Friis kontra Priske. Bude to pro mě výjimečný zážitek, těší se kouč Feyenoordu

29.08., 21:16
Aktuality
Ondřej Čelůstka a Brian Priske (© Profimedia)

Za výjimečný zážitek považuje trenér Brian Priske fakt, že se fotbalisté Feyenoordu Rotterdam utkají v ligové fázi Ligy mistrů s jeho bývalým zaměstnavatelem Spartou, odkud v červnu do Nizozemska odešel. Je rád, že utkání se odehraje na stadionu De Kuip a nikoli na Letné, jelikož si dobře pamatuje, jaká atmosféra tam při evropských zápasech panuje. Řekl to v rozhovoru pro klubový web.

Sedmačtyřicetiletý Dán se ujal Pražanů v květnu 2022. V obou sezonách je dovedl k titulu, v té první po devíti letech. V minulém ročníku Letenští navíc vybojovali i domácí pohár, čímž po deseti letech zkompletovali double, a v Evropské lize došli do osmifinále, kde nestačili na Liverpool.

V červnu ale Priske vyslyšel volání úřadujícího nizozemského mistra. Na lavičce Pražanů ho nahradil jeho krajan a do té doby asistent Lars Friis. Dnešní los v Monaku rozhodl o tom, že proti sobě stanou jako soupeři.

"To, že si proti Spartě zahrajeme, pro mě bude výjimečný zážitek. Výhodou pro nás může být, že budeme hrát doma, jelikož vím, jak mimořádné dovedou evropské zápasy v Praze být," uvedl Priske. S letenským celkem se do Ligy mistrů neprobojoval, v uplynulém ročníku s ním ve 3. předkole nestačil na penalty na FC Kodaň.

Nemůže se dočkat, až atmosféru "milionářské" soutěže okusí na stadionu Feyenoordu, který má kapacitu kolem 50 tisíc diváků. "Mám od toho vysoká očekávání. Moc se těším na naše dobrodružství v Lize mistrů," podotkl bývalý kouč Midtjyllandu a Antverp.

Pro Priskeho nebude speciální jen souboj se Spartou. Jeho současní svěřenci se totiž vedle ní střetnou doma i se Salcburkem a německými celky Bayernem Mnichov a Leverkusenem, za nějž chytá Matěj Kovář, který pod Priskem ve Spartě působil.

Venku Feyenoord narazí na Manchester City, Benficu Lisabon, Lille a Gironu. Za tu zase hraje obránce Ladislav Krejčí, jenž ve Spartě za Priskeho vedení plnil roli kapitána před červnovým přestupem do Španělska.

Priske si užil dnešní losování v Monaku na dálku. Liga mistrů se od této sezony bude hrát ligovým systémem se společnou tabulkou a nově také s 36 týmy místo dosavadních 32.

"Bylo zajímavé to sledovat. Jsem zvědavý, jaký dopad na soutěž bude nový formát mít. V každém kole se toho může hodně změnit a předpovědět výsledek je těžší než kdy dřív," mínil bývalý dánský reprezentant.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
milan78

jen aby u toho priske ještě byl..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele