Ghana končí na APN už ve skupině, selhání by mělo stát místo trenéra Hughtona

23.01., 22:17
Aktuality
Chris Hughton (© AFP)

Ghanská reprezentace před více než rokem zanechala solidní dojem na mistrovství světa, další velký turnaj ale této africké zemi nevyšel. Jakožto jeden z favoritů letošního kontinentálního šampionátu končí už v základní skupině, osud zpečetila výhra Kamerunu nad Gambií.

Ghana celý APN odstartovala nezdarem proti Kapverdám (1:2), po němž následovaly dvě remízy 2:2. První přišla s Egyptem, druhá pak v pondělí proti Mozambiku. Ghaňané přitom měli duel skvěle rozehraný, ještě na začátku nastavení vedli o dva góly.

"Soupeři jsme obě branky vlastně věnovali, byly to laciné góly. Ztratili jsme koncentraci, bylo to až moc snadné a plyne z toho pouze obrovské zklamání," kál se ofenzivně laděný záložník Mohammed Kudus.

Pro svěřence Chrise Hughtona včerejším dnem turnaj ještě neskončil a museli doufat v příznivé výsledky z dalších zápasů, naděje na účast mezi nejlepšími šestnácti ale vzala za své už dnes večer. Kamerun v nastavení utrhl výhru nad Gambií a v tabulce třetích týmů se posunul před dvoubodovou Ghanu, lépe na tom v roli čekajících jsou i Namibie s Guineou a více bodů nasbírá i jeden z dvojice Mauritánie, Alžírsko, jejichž vzájemný zápas právě probíhá.

Ghanské výkony a výsledky nenechaly chladnými ani fanoušky a už po prohře proti Kapverdám jeden z nich na hotelu napadl kouče Hughtona. Nepokoje následovaly rovněž v pondělí večer, kdy příznivci nenechali odjet autobus s celou výpravou a dožadovali se vysvětlení kolapsu.

"Hráčům nechyběla snaha ani vůle, výsledky bohužel nebyly takové, jaké jsme očekávali. A můj vliv na tým se dá soudit jedině na základě výsledků. Dostali jsme obrovskou příležitost, hráči mohli pohromadě trénovat poměrně dlouho a očekávali jsme nejenom další růst týmu, ale také mnohem lepší výsledek. Cíl jsme nesplnili, nebyli jsme dostatečně dobří," prohlásil Hughton.

Ghana je tak z turnaje venku a dlouho by na sebe neměla nechat čekat ani reakce ze strany tamního svazu. Houghton má smlouvu do konce roku a spolupráce, která začala v březnu loňského roku, bude podle všeho ukončena.

Novinky o Africkém poháru národů naleznete také na Livesportu.

Autor: Tomáš Pavlík / ghanasoccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Neporazit Komory, respektive Mozambik to by měli za to nechat popravit celý realizační tým i celou hráčskou soupisku, totální ostuda. Chápu že ta repre je v prdeli, ale toto už je moc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele