoje minulý kolo naštěstí tě to teda nemuselo mrzet, že oba měli stejný počet bodů, nicméně nevím, jestli je tak výhodný dávat pásku brankáři...to už je možná lepší obránce + šance mimo čistý konto i na áčko nebo gól a nebo častější varianta, což jsem vždy dělal já, dát to ofenzivnímu hráči (záloha nebo útok), ale zatím jsem aní jednoho hráče jako kapitána správně netrefil tak Mick to musí zejtra zlomit

no, to je docela podstatná věc no, ale teď už to víš, případně můžeš použít i wildcard, jestli jsi ještě nehrál a chceš ten tým překopat...i já to udělal po 1. kole na to 2. kolo, kde to tolik ovoce neneslo, ale toto kolo mám celkem potenciál to ovoce sklidit a po dnešku za 4 hráče bez pásky 34 bodů je super, tak zítra na to navázat a ještě to překonat, ať jdu ještě vejš

Reagovat
Pablos

Věřím v chycenou penaltu Ba né máš pravdu a díky za tip Wildcar…hmmm, asi jeste pockam.

Reagovat
Coutinho10

nz j, záleží na posouzení...já cítil, že ikdyž jsem neměl úplně špatný 1. kolo, že jsem to neměl dobře složený, tak jsem to překopal...byly tam nějaký zranění, od některých hráčů jsem čekal víc, od jiných jsem toho naopak nečekal tolik a tak jsem tam ty hráče potřeboval namontovat a chtěl jsem co nejdřív, protože ty změny cen dělají hodně a když hraju s neověřeným účtem s rozpočtem 90m, tak si musím hodně rozmyslet, jestli se nějaký dražší hráč opravdu vyplatí a samozřejmě tam nemůžu narvat všechny nebo alespoň ne tolik, co lidi s ověřeným účtem při rozpočtu 100m můžou, takže v rámci možností jsem spokojenej a teď už chci dělat jenom kosmetický změny (1 za kolo) dle potřeby či zranění atd., abych nešel do mínusu zbytečně a zároveň měl hráče, co donesou body

Reagovat
Pablos

Jo a musím ocenit tu VIP, že nás je hezky 16 jako v lize týmů. Už nikoho nepřidávej

Reagovat
Coutinho10

pšt nicméně ty miniligy obecně mají pořád tu nevýhodu, že se to nedá moc korigovat, může tam vlézt kdokoliv, kamkoliv, takže max. lze lidi vyhazovat, což třeba v tý klasický Eurofotbalovský už jsem u nějakých neaktivních účtů udělal....jinak masakr, že tam je 241 lidí

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
djwenca

ne ještě, ale zase....loni byl s Krmenčíkem v týmu v Indonésii

Reagovat
Pablos

jo no jo

Reagovat
Mass

Minulej rok byl s Krmenčíkem a Kúdelou v Jakartě. Jen sem teda nečekal, že se Hilál vrátí a ještě k tomu bude hrát v nějaky slušnějšim týmu základ. On teda není špatnej a nějaký kvality má, je to takovej lidl Zlatan, ale vždycky když sem ho na těch videích ze slávistickýho tréninku viděl, jak ho předběhli i dorostenci nebo když se dělaly fyzický testy, tak předstíral zranění.

Reagovat
Sigma Olomouc

Supr kluci, sice to bylo o bránění, ale důležité bodíky.

Reagovat
zorz767

Pro Vindahla krutej zápas, ale opravdu byl za sněhuláka. Jsem zvědav, koho dá Priske v úterý do brány.

Reagovat
ratusek

Ty vole ten Kulič ještě bude hrát top6 to jsem vůbec nečekal. Aspon, že ta Karviná mi vychází

Reagovat
Pablos

já je šoupnul snad nad Plzeň ...tak uvidíme

Reagovat
Pablos

dokonce na 3.flek

Reagovat
C-M@ster

Komedie.

Reagovat
mistr129

Kováč

Reagovat
Rothbard

Zlín má štěstí, že je v lize ještě marnější tým. ČB největší kandidát na sestup a nezachrání to ani ten novinář s pořádnými koláči pod pažemi.

Reagovat
smazaný uživatel

Zlín je v klidu, před týdnem hráli docela slušně a po zítřku budou mít první 3 body, to je do dalších kol uklidní.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, ty ses tak otravnej

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Nieuwendyk

naprostý souhlas a bude to paráda.

Reagovat
Rizek

Budějky mají strašně tragickou obranu.

Reagovat
John Obi Mikel

Táborsko Žižkov

Reagovat
monty25

No, dneska zatím nejhorší výkon po návratu do FNL. Bohužel chybí ty body proti Prostějovu a Příbrami, tam to mohly být klidně dvě výhry...

K Táborsku: Ve středu uvidím naživo v poháru lídra FNL, to není špatný.

Reagovat
monty25
Reagovat
John Obi Mikel

Tak to jsem nečekal

Reagovat
emisarpravdy

Já teda v devadesátkách na fotbal nekoukal, ale chtěl bych se zeptat pamětníků. Pomáhalo se Spartě doma za stavu 5:0 proti týmu bojujícímu o zachranu i tehdy?

Reagovat
Axelrose

To bylo jenom 3:0.

A o záchranu ještě nehrajeme

Reagovat
emisarpravdy

Ten šlapák byl už za 5:0 ne? Ale jistej si nejsem, koukal jsem po očku. Bral jsem to podle minulý sezony, pardon jaký míváš pocity když hraje Slavia s Pardubkama?

Reagovat
Axelrose

Od malička fandím/fandíme Slávce, takže v tom problém nemám.

Ale ono je to i tím, že v Pcich jsem nikdy ligu (kromě této éry) nezažil, takže pro mě bylo FK vždy až "druhé". Vlastně třetí, po Dynamu.

Navíc to takhle máme v rodině od nepaměti.

Takže si samozřejmě přejí aby vyhrála Slavia, ale podvědomě třeba jenom 1:0. A vím, že kdyby to nevyšlo, tak to alespoň zůstane doma.

Ale upřímně, osobně neznám moc FK fandů, kteří by neměli ve větší oblibě jiný tým :SKS, Sparta, Bohemka, Baník (těch je tu kupodivu také dost), nebo třeba Slovácko (M.S.).

Prostě u nás tradice FK v lize moc nebyla, no.

Reagovat
emisarpravdy

dík

Reagovat
Nieuwendyk

To můžu potvrdit, mám klienta kamaráda, kousek od Pce, který je taky fanatik do FK, ale když hraje cirkus Eden, tak je úplně hotovej. Pce mám rád, ale kvůli lidem jako vy mě to mrzí... Díky bohu za Kováče, jinak by to nešlo.

O sestup hrajete

Reagovat
Mass

V devadesátkách Sparta bůry nerozdávala, tam stačilo, že Lokvenc někoho zloktoval a Siegl dával do prázdný.

Reagovat
ondrasch77

V 90kách se Spartě pomáhalo, aby vyhrála o gól

Reagovat
Rizek

Podry se nejpozději v září vrací do Zajíce.

Reagovat
Kiwi-21

On tam má být stejně co 2 týdny a nebo alespoň 1 do měsíce

Reagovat
Nadržený šimpanz

No jestli tam někdy přijde a bude rozdávat moudra co a jak dělat.....tak to potěš

Reagovat
Keeper117

Ale tak ešte tam nie je dostatočne dlhú dobu na hodnotenie posily rieši vzhľadom na podmienky ktoré tam sú zaujímavé len treba veriť že sa mu nejaké chytia

Reagovat
Nadržený šimpanz

To mi řekni, čím jsou ty posily zajímavý. Neznámý hráči, který tam dohodil spřátelený agent, u Ondráška platí to samý, no a Nikl o tom ani nemluvím. Osmančík už je spíš posílá pro druhou ligu

Reagovat
oli9

Ta Penalta pro Hradec co to jako kurva bylo

https://twitter.com/destralux/status/1687879139788025856?s=20

Reagovat
zorz767

Už roky před zavedení jsem říkal, že video ve fotbale bude k prdu. A potvrzuje se mi to prakticky každej zápas. Na rozhodnutí se nadává pořád, akorát jsou kvůli tomu prostoje. Přínos nula.

Reagovat
Stannis Baratheon

Aha, takže za to může přístroj, a ne lidi kteří ta rozhodnutí pomocí toho přístroje dělají...

Reagovat
zorz767

Až to video dají umělé inteligenci, tak to možná bude fungovat. Do té doby je to k ničemu.

Reagovat
Mass

Nesmysl. Někdy se stane, že to rozhodčí třeba dobře nevidí nebo kouká jinam, a tam video pomůže. Už se tak mockrát stalo. Ale nepomůže tam, kde názor rozhodčího je od začátku špatnej, jako v tomhle případě, tam už je jedno, jestli si to pustí 5x nebo 10x znovu.

Reagovat
kilobyte

Vždyť VAR dal šanci hlavnímu, aby opravil svoji chybu. To že to nevidí ani na videu znamená, že k hovnu je ten rozhodčí, nikoliv video.

Umělá inteligence se učí od lidí, takže když to budou blbě posuzovat rozhodčí, tak i umělá inteligence.

Reagovat
Firkraag

Ano, je to tak. Ale rozhodčí jsou naprostí tragédi. Tohle není normální.

Reagovat
kilobyte

To jsou, ale díky VAR se dá zjistit, jestli je rozhodčí tragéd a nebo to jen neviděl. Někdy to na hřišti prostě vypadá jinak než u videa.

Bez videa by se řeklo, že to blbě viděl a hráč to udělal chytře (úplně slyším Švancaru, jak pilaře chválí ).

Reagovat
djiros

Pilař ta kurva se ještě pochválil, že to udělal šikovně

Reagovat
zorz767

Tak po dnešku všichni hráči vidí, že to je v pohodě pentle, a to i po revizi videem.

Reagovat
Nuno čomes

Jako je fakt, že už tehdy před 15 lety se nám všem fotbalistům posmívali, že jsme simulanti.. a vůbec se tomu teď nedivím. Jenže to aspoň nebylo video.

Teď se tím simulovanim hráči vychloubají i přes video

Reagovat
Nuno čomes

Nenee

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Mass

Reagovat
Firkraag

Já to tak myslel, že jsou tragédi, když to na základě VAR posoudí takto. Vidět to nemusí, to je úplně normální.

Reagovat
mistr129

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Sigma Olomouc

He to o tom, jestli je rozhodčí debil nebo dobrej.

Reagovat
Mass

Jasně chybné rozhodnutí rozhodčího a motivace pro hráče, aby si ještě víc chodili pro fauly a simulovali. Sice to nerozhodlo zápas, ale nechápu jak ještě ze záznamu to může posoudit špatně, možná Černýmu vlezlo do hlavy, jak ho komise tlačí a přitom je to trouba.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
andrew96

Pilař stará dobrá špína.

Reagovat
Nieuwendyk

Je to malá zkurvená svině a dycky takovej byl. Nemá cenu z něj dělat hero. Je to intelektuální pahýl a duševní naháč.

Reagovat
John Obi Mikel

Klasický Venca

Reagovat
Axelrose

Za mě ještě horší nepenalta proti Spartě po faulu Krejčího.

Jinak souhlas, čekal jsem po VAR, že jí odvolá a dá Pilarovi žlutou. A ono hovno

Reagovat
$dolar$

Tak nejhorší je ta neudělala červená Kairinenovi.. a nejen že nedostal červenou, on nedostal ani žlutou

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Martin9719

Člověk by řekl že tribuny by mohli začít zase řídnout z takových komedií, ale když se to děje v Praze nejvíc tak těžko.

Reagovat
Nieuwendyk

Co takhle se soustředit na neuvěřitelný štěstí vašeho kokota v brance?

Karta to bejt měla, ale rozhodčí ji nedal. Netřeba za tím hledat Křéťu v šatně.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Nuno čomes

proč tohle neposoudí jako simulaci? Jak se tohle může vůbec stát?

Reagovat
romeo351
Reagovat
thewall

Obránce fauloval Pilaře tím, že mu Pilař stoupnul na nohu. Ten Černý je totální dement.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
oli9

Normální kunda

Reagovat
Nuno čomes

Šílenost Mě jen zajímá, proč ty vole?

Reagovat
romeo351

Zase šel na ten rozhovor a zdůvodnil to… Evidentní však je, že ty jejich stanovy pískání jsou uplně levý

Reagovat
Nuno čomes

No lepší by bylo, kdyby raději mlčel.

Reagovat
romeo351

To bych teda neřekl

Reagovat
Nuno čomes

To je fakt, tak aspoň každý vidí, jak hloupě to vyznělo

Reagovat
thewall

Souhlas s Nuno čomesem. To jeho zdůvodnění je úplně dementní a bude s chutí vkládáno do diskusí ještě dlouhá léta. Černý se stane legendou a on za to rád nebude.

Reagovat
romeo351

Myslím si, že se na to díky další blízké blbosti zapomene. Ale aspoň smyl trochu blbost z VARu

Reagovat
John Obi Mikel

Budějky Hradec

Reagovat
zorz767

Podry bude dneska smutný

Reagovat
Rothbard

Pilař prodal své zkušenosti.

Reagovat
Mass

Nj plzeňská penaltička tentokrát v Hradci.

Reagovat
Martin9719

No s tím skluzem od Jarošíka to ani nejde srovnávat, tam mu opravdu aspoň zajel pod nohy.

Reagovat
$dolar$

Koukám na Finito a to bude fakt každý kolo zářez ve prospěch Sparty? Jasná červená a penalta pro Pce a není z toho ani karta, ani nekouká na VAR, to se zase bude dělat, že je to náhoda?

Reagovat
Nuno čomes

Ve čtvrtek vyberou média 4 případy a bude

Reagovat
$dolar$

Už dneska jsou jasný 3 a to jsme v půlce kola. Tak jsem zvedavej, kterej případ po zítřku vynechaji..

Reagovat
Nuno čomes

Přece ty 3 dnešní

Reagovat
Rizek

Příští kolo se to samé stane Plzni a ty si to obhájíš. Tvoje objektivita je už profláklá.

Reagovat
Nieuwendyk

Už dneska v neděli nebude Zlínek kopat dvě pencle...

Reagovat
Martin9719

Ještě si pusť letce Pilaře. A prej je to jeho nejhezčí den v kariéře. Nevím co pak teda byl postup do LM nebo přestup do Bundesligy.

Reagovat
$dolar$

To jsem taky viděl, šílený a ještě řekne, že to udělal šikovně.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Martin9719

Dalibor Černý: "Hráč Pilař šlápnul na nohu obránce který ho tím podrazil". Ten koks už asi dorazil i na Fačr ty vole.

Reagovat
John Obi Mikel

Tak to jo

Reagovat
Mass

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Firkraag

Ten vypadal jako kdyby měl IQ 60

Reagovat
smazaný uživatel

To mohl rozhodčí pískat minulý kolo i ten faul na Mosqueru obráceně teda "hráč Heidenreich naskočil hlavou do vystrčeného lokte Mosquery, čímž mu způsobil pohmoždění v oblasti horní končetiny"

Reagovat
didosh

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Cotton

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
emisarpravdy

Já teda v devadesátkách na fotbal nekoukal, ale chtěl bych se zeptat pamětníků. Pomáhalo se Spartě doma za stavu 5:0 proti týmu bojujícímu o zachranu i tehdy?

Reagovat
emisarpravdy

Fakt odpornej klub

Reagovat
C-M@ster

Taky.

Reagovat
Selänne

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
r.mrazik

Jj. To byla teď extrémní pomoc

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Sigma Olomouc

OT: ten zápas Sparty s Kodaní jen na 02 tv.

Reagovat
doshcz

jesteze tak

Reagovat
andrew96

No a?

Reagovat
John Obi Mikel

A co jsi jako čekal?

Reagovat
Sigma Olomouc

Jasně, když je i finále LM tam, tak jo, no

Reagovat
Sigma Olomouc

Nebojte, O2 tv mám

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Selänne

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Mass

Reagovat
Vinci

To je dobre

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
r.mrazik

Var klasicky k hovnu. Kaan červena, Krejčí penalta a v Hradci penalta po skoků Pilaře.

Rozhodčí jsou fakt tragický

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Losinho

A Kairinen ani nemůže dostat dodatečnej trest ne? Ty pravidla jsou kouzelný.

Ten rozhovor top sudího Černýho taky famózní nemá nějakou poruchu? Mluví hůř jak Souček, jak má mít tohle na hřišti nějakej respekt? Z těch slušnejch derby bude žít ještě 5 let.

Reagovat
r.mrazik

Černý je ten z Pilaře?

Já tedy chápu, jak to myslel, ale přijde mi to postavený na hlavu.

Jinak týpek, co piskal nás, tak ten je úplně mimo. Úplně to z něj srší. Arogantní hloupost..rozhodčí no...

Reagovat
Losinho

Jj.

Klíma je zoufalej no.. já mám rád Zelinku, ale tam to taky není bez chyb. Ale Orel, Berka, Michálek a podobná verbež.. hrozný

Reagovat
r.mrazik

Přesně

Reagovat
doshcz

Zelinka je dle me furt nejlepsi no, jasne taky neco dojebe ale jinak nepiska kazdou picovinu a nenecha na sebe rvat

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
romeo351

Hlavně z toho může i precedens pro ty další alibisty. Snad takovýhle posuzování komise vyvrátí…

Rozhodčí fakt třetí tým na hřišti, žádnej soudce. A je to všude v Evropě

Reagovat
romeo351

I když po těch kokotinách v naší lize na konci loňskýho ročníku je nějaká obava naprosto zbytečná

Reagovat
r.mrazik

Komise se zdá se řítí do úplný prdele

Reagovat
Bakary3

Je zajímavý, ze jsem teď četl, jak dali kdysi Chramostovi za simulaci 4 zápasy stop, jako mladýmu cucakovi, a ještě 20 000 pokutu.

Ono kdyby se chtělo...

Ale u nás se hledají důvody, proč to neřešit.

Přeci se disciplinarka nepredre, zejo.

Reagovat
ACSeRw!n

Novotny je ma taky vadu reci a vzdycky byl uspesnej v tom co delal.. o tom to neni

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Edgar Davids

Co je se Sorensenem?

Reagovat
Rothbard

Po těchto mikro nebo makropomocech budu fandit spíš Kodani.

Reagovat
Posledni Kovboj

ok

Reagovat
Nieuwendyk

Díky za info!

Reagovat
ACSeRw!n

super

Reagovat
mayday

Pilařovi by za toto měla dát komise stopku na tři zápasy. Ruce takto teatrálně nad hlavou, jasná simulace, a nemusí se člověk ani dívat na video. Rozhodčí to samý, jde se na to podívat a za toto nařídí penaltu? To není přece možný. Pokuta a dva měsíce si nezapískat.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Coutinho10

Tak až teď jsem se podíval na ten Pilařův pokus, protože za stavu 4:1 jsem to přepl na Simu, který hrál celý zápas a stejně jako zbytek týmu tam něco chybělo, nebyla tam taková kvalita a Celtic si jde pro titul už hned od 1. kola

k Pilařovi, tak zkušeně si pro to došel, jak tu pravou nohu vybočil do toho skluzujícího hráče no a jestli se tady oslavoval Černý, jako top rozhodčí, tak bych asi trochu zvolnil, ale hezký, že si stojí za svým, asi měli všichni na nějaký větší hcp na Hradec naloženo, škoda, že jsem se taky nesvezl

Reagovat
Pablos

Já něják nechápu, proč se kvituje, že si někdo stojí za svým, i když je to špatně A netýká se to teď Tebe, ale často to obecně slýchávám... a upřímně nechápu, však to není dobrá vlastnost neumět přiznat chybu.

Reagovat
Coutinho10

no jde o věci, který třeba jsou 50 na 50 a že třeba z nějakýho úhlu mu to přišlo na penaltu...tohle ten případ není, takže to chápu tak, že nechce přiznat chybu, chce sdělit, že kontakt tam byl a že to odpískal přesně tak, jak to viděl v realu a i na videu...jsem dost zvědavej, co na to komise, jestli mu dá trest nebo ne, tak uvidíme, jestli bude pískat další kolo

není to dobrá vlastnost, to souhlas...trochu asi doufá, že ho komise podrží

Reagovat
Coutinho10

nebo ještě jinak, že to bere prostě na sebe, že pokud to je chyba, což je, tak že to nebude hozený na lidi z VARu nebo někoho dalšího, ale čistě a pouze na Černýho

Reagovat
Pablos

Já v tom zase, ale cítím, že to nebere jen na sebe, ale zatahuje do toho celou ligu... protože tím rozhodnutím jí diskredituje o něco zase.

Reagovat
Coutinho10

jako jo, naštěstí to bylo za stavu 4:1, nicméně nějaká odezva by přijít měla, co se týká i různýho nastavení pravidel atd., aby se to neopakovalo, pokud si třeba VAR je na 100% přesvědčený, že to je chyba rozhodčího, možná by měl jít v platnost názor VARu, tady by to např. tu situaci zachránilo a nebylo by špatný rozhodnutí, ale je to těžký no

Reagovat
Pablos

Je to těžký v tom, že i za VARem může sedět čůrák a nebylo by to prvně Každopádně máme neúplné kolo a už tam jsou 3 velké hrubky rozhodčích ...a to vlastně jsem ani neviděl např. Karvinou či Slovácko, jestli tam něco nebylo taky Do toho pak média vybírají 4 ke, kterým se vyjádří komise... začátek ligy a už taková fraška docela

Reagovat
Coutinho10

začínáme tak, kde jsme skončili no jejedno, jaká loutka tam bude, jestli Příhoda nebo Kovařík

Reagovat
Pablos

Ale jako chápu jak to myslíš samozřejmě. Jen by to opravdu muselo být to 50-50.. takhle to vzal na sebe, ale poškodil tím všechno

Reagovat
Coutinho10

j, měl by přijít nějaký trest no....kdyby to vzal zpět po zkouknutí u VARu, tak se mohl nějak opravit, ale neudělal to, tak uvidíme, co z toho bude

Reagovat
Losinho

víc bych ocenil, kdyby uznal chybu a poučil se

Reagovat
Losinho

Což je teda nereálný samozřejmě

Reagovat
Nuno čomes

Podívej se na to vysvětlení jeho. Když vidíš takové borce, který vypadá, jako by pískal první zapas a co to neumí ani srozumitelně obkecat, co chceš na to říct?

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
mistr129

“Libi se mi, že na to má svůj názor”. Typický, když někdo vykládá nějaký nesmysl

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Uz prestanme s tim, ze je to nejaka zkusenost nebo dokonce chytrost (Svancara). Je to normalni kurvarna, co Pilar predvedl.

Reagovat
Coutinho10

jo, je...Černý mu to sežral...před 10 a víc lety by to bylo asi pochopitelný, nebyl VAR, ale teď by tohle nemělo bejt posvěcený VAREM, respektivě ono to posvěcený nebylo, proto ho VAR zavolal, ale on i tak si to nenechal rozmluvit, takže vlastně vpohodě to možná může teď být i horší ohledně nějaký tendence, protože můžeš najít věci, který jsi si v minulosti třeba ani nevšimnul a zároveň chybný rozhodnutí i tak za svoje jméno můžeš nechat v platnost

Reagovat
ratusek

Reagovat
Gelu28

přesně tak

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
romeo351

Tak tak

Švancara si tam maže medem hubu, jak nakonec parádní to bylo dřív. No radši bych vzpomínal na jeho dobrý výkony, kterých bylo pramálo

Reagovat
andrew96

Reagovat
Cotton

Reagovat
ACSeRw!n

nesmysl.. Svancara ma pravdu.. simulovani k chytrosti hrace patri a kdo to umi dobre je hodne cenenej.. vsak se to uci uz od zaku

Reagovat
Bakary3

Ale.hovno se uci od žáků.

Tyhle pivní kecy... Tys fakt nikdy fotbal nehrál, viď?

To je zajímavý, že na vesnici takovýhle komedie, kotrmelce, válení sudu... nevidis

Reagovat
ACSeRw!n

ja fotbal narozdil asi od tebe hral .. a ucili sme se to normalne na trenincich a co vim, tak jsme nebyli jediny tym, tak nevim, co to tady zkousis..

Reagovat
Bakary3

Fakt?

Tak můj trener nebyl chcanka a my taky ne, no, ani nějak v ostatních týmech si to nepamatuju, asi moje chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

V dětství jsem fotbal za vesnickej klub hrál, trenéra nám dělal hráč áčka a na tréninkách nás běžně učil, jak padat, aby to rozhodčí sežral.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Pablos

Tak Plzeň mě překvapila... na tu střední skupinu to letos nejspíš uhrajou. Baník tu baráž pak taky dá

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec to od druhyho zapasu pekne sere

Reagovat
Salfovic

Jo, tam bude dneska veselo.

Reagovat
AjaxFans

jen houšť

Reagovat
Gelu28

Hapal tam ted mele neskutečný kravinky....at jak psal Ratusek v preview to vezme ten Anglán

Reagovat
zorz767

Anglán shoří jako papír.

Reagovat
Gelu28

Když ho jako Head Couche nedají tak se to nedozvíme, ono v Baníku je plno věcí vzhůru nohama od sezony 2009/10 kdy Baník senzačně skončil na 3.místě. Jinak to jsou jen sliby pánu Petery, Šafarčíka a Běláka.....to je snad nejvíc ultrahajzl

Reagovat
Salfovic

Pořád tam je ?

Reagovat
thewall

Srovnávat Běláka s Peterou a hlavně Šafarčíkem je hodně velký úlet.

Problém je, když se rodinné vazby potkávají s firemní podřízeností/nadřízeností. Věřím, že pokud by byl mezi Brabcem a Bělákem jen pracovní vztah, tak tam už Bělák není.

Reagovat
Gelu28

na rodiný vztahy ti seru....Bělák totálně nerozumí fotbalu....a Brabec evidentně má peníze ale neumí si najít lidi co tomu rozumí....To je prostě celý...a často se v Baníku podle hlasů fanoušků místo hlasu fakt erudovaných lidí....to ti řekne nejeden člověk z vnějšku z českýho fotbalu

Reagovat
thewall

Ty na ně sice sereš, ale Brabec evidentně ne. Mimochodem, většina lidí na rodinné vztahy nesere. V tom ho chápu (tím držení Běláka v čele FCB neschvaluji). Navíc ta vazba je evidentně velmi silná, když Brabec avizoval, že setrvání Běláka je svázáno s jeho setrváním držení Baníku.

Najít lidi, kteří rozumí vedení prvoligového klubu je evidentně daleko větší problém než do nějakého standardního byznysu (tam to Brabcovi evidentně jde).

Reagovat
thewall

... jsem se evidentně zamiloval do slova "evidentně"

Reagovat
ratusek

evidentně

Reagovat
Pablos

evidentomrd

Reagovat
Salfovic

Jaký rodinný vztah ?

Reagovat
thewall

Bělák je partner Brabcovy dcery.

Reagovat
Salfovic

Takže to ještě není rodina a může ho klidně vyrazit.

Reagovat
thewall

Možná už jsou svoji, ale pokud jsou to víceletí partneři, tak já osobně bych to jako rodinný vztah bral.

Jasně, že ho může vyrazit. To by mohl, i kdyby to byl jeho syn.Nejde jen o papír (oddací list nebo rodný list), Brabec jej evidentně za člena rodiny považuje.

Reagovat
PavlíčeQ

skoda, tohle se dalo urvat

Reagovat
monty25

Jednou tam nejsem a hned Teplice nevyhrajou. Dneska ale ten bod musíme brát, měli jste toho víc. Každopádně remíza je asi spravedlivá.

Reagovat
ondrasch77

zmizel Považanec a chvílemi se na to dalo i koukat

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Kombinace slušná a to je tak asi vše. Jeden bod za tři zápasy, šest inkasovaných branek a dva vstřelené (oba z penalty). Teď doma Hradec a potom na Slávii. No , nádhera

Reagovat
Salfovic

Pozitivem je, že Hapala coby prvního vyhozeného tipovalo hodně lidí.

Reagovat
Pablos

Jenže v Baníku to budou prodlužovat tak dlouho, že mezitím už jinde vyhodí dva.

Reagovat
Hasan Šáš

Hapal přežije i Trpiše

Reagovat
Martin9719

Tak oni si nemůžou dovolit vyhodit tolik trenérů za tak krátkou dobu, jak by potom vypadali.

Reagovat
ratusek

akorát koho? Kulič vypadá, že bude mít uspěch Webera zachrání nový stadion, takže asi Zápotočný a Nikl a židle se bude kývat i pod Kozlem jestli bude takhle pokračovat Peltič Látala taky podrží celkem dlouho

Reagovat
Pablos

Zápotočný s Niklem no nejspíš... a já věřím, že možná i Vrba kolem 10.kola

Reagovat
Mass

Před sezonou sem tipoval Pata a Mata z ČB

Reagovat
Salfovic

Pat a Mat z ČB jsou Tobiáš a Kotrba

Reagovat
Mass

Ti snad ale nikdy netrénovali spolu?

Reagovat
exse

Tohle už jde bohužel za Kozlem. Jasný, nemá v tým zkušenost a hraje to s děckama, ale prostě není možný více než sezónu ztrácet zápasy v posledních 10 minutách, bez toho aby se něco změnilo. Loni jsme tak poztráceli 20 bodů, teď se skvělým losem máme místo 9 bodů 4. Být tam jeden zkušenej stoper a jeden střeďák co umí uklidnit hru, tak úplně v pohodě hrajem poháry, místo toho to zase vypadá sotva na střední skupinu.

Reagovat
$dolar$

Tak za Kozlem a nebo kadrem?

Reagovat
exse

Je jeho chyba, že si nevydupal zkušenější hráče, nebo že nedokáže lépe psychicky připravit kádr co má.

Reagovat
Igli

v libe si asi moc hráčů vydupat nejde s jejich přestupovou politikou...

Reagovat
kardous

Jenže Karl nepustí ani korunu v tom je problém,jinak by si přivedl zkušený hráče.

Reagovat
zorz767

Koubek umlčel kritiky

Reagovat
smazaný uživatel

Baniku uz mi je normalne lito, tech par sezon bylo fajn pro zasmani, ale uz je chci taky zpatky nahore jako Spartu

Reagovat
Salfovic

Tím zpátky myslíš co?

Já jen, že Baník skončil v top4 jen 5x za třicet let.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Bakary3

Tak to jsou v podstatě...

Ne...?

Reagovat
Nuno čomes

To je tím, jak každý rok před začátkem sezony vyhlašují, že budou hrát o poháry. To se ti pak vsugeruje do hlavy jakoby kdysi končili pořad v top4

Reagovat
bobis21

A kdy že něco takového vyhlásili?

Reagovat
Nuno čomes

Fans každý rok? Nebo to je jen zbožné přání?

Reagovat
$dolar$

Reagovat
bobis21

A kteří? Nic takového jsem viděl možná 1 rok z posledních 13?

Reagovat
Nuno čomes

Tak detailně to fakt nesleduju, abych ti vypsal nějaké nicky Ale 1 rok z posledních 13 fakt ne.

Reagovat
ratusek

Ne, Ano

nechápu to neustálé plácání toho nesmyslu, že tady někdy někdo údajně řekl, že jdeme na poháry

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
ratusek

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
GariCZ

Proč už ten Hapal není vyhozený proboha. Tým absolutně neví co hrát, jeho geniální střídání v každém zápase je taky tah, stopery viděl celou přípravu a první zápasy a stejně tam bude cpat lischku a Blažka( on jako kapitán je taky úlet všeho). Porazí Hradec a zase zustane dalších 10 kol... Okamžitě musí jít.

Reagovat
Martin9719

Kdoví jestli porazí Hradec.

Reagovat
$dolar$

Nevěřím, že porazo Hradec.

Reagovat
GariCZ

Měl jsem napsat, kdyby náhodou vyhráli nad Hradcem, budem ho tu trpět dále..

Reagovat
bobis21

Stejný problém bude i s dalším trenérem. Stejně jako ten problém měli i trenéři před ním.

Když si vezmu 11 nejlepších hráčů Baníku, tak mě nenapadá žádné rozestavení které by mohli hrát, o tom jakým stylem hry se prezentovat ani nemluvím. To znamená, že cokoliv hrajem buď nevyhovuje polovině sestavy, nebo někteří z těch nejlepších musí sedět.

Přes léto se udělalo hodně přestupů, ale tento problém se nevyřešil. Tým prostě není skládaný s tím, že by pak měl nějakým způsobem hrát. Je skládaný stylem "ten je dobrý, toho vezmem". Většinu minulé sezony hrál Baník 4-1-4-1 - kde má v tomhle hrát Kubala? A proč se teda nepřivedl nějaký další DM když na ten post je jen Boula?

Reagovat
GariCZ

Lidi i vedení nadávali za 5 místa, teď to mají.

Reagovat
bobis21

Ne no, ale pokus pěkný.

Reagovat
ratusek

jenže to tam asi nikdo moc nevidí ve vedení a Mikloško v tomhle taky zklamal. Posily individuálně mohou být třeba minimálně dobré, ale týmově je ten tým opět poskládaný špatně. K tomu ty geinální trenérské tahy, nefunkční obrana a tak máme sezonu opět v prdeli. Pokud však posily vybíral výhradně jen Hapal, tak to jde celé za ním ze sta procent.

Reagovat
Salfovic

Posily určitě nevybíral výhradně Hapal.

Reagovat
O.Giroud

Ale trénovat už taky neumí, si pri repre zvykol, že buď máš dobrých hráčov alebo nemáš a teraz v tom pokračuje.

Reagovat
ondrasch77

Dělá to na mě úplně stejný dojem...

Reagovat
O.Giroud

heh Blažek teda k hovnu zatiaľ? tam som fakt nepochopil kde sa k nemu dostal Baník už keď som čítal o záujme Slovana som sa chytal za hlavu, že či chcú ďalšieho Križana, na ktorého sa bude kydať. Ale tak tam je scouting nulový. On by sa možno hodil tak do Zlínu alebo nejakého mužstva, ktoré chodí vyložene brániť. Fakt mám pocit, že scouting v CZ/SK ,u CZ povedzme u tých horších tímov , je pozriem si štatistiky a vidím, že ten má v lige najviac zblokovaných striel alebo odobratí tak ten bude asi dobrý obranca. Ale už asi nezoberú do úvahy, že vlastne v tíme kde sa brániš to nazbieraš ľahšie a ešte sa u nás aj rozdeľuje skupina a druhú polovicu hral prevažne so slabšími.

Reagovat
ratusek

Vždyť ho tady někdo od vás i chválil. Nebyl si to dokonce i ty?

Reagovat
O.Giroud

Dosť ľudí ho chválilo, nie je to zas úplne drevo ale skôr pre tie slabšie tímy, mne by sa v Baníku skôr pozdával taký Bartoš ak už niekto z našej ligy.

Reagovat
Nuno čomes

Blažek je kapitán proč?

Reagovat
Blasphemer

Baník je fakt v píči, když ho porazí i Koubek, a ještě ke všemu nasadí nejmladší sestavu za posledních 15 let.

Letos se na to poprvý dalo dívat. Jestli to nebude tím, že hráli od začátku mladší hráči a ne “zkušenost” jako Vydra, Kopic, Hejda. Bohužel ve čtvrtek čekám všechny tři v základu.

Reagovat
ratusek

Vy máte ty mladé hráče velmi kvalitní, ale hrajou staří zkušení "dědci", ale v naší lize se tomu nedivím. Tady se sází na zkušenost a na dravé kvalitní mládí se sere. Zejména ti staří trenéři

Reagovat
Blasphemer

Hranáč už měl nejvyšší čas a jsem rád, že konečně dostal šanci. Dweh taky vypadá, že když bude trošku disciplinovanější (dneska mu tam 2x někdo utekl), tak bude dobrej. Paluska na 18 let slušný debut.

Reagovat
ratusek

ale jak si psal výše, za odměnu budou sedět a hrát budou ti osvědčení

Reagovat
db18

Traore sice dal gól, ale s jeho příchodem se zas rozbila celá hra středem hřiště a ještě si málem dal vlastňáka..

Reagovat
Losinho

Dostál klobouček

Reagovat
Mass

Jj docela si zachytal dneska.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Hezky no, s takovym vykonem muze Jurasek zpatky do Vlasimi.

Reagovat
John Obi Mikel

Byly tam horší hráči (Tomič, Tijany)

Reagovat
Mass

Tomič byl na hřišti?

Reagovat
John Obi Mikel

Jo, od 73.

Reagovat
Mass

Neviděl sem ho tam.

Reagovat
Mass

Jinak teda tentokrát ti střídající hráči moc hru neoživili, to i včetně Ševčíka a Chytila.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Pres kteryho z tech dvou hracu sel ten zlinsky gol? Komu pak u lajny utek hrac kolem 90. minuty a mel z toho Zlin pak sanci? Lajdackej vykon.

Reagovat
Salfovic

To je ten, za kterého je 8mE málo ?

Reagovat
Blasphemer

Jj ten na kterého Stuttgart poslal nabídku, jakou svět neviděl.

Reagovat
Nuno čomes

Prý “poslal”

Reagovat
didosh

Reagovat
bobis21

Skutečných by asi nebylo. Těch Jardových imaginárních asi málo je

Reagovat
Bakary3

Jj, ten

Není to ten jurásek, který sel za 14 a říkal jsi, jak jsou slávisti srandisti, když tomu věří. Že to je blbost.

Tak tohle je ten druhý

Reagovat
Mass

2:1 výsledek a střely na bránu 15:0

Reagovat
John Obi Mikel

Takovýhle utkání musíme uhrát mnohem zkušeněji. Snad jsme si vybrali smůlu v zakončení a ve čtvrtek jim tam pár fíků šoupnem.

Reagovat
Coutinho10

+ jim bude chybět klíčovej útočník Dovbyk, kterej Panathinaikosu nejvíc zatápěl

https://infotbal.cz/lehci-souper-pro-slavii-dovbyk-prestoupil-do-spanelska/

Reagovat
Mönchengladbach

Tvl jakej má smysl hrát prales kompletně s žoldáky???

Reagovat
pingla

třetí liga, která je poloprofesionální, ti přijde jako prales?

Reagovat
Salfovic

Já se spíš divím těm cizincům, vždyť tam musí brát úplné hovno.

Reagovat
smetos

Reagovat
Pablos

ses urazil co, cizinče ?

Reagovat
Mass

Třeba pro ně pořád lepší hrát tady a nebrat moc, než doma makat rukama a brát ještě míň.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Cotton

Reagovat
ondrasch77

Platově asi lepší MSFL než 6. portugalská...

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
Pablos

Naprostá bomba… takhle jsem hrával CSM

Reagovat
Mass

Takovej ještě slabší Most.

Reagovat
ACSeRw!n

ono je povoleno hrat komplet bez cechu ?

Reagovat
r.mrazik

Jinak na Twitteru zpomaleny záběr a ač tomu Pilař extra pomohl, tak to spíš faul byl...

Reagovat
John Obi Mikel

Tak sem ten zpomalený záběr pošli...

Reagovat
r.mrazik

https://twitter.com/topicek/status/1688108614978854912?s=46&t=c87FQ3mi7nMkIOPkNfAJmQ

Skočil mu pod nohy.

Spadl by pilar bez toho? Určitě ne.

Přidal tomu extrémně ? Rozhodně ano.

Reagovat
romeo351

*Spadl by pilar bez toho? Dost možná taky

Reagovat
r.mrazik

Hh.

Reagovat
Nuno čomes

No jasně. A pilař pak skočil až sekundu po doteku

Reagovat
r.mrazik

nerikam,ze neskocil

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Prave ze ten zpomalenej jasne usvedcuje Pilare V televizi ukazovali jeste jeden zezadu a tam je jasne videt, jak Pilar si posune mic pred sebe a nohou jde do strany, tak aby udelal kontakt s hracem Budejc.

Reagovat
r.mrazik

To tam tedy nevidím.

Reagovat
Pablos

Ale ty jeho ruce …paní Konopásková, ty ruce .

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Mass

Všichni víme, že když Pilař do toho jde šikovně, tak je touha nechat se zfalouvat mnohem větší, než snaha bránícího hráče faulovat.

Reagovat
r.mrazik

To je taky pravda.

Jen to prostě faul je. Debilní ale jo.

Z pitomeho soudku jak tehdy Číňan na toho našeho hráče v derby.

Reagovat
Nuno čomes

Neskutečné

Reagovat
thewall

Pane Černý, vykašlete se už na tu svou obhajobu ... Nevěřím, že existuje druhý člověk na světě, který tam vidí faul na Pilaře.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Mass

Reagovat
Salfovic

U tebe oceňuji, že nesmyslné penalty neobhajuješ jen u Sparty a ManU

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
r.mrazik

v pohode, ten faul tam jde jasne videt

ze pak pilar skoci je debilni,ale to nic nemeni na tom,ze tam ten faul je

a ze se to nekomu nelibi...whatever

Reagovat
Keeper117

Jak vyhol tú nohu smerom k tomu sklzu ako dlho som sa nezasmial pri futbale ako pri tomto podľa pravidiel to proste penalta je ale Pilař je strašný haluzák strašnýý proste tú penaltu chcel videl že s tou loptou už nič nevymyslí tak ju proste dostal nič viac nič menej v jeho veku s jeho skúsenosťami je toto preňho jednoduché urobiť a čisto cez pravidlá došlo ku kontaktu bez lopty čiže to faul je

Reagovat
r.mrazik

jediny jeho plus je,ze tu nohu tam nejak extra nevystrcil...jinak presne jak pises, Pilar je haluzak (a "čisto cez pravidlá došlo ku kontaktu bez lopty čiže to faul je")

Reagovat
Kiss Me Polka!

Podle jakého pravidla to má být penalta?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Coutinho10

tak návštěva dnes, ač to třeba půl hoďku před výkopem nevypadalo, tak byla o nějaký 2-3 stovky větší, takže super

herně chyba, že se nedalo na 3:0, šancí bylo dost, pak bylo zbytečný drama a hazardování s 3 body...nejvtipnější Koli a jeho puštění míče na tyčku za sebe...ještě, že ho to od tyčky netrefilo do hlavy

nicméně 3 body máme a to je hlavní a teď přepnout na EL

Reagovat
BaggioRoberto

Brno a Banik to je ostuda. Tak velka mesta a roky hrajou tuzku, ani stadion nedokazou postavit a pritom to zvladly i Pardubice a Hradec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Umí ten Chorý dat gol i jinak než z penalty ??

Reagovat
Coutinho10

OT: zítra další losy evropských pohárů

LM - Sparta - zúžené dvojice (soupeř) pro 4. předkolo (playoff) o LM

https://www.uefa.com/uefachampionsleague/draws/

Winners of match 4: ŠK Slovan Bratislava (SVK) vs Maccabi Haifa FC (ISR)

Winners of match 5: KÍ Klaksvík (FRO) vs Molde FK (NOR)

Royal Antwerp FC (BEL)

Winners of match 6: Raków Czestochowa (POL) vs Aris Limassol FC (CYP)

EL - Slavia - toto nové losování pro mě celkem guláš jako loni, takže se to nedá lehce specifikovat

https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/draws/

EKL - Plzeň - zúžení soupeři od 9:00 zde

https://www.uefa.com/uefaeuropaconferenceleague/draws/

Reagovat
Mass

Může Sparta v případě postupu přes Kodaň hrát s Molde nebo Haifou? Protože v prvnim případě by určitě vypadli a v druhym by sice mohli vyhrát, ale na další zápasy by měli zavřenej stadion

Reagovat
Coutinho10

jako může no mají velkou výhodu, že díky Kodani jsou jako nasazená dvojice, takže jako cesta poměrně lehká do skupiny LM ...to jsme neměli ani my takhle lehký varianty

Reagovat
$dolar$

Naštěstí jim Kodaň ukáže, kde má kanec picu.

Reagovat
smazaný uživatel

Legia, Ferencváros, APOEL... ne, neměli.

Reagovat
Prometheus

Proč by proboha měli s Molde vypadnout ty experte?

Reagovat
Slavia10

Sparta jasný ve favorit ve všech zápasech krom Royal, tam to vidím 60:40 pro Belgii.

Reagovat
Nuno čomes

Aby vůbec přešli přes Kodaň.

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec, největší překážka v cestě do LM je jasně Kodaň, tam je to 50/50, spíš lehce pro Spartu díky domácí odvetě a Priskeho znalosti dánského fotbalu. Ve 4. předkole by byla Sparta favorit proti komukoli, s Rakowem to bude tak 75/25.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten travnik v Edenu ty anglicky tydny neprezije

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem jen sestřih zápasu a to je úplná šílenost, zase může Trpiš v únoru brečet, že to v Jablonci stojí za hovno. Sranda by byla, kdyby to rozhodčí ve čtvrtek označil za nezpůsobilý terén a zápas se kontumoval.

Reagovat
andrew96

Může brečet no, to aktuální stav trávníku v Edenu nějak vylučuje?

Reagovat
mistr129

asi Trpiš ten trávník rozdupal nebo co

Reagovat
andrew96

Hlavně Trpiš včera pro O2 trávník zkritizoval tak, že být v Edenu trávníkářem, tak mu bodnu vidle do nohy.

Nebo aspoň hodím kouli.

Reagovat
Greny

Já se těším na repre pauzu v září, jsem docela zvědav co k tomu řekne Coufal

Reagovat
mistr129

Reagovat
Mass

Chtělo by to nějak přilepit

Reagovat
Mass

A nebo když už chtějí před sezonou pořádat koncerty, tak vysouvací trávník jako třeba v Gelsenkirchenu. https://en.wikipedia.org/wiki/Arena_AufSchalke#/media/File:2010-06-03_Arena_AufSchalke_05.jpg

Reagovat
bobis21

A kam bys ho tam chtěl vysouvat?

Reagovat
mrtvej ofsajd

Tescu na střechu

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí zbourat ty baráky ve Vladivostocký. Nebo tréninkový hřiště. Chce to jen trochu improvizace, ale Tvrdík místo toho akorát kecá na twitteru.

Reagovat
Mass

Na tu stranu k tréninkovým hřištím, kde je teď parkoviště, nikam jinam to nejde. https://www.stae.cz/wp-content/uploads/2020/03/refence-stae-eden_areny-cover.jpg

Reagovat
mrtvej ofsajd

Je to hodně špatný. Na Dnipro to dá, ale pak je to fakt otázka, zda to splní podmínku pro regulérní hraci plochu. Jsme se smali Kosovcum, ale tohle snad ještě horší...

Reagovat
ACSeRw!n

a v cem je problem ? dyt zacla sezona

Reagovat
romeo351

Bylo hodně sucho a do toho pařilo slunko - jestli nedostatečně nezakropili (nejsem odborník, ale tak mi to dle toho stavu přišlo )

Reagovat
mrtvej ofsajd

Novej trávník nezakorenil. Trhá se, hráči se do něj boří.

Reagovat
Greny

https://twitter.com/JaroslavTvrdik/status/1688282130655195137

Jsem zvědav kdy to chtějí vyměnit ?

Reagovat
mistr129

Musí se modlit aby 2. kolo evropské skupiny hráli venku a poslat repre na jiný stadion. Pak by tam měli měsíc na výměnu

Reagovat
Greny

To nevím zda je to možný to takhle na rychlo přesunout jinam to už bude mít FAČR prodany lístky atd ne?

Reagovat
mistr129

Asi Jo, ale když to bude problém i z hlediska UEFA, tak se to bude muset nějak vyřešit

Reagovat
Greny

Tvrdík už píše o vymene

Reagovat
HorajzmAmmann

Takže 1 bod na 3 zápasy, 0 vstřelených branek ze hry, dobře je to na hovno. Je to hodně na hovno, čekal jsem to samozřejmě o dost lepší i přes nové rozestavení, půlku hráčů v základu novou ... ale ve výsledku budiž. Laciné chyby v defenzivě a špatná produktivita jsou věci na kterých se dá zapracovat. Liberec i Plzeň jako přes kopírák. Tanko i Almasi mají tutovku srovnat stav a místo toho to kopnou někam do prdele... a samozřejmě dostaneme branku na 3:1 buď ze 30 metrů nebo z protiútoku. Kubala trefí 2x tyčku. Všechno špatně. Každopádně dobře, beru, může se stát...

- doma 3 zápasy ze 4 zápasů HK, MB, ČB. Od teď tedy žádné ztráty prosím

A fans jsou v topu...

Reagovat
veikko

Bída je to akorát v obranné fázi (nejde to jen za stopery, kteří zatím sice hrají strašně, ale hlavně záloha je v přechodové fázi dozadu úplně na zabití), v ofenzivě je to fakt hlavně o proměňování šancí a sehranosti. Ty Tankovy narážečky do protiútoku Plzni byly včera kouzelné. Top posila je Kubala, strašně se mi líbí, jak ten týpek u hry přemýšlí a volí skoro vždy správná rozhodnutí.

Reagovat
HorajzmAmmann

Já na tu Plzeň ještě budu muset kouknout ze záznamu. Člověk když je na stadionu nekouká na hru úplně do detailu, jenom mám takhle zpětně pocit, že těch neproměněných šancí máme fakt dost a potom dostaneme branku z ničeho... Hlavně začátky poločasů měl dát Tanko branku jak na 0:1 tak na 2:2... potom by se to hodnotilo samozřejmě jinak. Je ale fakt, že to může na stadionu dost zkreslovat oproti reálu. Celkově mohl mít Tanko asi 5 branek... až se zlepší v zakončení tak bude pravděpodobně zabiják. Do šancí se ale dostává, to je důležité...

Reagovat
veikko

Jo, mi se Tanko zatím líbí. Kdyby měl lepší zakončení, tak samozřejmě neskončí u nás, ale hraje třeba v Belgii nebo Nizozemsku, že jo. Já jsem fakt docela nespokojený s tou záložní řadou, ať tam hraje kdokoliv.

Na DM musí být Boula, protože je na ten post vlastně jediný. Proti Plzni by ale zrovna vedle něj měl nastoupit Kaloč jako CM, protože bylo jasné, že tvořit hru nebudeme chtít. Pro ten záměr hrát rychle dopředu by Kaloč seděl víc. Tady se na něj strhávají hejty (pokud ho bereme jako DM, tak zasloužené), ale problém je, že on prostě nemůže hrát čistě defenzivní roli, protože na to nemá. Jo aha, ale má metr devadesát, tak ho prdneme dozadu, aby vyhrával hlavičky (ironie na typické přemýšlení českého trenéra). Šín asi nastoupil kvůli nějakým nakonec neexistujícím kombinačním akcím s Ewertonem, ale zase, je to jakési zmixování dvou systémů dohromady, které nejsou kompatibilní.

Podle mě Hapal rozhodně není takové trenérské dno jak ho někteří popisují, ale zároveň mi připadá, že vlastně moc neví, co s tím týmem hrát. Budování kádru se mírně zlepšuje, ale pořád je to víc takové "vyzobávání" kvalitních hráčů na jednotlivé posty než skládání s jasným záměrem, jakým stylem se chce tým prezentovat a jak případně reagovat, když narazíme na soupeře, kde to nebude fungovat. Nenadarmo Látal, Hapal, Kozel a Vrba, což jsou v současnosti asi "nejkontroverznější" čeští trenéři, prošli Baníkem. My ty trenéry prostě likvidujeme takovou koncepční marností.

Reagovat
HorajzmAmmann

naprosto souhlasím asi se vším, hlavně to o Hapalovi a našich DM.

Celou dobu říkám, že naše záloha šla do prdele odchodem Jánoše a někdo by se měl na tuto pozici nutně sehnat, protože tam je jenom Boula.

Reagovat
veikko

Reagovat
bobis21

přesně to říkám taky. Máme poskládaný tým tak, že jakýkoliv styl hry bude polovině týmu nevyhovovat. Když bys dal na hřiště 11 nejlepších hráčů, tak neposkládáš obranu a v záloze nebude ani jeden hráč bránit. Ale na hrot máme klidně 4 hráče ...

Reagovat
veikko

Nesnáším automatické odhlašování, měl jsem napsanou ještě jednu dlouhou analýzu k tématu a než jsem to dopsal, tak mě systém odhlásil.

Smyslem sdělení ve velké zkratce bylo, že vedení s trenérem se prvně musí shodnout na týmové filozofii a strategii a tomu přizpůsobit kádr. Nikoliv naopak, že nakoupíme kvalitní hráče a pak z toho zkusíme sesmolit jakž takž fungující mišmaš.

Podle mě se tým se správně nastavenou filozofií pozná i tak, že má fungující akademii, která pro A-tým připravuje hráče, kteří tam budou mít přesně pasující roli, což jim usnadní přechod do dospělého fotbalu a zároveň svou kvalitou týmu pomohou (viz Uruguay nebo ekvádorské Independiente del Valle). V ČR vychováváme hráče podle mě dost "na náhodu", ale nejsem expert na místní mládežnický fotbal.

Reagovat
bobis21

Přesně to se tu jednou nastavilo, ale pak se od takové dlouhodobé koncepce upustilo a celá se zahodila do koše kvůli krátkodobé formě (která byla mimochodem pořád lepší, než poslední 2 sezony). Od té doby to funguje takto. Vím že polovinu místních tím naštvu, ale i po letech si stojím za tím, že to je moment, kterým ty problémy reálně začaly.

Reagovat
HorajzmAmmann

ono ve výsledku pokud se vyhodí Hapal třeba do 6. kola tak budeme za totální zoufalce a dementy....

Reagovat
veikko

Myslíš Kozla? Nebo ještě dřív? Já jak nechodím tak často na EF od diskuzí, tak nemám zažité názory jednotlivých diskutujících. Já si popravdě netroufám říct, kdy ty problémy začaly, protože ony se začaly objevovat už za ještě poslední úspěšné éry pod Koubkem, to byl ale ještě jiný svět... Co se týče Brabcovy éry, tak podle mě vlastně ta koncepce asi nikdy nastavená dobře nebyla, protože jí evidentně nikdo nevěřil.

To je ale zkrat vedení. Já třeba toho Běláka vůbec neznám, žádné zákulisní informace nevidím, ale aby se vystřídalo v, bohužel, poměrně dost nefunkčním klubu (minimálně neplníme ta očekávání, jaká asi i to vedení má) končili trenéři, sportovní ředitelé, ale výkonný ředitel (ten za to asi celé zodpovídá, ne?) se pořád i přes opakující se fiaska, která jsou z mého pohledu právě jen opakujícím se projevem hlavního problému, tj. špatně nastavené filozofie, držel u místa... Je to takové zvláštní.

Reagovat
bobis21

Ano, myslím Kozla. Ale nejde ani o něj jako o samotného trenéra.

Když přicházel, nastavilo se že bude Baník chtít hrát nějakým stylem, stejně by mělo hrát i béčko a U19, aby právě byli lépe připravení na ty přechody nahoru.

Jenže jsme v tu chvíli měli poskládaný tým víceméně na hru o záchranu a čistě na nákopy a protiútoky. To je pak jasné, že nějakou dobu trvá z tohoto přestavět kádr na úplně jiný styl hry. Ale vše musí být hned, takže když to hned s tím původním kádrem nefungovalo, celá koncepce se zahodila. OK, chceš vyhodit trenéra? Klidně. Ale přeci místo něj musíš vzít někoho, kdo bude v tom samém chtít pokračovat. Ne že nastavíš způsob, jakým chceš dlouhodobě fungovat a po roce to celé zase změníš. Jediné čeho tím docílíš je, že to bude dlouhodobě nefungovat.

Reagovat
veikko

Jo, souhlasím. Jenže z pozice běžného fanouška to není ani boj s větrnými mlýny, je to jen o tom, koukat, trpět a do nekonečna doufat.

Vlastně si tak říkám, je vůbec v českém fotbalovém prostředí někdo (od klubů, přes novináře, trenéry a hráče), kdo má jasně formulované rozumné názory a filozofii, která ho vede ke vzestupu? Takových lidí je u nás úplné minimum. Přijde mi, že oproti světu (ne jen Evropě) začínáme dost zaostávat, jen to vzhledem k málo časté konfrontaci s mimoevropskými státy není tolik vidět. Co pamatuju soupeře mimo Evropu z posledních let, tak jsme si akorát spravili chuť na slaboučkém Kuvajtu a Číně a dostali jsme lekci od Austrálie, Uruguaye a Jižní Koreji. Nejlíp jsme si vlastně asi vedli proti Brazílii, kde jsme se vyhecovali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele