Guirassy rozvířil spekulace, podle tisku požádal o přestup

24.06., 13:17
Aktuality
Serhou Guirassy (© AFP)

Niclas Füllkrug září na evropském šampionátu a během turnaje by mu v kabině Dortmundu mohl přibýt jeden konkurent. Hodně zajímavé zboží na trhu představuje Serhou Guirassy, který se podle posledních zpráv nebrání odchodu ze Stuttgartu.

Guinejský fotbalista si nedávno plnil povinnosti u národního týmu, následně vyrazil na zaslouženou dovolenou a v hlavě přemýšlel o další budoucnosti. Podle německého tisku pak dospěl k rozhodnutí a chce odejít ze Stuttgartu, vedení o tom dokonce už měl informovat.

Stuttgart letos v 1. Bundeslize obsadil druhou příčku a Guirassy na tom měl velký podíl, v 28 zápasech nejvyšší soutěže nastřádal stejný počet branek, dvakrát se trefil i v Německém poháru.

28letý Afričan má ve VfB smlouvu ještě na dva roky a její součástí je pro zájemce hodně atraktivní výstupní klauzule, ta je nastavena na "pouhých" osmnáct milionů eur. Dortmund není jediným klubem, který se toho snaží využít, nápadníků je více a jedním z nich je AC Milán.

Guirassy aktuálně pobírá tři miliony eur ročně a vestfálský celek je údajně připraven nabídnout mu až trojnásobek. Vedení vedle toho pracuje na dalších posilách, ze Stuttgartu by měl dorazit obránce Waldemar Anton, v pokročilé fázi jsou jednání o transferu záložníka Pascala Große a na seznamu je i Ferdi Kadıoğlu z Fenerbahçe.

Autor: Tomáš Pavlík / transfermarkt.de

Komentáře (21)

Přidat komentář
Breze

Anton zo Stuttgartu ma byt dohodnuty s Dortmundom a Olise z Crystal Palace ide do Bayernu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Olise velký mistr BVB vykoupí konkurenci v lize

Reagovat
Breze

To vadi iba v pripade Bayernu, BVB moze kludne vykupovat

Reagovat
Seydou Doumbia

Bayern nevykupuje konkurenci, žádnou totiž nemá. Takže cayk.

Reagovat
Breze

S takymi vyjadreniami by som pockal na sezonu, kedy aj nieco vyhrame ale inak

Reagovat
Seydou Doumbia

my nemusíme vyhrávat trofeje abychom o sobě veděli že jsme nejlepší...slabší rok si můžeme dovolit třeba mít trochu hovnovědomí

Reagovat
buxx

wir werden sehen

Reagovat
Covadonga

Otázka, jak mu to bude střílet v dalších sezónách, ale za tu výkupku v podstatě nelze prodělat.

Reagovat
Kovi81

Aby je ten šílený výprodej nestál místo v BL.

Reagovat
Rudnevs

To nie.

Majú konečne peniaze, plus majú stále trénera, ktorý dokáže robiť hráčov lepšími.

Ak to trochu preženiem, tak doteraz mali káder zložený s mladíkov a bol pozliepaný na základe obmedzených finančných prostriedkov.

Teraz si môžu nakúpiť poriadne. Ak budú šikovní, môžu postupne zvyšovať hodnotu kádra ako Frankfurt. Už prišlo veľa mladých Nemcov za super cenu a dnes prišiel z Rennes Švajčiar Rieder.

Nevravím, že zopakujú druhé miesto, ale kľudne sa možu znovu motať v hornej polovici tabuľky.

Reagovat
j_mrazik

Stuttgart měl někdy problémy s penězi? Já myslel, že to je slušně zajištěný klub, který se jenom nepouští do žádných extra velkých věcí ve smyslu šílených nákupů.

Reagovat
MoonKnight

V Německu se nikdo nepouští do šílených nákupů.

Reagovat
Rudnevs

Nemal problémy s peniazmi na úrovni Schalke či Hamburgu, tzn. nemá žiadne šialené dlhy. Aj vďaka k tomu, že odpredal svoj podiel investorom ako Porsche a Mercedes (celkom slušná partia investorov ), dokázali celkom v pohode prežiť dva zostupy v krátkom časovom úseku.

Keďže však väčšinou doteraz hrali dole, tak prichádzali skôr len mladíci alebo nie príliš drahí hráči. Nakupovali však šikovne a tým si rozbehli prístup k väčším a väčším peniazom - už minulé leto predajom Enda, Sosu a Mavropanosa. A teraz to len pokračuje, keďže k zaujímavému kádru našli trénera, ktorý hráčov vylepšuje a hrá s nimi super futbal.

Rozhodne predtým nemali k dispozícii na prestupy toľko peňazí, koľko majú teraz.

Reagovat
Seydou Doumbia

Rieder si konečně našel tým kde bude více sedět, v Rennes se mi nelíbil.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Seydou Doumbia

moc bily na takovy klub, nevím proč se tam mezi negry vůbec sral

Reagovat
Breze

Tak uvidime, ako to trener zvladne tuto sezonu. To ze si to dobre sadlo minulu sezonu, este neznamena, ze to vyjde aj teraz. Najma ked je to este len mlady trener bez vacsich skusenosti a odide mu dost vela dolezitych hracov. Plus do toho pride aj LM, osobne sa obavam, ze to skonci ako s Unionom.

Reagovat
Rudnevs

Tá záťaž v troch súťažiach môže byť problém, plus samozrejme zahrá aj to, že laťka je nastavená vysoko a druhé miesto asi ťažko prekonajú či zopakujú.

Napriek tomu v odchodoch hráčov nevidím len riziko, ale aj šancu. Šancu etablovať sa tam hore, tých peňazí z toho vytrieskajú dosť a pri prestupoch majú v podstate skoro úplne voľnú ruku (samozrejme nejdu si teraz kúpiť Mbappého, ale chapeme sa… na ich pomery…)

Reagovat
Breze

Chapem, ako to myslis, ale som k tomu dost skepticky. Ako ta kombinacia neskuseneho trenera a velkej obmeny kadra je dost velky risk. Problemy s podobnou situaciou mali aj daleko skusenejsi a vo vedenie Stuttgartu tiez nemam nejaku extra doveru. Snad prekvapenia. Takych klubov, ktore jedno leto dostali dost penazi a v pripade dobrych nakupov mohli posunut klub vyssie, uz bolo a malokedy to dopadlo tak, ako ludi dufali. Osobne ocakavam prepad Stuttgartu v dalsej sezone do spodnej casti tabulky, pokial nepridu nejake naozaj kvalitne posily.

Reagovat
Rudnevs

Ja by som to úplne nehral na neskúsenosť Hoeneßa. Očividne mu to tam nejak funguje a má v tom nejaky systém, neni to len hra na náhodu. Navyše vie hráčov zlepšiť. Hoeneßa by som skôr videl ako silnú stránku, nie ako slabinu.

Samozrejme je možné, že ich to zlomí, ale ak budú šikovní, môžu si z toho výpredaja spraviť výhodu. Wohlgemuthove prestupy zatiaľ vyzerajú super, takže nevidím prečo nerozmýšľať trochu optimisticky.

Reagovat
MoonKnight

Nebo naopak. Stuttgart získá letos na německé poměry opravdu velké peníze a pokud by jejich vedení bylo trochu rozumné a chytré a správně investovalo, naskytla se Stuttgartu příležitost v příštích 10 let být stálice top 6 v Německu. Jen to chce ty peníze dobře otočit do dalších mladých hráčů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele