Galatasaray vyztužil defenzívu, z Hannoveru dorazil levý obránce Köhn

08.02., 22:26
Aktuality
Derrick Köhn (© Galatasaray S.K.)

Galatasaray, blížící se soupeř Sparty, získal před vyřazovací částí Evropské ligy německého obránce Derricka Köhna z Hannoveru hrajícího druhou bundesligu. Pětadvacetiletý levý bek přestoupil do tureckého velkoklubu za 3,35 milionu eur (84,5 milionu korun) s výkonnostními bonusy ve výši až 300.000 eur. Podepsal smlouvu do léta 2026 s opcí na prodloužení spolupráce až do roku 2028. Istanbulský celek to oznámil na svém webu.

Zároveň dodal, že Kazimcan Karatas odchází na půlroční hostování do Ankaragücü, kvůli tomuto přestupu by totiž jednadvacetiletý obránce dostával prostor na kraji hřiště daleko hůře. Někdejší mládežnický reprezentant Köhn působil v Hannoveru od léta 2022 a v 56 soutěžních utkáních v jeho dresu vstřelil osm gólů a u dalších dvanácti si připsal asistenci.

V tureckém klubu je další novou tváří po posilách z anglické ligy obránci Sergi Aurierovi a útočníkovi Carlosi Viníciusovi. Kapitán Pobřeží slonoviny Aurier v Galatasarayi hostuje z Nottinghamu, brazilský hráč přišel na hostování z Fulhamu.

Galatasaray přivítá Spartu v úvodním utkání 2. kola Evropské ligy 15. února, odveta na Letné se bude hrát o týden později.

Autor: ČTK, Patrik Sandev

Komentáře (12)

Přidat komentář
Rudnevs

Pre Hannover dobré prachy. Aj tak už nepostúpia a v lete to môžu dobre doplniť. Podarený prestup zrejme pre obe strany.

Reagovat
Seydou Doumbia

Proč má fejk německé jméno, když je z Ghany? Neměl by být spíš Derrick Kaninga?

Reagovat
Fridgiee

Narodil se v Hamburgu

Reagovat
Seydou Doumbia

To se vzájemně nevylučuje, plno nigu se nerodilo v Evropě a mají jména jako afričané, podle mého posledního seznamu dokonce většina.

Reagovat
mistr129

No a nebude to tím, že když má zkrátka třeba německého otce/dědu, tak bude mít německé jméno?

Reagovat
Seydou Doumbia

Kazíš to. My se tu takhle s Rudnevsem popichujeme.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Rudnevs

Za “môj” Kaiserslautern hráva hráč menom Frank Ronstadt. Trikrát hádaj farbu.

Ale občas to funguje aj naopak. Keď som začínal pozerávať futbal, vždy som si (podľa mena) myslel, že Pierre-Michel Lasogga alebo Lewis Holtby sú čierni. Alebo Janni Serra.

Reagovat
Seydou Doumbia

Good útočník Tampy, občas to je i obráceně.

Reagovat
herbage

Za Rennes kdysi hrával John Utaka, o kterém jsem si vždy dle sestav, kde bylo jen příjmení, myslel, že je to Japonec

Reagovat
herbage

ale koukám na TM, že má bráchu Petera, který hraje od roku 2014 japonskou ligu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele