Griezmann už nemusí hrát maximálně 30 minut, Atlético se dohodlo s Barcelonou na přestupu

08.10.2022, 13:53
Aktuality
Antoine Griezmann (© AFP)
Atlético Madrid a Barcelona se konečně dohodly na přestupu Antoina Griezmanna (31) na Wanda Metropolitano za 20 milionů eur (asi 490 milionů korun), další čtyři miliony mohou do Katalánska putovat v rámci bonusů. Francouz se stane hráčem Rojiblancos do roku 2026, prozradily zdroje blízké klubu.

Podivná kauza je u konce. Diego Simeone už nebude muset neustále počítat a přemýšlet, kdy může nasadit Antoina Griezmanna, což jej provázelo úvodem aktuální sezony.

Francouzský útočník se do Atlética vrátil z Barcelony formou dvouletého hostování, které se mělo změnit v trvalý přestup, odehraje-li Griezmann více než 30 minut v 50 % zápasů. Jenže částka 40 milionů eur (asi 979 milionů korun) se zdála vedení madriského klubu příliš vysoká.

A tak se se zkušeným ofenzivním univerzálem zacházelo neúctivě. Atleti se zkrátka snažili s Blaugranas vyjednat částku nižší, neboť nebyli ochotni za fotbalistu, jemuž bude na konci sezony 32 let a logicky mu tak klesá výkonnost, zaplatit takřka miliardu korun.

To se však katalánské straně nezdálo a dlouho trvala na původní dohodě. A tak Atlético začalo počítat. Griezmann mohl odehrát více než půl hodiny v 10 zápasech, ve zbývajících duelech pak mohl nastoupit maximálně na 30 minut.

Barceloně se tato forma jednání vůbec nelíbila a v jednu chvíli dokonce zvažovala, že smlouvu s madridským protějškem vypoví za její možné nedodržení či špatný úmysl. Nakonec se však obě strany dokázaly domluvit - Francouz se stane hráčem Rojiblancos za 20 milionů eur, ať už na hřišti stráví jakýkoliv čas. Další čtyři miliony eur pak může katalánský klub inkasovat díky bonusům.

Autor: Livesport.cz / César Suárez

Komentáře (39)

Přidat komentář
Kluivert9

Takže už zas najednou nebude lepší jako náhradník?

Reagovat
Kenneth

Dobrej obchod. My si to s Hazardem stejne jako v pripadu Garetha vypijeme az do dna.

Reagovat
Kenneth

S tim ze Bale ma za sebou vykony a dulezite goly. Hazard bude nejvetsi flop ever.

Reagovat
Fairplay

přitom letos by šanci mohl dostat, Benzemovi to nejde, navíc zraněnej, Rodrygo může hrát hrot a klidně by se tam k Vinimu mohl dostat.. Navíc po všech těch prohlášeních, jak je odhodlanej se do toho konečně po letech opřít.

Reagovat
teenz

Vzdyt je naprosto strasnej vzdy kdyz nastoupi.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ten Hazardzv prestup uz tehdy nikdo soudny nechapal. Temer tricetilety hrac nachylny na zraneni s notoricky pochybnou zivotospravou a vykonostnimi vykyvy. Hrac, ktery se se svoji mentalitou vubec nehodil do toho "grinding" tymu, ktery si tam Zidane vybudoval a jehoz nejsilnejsi zbran byla psychicka odolnost. Je to podobne jako kdyz Barcelona kupovala Ardu Turana. Podobny typ hrace - neuveritelna technika a za sebou X let v roli nejvetsi hvezdy tymu, ale zaroven nikdy nedokazal uplne naplnit potencial kvuli svemu pristupu.

Reagovat
mesyas

Hazard v chelsea nikdy nachylny na zraneni nebyl, vlastne to byl docela zelezny muz vzhledem k tomu jak mu davali sodu.

Reagovat
vilp

Právě proto se to vzhledem k věku nezdálo být tak špatný nápad ho kupovat. Každopádně je to stejně skoro celý blábol. Až na tu životosprávu. Marcelo měl nastavenou hlavu dost podobně a stejně se do toho týmu hodil, zajímavý. Teď jsem viděl pár zápasů ze sezony 13/14 až 16/17 a Bale krom gólů úplně na hovno, tak fakt nevím, v čem by byl Hazard z Chelsea horší. Ono by stačilo, kdyby navázal na ty výkony z listopadu 2020 a byl by v pohodě platný. Je to prostě další z hráčů, kterýmu kariéru ukončilo vážný zranění, i když se tady expert snaží tvářit jinak. Kdo to po těch stovkách brutálních zákroků na kotník, který každý zápas schytával a následně rozchodil, čekal? Já teda třeba ne.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Manik...

Reagovat
Kucka

Reagovat
USA_osloboditel

Zvláštne, že Griezmannov prestup ako hráča za zenitom je akceptovateľný ale Hazardov nechápeš. To je logicky mimo aspoň

Reagovat
technecium

To bude tim, ze Griezmann je lepsi hrac jako Hazard

Reagovat
Manik...

Reagovat
michalbarca

To je ten Hazard reálně tak hrozný? Real z pochopitelných důvodů nesleduji, takže nevím. Není šance, že by jej někdo vykoupil?

Reagovat
Bakary3

Těším se na to natahování o 4m eur v bonusech

Reagovat
Gazdo

Vdakabohu ze nedopadol ako Bale a nechce nas cucat az do konca. Tento prestup bol od zaciatku odsudeny na neuspech. Varovanim nam malo byt uz jeho prve odmietnutie ale my sme jednoducho tak blbi ze sme ho dotiahli tak ci tak

Reagovat
Remt

Nekde jsem par mesicu zpet cetl, ze chce kdosi soudne napadnout Bartomeua za tunelovani Barcelony a zamerne delani kroku v jeji neuspech Zajimalo by me jestli se najde jeste nekdo kdo veri tomu, ze ten kokot opravdu nechtic delal vsechno tohle, vsak to ani nejde bejt tak neschopnej To i batole by vedlo klub lepe nez tento nýmand

Reagovat
USA_osloboditel

V tom Atleticu snupali keď ho kúpili? Už v Barcelone hral za zenitom. Načo ho kupovali? Mali íst po dakom mladšom. Nechápem tomu.

Reagovat
AlevsakNevadi

lebo cholo ma uchylku na svojich byvalych vyhorenych utocnikov ? jak keby to bol takyto prvy jeho prestup.

Reagovat
Phillipinho

Tak to asi neznas Chola. Svym hvezdam duveruje na 100 procent a Griezmanna miluje. Mimochodem za 20 mega to spatnej nakup urcite neni. Ale je treba, aby zustali penize na TOP stopera no...

Reagovat
Atlético de Madrid

Za zlomek prodejni ceny si poridil zkuseneho hrace, ktery perfektne zna system. Za me vyborny nakup.

Reagovat
USA_osloboditel

Ty si na práškoch? Už v Barcelone hral za zenitom, poberá veľký plát a dáte za neho takú sumu. Keď je to výborný nákup tak by si sa mal zamyslieť nad sebou.

Reagovat
drussbarb

Kdo má pravdu, se uvidí. Ale to, jakým způsobem komunikuješ bys měl napravit, až budeš chodit do práce, tohle se nebude líbit nikomu

Reagovat
Phillipinho

Ja nevim, kde beres, ze bere velkou sumu. Medina z Marcy hlasi, ze prisel minulou sezonu s pobiral 12-15 mega euro, pak snizi na 7 mega a ted o dalsi procenta na 4 mega euro rocne.

Reagovat
Salfovic

Tak 20 mil je prd, ale plat musí mít vyšší, ne? I tak to považuji za špatnou investici.

Reagovat
Phillipinho

Sel jeste o 30% dolu. To znamena, ze ted bude mit 4 mega euro cistyho. Takze pohoda.

Reagovat
Remt

To by mi přijde nějak podezřele málo, čekal bych alespoň 5x tolik :D

Reagovat
Remt

Však 20 je na dnešní dobu sranda. Vymrdali s Barcou luxusně a to aktuální Barca potřebuje

Reagovat
Remt

odpoved na USA osloboditel

Reagovat
Bakary3

No mám pocit, že atlético na tom finančně taky není růžove a griezmanna výkonnost už nic moc, přítom plat asi nemá nejmenší.

To by mi přišlo lepší ty prachy dát do někoho o 10 let mladsiho

Reagovat
Phillipinho

4 mega euro. V pohode mzda.

Reagovat
AlevsakNevadi

marca pise 17 mega. nejake ine stranky písu medzi 12-15. o tych 4 sa hovorilo len cez leto ako salary cup nech mozu podpisovat hracov ale ci sa to realne stalo to neviem.

Reagovat
USA_osloboditel

Kto normálny dá toľko za hráča čo je 2 roky za zenitom. A to Real predal Jovica za nulu a zbaviť sa Mariana, Asensia a Hazarda je nadľudský úkon.

Reagovat
SunFells

Outlet kterému je 31 a oni vymrdali s Barcou? Buddy...

Reagovat
Remt

Všiml sis za kolik jim ho prodali jo?

Reagovat
SunFells

Vždyť si to sám uvedl.

Reagovat
Remt

Za kolik ho prodalo Atlético

Reagovat
SunFells

Jak to souvisí? "Já jsem retoš, ale hele, ty jsi před třemi lety byl větší"?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele