Francouzky vstoupily do MS vítězně, Anglie na ně dál neumí

10.06.2015, 10:04
Aktuality
Byl to velice vyrovnaný, fyzický zápas mezi dvěma tradičními evropskými fotbalovými mocnostmi - a na jejím konci se jako obvykle radovaly Francouzky. Angličanky je takto nepřevezly už pošestnácté v řadě a na výhru proti své velké Nemesis dál čekají už více než 40 let...

Naposledy se to vyslankyním hrdého Albionu podařilo v listopadu 1974; od té doby nyní Ostrovanky s Francií padly celkem devětkrát, zbylých osm utkání se jim potom povedlo alespoň zremizovat.

O dalším triumfu Francouzek přitom rozhodla jediná branka velice aktivní Eugénie Le Sommer, jež se postarala téměř o rovnou polovinu 16 francouzských projektilů proti třem anglickým. Z jejích sedmi střel na bránu se nakonec ujala pouze ta jedna z 29. minutě po chybě soupeřek.

Francouzky tímto pokračují v senzačním vzestupu či spíše nástupu na scénu. Totiž do roku 2011 se kvalifikovaly všehovšudy na jediný šampionát (2003), kde navíc okamžitě vyletěly ve skupině.

Pak ovšem zničehonic přišlo semifinále, konečné čtvrté místo - a letos se již s francouzskými ženami počítá do širšího okruhu aspirantek na zlato nebo alespoň medaile.

Naopak Angličanky budou mít ještě co dělat, aby zopakovaly alespoň čtvrtfinálovou účast z předešlých dvou šampionátů. Stříbrné medailistky ze ženského Eura 2009 přitom zrovna ve skupině tradičně válí - nyní v této fázi prohrály poprvé po sedmi zápasech, v nichž vstřelily dohromady 16 gólů.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (34)

Přidat komentář
Bayernista18

Francie hrála špatně a Anglie nehrála vůbec nic.

Reagovat
Lemond Laws

Jestli vážně budou ženský pobíhat ve Fifě 16, tak je to konec

Reagovat
misinho7

Ked uz ide ten zensky futbal... neviete niekto povedat ze ktora je asi najlepsia? viem ze Marta vzdy vyhrala tie ocenenia pre najlepsiu hracku, scie minuly rok tusim to vyhrala nejaka nemka...vela sa zas hovori o tej Morgan ...

Reagovat
smazaný uživatel

Hope Solo, skvělá brankářka i pornoherečka.

Reagovat
db18

O Morgan se možná mluví, ale momentálně ani nehraje základ.

Reagovat
fantomas

O ní se beztak hovoří jenom proto, že je údajně hezká.

Reagovat
db18

Reagovat
monty25

A není snad?

http://www.si.com/swimsuit-2014/photos/2015/01/19/alex-morgan-2014-swimsuit-guana-island/1

Jinak tě chci zase pochválit za článek. Děláš to dobře a nenech se odradit. Jenom mi není jasné, proč nemáš rád Američanky.

Reagovat
fantomas

Moc mainstream - Američanky jako kolektiv a vlastně i ta Morgan. Ale je fakt, že u takový Solo se vzhled přeceňuje ještě víc (resp. přeceňoval, dokud neunikly ty fotky, hehe...). Tak jako tak je ta nálepka "nejhezčí fotbalistky planety" pro Morgan dost přehnaná.

Brzo bude ještě Marta

Reagovat
monty25

Krása je vždycky subjektivní měřítko. Ale neznám teda žádnou jinou fotbalistku, která by fotila pro SI Swimsuit.

Reagovat
Bayernista18

Mít Alex větší prsa, tak je dokonalá.

Reagovat
fantomas

A hezčí obličej

Reagovat
db18

To už by bylo moc.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Bayernista18

Ten má skvělej.

Reagovat
monty25

Alex měla v posledních letech velkou smůlu na zranění (kotník, koleno). Až bude stoprocentně fit, tak nepochybuju o tom, že se vrátí do své bývalé formy.

Reagovat
fantomas

Jj, o tom vim

Reagovat
monty25

Dokonce v posledních dvou letech to vyhrály Němky. V roce 2013 brankářka Nadine Angerer (vychytala zlato na Euru) a v roce 2014 Nadine Kessler z Wolfsburgu (který loni vyhrál LM).

Marta vyhrála pětkrát za sebou v letech 2006-2010. Jinak od roku 2011 jsou v Top 3 pokaždé Marta a Abby Wambach. To jsou takové stálice, ale moje twitterová kamarádka z Mexika (o ženském fotbale ví opravdu hodně) už si z toho dělala trochu srandu...

https://twitter.com/Mary_DiazB/status/605818562242953216

Reagovat
Kepy_FCB

Anglie neumí na nikoho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sk333

Pozeral som Švédsko-Nigéria 3:3.Jeden gól strelila Assisat Oshoala. Nigérijjčanka vyhrala bbc cenu za futbalistku roku aj v konkurencii Marty.

Reagovat
ACSMan

Nejdřív ženské týmy ve fifě a teď i články tady. Běžte už někam někam vy feministi

Reagovat
fantomas

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Woods

uhorkova sezona ... ide akurat copa america tak musia o niecom pisat predsa:) tiez ma zensky futbal netrapi .... ale aspon obrazky pozres

Reagovat
smazaný uživatel

Taky ženský fotbal nijak zvlášť nesleduju, ale příjde mi v pořádku, že jsou zde o tom články. Fotbal už dávno není jenom výsda mužů a chápu, že jsou lidi (asi hlavně fotbalistky), které to MS zajímá. Navíc je to ve světě (hlavně v Severní Americe) celkem sledovaná akce, takže mi přijde seriózní, že se o tom tady píše..

Reagovat
smazaný uživatel

Článek ujde, ale příště ty fotky ve spodním prádle, děkuji.

Reagovat
monty25

Jak už jsem psal minule: Francouzky jsou pro mě jedny z největších favoritek na medaili. Hlavně směrem dopředu mají obrovskou sílu. Le Sommer je výborná střelkyně, což včera potvrdila krásným gólem. Louisa Necib je neskutečně technická, v tomto ohledu možná nejšikovnější hráčka současnosti. No a mně osobně se nejvíc líbí Gaetane Thiney, která je vedle těch dvou výše zmíněných možná trochu nenápadná, ale určitě o nic méně kvalitní. Má skvělou střelu i fotbalové myšlení a taky se mi líbí, že je to srdcařka, která je oddaná svému klubu Juvisy. Mohla by jít za lepším do Lyonu nebo PSG, ale ona pořád zůstává tam. No a kromě toho je to taky velmi charismatická žena.

http://a395.idata.over-blog.com/3/72/25/55/gaetane_thiney.jpg

Jenom mě teda trochu mrzí, že Claire Lavogez včera nastoupila až v závěru, protože tu taky strašně žeru. Ale vzhledem ke svému věku má ještě čas...

K dalším zápasům: Koukal jsem na Španělsko - Kostarika, ale po půli jsem usnul. Od Španělek jsem čekal mnohem víc, naopak Kostarika celkem překvapila... Když jsem se probudil, tak akorát hrály Brazilky proti Korejkám. Brazílie vyhrála 2:0, přičemž Korejky udělaly dvě chyby, za které byly potrestány (jednou gólem, podruhé penaltou). Nutno ale říct, že rozhodčí na začátku upřela Korejkám penaltu.

A ještě jedna perlička, která už byla zmíněna v expreskách: Při zápase Mexiko - Kolumbie byla poprvé použita gólová technologie, která odhalila gól Mexika. Tady je ta situace...

https://twitter.com/WoSoWorld/status/608372610095804416

Reagovat
db18

Tak buď mi google lže o tom, kdo je Gaetane Thiney, nebo to na tý fotce prostě není ona.

Reagovat
monty25

A kdo jinej by to byl?

Reagovat
db18

To nevim, ale rozhodně ne ta fotbalistka.

Reagovat
monty25

No jestli ti Google píše, že je to nějaká Katarína Longová, tak to fakt není...

Reagovat
Bayernista18

Branková technologie. Ale Španělky zklamaly, taktika jim asi nic neřiká, ony daj gól a za pár vteřin ho dostanou ...

Reagovat
monty25

Jo, Španělky to snad neudržely ani minutu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele